X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapiecie dzieci codziennie?

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Maz zaczal czytac o fazach porodu, o tym jakmi pomoc w trakcie, jakie sa dobre pozycje itd :)))

Mierzy mi dlugosc i częstotliwość skurczow i sie cieszy, ze to sie dzieje i, ze moze jutro bedziemy miec synka :D
    Hehe
    a bedzie z toba rodzil? Ja gdyby nie maz to bym chhba nie urodzila. opierdzielal mnie jak zle parlam :P i pilnowal zebym wymieniala powietrze na skurczach :P moj niezastopiany maz. Ogladal jak mi cieli krocze jak glowka wylazila. Ogladal se wsio :P

KasiaKwiatek, Fasia, sylvia007, Angela89, weronika86, mf, lysinka, Murraya lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Lepiej ze sie marnuja niz miaky by byc konieczne do uzycia :D
    No pewnie że tak. Tylko dziś miałam akcje że mała tak mocno spała że musiałam nią w nocy potrząsnąć bo policzki miała zimne a ja tylko jedno w głowie. Bardzo boje się tego że te spadki saturacji co miała w szpitalu mogą się pojawić w domu.Odpukać nic się takiego nie dzieje i niech już tak zostanie do końca.

Amy_ lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko go na szyciu nie bylo :P

I przezylam igle w pipie!!!!! Bo zrezygnowalam z ogolnego znieczulenia. W ogole nie bolalo. Nie wiem o co bylo tyle krzyku :P tzn byl dyskomfort ale bajka :)

sylvia007, Angela89, Fasia, KasiaKwiatek, weronika86, mf, Aguś86, lysinka, Murraya lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Staram się codziennie. Dziś jej nie kąpie.Obraziłam się na nią :D
    A tak serio byliśmy dziś trochę na dworze więc nie chce ryzykować jakiegoś przeziębienia.

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja dopiero raz kapalAm wczorsj.
    H O R R O R !!!!

JUtro drugie podejscie. Myslakam zeby myc co 2 dni a moze co 3? Oczywiscie mycie w pachwinkach i zakamarkach codziennie bedzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 20:03

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:45

Amy_, Angela89, KasiaKwiatek, CzaryMary, mf, Aguś86, mantissa, lysinka, haneczka, Murraya lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez wlasnie sie nie chce dzis. Dlatego pytam :P Tak slodko spi poza tym, a tak to rozkrzyczy sie w wannie i bedzie niespokojna. Angela jak werandowalas Martynke przed pierwszym wyjsciem?

Amy_ lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    No pewnie że tak. Tylko dziś miałam akcje że mała tak mocno spała że musiałam nią w nocy potrząsnąć bo policzki miała zimne a ja tylko jedno w głowie. Bardzo boje się tego że te spadki saturacji co miała w szpitalu mogą się pojawić w domu.Odpukać nic się takiego nie dzieje i niech już tak zostanie do końca.
    Na pewno wszystko bedzie dobrzem wyczerpala limit straszenia rodzicow do 18tki :P

Angela89, Fasia lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Amy no pewnie, ze będzie ze mna rodził. Bardzo chce, a ja sobie nie wyobrazam zeby mialo Go nie byc :)

Skurcze sa co 5 minut i trwaja po ok. 45sekund. Czy to cos oznacza? Bo nie wiem czy mam dopakowac torbe do konca na wszelki wypadek :P
    Na pewno cos oznacza :P ze porod sie zbliza.. moze nie dzisiaj ale wszystko moze sie nagle zmienic :) u kazdej jest inaczej. Ja mam takie doswiadczenie ciulowe ze szkoda zebym doradzala :P

Fasia lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Mi tez wlasnie sie nie chce dzis. Dlatego pytam :P Tak slodko spi poza tym, a tak to rozkrzyczy sie w wannie i bedzie niespokojna. Angela jak werandowalas Martynke przed pierwszym wyjsciem?

O te całe werandowanie to pytałam lekarzy. Powiedzieli że nie ma potrzeby bo jak wyjdzie ze szpitala to można uznać za werandowanie. Kolejne werandowanie to była 2 dni po wyjściu ze szpitala wizyta u pediatry. Więc werandowanie miała zaliczone. A byliśmy już na 3 normalnych spacerach po 40 minut. Dziś półtorej godziny :)

KasiaKwiatek, hwesta, Fasia lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze wam opisac ten swoj porod. Bo pozapominam a takto bede miala pamiatke

Angela89, KasiaKwiatek, CzaryMary, weronika86, Fasia, Aguś86, Murraya lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela Twoja Martynka ma do mojej Ali teraz zblizona wage, mozesz mi napisac jak ja na spacerek ubierasz?

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Przepraszam, że was nie nadrobię, ale miałam bardzo złą noc, a teraz jeszcze gorszy dzień. W nocy Ninka uznała, że skoro w dzień sobie pospała, to w nocy już nie musi :-( a ją od 13 mam non stop gorączkę ponad 38 stopni i nie mogę jej zbić apapem. I tak się zastanawiam, może mogę wziąć ibuprom?!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy dawaj!
    Fasia obserwuj. Do szpitala masz blisko. Jak zaczną się zagęszczać, no i troszkę bardziej boleć to jedź sprawdź. U mnie ewidentnie przepowiadacze bo nie zmniejszał się odstęp między skurczami, cały czas były co 10 minut i przeszły po kilku godzinach .

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Hej dziewczyny! Przepraszam, że was nie nadrobię, ale miałam bardzo złą noc, a teraz jeszcze gorszy dzień. W nocy Ninka uznała, że skoro w dzień sobie pospała, to w nocy już nie musi :-( a ją od 13 mam non stop gorączkę ponad 38 stopni i nie mogę jej zbić apapem. I tak się zastanawiam, może mogę wziąć ibuprom?!
    Możesz ibuprom. Nawet jest wskazany bo zwalcza stan zapalny lepiej

• weronika86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasienko dopakuj torbe na wszelki wypadek! amy dawaj opisa :-)
    u mnie taka cisza ze kurwicy dostane...a no i jak nienurodze do polnocy to robotka mnie zbeszta z gory na dol hehehe

Amy_, Robotka1 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Musze wam opisac ten swoj porod. Bo pozapominam a takto bede miala pamiatke
    Ja też wam nie pisałam o swoim :-) ale też bym chciała, póki jeszcze go dobrze pamiętam

Amy_, KasiaKwiatek, Angela89, weronika86, Anka1501, Murraya lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Amy dawaj!
    Fasia obserwuj. Do szpitala masz blisko. Jak zaczną się zagęszczać, no i troszkę bardziej boleć to jedź sprawdź. U mnie ewidentnie przepowiadacze bo nie zmniejszał się odstęp między skurczami, cały czas były co 10 minut i przeszły po kilku godzinach .

Musze to zrobic ns komputerze bo teraz siedze non stoo na komorku. Moze jutro jak mlody bedzie dluzej spal to skoncze pisac bo juz zaczelam i wrzuce :P

KasiaKwiatek, weronika86, Fasia, Aguś86, Murraya lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ja też wam nie pisałam o swoim :-) ale też bym chciała, póki jeszcze go dobrze pamiętam
    O to musisz koniecznie nadrobic :D pozniej bedziemy mialy opisu na 1 stronie przy danych z dziecmi :P

KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 4086 4087 4088 4089 4090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ