Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Może Ani w takim razie nie przyda się tradycyjne GO GO MATKA tylko ona potrzebuje GO GO NATAN! Ona gotowa a on dalej chce siedzieć
W takim razie wszyscy skandują
GO GO NATAN!Anka1501, Bambi85, maggie86, hwesta, CzaryMary, Murraya, Angela89, Rudzia, Aguś86, Krysti, mantissa, Eweliśka, Amy_, Fasia, KasiaKwiatek, misia83, weronika86, liloe, haneczka, lysinka lubią tę wiadomość
-
Hej. Ja tylko na chwilę.
Fasia wielkie gratulacje dla Ciebie!!! Julek cudny
Ania Ty i Twoje rozwarcie przejdziecie do historiiA dzidka naprawdę upartego masz!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 18:15
Fasia lubi tę wiadomość
-
Powiem wam, że dzisiaj mój mąż idzie do pracy pierwszy raz of mojego powrotu do domu i trochę się obawiam jak to będzie, bo zazwyczaj o porze gdy Gabi zasypia, Nina jest dość aktywna i chce albo ssać, albo się przytulać, a Gabi z kolei zawsze chce żeby jej czytać bajkę.
A i miałam jechać jutro z Niną na neonatologię na kontrolne usg główki, ale zadzwoniłam, a tam mi powiedzieli, że dopiero za tydzień, bo mają za dużo dzieci na oddziale -
Anka1501 wrote:Agus właśnie nie czuje. Ale lekarka mówi, że to kwestia odejścia wód i chwila moment dziecko się urodzi. I wg niej waga ok 3800-4100
-
Fasia GRATULACJE!
Anka ty nie pisz na forum tylko się skup na porodzie
A my już jesteśmy po tygodniowym pobycie w szpitalu już w domku więc mogę napisać kilka słów... no więc w nocy z 30/31.03 miałam dziwne skurcze, takie schodzące z pleców i z mocnym bólem podbrzusza, ale położna nawet nie zrobiła ktg tylko kazała iść pod prysznic ciepły. Posiedziałam tak z 30 min pod tym prysznicem i ból podbrzusza minął a skurcze przestały być regularne. Rano na obchodzie wzieli mnie na badanie ginekologiczne bo na ktg regularne ale niebolesne skurcze co 4 min. Szyjka skrócona 0,5 cm rozwarcie jeden bardzo luźny palec jak to lekarz określiła le decyzji nie podjęli co do cięcia więc zjadłam śniadanie.... i tylko skończyłam jeść a wpadł lekarz z zapytaniem czy jadłam i jeśli tak to już mam nie jeść i nie pić bo po południu cc ze względu na zagrożenie rozpoczęcia porodu a ja ze względów ciąży jednokosmówkowej musiałam mieć cc.
O 16:55 i 16:56 przyszli na świat moi synowie :* Filip (pierwszy) dostał od razu 10 pkt, Kubuś w pierwszej minucie 9 pkt za kolor skóry.
Po cesarce jakoś fizycznie słabo ale wstałam po 12h i w sumie z trudem ale cały czas się poruszałam. Tydzień siedzenia w szpitalu ze względu na wcześniactwo no i słaby przyrost wagi. Przeszliśmy lekką zółtaczkę fizjologiczną ale be konieczności fototerapii
Teraz jesteśmy w domku a ja walczę z laktacją... odciągam na razie ok 50 ml mleka czasem 60 się uda, no i musimy ich oczywiście dokarmiać mm. Mamy Bebilon Nenatal Prenium z Pronatura dla wcześniaków. Chłopcy niestety męczą się strasznie z czkawką po każdym jedzeniu no i ulewają trochę, ale przy tych małych żołądeczkach podobno tak może być...
Zanim nadrobię to może któraś dobra duszyczka streści?
Kto rodzi następny?Aguś86, sylvia007, CzaryMary, mantissa, Eweliśka, mimka84, Krysti, Fasia, KasiaKwiatek, Robotka1, mf, Angela89, PsotkaKotka, misia83, Justinka, lysinka lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za gratulacje
mimka84, Bambi85, mf, Angela89, Murraya, misia83, KasiaKwiatek, Amy_, Ulka84, Eweliśka, Militta110816, Aguś86, Krysti, Ewelcia, sylvia007, mantissa lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Ile tu się dzieje, matko, trudno Was nadrobić!
Przede wszystkim gratuluję kolejnym rozpakowanym mamusiom. Fasia - kawał dobrej roboty, tak się bałaś, ale dałaś radę. Król Julian rządzi
Amy Twój przystojniak cudny. Współczuję bączków, ale zobaczysz, wszystko się unormuje. Zazdroszczę brzuszka, jest super. Mój na razie jeszcze się do końca nie wchłonął, dziś znów była położna i mówi że mogę już zacząć nosić pas...ale ja jeszcze chyba nie chcę.
Anka dajesz!!! W końcu coś na dobre ruszyło, może już tej nocy, może za moment.
Amy_, Fasia, Angela89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny