X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ja ponawiam pytanie :) "A mamuśki powiedzcie mi jak to jest z tym spadającym cukrem ? Czy w takim razie tak małe dziecko może przesypiać całą noc czy powinno być wybudzane jednak co 4 godziny jeżeli się nie budzi samo "

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie był znowu ordynator i mówi, że może się skończyć cc :( ale to chyba będzie bezpieczniejsze

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczko trzymaj się tam dzielnie! I tak już jesteś hardcorowo dzielna :) czego się nie zrobi dla tych małych skrzatów :)
    Edit: Aniu, jeśli ordynator tak radzi to może faktycznie lepiej zrobić tą cc.. bezpieczniej jak mówi i skończą się Twoje okrutne męczarnie... Trzymam kciuki!!

A ja podjechałam sobie do przychodni po receptę na engerix i co? Panie patrzyły na mnie jak na ufoluda, że jak to recepte, a na kogo ma być wypisana niby skoro dziecka jeszcze nie ma? Więc ja też zrobiłam wielkie oczy skąd w takim razie mam ją wziać. Ale okazało się, że w przychodni mają zapas tych engerixów i można u nich to kupić (a co, wtedy nie potrzeba recepty? nie czaje bazy). No nic, tak właśnie zrobimy.

A pytanie mam, szczepicie tym engerixem czy normalnie euvaxem? Fasia? Robotka? Bo Wy teraz najświeższe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 11:50

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Właśnie był znowu ordynator i mówi, że może się skończyć cc :( ale to chyba będzie bezpieczniejsze
    Aniu jeżeli to ma być dla bezpieczeństwa to nawet nie ma co się smutać. Ważne że w końcu podejmują jakieś decyzje

maggie86 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Aniu jeżeli to ma być dla bezpieczeństwa to nawet nie ma co się smutać. Ważne że w końcu podejmują jakieś decyzje

Prawdopodobnie jeszcze raz spróbują w niedziele z oxy, jak to nic nie da to po oxy idę na stół. Niech robią co chcą tylko, żeby mały był bezpieczny

haneczka, Aguś86, Angela89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta ja byłam po 4, dokładnie w tę środę, bo juz nic ze mnie nie wylatuje to poszłam sprawdzić.

Angela nam powiedziano by wybudzać na karmienia nocne przez jakiś czas własnie w razie spadków, my mamy 2 karmienia teraz

Anka niech robią byleby dla Was było bezpiecznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 11:56

Angela89 lubi tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, trzymaj się kochana:* Lekarze wiedzą co robią.

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta u mnie były identyczne reakcje lekarzy pediatrow. Na szczęście mój gin normalny i bez problemu mi przepisał Engerix. Już wykupiłam i czeka w lodówce na wielki dzień :)

MartaAlvi lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My także Engerixa mięliśmy ,mama załatwiała receptę u znajomej lekarki bo wszędzie wielkie oczy robili.

MartaAlvi, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, jeśli to najbezpieczniejsze wyjście dla dzidzi to niech się dzieje wola lekarzy. Dla Twojej psychiki to też będzie w końcu ulga. Trzymajcie się cieplutko :*

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kuczę, aż wypróbuję ten myk z pieluchą do kąpania. To jak? Najpierw owijamy w tetrę Dzida, a później wkładamy do wanienki?
    Tak. Tylko ja go namydlam na lozku wczesniej... i zawijam w pieluche (w koperte) tak ze dziecko znika :P i w wanience juz tylko relax i polewanie woda :)

Ida lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) będzie dobrze.

Lali, maggie86, KasiaKwiatek, MartaAlvi, Agusiek89, Fasia, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:32

• misia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 18:16

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Anka bedzie dobrze, czy sn czy cc najwazniejsze zeby juz synek byl na swiecie :)!!

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tragiczna noc... mlody tak darl jape ze jak sasiedzi mieli watpliwosfi czy sje juz urodzil to po dzisiejszej nocy one zostaly rozwiane.

Do tej pory slysze to wycie syreny!!
    Oka nie zmuzylam!
    Olo teraz spi i ide sie tez przespac bo jak dzis znow powtorka z rozrywki to sie wykoncze!!!!

Fasiek super ze wychodzisz :)

Ania powinni cie przebic i sie powinno rozbujac...ja bym sie juz wkurwiala :P
    Wera jak czyyam o tej twojej tesfiowej to za kazdym razem zalewa mnie krew. Nie miej wyrzutow sumienia... to jsst ten typ czlowieka ktorego trzeba krotko na smyczy...

Krysti nie jestem w ogole obcykana :P ale jak ma sie takie wymagajace dziecko to staje na glowie zeby znalezc zloty srodek na wszystkie jego placzki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 12:06

Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia no właśnie takie odpowiedzi ja miałam w przychodni...a w szpitalu skończyłoby się że zaszczepiliby nfzowską bo nie zdążyłabym kupić...w aptece musiałam zamówić i dopiero dzień później była.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 12:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Nie płacz Mała :* idź do sąsiadki :) Może poprawi Ci humor:)
    Ide :)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do poloznej w sprawie zielonej kupy :P
    Powiedziala, ze nie leczy sie koloru kupy a jej charakter i jesli mala jest spokojna, je, przybiera na wadze, to jest wszystko ok, a kupa moze byc zielona od za duzej ilosci herbatek laktacyjnych, od kopru wloskiego, zeby ograniczyc o polowe :P bo pilam 4 dziennie, a powiedziala, ze 2 to max ;) ale one mi tak smakowaly :P

KasiaKwiatek, Aguś86 lubią tę wiadomość

‹‹ 4184 4185 4186 4187 4188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ