WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu trzymam kciuki za twoj poród i myslami jestem przy tobie !

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Aniaaa:( A czym to grozi?

Nie wiem dokładnie. Lekarz cos mówił o wypadnieciu czegoś (?) i o oddziaływaniu ciśnienia na główkę dziecka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie ciąze przechodzic ale koncowka jest najbardziej napięta :/ nie lubie !:( idę bo bede zaraz plakac wam tu .

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Aż dwa dni przerwy, długo. Aniu, dasz radę. :* Jak się trzymasz psychicznie? Ktoś Cię odwiedza, czy samiuśka na tych kroplówkach leżałaś?

Jeden dzień przerwy. Dziś mam, jutro pewnie przerwę zrobią a w niedziele znowu.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka co chwile do mnie przychodzi i tylko gada "niesamowite, niesamowite " blee :P

Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie płacz Mała :* idź do sąsiadki :) Może poprawi Ci humor:)

Krysti lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Nie wiem dokładnie. Lekarz cos mówił o wypadnieciu czegoś (?) i o oddziaływaniu ciśnienia na główkę dziecka.

Właśnie poczytałam o tym. Grozi wypadnięciem rączki, nóżki itp. przed porodem albo deformacją główki z powodu ciśnienia. Pojęcia nie miałam, że to takie ryzykowne

Edit.
    Aaaa dzisiaj masz, bo już myślałam, że dzisiaj nie. To trzymam kciukasy, żebyś prawidłowo zareagowała:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 11:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co dziś Rudzi powiedzą po tym usg,oby Sofijka pakowała już swe manatki do wyjścia:)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Właśnie poczytałam o tym. Grozi wypadnięciem rączki, nóżki itp. przed porodem albo deformacją główki z powodu ciśnienia. Pojęcia nie miałam, że to takie ryzykowne

No właśnie :( no trudno... najwyżej do psychiatryka mnie przewioza.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka leze pod oxy od godziny 9. Jeszcze pewnie 20-30 min i mnie odlacza

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha tak rozpaczałam po wyjeździe męża że nawet nie zauważyłam jak mi czas zleciał i że dziś piątek, a mąż dzwonił przed chwilą, że przylatuje na weekend dziś wieczorem, długo bez nas nie wytrzymał;) miał wrócić za 2-3 tyg. he he, jestem happy, a jeszcze bardziej bo po wizycie u gina zielone światło na seeeeeexxxxxxx !!! będą iskry

Anka1501, Lali, KasiaKwiatek, Ida, hwesta, haneczka, Angela89, MartaAlvi, misia83, CzaryMary, CzaryMary, Ulka84, Fasia, Rudzia, Agga, Aguś86, Bambi85, Eweliśka, Robotka1, Krysti, mantissa, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka zaraz Ci do dupy nakopię za takie przykłady i sprawdzanie w necie, co nam tu Ankę dodatkowo stresujesz niedobra babo, będzie dobrze i koniec kropka, wszystkie kwietniowe bobasy urodzą się zdrowe i bez komplikacji!!!

KasiaKwiatek, Angela89, haneczka, misia83, Fasia, Agga, mantissa, Gosha lubią tę wiadomość

• mf Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:16

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do gina po 4 tygodniach czy po 6 ? Ja wczoraj sobie jeden szew jeszzce wyciagnelam z pipki :P tak mi uwaznie sciagnela :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie ojj będzie tak furczało, że siwy dym pójdzie :) :) :) fajny mąż!!!
    Hanka to samo miałam napisać, nie strasz babo!

maggie86, Fasia lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Haneczka leze pod oxy od godziny 9. Jeszcze pewnie 20-30 min i mnie odlacza
    A widzisz, w moim szpitalu dziewczyny zabierali na 8 godzin na porodówkę i tak leżały pod kroplówką samotnie. Widocznie większe dawki szły.
    Poproś męża o jakąś książkę dobrą, bo zwariujesz w tym oczekiwaniu. :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka tu dają max dawkę w ciągu trzech godzin. Zawsze tak. I ja nie mam z kroplowki tylko z pompy

haneczka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    Haneczka zaraz Ci do dupy nakopię za takie przykłady i sprawdzanie w necie, co nam tu Ankę dodatkowo stresujesz niedobra babo, będzie dobrze i koniec kropka, wszystkie kwietniowe bobasy urodzą się zdrowe i bez komplikacji!!!

Ale ja tu nikogo nie straszę, tylko czytałam o przebiciu pęcherza, bo Ania nie do końca skumała co lekarz miał na myśli mówiąc o ryzyku. :) A swoją drogą to daje do myślenia. Bo my takei niecierpliwe to pewnie dałybyśmy się nawet pokroić, a nie wszystko co wydaje się proste jest bezpieczne dla nas i dzieciątka.

KasiaKwiatek, Lali, Agga lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania powiem Ci że podziwiam Cię że się trzymasz. Ja bym pewnie sfiksowała od tych różnych informacji. Trzymam Kciuki i mam nadzieje że synek szybko wyjdzie sam !

• haneczka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Haneczka tu dają max dawkę w ciągu trzech godzin. Zawsze tak. I ja nie mam z kroplowki tylko z pompy
    Boże, to u nas jakąś męczarnię fundują dziewczynom. Gdzie ja będę rodzić? :P

‹‹ 4183 4184 4185 4186 4187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ