Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasia wrote:Iwonka ciężko stwierdzić czy po mm jest lepiej, bo zawsze daje cyca, a dopiero na końcu jak mega mocno płacze daje mm.
Mój smoka nie chce. Najgorsze właśnie jest to, że jest przebrany i nakarmiony i ciągle płacze. Jestem wtedy bezsilna i nie wiem co robić..
Wiem, że z czasem będzie lepiej. Kwestia czasu mam nadzieje
To jeszcze jedno. Jak go przewijam to myje pupke woda a później albo linomag albo olej kokosowy. Dobrze robie? To się smaruje pupę tylko czy pachwiny, jajeczka itd? Wiem, że to głupie pytania ale ja jestem zielonaa normalnie to mam masc alantan wiec tym smaruje mu dupke
-
nick nieaktualny
-
Robotka1 wrote:Hwesta mi też się serce kraje jak czytam Twoją historię
dziewczyny co ile muszę wybudzać 3 dniowe dziecko? młoda przesadza? już drugi raz śpi powyżej 3.5 godziny a tu naciskają aby ją budzić co 3 godziny!!!
nic nie pomaga obudzi się na chwilę, pociumka z 5 minut i śpi księżniczka....
nawet przebieranie ją zbytnio nie rusza.....
czy to może być od tego że mi ją przywieźli i ona zwyczajnie czuje się bezpiecznie??
trochę mnie to stresuje, o 13 byłam ze swoim mlekiem żeby mi ja jakoś dokarmiły bo ja nie jestem w stanie ją wybudzić. no i dały radę, czuję ze za chwilę znowu tam pójdę;/Robotka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
iwonka1077 wrote:ja obecnie sudokremem bo ma dupe odparzona , sama pupe trzeba bo tez pytalam poloznej jajka tylko myc
a normalnie to mam masc alantan wiec tym smaruje mu dupke
Sudocrem jak najbardziej ale podobno przy starszych dzieciach bo dawka cynku dla maluchów jest podobno za duża - wiadomo że każda szkoła mówi inaczej, ale... nam powiedziała o tym żeby odparzenia smarować tormentiolem! I powiem że działa cuda, po dwóch dniach smarowania zero śladu odparzenia!
iwonka1077 lubi tę wiadomość
-
Amy_ wrote:przede wszystkim meeeega gratulacje Anula!!! Przetrzymal nas wszystkie ten twoj synek
skond zes wziela takiego koszykarza? 64cm? Lal
ja bym chciala zeby Olek tyle mial nie topil by sie w tych wszystkich laszkach
Hwesta.. ja bym ryczala czly dzien jakbym byla w twojej sytuacji. Tez bym oddala obraczke.. ja mam z mezem spiny od kad Olek jest na swiecie tez ale noze nadal leza w szufladzie w kuchni... dzielna badz!!! A wyglada na to ze jestes i masz wieksze jaja niz twoj maz... podziwiam Cie za sile..
Fasia u mnie dzisiaj tez woda zamiast kupy.
Tak strasznie mnie to wystraszylo! Mlody prezy sie i placze ja odwijam pampersa zeby zobaczyc czy jest tam tylko woda czy kupa a tam strumien zoltej wody z tylka leci... szok!!!! tak sie moze dziac Prawda? Wyczytalam ze jak sie zmienia piers przy karmieniu to tak wlasnie moze byc.. ewentualnie moze na to bialko moje tak reaguje? Bo ja jem teraz duzo nabialu zeby i on z tego korzystal ale moze mu nie sluzy? Tym bardziej ze ja mam skaze bialkowa? Kuzwa prawdopodobienstwo dziedziczenia po mnie tej choroby jest niski ale jednak jest... odstawiam calkowicie nabial i obserwuje.. juz myslalam ze to biegunka.. ale tak biegunka nie wyglada..
Fasia u nas tez pierwsze dni to byl koszmar. Wszystkie przez to przechodzimy. jak karmisz piersia to on moze wolac co chwile to normalne
wyszlismy dzis na spacer. 18stopni bylo wiec uznalam ze nie bede czekac az skonczy 2tygjuz ma 10dni wiec stary kon
tez mi bylo szkoda takiej ladnej pogody.
Co do kupy to moj tez ma zołta i tak jest przy karmieniu piersia, czasem ma zadką czasem gestą polożna nic nie mówila zeby to byl powod do zmartwien, ja malo nabiału jem,wiec Amy niekoniecznie od nabialu to..
-
Amy_ wrote:A co do pieluch. U nas dady odpadaja. Jak mlody leje to wyciekaja siuski bokiem. Ma luz dokola nozki... pampers lepiej przylega. Drogie to jego sranie i sikanie
w ogóle te dzieci starsznie drogo nas kosztują
hehe
-
Fasia wrote:A jak wasze rany po nacieciu krocza? Bo moja mnie boli i swędzi
jak robiłam wczoraj dwójkę, oczywiście miałam zaparcie to na papierze miałam żywa krew. Teraz mnie tam szczypie. Krew dalej się pojawia. Nie wiem czy to jakiś szew puścił czy to mogę wielkie hemoroidy
ogólnie źle mi siedzieć, stać, chodzić.. Plucze to tantum rosa.. Czy mogę coś jeszcze używać? Mam maść z nagietka, nadaje się? No i octenisept tez stosuje raz dziennie..
Mnie cos tam ciagnelo ale jakos szczegolnie nie bolalo.. a krew to nie jest z oczyszczania sie macicy? Pewna jestes ze to z rany?
Ja oceniseptem nie psikalam bo nie ropialo mi nic i obrzek ladnie puscil -
Amy_ wrote:Iwonka u nas byla rzadka kupa ale dzisiaj i wczoraj zdarzylo mu sie normalnie sikaf tylkiem zoltym plynem. Widzialam to dzis na wlasne oczy jak z pupy strumyk wody poplynal
nie wiem co to i od czego?? Sikac tez sika..
na pewno od jedzenia bo jeden dzien tak bylo dzis juz normalnie znaczy gęściej...
a mnie piecze przy sikaniu i jak dluzej poleze to pecherz mnie boli nie wiem czy jakies znow zapalenie sie nie przyplatalo w poniedzialek skonsultuje z lekarzem...