X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak co ok 3 h to je, ale bardzo krotko. Ok 10 minut, z tymze jak pisalam dzisiaj mialam potok z cyckow, moze dlatego i sie najadala

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:43

KasiaKwiatek, Anka1501, mf, weronika86, haneczka, Murraya lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:04

Anka1501 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta mi też się wydaje, że ją troszkę przekarmiłaś. Co 3 godziny to wzorowo, mleka masz dużo więc się najada, a przecież to brzusio malutki :-) dzieci świetnie same regulują sobie pory jedzenia i na pewno jej nie głodzisz. Obie córki karmiłam na żądanie. Czasem budziły się co 3 a nawet 4 godziny. Kupy były, spaly ładnie. Jeśli Ala jest spokojna to i Ty się nie denerwuj.

Fasia z Twojego opisu to dokładnie moje przepowiadacze. Też mi się siku chce wtedy, nacisk na pecherz, no i też muszę się zatrzymać i najlepiej lekko pochylić aż przejdzie.

Angela89, mf, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia a kiedy masz wizytę?
    Ja w czwartek idę i ciekawa jestem czy szyjka coś się skróciła jeszcze... :-D po dwóch dniach takich skurczybyków po 4 godziny chyba powinna...

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupy sa, nawet kilka dziennie albo i wiecej :P ladne, zolciotkie jak jajeczniczka ;p teraz chcialam ja przystawic to sie buntowala i chciala spac dalej, to ja odlozylam :) echh musze sie nauczyc tego mojego bobasa :)
    ona jest taka mala,ze chcialabym ciagle ja karmic :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 18:52

KasiaKwiatek, liwi, weronika86 lubią tę wiadomość

• liwi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ja nie pomoge bo nie miałam skurczy.

Hwesta nie martw się, mała na pewno się najada. I jak sie tak obudzi po 3 godzinach to jest spokojna? Czy płacze bo chce jeść? Bo Maja jakoś wytrzymuje zmianę pieluszki ale już się niecierpliwi i jak ja potem biorę na ręce to już zaczyna buźką szukać cyca i chyba wie, ze będzie karmienie i musze szybko ją nakarmić bo jak coś jeszcze chce zrobić to zaczyna płakać. Znaczy że potrafi się upominać jak jest głodna.

A i 10 minut to moja mała chyba nigdy jeszcze nie ciągła. Zazwyczaj ciągnie tak 5-8 minut. Potem wypluwa więc ją odbekam i jak po bekaniu chce jeszcze to daje jej drugą pierś ale ciągnie ją jeszcze krócej i zazwyczaj zasypia.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta dzieci czasem mądrzejsze od nas :-P spokojnie

Fasia moja na nfz to samo, ostatnia wizyta tydzień temu i...powodzenia, szybkiego porodu... Zapisała mnie jakby co 22.04w termin gdyby trzeba było zwolnienie przedłużyć na 7 dni
    Mam swojego gina w Medicover i on chce mnie co tydzień widzieć, tylko dzięki temu mam szansę wiedzieć co się w podwoziu dzieje. Usg przepływy mam w środę bo łożysko III stopień, wolę sprawdzić.

Co do skurczy to one różne, czasem mam ten ból, takie ćmienie miesiączkowe, ale wczoraj to tylko to spinanie macicy i kucie w szyjce. Regularność trzymała się 3-4 godziny co 9-10 minut skurcz. I przeszły :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 18:56

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po ktg na którym oczywiście NUDA. Jutro przeglądamy torby i we wtorek 8:00 i szpital.
    Nie mogę uwierzyć że pojutrze zostaniemy rodzicami.

Fasia, KasiaKwiatek, mf, Nadzieja84, weronika86, Aguś86, Murraya lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Hej! U nas znów powtórka, czyli karmienie w nocy co 4 godziny,pomiędzy nimi słodki sen :) Nie wiecie jaka jestem szczęśliwa :) Widać to już nie przypadek bo tak mamy od kilku dni.
    Tylko przwijanie nadal ciągle z krzykiem...

Amy, jak powalczysz o mleko to je dostaniesz, spokojnie. Ja przystawiłam Franka do cyca dopiero w 4 dobie. Początek nie był cudowny ale po iluś próbach zalapal. Przez miesiąc Dokarmialiśmy mm, na początku 2-3 butelki w nocy, pod koniec tylko 1, a od kilku dni jesteśmy tylko na piersi.
    Początki są trudne, ale jeśli ci zależy to warto.
    Mnie kp rozczarowało i nie podoba się tak jak sądziłam że będzie. Ale nie rezygnuję.
    Głowa do góry, będzie dobrze!
    I ja też poniekąd tęsknię za ciążą :)
    Walcze walcze. Nie poddaje sie. Mimo ze duzo nie leci to przy kazdym karmieniu idzie jedna i druga piers. Czasem nawet godzine mi na nich wisi.. ale ciumka wiec go nie odrywam. Jak pozniej szuka jeszcze to wiem ze trzeba mm dowalic. Przy kazdym dokarmianiu potrafi wypic 20-30 ml. Nie ulewa wiec chyba nie za duzo... w ciazy bylo wiecej beztroski :P

KasiaKwiatek, weronika86, Ida, Aguś86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

KasiaKwiatek, Aguś86, haneczka lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh przypominam sobie jak to bylo z moimi skurczami :) jak sie balam ze nie rozpoznam tych porodowych :) . Te gulki wypychajace sie co jakis czas mialam dlugo ale im starsza ciaza tym czesciej sie pojawialy tak od 34 tyg coraz częściej. W marcu juz jak mnie lapal taki skurcz mialam wlasnie gulke z jednej badz dwoch stron i mocny nacisk na pecherz a nawet cewke. Najlepiej jak bym sie wtedy nie ruszala bo bol byl nieznosny . Czasem bylo tych spiec kilka na godzine juz w zaawansowanej ciąży. Te porodowe ktore pojawily sie w piatek byly podobne ale calkiem inne jednocześnie juz nie bylo gulek a cały brzuch sie mocno spial i byl mocny bol miesiaczkowy tyle ze juz nie bylo takiego parcia na pecherz po prostu bolalo podbrzusze identyko choc mocniej jak na okres. Od razu wiedzialam ze to to :) ze sie zaczyna :) Fasiu myślę ze u Ciebie tez przygotowywuje sie macica na razie ale obserwuj

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Amy który to juz dzień? Mi się dopiero 4-5 rozkręcilo. Nawal miałam w 8 dobie. :P Przed ściąganiem robiłam gorący kompres + herbata laktacyjna + dużo wody. I pamiętaj ze nie powinno sie ściągac częściej niz 2-2,5h. No i dziecku leci mocniej niż laktatorem. :)

Po ciężkim dniu Julek przespal w nocy 3h. :) zobaczymy jak dalej. :)
    Dzisiaj 4 dzien. Ja pokarmu nie mialam przez dwa pierwsze dni na trzeci dzien w domu piersizrobily sie twarde i syciskalam z nich reka mleko czy tsm siare.. i nie spalam nic tak bolaly. Na drugi dzien maz kupil laktator i cycki sie uspokoily mimo ze z nich wydoilam zalewdwie 7kropli :( to mnie zalamalo.piersi sa nabrzmiale ale nie bola juz. pije herbaty oczywisxie na laktacje. Jak jemu leci mniej niz mi wylazlo z laktatora to on nic nie zjada :( zalamka.

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Amy nie poddawaj się a wazycie jakoś Olka?? Przybiera na wadze?? Mojemu już waga zleciala,zobaczymy jak dzisiaj,też na dwa cycki daje żeby laktacje pobudzić,później sprawdza czy przybrał ale mój grzeczny jak by nie potrzebował dużo jeść :)
    Nie mam jak go wazyc wlSnie i nie wiem czy mi nie spada.. policzki mu sie zrobily okraglejsze na pewno wiec mm dziala bo moj pokarm to straszna lipa.. mam nadzieje ze sie rozkreci tak ze bede marudzic!!. U nas tez w pierwszej dobie poszlo 240g.. ale moze juz nadrobil. przy wyypisie mamy 3040. Ja tez jeden i drugi daje przy jednym karmieniu pozniej mimo wszystko szuka cyca wiec bebilon idzie w ruch :(

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie zaleglosco ze az wstyd.
    Dziewuchy wszysykiego dobrego na swieta!

Normalnie nie mam czasu na nic... w wolnych chwikach sprzatam caly balagan i inne bzdury. Normalnie na dupie jie usiade. Cos strasznego..

KasiaKwiatek, Murraya lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia cos sie juz dzieje?

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moja zmuszalam jesc 20 min :p teraz jadła 10 min . Jak jej zmieniam pieluszkę to po chwili zamienia sie w ssaka i szuka cyca

Amy_ lubi tę wiadomość

‹‹ 4083 4084 4085 4086 4087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ