X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, choróbsko mnie bierze. :( Z każdą godziną coraz gorzej się czuję Już mi się flegma zbiera w gardle, bleee. :(

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj poród:
    Czop odchodzi l mi już od dwóch tygodni, ale w środę rano odszedł jeszcze spory czysty fragment. Od piatku co wieczor czulam duze napierania małego na szyjke co skutkowalo bolem bioder, krocza i pachwin. W srode czulam się normalnie, nie miałam szczególnych objawow ani bolu brzucha czy krzyza. Po 17 posprzatalam lazienke a okolo 22 zyczylam Wam spokojnej nocy i szybko zasnelam bez zadnych boli. O 00.20 obudzil mnie skurcz. Poszlam do toalety siusiu i na papierze toaletowym zobaczylam duza ilosc przezroczystego sluzu ze swieza krwia. Wrocilam do sypialni i zaczelam na aplikacji mierzyc czas skurczy i odstepy. Wychodzily co 3-5 minut dlugie na 30-40 sekund. Pochodzilam troche ale nic nie przechodzilo, a bol sie nasilal. O 1.00 obudzilam meza, bo dalej lecial sluz z krwia a mnie nolalo coraz bardziej i doszedl bol z krzyza. Uszykowal sobie kanapki, ubralam sie, dopakowalam i o 1.30 jechalismy do szpitala. O 2.00 papierologia na ip plus badanie rozwarcia- 1, 5 cm. Wysłali mnie na oddzial porodowy pod katem obserwacji w kierunku porodu. Na porodowym kolejna papierologia, w miedzyczasie usg i ktg. Malego oszacowali na 2700-3000 g. O 3.00 badanie rozwarcia-4 cm i decyzja że idę na sale porodowa. Podpieli mnie pod ktg. Chodzilam sobie i krecilam kolka biodrami. O 4.00 bolalo juz mocno i czuc bylo na nieszczescie bole krzyzowe. Polozna zbadala rozwarcie- 6cm i przytargala butle z gazem. Sprobowalam na jednym skurczu i zero efektu :( Dlatego podarowalam sobie. Moze na ktoras to podziala, ale ja sie zawiodlam totalnie. Kolo 5.00 poczulam już chec parcia i badanie wykazalo 8 cm. Troche jeszcze pochodzilam a na parcie dusilo coraz bardziej. Zadzwonilam po polozna i kazala sie polozyc na lozku do badania i odeszly mi wody- rozwarcie 10 cm. Zawolala lekarke i po chwili obie juz staly przy mnie. Powiedzialy ze chca chronic krocze i uda im sie jak bede wspolpracowac. Ciezko bylo, bo czasem zabranialy przec na skurczu. A najgorzej bylo jak polowa główki malego wyszla i mialam duza ochote ja wypchnac do konca a nie pozwolily ;) Jak juz wyszla glowka to kolejny skurcz wypchnal cale cialko :) W ksiazeczce mam wpisane parcie 5 minut, a dla mnie byla to wiecznosc ;) Polozyly mi Szymonka na piersi, a maz odcial pepowine :) Potem po ok. 10 minutach wyszlo kompletne lozysko. Lekarka obejrzala skale obrazen i w srodku nic nie peklo. Zalozyla tylko 3 szwy zewnetrze na pekniecie I stopnia w znieczuleniu miejscowym. O wiele wiekszy komfort jest bez naciecia, bo mam porownanie ;) Pozniej lezelismy sobie we trojke na sali poporodowej 3 godzinki.
    Ogolnie mimo bolu porod wspominam bardzo dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 16:38

Angela89, Gosha, Rudzia, Anka1501, KasiaKwiatek, Krysti, Justinka, Nadzieja84, lysinka, CzaryMary, Zima, Fasia, mantissa, Klaudia90, haneczka, iwonka1077, liloe, Murraya lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:42

mf, Angela89, Gosha, KasiaKwiatek, weronika86, haneczka, liloe, Murraya lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mf Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 00:51

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:42

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie ze szpitalnego lozka i zyczymy wesolych swiat. Nie nadrabiam bo internet kiepski. Gratuluje nowym mamom i powodzenia rodzacym :) widze ze Fasia w kolejce a Anka dalej w dwupaku :)

Aguś86, Murraya lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia nie zawsze przepowiadajace są bolesne. Mnie nie zawsze bolą. Myślę, że te bolesne juz wpływają na szyjke. Nie wiem jak to jest z macica dwurozna ale wydaje mi się, że jednak powinna się cała spinac a nie tylko miejscowo. Ale wszystko możliwe, w każdym razie póki nie boli to wszystko ok

Fasia lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera dobrze, że Sara się rusza :( może to Ci poród wywoła dzisiaj? kiepski sposób sobie wybralas na wywołanie ;)

Mantissa gdzie się tak zalatwilas? masz cos na to chorubsko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka jak się dobrze czuje to czemu nie jak zlapie to z nad morza do hospital mam blisko :) a z przyjemnosci nie zrezygnuje bo ojadlam się z grila kielbachy i karkôwki :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus to fajny poród :) ja właśnie najbardziej mam nadzieję, że krocze nie ucierpi. Bo szycie krocza i potem to lazenie ze szwami to mnie przeraza :D

Aguś86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś poród fajny i ekspresowy :-D

Ja już po świątecznym śniadaniu i obiedzie. Było super, wesoło i smacznie.

Dziś bez skurczy tfu tfu, Miki spokojny aż zaczęłam zwracać bardziej uwagę na ilość ruchów. Spokojniejsze i delikatniejsze ale rusza się więc na razie luz w bioderkach.
    Coś mi się wydaje, że lany poniedziałek u mnie odpada ;-)

Fasia mi się wydaje, że to przepowiadacze się zaczęły u Ciebie i dobrze, że nie bolesne. Ja jak miałam wczoraj i przedwczoraj to były konkretne ale bardzo bolesne nie były, rzekłabym...do wytrzymania no i nawet regularne co 9-10 minut i trwały 3-4 godziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 17:39

Aguś86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu ja i moj chlopczyna :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d809b744154.jpg :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c71b755dd26f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 17:59

Nadzieja84, KasiaKwiatek, Fasia, Aguś86, weronika86, Robotka1, CzaryMary, Gosha, Lali, Klaudia90, maggie86, lysinka, haneczka, Murraya lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Wera dobrze, że Sara się rusza :( może to Ci poród wywoła dzisiaj? kiepski sposób sobie wybralas na wywołanie ;)

Mantissa gdzie się tak zalatwilas? masz cos na to chorubsko?
    pomyslalam identycznie...na razie leze...nic sie nie stalo..od jutra laaaaba! studio zamkniete :-) juuuhhhuuuuu!

Krysti, mf lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli już po pracy Wera? :-D no to ja obstawiam, że jutro góra pojutrze rodzisz matka :-D psycha kazała Ci czekać na urlop i teraz pójdzie :-D

Anka1501, weronika86, Aguś86, Fasia, Nadzieja84, Murraya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercia ah zająca chcialaś zlapac .dobrze ze nic ci się nie stalo uwazaj kochana ja przez moją sonie tez bym orla na schodach wywalila i spolowy schodow spadla na szczescie zlapalam się barjerki .

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro masaz szyjki i juz raczej nie wskazane nigdzie ruszac tylek w domu do porodu siedze .

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Czyli już po pracy Wera? :-D no to ja obstawiam, że jutro góra pojutrze rodzisz matka :-D psycha kazała Ci czekać na urlop i teraz pójdzie :-D
    tzaaaaaakkk :-) laba :-) bardzo mozliwe :-) mam taka nadzieje :-) na razie ide lulac bo mnie muli do spanka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 18:07

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę i mam wyrzuty sumienia, ze nie karmie jej co 2 h , tylko wtedy gdy sie budzi , zmieniam jej pampersa i wtedy chce jesc, ale przynajmniej ani razu nie ulala dzisiaj. Mama i babcia mi powtarzaja, ze gdyby byla glodna to by nie spala tak dobrze i by sie dopominala na pewno o jedzenie, maja racje?;)

• liwi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta maja racje. Nic się nie martw. A co ile mała się budzi na jedzenie?

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta mają rację. Będzie głodna to da Ci znać a jak ja przekarmialas to zwracala jedzenie i witaminy. Będzie dobrze :)

‹‹ 4082 4083 4084 4085 4086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ