X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Leje się konkretnie. Zdążyłam ręcznik podłożyć, miałam przeczucie, że może się polać

haaaaaaa będzie dzisiaj dzidź, będzie dzisiaj dzidź.
    Kto jeszcze?? Jestem spragniona porodów :)

Rudzia jak tam u Ciebie??

Anka1501, haneczka, KasiaKwiatek, maggie86, Fasia, mf, Aguś86, Angela89, Bambi85, Robotka1, Eweliśka, weronika86 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka do jutra zostaniesz mamą :) powodzenia

haneczka lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka
    cycki chyba ogarniete :) tylko maly teraz chce wiecej jesc bosheee głodomór :P
    oo rodzimy?????
    dalej dziewczyny :)
    połozna była u mnie dzis mówi ze juz chyba zółtaczka sie zmniejsza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 12:51

Lali, maggie86, misia83, Justinka lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was i gratuluję kolejnym mamusiom :)
    Robotka u mnie też niestety wyszły niezłe jaja z tym konfliktem, możemy się wspierać chyba :( całe życie było że A rh plus a wyszło że jestem A rh minus ;/ nie wiem co będzie z tym dalej bo mam dużo przeciwciał a mąż A rh plus. A młoda wyszła z grupą 0 rh plus. To co przeszliśmy przez gadanie lekarzy w szpitalu to był koszmar. Możemy się wymienić doświadczeniami nawet w prywatnych wiadomościach jeśli masz chęć ;/ wspieram mocno :*

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze pójdzie to 2-3 dzidzie mogą być dzisiaj:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    Jak dobrze pójdzie to 2-3 dzidzie mogą być dzisiaj:)

a kto jeszcze?

haneczka, anka i...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka, Haneczka i może Anka jakby na oxy zareagowała jeszcze

CzaryMary, iwonka1077, Justinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie pokaz link do przykładowego kombinezonika który jest podobny do tego co używasz . Ja młoda pakuje w body dł rękaw śpiochy skarpetki czapkę i do kombinezonu z takiego misia i pod kocyk , nie wiem czy nie bedzie jej gorąco , ale uczymy sie na bledach

maggie86, Ida lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    Justinka, Haneczka i może Anka jakby na oxy zareagowała jeszcze

no jasne, jeszcze Justinka :)

Jestem podekscytowana :)

Dziewczyny trzymam kciuki!!

maggie86, Eweliśka, Justinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie uwierzycie... maz wrocil do domu,szok.

CzaryMary, iwonka1077, KasiaKwiatek, maggie86, Amy_, misia83, Ida, mf, Aguś86, Angela89, Bambi85, Eweliśka, mantissa, Krysti, Gosha, weronika86, Ewelcia, lysinka lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 20:58

MartaAlvi lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    nie uwierzycie... maz wrocil do domu,szok.

hahaha mój wyjechał rano i po 40 minutach wrócił. Powiedział że pracuje z domu bo są takie korki że nie opłaca mu się jechac do pracy :)

hwesta, iwonka1077, maggie86, Ida, Fasia, Bambi85, Eweliśka lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ile tego, już cały mokry ręcznik, teraz poszło do kibelka, do wanny i dalej leci po podłodze mimo że mam nowy ręcznik :D Nie można się przygotować normalnie. Powódź

hwesta, KasiaKwiatek, Agga, Aguś86, Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary moj wczoraj wracal 2 h z pracy :D korki mega ponoc byly

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta ja tez nie wiem czy robię dobrze, zakładam zazwyczaj body dł. lub krótki rekaw, pajac, czapeczka i albo do spiworka jak było zimniej albo teraz do lekkiego kombinezonu plus kocyk nie gruby i sprawdzam w między czasie czy nie jest za goraco czy zimno ale zawsze śpi więc chyba ok.
    Dzisiaj do tego pierwszego kombinezonu zakładam tylko body dł. rekaw i półspiochy i wio, zaraz idziemy na spacer, oczywiscie kocyk na wyposażeniu w razie W.
    taki mamy:
    https://esklep-dla-dzieci.pl/pl/p/Mothercare-welurowy-kombinezon-dla-noworodka/1116

i polarowy tylko bezowy, chyba ok:

https://esklep-dla-dzieci.pl/pl/p/Babaluno-Panda-bialy-kombinezon-polarowy/1190

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 12:51

hwesta lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem ze u mnie mimo że cesarka to tez z przebojami...
    malo nie zemdlalam na stole słabo mi sie robiło, strasznie ciezko im było Marcela wyciągnąć bo był duzy a ja jednak małych gabarytów, więc troche mna szarpali aż czułam przy cyckach czyli na górze brzucha coś tam szemrali miedzy soba ale jakoś go wyciagnęli,jeszcze mi brzuch naciskali ale nie pamiętam czy przy wyciąganiu dziecka czy przy łozysku, w kazdym razie jak juz wsio wydobyli ze mnie to poczułam ulgę wreszcie nie było mi cięzko oddychac, od razu lepiej..
    ich pierwsze słowa były " ale duzy chlopak " :) :)
    Póżniej mi go pokazali zanim pepowine jeszcze odcieli, jak juz odcieli ten dluzszy kawałek to dali obok do pomieszczenia ale drzwi były otwarte i wsio slyszałam, dostał 10 punktów,pózniej mąż przeciął pepowinkę kazali mu liczyc paluszki u rączek i nóżek, póżniej jak mnie szyli to mi go jeszcze przyniesli na troche do buzki bo byłam jeszcze zasłonięta, a najsmieszniejsze było to że te drzwi oddzielajace były szklane i trochę przez nie było widać mama mi mówiła ( bo tez byla z nami) że widać było krew mąż oczywiscie starał się nie patrzeć bo by go pewnie musieli reanimować :D hehe
    jeszcze jeden smieszny akcent chociaz zależy jak dla kogo... zdjeli mi juz ta płachtę sprzed oczu i zabierali ze stolu lozysko i te inne rzeczy to im sie jeszcze to wylało na podłoge zebym mogła to bym się smiala :) hehe

to taki u mnie porod byl hehe :) :)

a teraz mam konsekwencje ich szarpania osiniony brzuch od pepka w dół ale po smarowaniu altacetem przechodzi, i rana po szyciu lekko czerwona ale mam cieple okłady robić i przejdzie :) nio to by był koniec... :) :)

Lali, Aguś86, Krysti lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka wykorzystaj te duże podpachy może?

haneczka lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANIA biednaa wspolczuje Ci :( masakra coraz bardziej sie boje ze i u mnie tak moze buc skoro na mnie nic nie dziala i nic sie nie dzieje juz 2 tydzien po terminie idzie..

JUSTINKA powodzenia!! I Haneczka Tobie tez :)

Ja juz po.. i co sie dowiedzialam? Ze wody sa okej ...i co to znaczy? Ze czekam do piatku.. i co ? Ze raczej wywolanie bo nic sie nie dzieje :/ Wagi Malej mi nie powiedziala bo Ona nie robi takich rzeczy! Cholera!!!! To kto robi?!!! Od poczatku ciazy nikt nic na ten temat mi nie vhce powiedziec.. badania tez nie bylo bo wody okej wiec noe trzeba.. o i tyle! CZYLI NIC!!!! jestem zla.. :(

haneczka, Justinka lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka GO GO MATKA!!! JEDZIESZ Z KOKSEM!!! :-D :-D :-D

JEEE ale dziś nowych bobasów będzie :-D

maggie86, Fasia, Bambi85, Eweliśka, haneczka, Amy_, weronika86 lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:33

‹‹ 4186 4187 4188 4189 4190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ