Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Też nie znam muszelki. A takich babeczek, które się u nas nie udzielały a mają termin albo urodziły w kwietniu to jest więcej na bbfRobotka1 wrote:nie znam Muszelki, chyba nawet nigdy się tu nie udzielalała....chyba że nie kojarzę.
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
weronika86 wrote:tez sie witam
u mnie nadal cisza
3 dni po terminie z usg..dzisiaj termin wg belly i wg owulacji
ja jednak zaczynam sie bac tego wywolania...
krysti ja mam zadzwonic o 8 rano w te srode i powiedza mi o ktorej godzinie przyjsc, wiec wywolanie mam 15ego w srode tylko nie znam jeszcze godziny. jesli zaczna ooznym oopoludniem to mam szanse urldzic 16ego....w moje urodziny
Hehe ale bys miala prezent!
U mnie porod wygladal tak, ze poszalala na 6pm na wizyte do lekarza, ten zrobil mi masaz szyjka, reszte kazal jechac do szpitala, ze dzis rodzimy
dostalam skurczy juz w drodze ale slabe, na ktg dochodzily do 50-70. Rozwarcie doszlo na 4cm, pozniej znowu zrobil mi masaz na 5cm poszlo. Przebil mi wody I dostal telefon, ze ma porod w 2 szpitalu juz w powaznej fazie
kazal czekac z oxy az wroci za 2h. w miedzy czasie mialam mocniejsze skurcze I pielegniarka dora dziala mi, zebym teraz wziela epidural, Bo anestjozolog jest wolny. Niestety mial Jakies problemy z wbiciem sie I zajelo mu to ponad 30min I to chyba byla najgorsza czesc porodu, Bo pozycja nie wygodna, skurcze I ruszac sie nie mozna. Juz mialam dosc. Na koniec I tak dzialalo mi tylko na prawej stronie. Na szczescie skurcze byly nie bolace tak bardzo, no I mialam czesciowa ulge
kiedy lekarz wrocil rozwarcie tylko na 6cm. Podpieli oxy I tak sobie przysypialam pomiedzy skurczami co 2-3min, moj spal na fotelu obok. Kolo 5am dosltalam partych, rozwarcie na 9,5cm. Pielegniarka fajnie mi pomogla w tym momencie zeby mala zeszla I bylo 10cm. Juz nie moglam powstrzymywac partych, pojawil sie lekarz I powiem wam, ze przy pierwszym porodzie nie mialam problemu z parciem, a tutaj jakas blokada mi sie wlaczyla. Mialam juz szanse wyprzec ja za pierwszym razem, ale jak czulam napor glowki to sobie pomyslalam, ze nie dam rady!! Masakra! No I tak 2 razy glowka wychodzila I sie cofala. Dopiero na 3 sie zmobilizowalam jakos I wyszla. I tu znowu szok, Bo przy pierwszym porodzie pamietam niesamowita ulge jak glowka byla na wierzchu a tu bol jak cholera a jeszcze reszte cialka trzeba bolo wyprzec. Koniec koncow mala urodzila sie o 5:20am. 10pkt. Ja nie peklam! Zadnych szwow. Super! Ogolnie moj porod trwal ok 10h, jestem przeszczesliwa, ze tak szybko. Ostatnio meczylam sie 3dni, wiec jestem wdzieczna lekarzowi za wszystkie decyzje jakie podjal I pomogl mi bezpiecznie sprowadzic coreczka na swiat. Porod sn, ale taki chyba nie dokonca
i urodzilam w terminie usg 40tyg rowno:D
Bambi85, Aguś86, Eweliśka, mf, MartaAlvi, Lali, maggie86, Gosha, Klaudia90, Fasia, Justinka lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry:) jestem w szoku ile nowych dzieciaków;) gratuluje:) przed nami cudowne chwile:) Lilka ma juz 9 dni i jesteśmy w niej szalenie zakochani;)
Bambi85, mantissa, Aguś86, Eweliśka, liwi, MartaAlvi, Lali, Amy_, maggie86, CzaryMary, iwonka1077, Murraya, Gosha, liloe, Ewelcia, Fasia, Angela89 lubią tę wiadomość
-
Też słyszałam, że tormentiolu lepiej nie używać i ze kiedyś go stosowano, ale teraz już się od tego odchodzi. Nam często przy Zuzi na upierdliwe odparzenia pomagała czasowo stosowana zasypka alantan.mf wrote:Ewelcia - a wiesz, że Tormentiol zawiera kwas borny, który nie jest wskazany u dzieci poniżej, bodajże 12rż?? Dużo się naczytałam, że kiedyś był stosowany właśnie, ale nie jest wskazany ze względu na kwas borny...
Fasia - ja jeszcze nie wiem, ale nam położna na SR mówiła, żeby właśnie Octeniseptem zamiast tantum rosy nawet psikać...
Ja ostatnio w szale paniki kupiłam też szare mydło, mimo, że mam jakiś bardzo delikatny płyn do higieny intymnej... -
mam skurcze regularne co 10min..trzymaja okolo 40 sekund, wiec to na bank to
shimmer_lip, KasiaKwiatek, Krysti, Eweliśka, 88macola, mf, liwi, MartaAlvi, Zima, Bambi85, Amy_, maggie86, CzaryMary, adk_1989, iwonka1077, Murraya, mantissa, Gosha, Klaudia90, Ewelcia, Fasia, Angela89, Agga, Robotka1, Anka1501, lysinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOmg dzięki Shimmer ze zawołałaś
tak sobie spokojnie Was nadrabiam a tu moja Wercia!!!
GO GO MATKA!!!! ALE ALE ALE
JEDZIESZ Z KOKSEM
shimmer_lip, Eweliśka, mf, MartaAlvi, maggie86, weronika86, CzaryMary, Murraya, mantissa, Gosha, liloe, Ewelcia, Fasia, Angela89, Anka1501 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fasiu co do rany mi polozna kazala psikac octeniseptem a gdybym miala czucie ciagniecia moglam i robilam tez oklady z rivanolu

Ja nie wiem jak peklam i jak bylam poszyta nawet niei pytalam ani nie zagladalam dlugo na swoja bozenke. Ale powiem ci dopiero po 2,5 tyg usiadlam w miarę normalnie na pupie tak to tylko bokiem i to z bólem. .. dlugo dobre 2 tyg mnie ciaglo w kroczu, bolalo ledwo chodzilam a schylanie się czy dzwiganie nog albo przewracanie sie w lozku o matulu... na szczęście juz jest okey i juz smigam fajnie
ale jeszcze czuje czasem takie dziwne ciagniecie bezbolesne fuuu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 19:43
-
A widziałyście, że w Instyle jest błyszczyk Celii
gazeta jest tylko złocisza droższa niż normalnie a błyszczyk całkiem spoko
żeby nie było tylko o zupach i kupach
Eweliśka, KasiaKwiatek, Aguś86, maggie86, Murraya, Fasia, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczorek!
Anka i Haneczka serdecznie Wam gratuluję!!!!!!!
Haneczko podziwiam, poród niełatwy, ale ważne że już po wszystkim.
Aniu, mega chłop, zasiedział się nie ma co, dobrze że już masz go przy sobie
Hwesta bardzo mocno tulę. Mnie się wydaje że mąż Cię kocha, tylko czuje się teraz mniej ważny i jego reakcja na sytuację jest troszkę za przeproszeniem dziecinna bo nie umie sobie inaczej poradzić. Być może za pierwszym razem było podobnie. Ale walczcie, bo jeszcze nie wszystko stracone, mimo przykrych dla Ciebie słów. Malutka da Ci siłę. Staraj się nie pokazywać mężowi swojego wewnętrznego stanu, choć wiem że to nie łatwe. Może coś zrozumie. Co do obrączki zgadzam się, tak jak pisze Amy, może oddanie mu jej coś pokaże. -
Ja dziś po raz pierwszy założyłam moje normalne spodnie, moje ukochane zwykłe dżinsy, normalnie zapinane
Na spacerze czułam się wyjątkowo, jak debil jakiś się uśmiechałam haha.
Eweliśka, mf, shimmer_lip, maggie86, Aguś86, lysinka lubią tę wiadomość