Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
liwi wrote:Ja tez tęsknie za dzieckiem w brzuchu ale za tym flakiem co mi został to niekoniecznie. Naprawde co chwile ktoś mnie pyta kiedy rodze?
to jest tak samo irytujące jak pytanie - jeszcze nie urodzilas?
wiem co czujesz...
mnie położna dzisiaj pozwoliła już ćwiczyć - pytalam jej czy nie powinnam czekać do minięcia połogu - ona zdziwiona i pyta a po co?a to babka po 50 i tak mnie zaskoczyla podejściem
))
mf, maggie86 lubią tę wiadomość
-
Rudzia wrote:AMY no wieem...ale u Fasi to inna sytuacja.. ja juz jestem 5 dni po terminie.. juz mam dosc
co noc jak sie budze to licze na jakies odejscie wod czy cos a tu ciagle nic.. ;/ nie chce miec wylowywanwgo porodu
też bym ciągle myślała, a wiem, że to nie jest dobre..Nie masz na to wpływu niestety.. ech -
nick nieaktualnymantissa wrote:Już się zgubiłam.
Które są od tego roku darmowe? A które są klasyczne na NFZ?
O jaaa, Fasiula! Nie za szybko ci poszlo?Gratulujemy!
DTP-A - jest płatne (acelularna) - I to nie jest 5w1 W skład w 5w1 wchodzi DTP-A,polio, Hib.
DTP-W - jest bezpłatna i jest to pełnokomórkowa
A my jeżeli mamy wcześniaki dostajemy DTP-A za darmo a jeżeli chcemy szczepić 5w1 czyli jedno ukucie to musimy zapłacić.
Teraz wyczytałam że to jest od 2013 roku więc nie wiem czemu u mnie w przychodni mają brak tej szczepionki. Zobaczymy za 2 tygodnie.
http://infekcje.mp.pl/publikacje/show.html?id=79731mantissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anka1501 wrote:Leżę na patologii, jak do rana nie urodze to rano wywołują.
Twoj porod będzie trwał 5 minut
mf lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAguś86 wrote:Angela już Zuzi proponowali te acelularne w 2013 roku. To chyba lepsza wersja tej sanepidowskiej, ale ja placilam za 6 w 1 i nie korzystalam.
Dokładnie tak jak mówisz nie ma tej pełnejkomórki. My chcieliśmy wcześniej szczepić tymi darmowymi (zanim urodziła się nam Martyna) teraz zastanawiamy się nad 5w1 jeżeli nie dostaną tych acelularnej to zaszczepimy 5w1.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 17:49
Aguś86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny