Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAmy_ wrote:Dzisiaj 4 dzien. Ja pokarmu nie mialam przez dwa pierwsze dni na trzeci dzien w domu piersizrobily sie twarde i syciskalam z nich reka mleko czy tsm siare.. i nie spalam nic tak bolaly. Na drugi dzien maz kupil laktator i cycki sie uspokoily mimo ze z nich wydoilam zalewdwie 7kropli
to mnie zalamalo.piersi sa nabrzmiale ale nie bola juz. pije herbaty oczywisxie na laktacje. Jak jemu leci mniej niz mi wylazlo z laktatora to on nic nie zjada
zalamka.
Amy spokojnie zjada więcej niż wydoisz na laktatorze. Jak często się budzi ?
Pobudzasz laktacje metoda 775533 ? Rób ciepłe kompresy przed ściągnięciem wtedy kanaliki się rozszerzają i wiecej mleka leciAnka1501, maggie86, weronika86, mantissa lubią tę wiadomość
-
hwesta wrote:A ja siedzę i mam wyrzuty sumienia, ze nie karmie jej co 2 h , tylko wtedy gdy sie budzi , zmieniam jej pampersa i wtedy chce jesc, ale przynajmniej ani razu nie ulala dzisiaj. Mama i babcia mi powtarzaja, ze gdyby byla glodna to by nie spala tak dobrze i by sie dopominala na pewno o jedzenie, maja racje?
-
Angela89 wrote:Amy spokojnie zjada więcej niż wydoisz na laktatorze. Jak często się budzi ?
Pobudzasz laktacje metoda 775533 ? Rób ciepłe kompresy przed ściągnięciem wtedy kanaliki się rozszerzają i wiecej mleka leci
Nie chce uzywac laktatora bo piersi mnie nie bola i nie mam nawalu. Bola dopiero przy karmieniu ale to sie pozniej rozchodzi. Mimo braku nawalu mam laktatorem jechac? Jak go karmie to jest pokarm bo czasem jak mu sie wytmrwie cyc to wszysgko mokre. Ale same mleko mi nie wylatuje wiec go za duzo nie ma jeszcze. Oklady robie przed karmieniem wlasnie zeby je pobudzic i masuje zeby zadne guzy sie nie robily -
Fasia wrote:Spina i twardnieje mi brzuch regularnie co 5 minut od jakichs 3 godzin. Nie czuję zadnego bólu miesiaczkowego tylko takie dziwne mega mocne spiecie, parcie na pęcherz. Trwa to max 10 sekund
obserwuj bo moze cos sie z tego rozwinie
juz bys mogla rodzic
Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmy_ wrote:Ja tez tak myslalam ze jak bedzie glodny to sie obudzi. A w szpitalu mnie opierdolily ze mam budzic. 3 godz przerwy to max. Dziecko moze sie nie budzic wlasnie dlateho ze jest niedokarmiane bo spada cukier. Moj byl nie do obudzenia bo jednhm dniu takieho zaniedbania i jie ma szans zebym go nie obudzila po 3h :p
Mi mówiono że jeżeli nie budzi się przez 4 godziny to można wybudzić ale jeżeli jedno karmienie przepadnie to przecież nie koniec świata i nie umrze z głodu bo jedno karmienie przepadnie.
Są w dzieci które w ogóle się nie budzą więc trzeba wybudzać ale jeżeli dziecko z tym problemu nie ma to tak jak pisałam wyżej jedno karmienie jak przepadnie nic się nie stanie. A jak dziecko śpi to rośnieKasiaKwiatek, Anka1501, liwi, weronika86, Ida, Aguś86, Murraya lubią tę wiadomość
-
Amy mialam podobnie w 1 i 2 dobie zero mleko czegokolwiek w cycach w 3 dobie gdy wracaliśmy do domu zrobil sie nawal przystawialam malego czesto jedno karmienie obie piersi,masaz,oklady cieple przed karmieniem,duzo wody pilam,troche bawilam sie laktatorem. A byla masakra piersi obolale jak cholera ciezkie gorace
cala noc nie spalam wtedy do tego gorączka ale walczylam na drugi dzien juz piersi mniej bolaly wiec wiedzialam ze jest lepiej Tz masowal mi piersi przystawialismy malego to on mimo ze wiele tego tam nie bylo najlepiej mi to wyciągnął. I nie dokarmialam mm. Nastepnego dnia juz wsio sie unornowalo i karmie normalnie do dzis. Nie poddawaj sie kochana wierze ze uda ci sie unormowac mleczko tylko mysl pozytywnie duzo pij wody bo to wazne i nie mysl ze twoje mleko czy piersi sa beznadziejne bo to nie prawda wszystko jest dobrze tylko trzeba troche sie namęczyć
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmy_ wrote:Budze go max co 3godz jesli spi tyle. Jak nie spi to czasem mu nawet daje co godzinke bo szuka cycka.
Nie chce uzywac laktatora bo piersi mnie nie bola i nie mam nawalu. Bola dopiero przy karmieniu ale to sie pozniej rozchodzi. Mimo braku nawalu mam laktatorem jechac? Jak go karmie to jest pokarm bo czasem jak mu sie wytmrwie cyc to wszysgko mokre. Ale same mleko mi nie wylatuje wiec go za duzo nie ma jeszcze. Oklady robie przed karmieniem wlasnie zeby je pobudzic i masuje zeby zadne guzy sie nie robily
Niee to nie używaj laktatora bo nie potrzebnie zwiększysz sobie produkcje. A tak ona jest dostosowana do potrzeb OlkaWięc jeżeli nie masz nawału to nie ma potrzeby.
Amy_, Anka1501 lubią tę wiadomość
-
Angela89 wrote:Mi mówiono że jeżeli nie budzi się przez 4 godziny to można wybudzić ale jeżeli jedno karmienie przepadnie to przecież nie koniec świata i nie umrze z głodu bo jedno karmienie przepadnie.
Są w dzieci które w ogóle się nie budzą więc trzeba wybudzać ale jeżeli dziecko z tym problemu nie ma to tak jak pisałam wyżej jedno karmienie jak przepadnie nic się nie stanie. A jak dziecko śpi to rośnie -
Angela89 wrote:Niee to nie używaj laktatora bo nie potrzebnie zwiększysz sobie produkcje. A tak ona jest dostosowana do potrzeb Olka
Więc jeżeli nie masz nawału to nie ma potrzeby.
Angela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmy_ wrote:A i mamy kolke!! kurwa.
On nie umie odbekac. Jak mj waraca powietrze to nie odbekuje tylko je polyka spowrotem. Co za dzieckoi pozniej sie meczy w ciul a mnie serce peka!
Moja też nie umie odbeknąc bynajmniej przy mnie. Długo trzeba czekać aż się zlituje i odbeknie. A u tatusia od razu
Teraz się na mnie obraziła i na jedzenie. Dałam jej butle zjadła 30ml(je 70 ml) i zaczęła bokami wypuszczać resztę. Więc odczekałam i znów jej daje a ona dalej to samo więc ją dałam do odbicia i położyłam do łóżka. A tam ulanie. Zwariować można. I takie akcje robi mi tylko jak nie ma tatusia. Kolkę pierwszą ( i odpukać ostatnią) miała jak tatusia też nie było. -
MłodaDama wrote:Amy mialam podobnie w 1 i 2 dobie zero mleko czegokolwiek w cycach w 3 dobie gdy wracaliśmy do domu zrobil sie nawal przystawialam malego czesto jedno karmienie obie piersi,masaz,oklady cieple przed karmieniem,duzo wody pilam,troche bawilam sie laktatorem. A byla masakra piersi obolale jak cholera ciezkie gorace
cala noc nie spalam wtedy do tego gorączka ale walczylam na drugi dzien juz piersi mniej bolaly wiec wiedzialam ze jest lepiej Tz masowal mi piersi przystawialismy malego to on mimo ze wiele tego tam nie bylo najlepiej mi to wyciągnął. I nie dokarmialam mm. Nastepnego dnia juz wsio sie unornowalo i karmie normalnie do dzis. Nie poddawaj sie kochana wierze ze uda ci sie unormowac mleczko tylko mysl pozytywnie duzo pij wody bo to wazne i nie mysl ze twoje mleko czy piersi sa beznadziejne bo to nie prawda wszystko jest dobrze tylko trzeba troche sie namęczyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 19:26
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:Moja też nie umie odbeknąc bynajmniej przy mnie. Długo trzeba czekać aż się zlituje i odbeknie. A u tatusia od razu
Teraz się na mnie obraziła i na jedzenie. Dałam jej butle zjadła 30ml(je 70 ml) i zaczęła bokami wypuszczać resztę. Więc odczekałam i znów jej daje a ona dalej to samo więc ją dałam do odbicia i położyłam do łóżka. A tam ulanie. Zwariować można. I takie akcje robi mi tylko jak nie ma tatusia. Kolkę pierwszą ( i odpukać ostatnią) miała jak tatusia też nie było.nie tylko Olo jest wadliwy
na bank go podmienili
my dziskaj mielismh napad (k)olkowy - az serce boli...
u meza tez mu sie lepiej odbijaco ci faceci maja w tych rekach ja nie wiem
-
nick nieaktualnyAmy_ wrote:No widzisz a mnie za to w szpigalu opierdolily. I poczulam sie jak gowno nie matka ktora nie chce karmix bo maly spi..
Piguły to najlepiej by karmiły co 2,5 godziny lub 3 godziny i najlepiej mm. Ja się ich już nasłuchałam i zrobiłam wielki przesiew informacji od nich. W książęce zdrowia mam przybitą pieczątke "KARMIĆ NA ŻĄDANIE" więc nie wybudzam małej w ogóle. Dziecko głodne - dziecko płacze. Mała ładnie przybiera więc wychodzi na to że nie głodze dziecka.
Jesteś najlepszą matką i sama będziesz decydować jak karmić i kiedy swoje dziecko.Anka1501, Amy_, KasiaKwiatek, Ida, Aguś86, Murraya lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmy_ wrote:Martyna widze tez ladnie daje
nie tylko Olo jest wadliwy
na bank go podmienili
my dziskaj mielismh napad (k)olkowy - az serce boli...
u meza tez mu sie lepiej odbijaco ci faceci maja w tych rekach ja nie wiem
Martyna umie pokazać charakterek. Nawet nie zdawałam sobie sprawy jak dziecko jest mądre i skubane. Myślisz dlaczego mała śpi u nas w łóżku. Bo mogę ją odłożyć do łóżeczka zaspaną a tylko poczuje że jest sama to oczy jak 5 zł i ryk.Amy_, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Angela super u Was widzę, jesteś mądra mamą
popieram w pełni Twoje podejście do karmienia. Dzieci to nie małe robociki.
Każda mama musi się swojego dziecka nauczyć i nie podchodzić sztywno do tego co gadają położne.
Kwietnioweczki to super mamy
Angela89, KasiaKwiatek, weronika86, Aguś86 lubią tę wiadomość
-
;]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 19:46