Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasia wrote:A dużo macie szwów?
To musze kupić szare mydło w takim razie. Ile dni to Wam się goilo?
Wydaje mi się, że to nie jest krew z oczyszczania. Pojawiła się akurat przy zaparciu jak dość długo siedziałam na toalecie..
Poza tym mam mega mało wydzieliny. Tylko takie długie brązowe skrzepy wychodzą
A mój syn zasnął po 15 i dalej śpi, a ja zamiast korzystać i tez spać to robie pranie, sprzątam itd. Głupia..
a szare mydlo wam sie przyda pozniej na plamy z ciuszkow dobrze bierze i sie spieraja bo po proszkach dzieciecych soczkow nie odpierzecie -
liwi wrote:A ja już się zastanawiam kiedy okres dostanę. Znając moje zasrane szczęście to pewnie za tydzień. Po pierwszej cesarce, mimo karmienia piersią dostałam równo po 28 dniach.
-
Mamy kolejne blizniaki kwietniowe! Muszelka75 urodzila 5 kwietnia Liliana 2340g, 48cm i Maxymilian 1740g, 51cm
liwi, Fasia, Angela89, Eweliśka, iwonka1077, Klaudia90, Lali, Krysti, KasiaKwiatek, mimka84, maggie86, Ewelcia, Zima, lysinka, Justinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymf wrote:Ewelcia - a wiesz, że Tormentiol zawiera kwas borny, który nie jest wskazany u dzieci poniżej, bodajże 12rż?? Dużo się naczytałam, że kiedyś był stosowany właśnie, ale nie jest wskazany ze względu na kwas borny...
Fasia - ja jeszcze nie wiem, ale nam położna na SR mówiła, żeby właśnie Octeniseptem zamiast tantum rosy nawet psikać...
Ja ostatnio w szale paniki kupiłam też szare mydło, mimo, że mam jakiś bardzo delikatny płyn do higieny intymnej...
Widzisz ja już właśnie nie wiem czy używać neo tormentil, bo dostałam go w szpitalu, mała była nim smarowana przez półtorej miesiąca. I jak wróciłam do domu to też poczytałam i sama nie wiem.
Robotka - przy żółtaczce chyba trzeba wybudzać co 3 godziny, mantissa pisala że musi wybudzać. -
nick nieaktualnyFasia wrote:Ile mililitrow mm dawać 4 dniowemu bobasowi? Bo nie wiem jak dużo może zjeść żeby się nie przejadl..
→ 30–60 ml - Pierwsze dni, co 2–3 godziny, ilość dzienna - 360–480 ml, ciężar dziecka: 3000 gr
→ 60–70 ml - Koniec 1. tygodnia, co 3 godziny, ilość dzienna - 500–520 ml, ciężar dziecka: 3100 gr
→ 70–80 ml - 2. tydzień, co 3 godziny, ilość dzienna - 520–530 ml, ciężar dziecka: 3200 gr
→ 80–90 ml - 3. tydzień, co 3–4 godziny, ilość dzienna - 530–540 ml, ciężar dziecka: 3450 gr
→ 90–110 ml - Koniec 1. miesiąca, co 4 godziny, ilość dzienna - 540–560 ml, ciężar dziecka: 3450 grFasia lubi tę wiadomość
-
iwonka1077 wrote:no wlasnie powinnas spac kiedy i on spi,ja niestety tak nie moge bo mam jeszze corke, ale ty korzystaj pranie mozesz robic i inne rzeczy jak mazo bedzie
a szare mydlo wam sie przyda pozniej na plamy z ciuszkow dobrze bierze i sie spieraja bo po proszkach dzieciecych soczkow nie odpierzecie
Ani kup kupy schodzą tylko szarym albo odplamiajacym. A ja głupia myślałam ze w praniu zejdą. Mam stertę tetrowek do zaprania.
Witam się tylko na chwilę, bo padnieta dziś jestem po dluugim spacerze w odwiedzinach u tesciowej.
Anka, Haneczka, gratuluję serdecznie.
Hwesta, współczuję sytuacji ale coś się zmienić musiało.
Trzymajcie się. Może wpadnę wieczorem. -
hanecza I anka wielkie gratulacje!! Ciesze sie, ze macie juz malenstwa! My od wczoraj w domq. Mala spi ja chwile poleze a pozniej musze dom I starsza core ogarnac. Trzymajcie sie mamuski!
shimmer_lip, liwi, mf, maggie86 lubią tę wiadomość