Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzaryMary wrote:Angela - u nas grane wszystko : cycek, butelka z mm, butelka z moim pokarmem nie wiem jak tak długo pociągne...
Dziewczyny które dzisiaj wydały na świat dzieciątka - wielkie gratulacje !
Szalejesz kochana, u mnie podobnie tylko bez mm. Na fb jest fajna grupa https://www.facebook.com/groups/1379396042318005/?fref=ts dziewczyny pomagają zwiększyć laktacje. U nich dowiedziałam się że lecytyna pomaga wypływach, mleko szybciej płynieI dają pomysły jak zwiększyć ilość mleka.
Eweliśka, CzaryMary, maggie86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOn marzył o dziecku, mowil ze dojrzał itd ale widocznie mu sie wydawało. Oddam mu dzis obrączkę i niech mi ja da jak sie dowie czy mnie kocha, szkoda mi córci bo widze jak przejmuje emocje, płacze cały dzien
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 15:25
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fasia moj tez ma czesto czkawke, wynika to z tego ze nasze przepadziwce za szybko lykaja pokarm z piersi i sie nalykaja powietrza to dlatego, w kazdym razie to nie powod do zmartwien, moj tez by wisial na cycku non stop karmie go potem przerwa lekka jak sie nachapie cyca przewijam bo wczesniej tak drze ze sie nie da, pozniej polezy trochei znow cyc naje sie i koniec albo zasnie przy cycu albo niekoniecznie, wtedy jak sam nie zasnie to daje smoka pociumka sobie i spi, tak to u mnie wyglada i tak co 3 godziny, ale kazde dziecko inne ja juz wiem o co chodzi bo to drugie dziecko wiadomo ze ci ciezej okreslic czemu placze itd.... moze masz za malo pokarmu jeszcze w piersiach???a spokojniejszy po mm jest czy tak samo jak po cycu?????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 15:56
-
nick nieaktualny
-
Hwesta bardzo smutno mi się czyta to wszystko co piszesz.. Musi Ci być bardzo ciężko, nawet nie chce myśleć jak bardzo..
Twój mąż jest chyba niedojrzały. Wierzę, że się ogarnie, że to jakieś przejściowe problemy. Tule Cie bardzo mocno! Jesteś super mama, musisz być silna dla małej -
Gratulacje dla Anki i Haneczki
Hwesta nic Ci nie doradze bo Wy sami musicie ulozyc swoje sprawy. Ale przykro mi, ze tak placzesz i nie mozesz byc w 100 procentach szczesliwa matka. Oby Wam sie wszystko poukladalo, bo szczesliwa mama to szczesliwe dziecko... -
nick nieaktualnyWiem , no ale co ja moge zrobic z tym ze on nie wie co czuje, dobrze ze to powiedział , teraz przynajmniej rozumiem wiele zachowań których nie rozumiałam i zastanawiałam sie nad nimi, jeszcze za czasów jak w ciazy byłam. W takiej sytuacji dla mnie jest ważne abyśmy dzis ustalili co dalej, ja nie będę umiała dzielić życia z kimś kto mnie najzwyczajniej no nie kocha. Mamy cudowna córkę o której marzyłam, zawsze bedzie jej tata ale moim mężem nie będę go zmuszała aby byl
-
Anka, Haneczka GRATULUJĘ maleństw! Dzielne mamuśki :*
Hwesta strasznie smutne jest to co piszeszmam nadzieję że wszystko się jednak ułoży. Wiadomo przyjście Ali na świat dużo zmieniło i może On jeszcze się z tym nie oswoił? Bądź cierpliwa tyle ile dasz rady - dla Ali, bo jak widzisz Ona przejmuje negatywne emocje... mam nadzieję że dasz radę
Takie słowa bolą ale nie można ich zostawiać bez echa... ja bym z nim pogadała jeszcze jak emocje opadną.
Poruszyłyście gdzieś temat pieluch. Otóż my z chłopakami odkryliśmy Tesco Loves BabyJakościowo jak dada a cena za pieluszkę przy rozmiarze 1 to jakieś 0,53gr z tego co kojarzę. Moim chłopcom meeega odpowiada i dobrze bo biorąc pod uwagę ilość jaką zużywają to cena ma znaczenie. Od poniedziałku wieczorem do wczoraj wieczorem zużyli łącznie ok 80szt!!! - wychodzi ok 20 szt na dobę
Dziewczyny a jak u Was ze spacerami? Kurczę już mnie trafia to siedzenie w domuW środę mamy pediatrę i ponieważ to blisko (jakieś 5 min drogi) to chcemy iść z wózkiem. Kompletnie nie wiem czy to nie za wcześnie dla maluchów. Tak na prawdę to najchętniej już jutro poszłabym z nimi na spacer:)
Dzisiaj nawet doszliśmy z mężem do wniosku że umieścimy ich w jednej gondolce bo Oni są tak drobni że składanie wózka bliźniaczego kompletnie nie ma sensuWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 22:34
Klaudia90, Eweliśka, mf, MartaAlvi, Fasia, iwonka1077, Amy_, Lali, Aguś86, Angela89, Krysti, KasiaKwiatek, mimka84, maggie86, Murraya lubią tę wiadomość
-
PsotkaKotka wrote:No to super
. Ale rozumiem ze porod nie byl na warunkach DN?
Ja czasem jeszcze rozwazam DN ale jednak sie boje. U mnie i tak szpital wyglada bardzo dobrze (pojedyncze pokoje, kolorowe sciany, przyjemne swiatlo, odtwarzacz do muzyki, wanna albo lazienka). DN ma swoje plusy ale chyba jednak pierwsze dziecko wole tradycyjnie w szpitalu.Ewelcia, KasiaKwiatek, maggie86 lubią tę wiadomość
-
przede wszystkim meeeega gratulacje Anula!!! Przetrzymal nas wszystkie ten twoj synek
skond zes wziela takiego koszykarza? 64cm? Lal
ja bym chciala zeby Olek tyle mial nie topil by sie w tych wszystkich laszkach
Hwesta.. ja bym ryczala czly dzien jakbym byla w twojej sytuacji. Tez bym oddala obraczke.. ja mam z mezem spiny od kad Olek jest na swiecie tez ale noze nadal leza w szufladzie w kuchni... dzielna badz!!! A wyglada na to ze jestes i masz wieksze jaja niz twoj maz... podziwiam Cie za sile..
Fasia u mnie dzisiaj tez woda zamiast kupy.
Tak strasznie mnie to wystraszylo! Mlody prezy sie i placze ja odwijam pampersa zeby zobaczyc czy jest tam tylko woda czy kupa a tam strumien zoltej wody z tylka leci... szok!!!! tak sie moze dziac Prawda? Wyczytalam ze jak sie zmienia piers przy karmieniu to tak wlasnie moze byc.. ewentualnie moze na to bialko moje tak reaguje? Bo ja jem teraz duzo nabialu zeby i on z tego korzystal ale moze mu nie sluzy? Tym bardziej ze ja mam skaze bialkowa? Kuzwa prawdopodobienstwo dziedziczenia po mnie tej choroby jest niski ale jednak jest... odstawiam calkowicie nabial i obserwuje.. juz myslalam ze to biegunka.. ale tak biegunka nie wyglada..
Fasia u nas tez pierwsze dni to byl koszmar. Wszystkie przez to przechodzimy. jak karmisz piersia to on moze wolac co chwile to normalne
wyszlismy dzis na spacer. 18stopni bylo wiec uznalam ze nie bede czekac az skonczy 2tygjuz ma 10dni wiec stary kon