X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia bedzie dobrze w domu Jukek bedzie się najlepiej czuł te szpitale tak dzieci rozbudzają do płaczu a w swoim Zaciszu Łóżeczku zobaczysz jak Julcio spac bedzie :) ty odetchniesz z ulgą tez :* buzie wspieram mocno .

Fasia lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my prawdopodobnie mamy konflikt serologiczny;/
    posiedzimy tu troszkę;/ ehhhh
    no nic, co się nie robi dla dzidziola :D

Fasia super że do domku:))

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Aaa pytanie mam. 30 min temu Julek przestał ssać lewa pierś na której wisiał 25 minut. Dla nas to rekord, bo wcześniej max to było 10 min. No i teraz znowu wisi na prawej piersi. Nie za często? Może nie powinnam go przystawiac?
    A no i dziś czuje, ze chyba mam więcej pokarmu :)))
    Pamietam z tego co dziewczyny pisały na Szkocji wątku ze u nich maluchy tak samo jednego ssały potem drugiego także normalne jak chce jesc niech je potrzebuje tego :)) fajnie ze z piersi je ślicznie :)

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    a my prawdopodobnie mamy konflikt serologiczny;/
    posiedzimy tu troszkę;/ ehhhh
    no nic, co się nie robi dla dzidziola :D

Fasia super że do domku:))
    Jak konflikt a badania krwi mialas w ciazy z mężem czy teraz wyszło coś !

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu lato plus 15 w słońcu cizes w taką pogodę Ignas by mógł na świat przyjść :)sąsiadka się dziwi ze nie rodzę haha :) mówi go krystyna go :) haha zaprasza do siebie na capucino do coffe shopa mowie do niej jak mi wody odejdą posprzątasz mowi ze tak :D haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 10:30

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie Dziewczyny, u mnie jest tak, ze maz zajmuje sie mala, ale wtedy kiedy ona spi ;) wtedy np. spi na nim albo cos takiego. Pampersow jej nie zmienia, nie przebiera jej, bo sie boi poki jest taka mala. Dla mnie to zadna wymowka, bo ja tez sie balam ;) Mi sie nie chce z nim walczyc, bo powie ze ciagle narzekam i tyle i bedzie pytal czy sa jakies pozytywne strony wogole. To nie to,ze ja narzekam, bo wiem,ze musze sobie radzic :) I w sumie nawet chyba dosc dobrze mi to wychodzi. Z tymze maz wychodzi o 6-7 rano, wraca roznie. Bywa, ze jest o 16, a bywa ze jest o 20.
    Probowalam juz w ciazy przeforsowac przeprowadzke w miejsce blizej jego pracy i do bloku z winda np. , ale nie dalo rady. Teraz musimy 3 miesiace czekac, bo taki okres wypowiedzenia.
    Od czerwca prawdopodobnie bede u tesciow... Zeby mala miala chociaz troche swiezego powietrza, oni maja dzialke kilka km od domu, tam bedziemy mogly sobie siedziec dowoli.Tylko co to za rodzina bedzie jak maz bedzie od poniedzialku do piatku w Warszawie, w sobote z synem , a w niedziele z nami? Chce zeby corka miala tate od poczatku i zeby budowala z nim wiez, ale faceci jakos inaczej do tego podchodza calkiem niz my, przynajmniej niektorzy :).
    Maz za bardzo wg mnie skupia sie na zarabianiu kasy, jakos jest sfiksowany na tym punkcie. I zaczelo sie to czego sie obawialam- we wtorek wyjazd w delegacje ;) Ale, olac to. Wygladam dobrze po porodzie, tyle mojego :P Jak cos bedzie kombinowal na boku, to bedzie skonczonym idiota majac taka coreczke i zone :)
    W nocy o tyle dobrze, ze mala spi. Wiec jak ja nakarmie, to tez ide spac. Tylko o tej 3 mam najwiekszy problem z odbiciem jej, mam kryzys godziny 3 jakis. Bede musiala z nim porozmawiac chociaz o tej jednej godzinie w nocy, bo ja jakos strasznie slabo o 3 kontaktuje, na tyle slabo, ze nosze ja chwile po jedzonku i jak nie beknie to ja klade po prostu na boku do lozeczka bo juz sily brak.
    Ale ogolnie czuje sie dosc dobrze, ciekawe ile dam rade ;) Kwietniowki warszawskie, rodzimy rodzimy i trzeba sie bedzie spotkac bez dzieciakow! Niech mezowie zostana z nimi w domu a my sie moze w koncu spotkamy. Wstyd przyznac, ale w centrum nie bylam chyba od grudnia ;) Ostatnio na gwiazdkowych zakupach, a tak to najdalej inflancka -dojazd od praskiej strony ;)

CzaryMary, Gosha lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Julka crp spadlo do 6 wiec będą dziś szczepić. Waga urodzeniowa 3400g dziś 3190g. Obwód główki 34cm. Nie ma zoltaczki :) ale się ciesze!

34 cm obwód główki? mój syn już ma 36! Dżizas...

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:52

Krysti lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:52

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Robotka i co w takiej sytuacji? Jak długo musicie zostać?

Ja się mega ciesze, ze do domu, bo chyba bym w jakąś depreche wpadła tu w szpitalu.. No ale wiem też, że jak trzeba to trzeba. Dla maleństwa wszystko :)

Krysti dziękuję za miłe słowa! Ciekawe kiedy powitamy Ignasia na świecie :))
    Jak nie urodzę do następnego czwartku to juz mam termin porodu w czwartek następny :) cc ,cieszę się bo konkrety wczoraj usłyszałam a nie ze musze czekac do nieskończoności i byc w nie pewności tez się martwię .

Lali, Fasia, KasiaKwiatek, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się mało udZielam bo tu większość ma juz bobasy i o dzieciach dyskusja :) jak Ignas bedzie tez bede pisać o kupach ,odbijaniu się ,płaczu itd :D hahahaha

Teraz to wspieram całym serduszkiem was mamusie ktore walczą z laktacją ktore nie wysypiają się itd :)

A my nie rozpakowane musimy byc cierpliwe :) tyle pozostało nam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 10:45

Lali, Ida, haneczka, CzaryMary, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wczoraj kapalam mala w pieluszce owinieta! I nie plakala :D Dzieki za sposob :)

Fasia, Krysti, KasiaKwiatek, maggie86, CzaryMary, Aguś86, Eweliśka, mf, Angela89, Amy_, mantissa, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta twoj mąż kocha was całym sercem :) daj mu czasu by się oswoił moze tego potrzebuje . Bedzie dobrze i nie myśl o jakis bokach taką ma prace ktos musi zarabiać . Współczuje ci bo przy maleństwie jest duzo pracy ale piszesz ze nawet dobrze ci idzie także super:)

Lali, mantissa, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Amy porad tez bede korzystać :) bo dobrze pisze obcykana jest .

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide pod prysznic :) nie wiem co dzis bede robic .

• Agga Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Werka- po prostu brak slow do tesciowej! najchetniej to bym jej wpierdzielila!

No coz... uczmy sie, zebysmy takimi tesciowymi sie nie staly za kilkanascie lat ;-)

maggie86, Krysti, Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:31

Fasia lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:31

• haneczka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Niema co psychika nie funkcjonuje :D Hania a ty juz po terminie tez czy jak !

Ja mam 4 dni do terminu, aleee "rodzę" już od 01.04 i jestem tym zmęczona. Bóle, skurcze, nieprzespane noce, stres. Dlatego zazdroszczę Twojego stanu:) Bo pewnie też urodzę po terminie, a ile się przy tym namęczę...

Dobra już nie marudzę:) Kawki się napiję na pocieszenie:)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oxy nie działa :( ordynator juz chciał, żeby przebić pecherz ale się okazało, że glowka raz wchodzi w kanał rodny a raz wychodzi. W takim przypadku nie jest to do końca bezpieczne.

‹‹ 4181 4182 4183 4184 4185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ