X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje kolejnych Maluszków!!!
    jakoś szybko nam (a w sumie to Wam) idzie, dopiero 11 dziś, a już tyyyle kwietniowych dzidziusiów :)

Jakoś niepokojąco krótka zrobiła się ta lista oczekujących. I czemu ja nadal na niej widnieje?? :( zaraz zwariuje chyba. Jeszcze przeziębienie mnie dopadło- jak na złość. Teraz już nie wiem co lepsze, rodzić? czy czekać, aż mi przejdzie?! (gadam, jakby cokolwiek ode mnie zależało :)).

Naprawdę nie sądziłam, że dotrwam do terminu porodu, a tu proszę... zostały 3 dni!

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:22

ziolko lubi tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    I jeszcze ja :) :P

i ja tez :D

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 14:38

KasiaKwiatek, mantissa, haneczka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MF nie komentuje na Twoje władne zyczenue ;) ale bardzo dobrze Cie rozumie... I tulę! A hormony widze i tak robią swoje...

HWESTA primero: żal sie ile możesz, my tu po to jesteśmy kochana. Zachowanie Twohego meza komentuje jednym słowem -niedojrzałość.
    Sekundo: zapodaj przepis na pulpety w sosie koperkowym, bo wlasnie sie Zabieram za obiadek.., plissss :)

HANECZKA i ANKA gratuluje dziewczyny, jak ta lista sie szybko skraca... Dopuero co przeżywaliśmy nasza pierworodna Martynke Angeli... A tu juz końcówka :)

Wszystkim innym gratuluje pierwszych razow poporodowych, nowych tygodni z dziecmi w brzuszkach i tych z dziećmi na rączkach!

My dzusiaj w nocy od 2 do 5:30 bez spania. Nie wiem co malucha w nos ugryzło. A wczoraj intuicja matczyna podpowiedziała mi zeby kupić butelkę (uwaga! Naszapierwsza!) i herbatkę z kopru włoskiego i rumianku... Okazała sie zbawienna w nocy :)

Angela89, KasiaKwiatek, mantissa, haneczka lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    MF nie komentuje na Twoje władne zyczenue ;) ale bardzo dobrze Cie rozumie... I tulę! A hormony widze i tak robią swoje...

HWESTA primero: żal sie ile możesz, my tu po to jesteśmy kochana. Zachowanie Twohego meza komentuje jednym słowem -niedojrzałość.
    Sekundo: zapodaj przepis na pulpety w sosie koperkowym, bo wlasnie sie Zabieram za obiadek.., plissss :)

HANECZKA i ANKA gratuluje dziewczyny, jak ta lista sie szybko skraca... Dopuero co przeżywaliśmy nasza pierworodna Martynke Angeli... A tu juz końcówka :)

Wszystkim innym gratuluje pierwszych razow poporodowych, nowych tygodni z dziecmi w brzuszkach i tych z dziećmi na rączkach!

My dzusiaj w nocy od 2 do 5:30 bez spania. Nie wiem co malucha w nos ugryzło. A wczoraj intuicja matczyna podpowiedziała mi zeby kupić butelkę (uwaga! Naszapierwsza!) i herbatkę z kopru włoskiego i rumianku... Okazała sie zbawienna w nocy :)

http://kotlet.tv/pulpeciki-w-sosie-koperkowym/ ostatnio robiłam te troche je mocniej doprawiłam :)

Gosha, iwonka1077, Aguś86 lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Anka gratulacje!!! zasłużyłaś sobie na ekspresowy poród, mam nadzieje że choć dobrze go będziesz wspominała mimo tego popękania;/ :* buziaki dla największego kawalera na forum :D

HANECZKA dla Ciebie też wielkie gratulacje, odwaliłaś kawał dobrej roboty!!! jesteś super babeczka:)

hehe nie przesadzaj Kwiatek:D weźmie Cię szybciej niż Ci się wydaje:P
    ja jak miałam to co Ty na suwaku nawet nie śniłam o porodzie:P a już nie mówię o zniecierpliwieniu:P do końca oaza spokoju przygotowana na przenoszenie:D

chyba się zdrzemnę, młoda dziś wyjątkowo śpi!
    nie obudziła mi sie na karmienie, po 4.5 godziny i po tyrpaniu jej bo kazały wybudzić postanowiłam odciągnąć mleko i poszłam z tym na neonatologię aby mi pomogły tego ospalucha nakarmić-zjadła, i znowu śpi:P

cycki mnie bolą aaaaaa mówicie że kapusta?? co jeszcze??? ciepły prysznic?? masaż?
    moje brodawki dają radę, już są podkrwione ale jest znośnie, chyba damy radę bez kapturków i popękanych brodawek:)
    u mnie kapusta pomogla i patent poloznej jak karmisz z jednej piersi odslaniaj druga i niech nadmiar ci zlatuje na pieluche czy cos i masowac zeby sie guzy nie porobily ale to pewnie wiesz no i cieply oklad przed a zimny po karmieniu, na brodawki to jade na masci i smaruje wlasnym mlekiem moj jak sie dasadzi to az zeby zaciskam... :) glodomor...

Robotka1 lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela no spoko przepis chyba jutro zrobie bo na dzis jeszcze krupnik mam i udzik gotowany :D
    chcialam warzywa takie mrozone zrobic w piekarniku takie bo nie mam parowaru ale tam brokul i kalafior jest czytalam ze tez wzdymajacy i nie wiem jesc czy nie jesc ....

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Angela no spoko przepis chyba jutro zrobie bo na dzis jeszcze krupnik mam i udzik gotowany :D
    chcialam warzywa takie mrozone zrobic w piekarniku takie bo nie mam parowaru ale tam brokul i kalafior jest czytalam ze tez wzdymajacy i nie wiem jesc czy nie jesc ....

Ja brokuły i kalafior dostałam w szpitalu co byłam już z małą.

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja brokuły i kalafior dostałam w szpitalu co byłam już z małą.
    hmm mówisz, ja w sumie tez ale to te pierwsze dni to takie jeszcze nie jadl mi duzo to pewnie zdazylam je strawic jakos, dobra sprobuje i z ryzem sobie zjem ooo :) to juz na dwa dni jedzenie mam :) obiady sie znaczy hehehe

a owoce jakie jesz znaczy sie na poczatku jakie jadlas????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 14:09

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • mila79 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zima, Justynka, Natt, Haneczka, Anka moje gratulacje ale się kwietniówki sypią, super!!!!!!!!!

Ja wczoraj po wizycie mała 3500 +/- wszystko ok, w poniedziałek ide do szpitala a we wtorek cc, trzymajcie proszę kciuki

Pozdrawiam wszystkie mamusie rozpakowane i w dwupakach

iwonka1077, Lali, Aguś86, KasiaKwiatek, MartaAlvi, sylvia007, Eweliśka, Gosha, Fasia, Klaudia90, maggie86, lysinka, Zima, Justinka, haneczka lubią tę wiadomość

relge6ydcagtei15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    hmm mówisz, ja w sumie tez ale to te pierwsze dni to takie jeszcze nie jadl mi duzo to pewnie zdazylam je strawic jakos, dobra sprobuje i z ryzem sobie zjem ooo :) to juz na dwa dni jedzenie mam :) obiady sie znaczy hehehe

a owoce jakie jesz znaczy sie na poczatku jakie jadlas????
    ja banany głównie :) i jabłka bo to najbardziej lubie :)Ale ja jestem z tych mam co jedzą wszystko a po prostu obserwuje

iwonka1077, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania w końcu :) gratuluje :) usg chyba mocno sie tym razem nie pomyliło

Zima, Justynka, Natt, Haneczka grstuluje :) super że już przutulacie swoje dzieciaczki :)

Zima, Justinka, haneczka lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila powodzenia we wtorek :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Tak, trafiłam tam przez przypadek, ze względu na to, że moja ciąża przebiegała prawidłowo, bez powikłań i nie było wolnej zwykłej sali porodowej ;P

Po kilku godzinach spędzonych na korytarzu (między czasie miałam badania i ktg) przyszła położna i zaproponowała mi poród w DN. Mimo ze nie wiedziałam co to jest, zgodziłam się, bo nie chciałam urodzić na korytarzu, przy rejestracji :P

Zaprowadzono mnie do oddziału. Trzy sale, wszystkie wolne, mogłam sobie wybrać, w którym pokoju chcę rodzić. Zaglądam do pierwszego, otworzyłam dzioba i nie wierzę! :O Normalnie jak w mieszkaniu. Czyściutko, kolorowo, na ścianie tapeta w kwiaty, na środku duże łoże (jak w sypialni), obok łóżeczko dla dziecka, dalej szafeczki, piłka, drabinki, wanna i wejście do łazienki. Byłam w szoku, bardzo mile zaskoczona, że w takich warunkach można rodzić :) Czułam się jak w domu. POLECAM!

No to super :). Ale rozumiem ze porod nie byl na warunkach DN?
    Ja czasem jeszcze rozwazam DN ale jednak sie boje. U mnie i tak szpital wyglada bardzo dobrze (pojedyncze pokoje, kolorowe sciany, przyjemne swiatlo, odtwarzacz do muzyki, wanna albo lazienka). DN ma swoje plusy ale chyba jednak pierwsze dziecko wole tradycyjnie w szpitalu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila79 wrote:
    Zima, Justynka, Natt, Haneczka, Anka moje gratulacje ale się kwietniówki sypią, super!!!!!!!!!

Ja wczoraj po wizycie mała 3500 +/- wszystko ok, w poniedziałek ide do szpitala a we wtorek cc, trzymajcie proszę kciuki

Pozdrawiam wszystkie mamusie rozpakowane i w dwupakach

Dlaczego masz cc?

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem w czym tkwi problem... powiedzial ze nie wie czy mnie kocha.
    I czuje sie jakby ktos mi w morde dal... Zastanawiam sie... moze przez ten porod wspolny, moze to za duzo dla niego bylo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 15:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela - u nas grane wszystko : cycek, butelka z mm, butelka z moim pokarmem nie wiem jak tak długo pociągne...

Dziewczyny które dzisiaj wydały na świat dzieciątka - wielkie gratulacje !

• liwi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta, to byla rozmowa na spokojnie czy sie klociliscie? Bo w zlosci ludzie mowia rozne zeczy, niekoniecznie prawdziwe. Usiadzcie i porozmawiajcie, na spokojnie, bez zlosci. Strasznie Ci wspolczuje, ze zamiast cieszyc sie poczatkami macierzynstwa, martwisz sie o swoj zwiazek.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na spokojnie, przez telefon do tego. Mała cały dzien płacze a ja z nia, to bardzo trudny dzien dla mnie. A dzis mija 6 miesiecy od ślubu i zamówiłam mu srebrne spinki z grawerem ... Dam mu je dzis i tyle...

‹‹ 4206 4207 4208 4209 4210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ