Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, choróbsko mnie bierze. :( Z każdą godziną coraz gorzej się czuję Już mi się flegma zbiera w gardle, bleee. :(

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj poród:
    Czop odchodzi l mi już od dwóch tygodni, ale w środę rano odszedł jeszcze spory czysty fragment. Od piatku co wieczor czulam duze napierania małego na szyjke co skutkowalo bolem bioder, krocza i pachwin. W srode czulam się normalnie, nie miałam szczególnych objawow ani bolu brzucha czy krzyza. Po 17 posprzatalam lazienke a okolo 22 zyczylam Wam spokojnej nocy i szybko zasnelam bez zadnych boli. O 00.20 obudzil mnie skurcz. Poszlam do toalety siusiu i na papierze toaletowym zobaczylam duza ilosc przezroczystego sluzu ze swieza krwia. Wrocilam do sypialni i zaczelam na aplikacji mierzyc czas skurczy i odstepy. Wychodzily co 3-5 minut dlugie na 30-40 sekund. Pochodzilam troche ale nic nie przechodzilo, a bol sie nasilal. O 1.00 obudzilam meza, bo dalej lecial sluz z krwia a mnie nolalo coraz bardziej i doszedl bol z krzyza. Uszykowal sobie kanapki, ubralam sie, dopakowalam i o 1.30 jechalismy do szpitala. O 2.00 papierologia na ip plus badanie rozwarcia- 1, 5 cm. Wysłali mnie na oddzial porodowy pod katem obserwacji w kierunku porodu. Na porodowym kolejna papierologia, w miedzyczasie usg i ktg. Malego oszacowali na 2700-3000 g. O 3.00 badanie rozwarcia-4 cm i decyzja że idę na sale porodowa. Podpieli mnie pod ktg. Chodzilam sobie i krecilam kolka biodrami. O 4.00 bolalo juz mocno i czuc bylo na nieszczescie bole krzyzowe. Polozna zbadala rozwarcie- 6cm i przytargala butle z gazem. Sprobowalam na jednym skurczu i zero efektu :( Dlatego podarowalam sobie. Moze na ktoras to podziala, ale ja sie zawiodlam totalnie. Kolo 5.00 poczulam już chec parcia i badanie wykazalo 8 cm. Troche jeszcze pochodzilam a na parcie dusilo coraz bardziej. Zadzwonilam po polozna i kazala sie polozyc na lozku do badania i odeszly mi wody- rozwarcie 10 cm. Zawolala lekarke i po chwili obie juz staly przy mnie. Powiedzialy ze chca chronic krocze i uda im sie jak bede wspolpracowac. Ciezko bylo, bo czasem zabranialy przec na skurczu. A najgorzej bylo jak polowa główki malego wyszla i mialam duza ochote ja wypchnac do konca a nie pozwolily ;) Jak juz wyszla glowka to kolejny skurcz wypchnal cale cialko :) W ksiazeczce mam wpisane parcie 5 minut, a dla mnie byla to wiecznosc ;) Polozyly mi Szymonka na piersi, a maz odcial pepowine :) Potem po ok. 10 minutach wyszlo kompletne lozysko. Lekarka obejrzala skale obrazen i w srodku nic nie peklo. Zalozyla tylko 3 szwy zewnetrze na pekniecie I stopnia w znieczuleniu miejscowym. O wiele wiekszy komfort jest bez naciecia, bo mam porownanie ;) Pozniej lezelismy sobie we trojke na sali poporodowej 3 godzinki.
    Ogolnie mimo bolu porod wspominam bardzo dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 16:38

nick nieaktualny, Gosha, Rudzia, Anka1501, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Justinka, Nadzieja84, lysinka, nick nieaktualny, Zima, Fasia, mantissa, Klaudia90, haneczka, iwonka1077, nick nieaktualny, Murraya lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:42

mf, nick nieaktualny, Gosha, nick nieaktualny, weronika86, haneczka, nick nieaktualny, Murraya lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mf Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 00:51

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:42

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie ze szpitalnego lozka i zyczymy wesolych swiat. Nie nadrabiam bo internet kiepski. Gratuluje nowym mamom i powodzenia rodzacym :) widze ze Fasia w kolejce a Anka dalej w dwupaku :)

Aguś86, Murraya lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia nie zawsze przepowiadajace są bolesne. Mnie nie zawsze bolą. Myślę, że te bolesne juz wpływają na szyjke. Nie wiem jak to jest z macica dwurozna ale wydaje mi się, że jednak powinna się cała spinac a nie tylko miejscowo. Ale wszystko możliwe, w każdym razie póki nie boli to wszystko ok

Fasia lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera dobrze, że Sara się rusza :( może to Ci poród wywoła dzisiaj? kiepski sposób sobie wybralas na wywołanie ;)

Mantissa gdzie się tak zalatwilas? masz cos na to chorubsko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka jak się dobrze czuje to czemu nie jak zlapie to z nad morza do hospital mam blisko :) a z przyjemnosci nie zrezygnuje bo ojadlam się z grila kielbachy i karkôwki :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus to fajny poród :) ja właśnie najbardziej mam nadzieję, że krocze nie ucierpi. Bo szycie krocza i potem to lazenie ze szwami to mnie przeraza :D

Aguś86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś poród fajny i ekspresowy :-D

Ja już po świątecznym śniadaniu i obiedzie. Było super, wesoło i smacznie.

Dziś bez skurczy tfu tfu, Miki spokojny aż zaczęłam zwracać bardziej uwagę na ilość ruchów. Spokojniejsze i delikatniejsze ale rusza się więc na razie luz w bioderkach.
    Coś mi się wydaje, że lany poniedziałek u mnie odpada ;-)

Fasia mi się wydaje, że to przepowiadacze się zaczęły u Ciebie i dobrze, że nie bolesne. Ja jak miałam wczoraj i przedwczoraj to były konkretne ale bardzo bolesne nie były, rzekłabym...do wytrzymania no i nawet regularne co 9-10 minut i trwały 3-4 godziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 17:39

Aguś86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu ja i moj chlopczyna :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d809b744154.jpg :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c71b755dd26f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 17:59

Nadzieja84, nick nieaktualny, Fasia, Aguś86, weronika86, Robotka1, nick nieaktualny, Gosha, Lali, Klaudia90, nick nieaktualny, lysinka, haneczka, Murraya lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Wera dobrze, że Sara się rusza :( może to Ci poród wywoła dzisiaj? kiepski sposób sobie wybralas na wywołanie ;)

Mantissa gdzie się tak zalatwilas? masz cos na to chorubsko?
    pomyslalam identycznie...na razie leze...nic sie nie stalo..od jutra laaaaba! studio zamkniete :-) juuuhhhuuuuu!

nick nieaktualny, mf lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli już po pracy Wera? :-D no to ja obstawiam, że jutro góra pojutrze rodzisz matka :-D psycha kazała Ci czekać na urlop i teraz pójdzie :-D

Anka1501, weronika86, Aguś86, Fasia, Nadzieja84, Murraya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercia ah zająca chcialaś zlapac .dobrze ze nic ci się nie stalo uwazaj kochana ja przez moją sonie tez bym orla na schodach wywalila i spolowy schodow spadla na szczescie zlapalam się barjerki .

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro masaz szyjki i juz raczej nie wskazane nigdzie ruszac tylek w domu do porodu siedze .

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Czyli już po pracy Wera? :-D no to ja obstawiam, że jutro góra pojutrze rodzisz matka :-D psycha kazała Ci czekać na urlop i teraz pójdzie :-D
    tzaaaaaakkk :-) laba :-) bardzo mozliwe :-) mam taka nadzieje :-) na razie ide lulac bo mnie muli do spanka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 18:07

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę i mam wyrzuty sumienia, ze nie karmie jej co 2 h , tylko wtedy gdy sie budzi , zmieniam jej pampersa i wtedy chce jesc, ale przynajmniej ani razu nie ulala dzisiaj. Mama i babcia mi powtarzaja, ze gdyby byla glodna to by nie spala tak dobrze i by sie dopominala na pewno o jedzenie, maja racje?;)

• liwi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta maja racje. Nic się nie martw. A co ile mała się budzi na jedzenie?

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta mają rację. Będzie głodna to da Ci znać a jak ja przekarmialas to zwracala jedzenie i witaminy. Będzie dobrze :)

‹‹ 4082 4083 4084 4085 4086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ