X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    nie znam Muszelki, chyba nawet nigdy się tu nie udzielalała....chyba że nie kojarzę.
    Też nie znam muszelki. A takich babeczek, które się u nas nie udzielały a mają termin albo urodziły w kwietniu to jest więcej na bbf ;)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 17:11

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Zima Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    tez sie witam :-) u mnie nadal cisza :-) 3 dni po terminie z usg..dzisiaj termin wg belly i wg owulacji :-) ja jednak zaczynam sie bac tego wywolania...
    krysti ja mam zadzwonic o 8 rano w te srode i powiedza mi o ktorej godzinie przyjsc, wiec wywolanie mam 15ego w srode tylko nie znam jeszcze godziny. jesli zaczna ooznym oopoludniem to mam szanse urldzic 16ego....w moje urodziny

Hehe ale bys miala prezent!
    U mnie porod wygladal tak, ze poszalala na 6pm na wizyte do lekarza, ten zrobil mi masaz szyjka, reszte kazal jechac do szpitala, ze dzis rodzimy :) dostalam skurczy juz w drodze ale slabe, na ktg dochodzily do 50-70. Rozwarcie doszlo na 4cm, pozniej znowu zrobil mi masaz na 5cm poszlo. Przebil mi wody I dostal telefon, ze ma porod w 2 szpitalu juz w powaznej fazie :) kazal czekac z oxy az wroci za 2h. w miedzy czasie mialam mocniejsze skurcze I pielegniarka dora dziala mi, zebym teraz wziela epidural, Bo anestjozolog jest wolny. Niestety mial Jakies problemy z wbiciem sie I zajelo mu to ponad 30min I to chyba byla najgorsza czesc porodu, Bo pozycja nie wygodna, skurcze I ruszac sie nie mozna. Juz mialam dosc. Na koniec I tak dzialalo mi tylko na prawej stronie. Na szczescie skurcze byly nie bolace tak bardzo, no I mialam czesciowa ulge :) kiedy lekarz wrocil rozwarcie tylko na 6cm. Podpieli oxy I tak sobie przysypialam pomiedzy skurczami co 2-3min, moj spal na fotelu obok. Kolo 5am dosltalam partych, rozwarcie na 9,5cm. Pielegniarka fajnie mi pomogla w tym momencie zeby mala zeszla I bylo 10cm. Juz nie moglam powstrzymywac partych, pojawil sie lekarz I powiem wam, ze przy pierwszym porodzie nie mialam problemu z parciem, a tutaj jakas blokada mi sie wlaczyla. Mialam juz szanse wyprzec ja za pierwszym razem, ale jak czulam napor glowki to sobie pomyslalam, ze nie dam rady!! Masakra! No I tak 2 razy glowka wychodzila I sie cofala. Dopiero na 3 sie zmobilizowalam jakos I wyszla. I tu znowu szok, Bo przy pierwszym porodzie pamietam niesamowita ulge jak glowka byla na wierzchu a tu bol jak cholera a jeszcze reszte cialka trzeba bolo wyprzec. Koniec koncow mala urodzila sie o 5:20am. 10pkt. Ja nie peklam! Zadnych szwow. Super! Ogolnie moj porod trwal ok 10h, jestem przeszczesliwa, ze tak szybko. Ostatnio meczylam sie 3dni, wiec jestem wdzieczna lekarzowi za wszystkie decyzje jakie podjal I pomogl mi bezpiecznie sprowadzic coreczka na swiat. Porod sn, ale taki chyba nie dokonca ;) i urodzilam w terminie usg 40tyg rowno:D

Bambi85, Aguś86, Eweliśka, mf, MartaAlvi, Lali, maggie86, Gosha, Klaudia90, Fasia, Justinka lubią tę wiadomość

[*] 30.09.2013
    zpbn6iyeccg7uobk.png
    nqtkio4p8vnuk249.png
  • Zima Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDE nadrobic reszte poki jest czas :)

[*] 30.09.2013
    zpbn6iyeccg7uobk.png
    nqtkio4p8vnuk249.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:) jestem w szoku ile nowych dzieciaków;) gratuluje:) przed nami cudowne chwile:) Lilka ma juz 9 dni i jesteśmy w niej szalenie zakochani;)

Bambi85, mantissa, Aguś86, Eweliśka, liwi, MartaAlvi, Lali, Amy_, maggie86, CzaryMary, iwonka1077, Murraya, Gosha, liloe, Ewelcia, Fasia, Angela89 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf wrote:
    Ewelcia - a wiesz, że Tormentiol zawiera kwas borny, który nie jest wskazany u dzieci poniżej, bodajże 12rż?? Dużo się naczytałam, że kiedyś był stosowany właśnie, ale nie jest wskazany ze względu na kwas borny...

Fasia - ja jeszcze nie wiem, ale nam położna na SR mówiła, żeby właśnie Octeniseptem zamiast tantum rosy nawet psikać...

Ja ostatnio w szale paniki kupiłam też szare mydło, mimo, że mam jakiś bardzo delikatny płyn do higieny intymnej...
    Też słyszałam, że tormentiolu lepiej nie używać i ze kiedyś go stosowano, ale teraz już się od tego odchodzi. Nam często przy Zuzi na upierdliwe odparzenia pomagała czasowo stosowana zasypka alantan.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia rozpuszczalne czasami tez sie sciaga, jak sie cos paprze, zle goi. Bo to dosc dlugo sie rozpuszcza a wyciągnięcie szwow przynosi ulge. Takze jak ten dyskomfort będzie się przedłużal idz do gina, albo poloznej jeszcze zapytac mozesz.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:23

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam skurcze regularne co 10min..trzymaja okolo 40 sekund, wiec to na bank to :-)

shimmer_lip, KasiaKwiatek, Krysti, Eweliśka, 88macola, mf, liwi, MartaAlvi, Zima, Bambi85, Amy_, maggie86, CzaryMary, adk_1989, iwonka1077, Murraya, mantissa, Gosha, Klaudia90, Ewelcia, Fasia, Angela89, Agga, Robotka1, Anka1501, lysinka lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    mam skurcze regularne co 10min..trzymaja okolo 40 sekund, wiec to na bank to :-)
    Jupi :D
    Trzeba Kwiatka zawołać na gogomatka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 19:34

weronika86, mantissa, Gosha lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Trzymam kciuki Werka :)

weronika86 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg dzięki Shimmer ze zawołałaś:-D tak sobie spokojnie Was nadrabiam a tu moja Wercia!!!

GO GO MATKA!!!! ALE ALE ALE :-D :-D :-D JEDZIESZ Z KOKSEM

shimmer_lip, Eweliśka, mf, MartaAlvi, maggie86, weronika86, CzaryMary, Murraya, mantissa, Gosha, liloe, Ewelcia, Fasia, Angela89, Anka1501 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka dawaj :)

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasiu co do rany mi polozna kazala psikac octeniseptem a gdybym miala czucie ciagniecia moglam i robilam tez oklady z rivanolu ;)

Ja nie wiem jak peklam i jak bylam poszyta nawet niei pytalam ani nie zagladalam dlugo na swoja bozenke. Ale powiem ci dopiero po 2,5 tyg usiadlam w miarę normalnie na pupie tak to tylko bokiem i to z bólem. .. dlugo dobre 2 tyg mnie ciaglo w kroczu, bolalo ledwo chodzilam a schylanie się czy dzwiganie nog albo przewracanie sie w lozku o matulu... na szczęście juz jest okey i juz smigam fajnie ;) ale jeszcze czuje czasem takie dziwne ciagniecie bezbolesne fuuu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 19:43

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widziałyście, że w Instyle jest błyszczyk Celii ;) gazeta jest tylko złocisza droższa niż normalnie a błyszczyk całkiem spoko :D żeby nie było tylko o zupach i kupach :D

Eweliśka, KasiaKwiatek, Aguś86, maggie86, Murraya, Fasia, CzaryMary lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kupony rabatowe w twoim stylu:-D

KasiaKwiatek, Aguś86, shimmer_lip, maggie86, Fasia, CzaryMary lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:42

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczorek!

Anka i Haneczka serdecznie Wam gratuluję!!!!!!!
    Haneczko podziwiam, poród niełatwy, ale ważne że już po wszystkim.
    Aniu, mega chłop, zasiedział się nie ma co, dobrze że już masz go przy sobie :)

Hwesta bardzo mocno tulę. Mnie się wydaje że mąż Cię kocha, tylko czuje się teraz mniej ważny i jego reakcja na sytuację jest troszkę za przeproszeniem dziecinna bo nie umie sobie inaczej poradzić. Być może za pierwszym razem było podobnie. Ale walczcie, bo jeszcze nie wszystko stracone, mimo przykrych dla Ciebie słów. Malutka da Ci siłę. Staraj się nie pokazywać mężowi swojego wewnętrznego stanu, choć wiem że to nie łatwe. Może coś zrozumie. Co do obrączki zgadzam się, tak jak pisze Amy, może oddanie mu jej coś pokaże.

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po raz pierwszy założyłam moje normalne spodnie, moje ukochane zwykłe dżinsy, normalnie zapinane :) Na spacerze czułam się wyjątkowo, jak debil jakiś się uśmiechałam haha.

Eweliśka, mf, shimmer_lip, maggie86, Aguś86, lysinka lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Ja dziś po raz pierwszy założyłam moje normalne spodnie, moje ukochane zwykłe dżinsy, normalnie zapinane :) Na spacerze czułam się wyjątkowo, jak debil jakiś się uśmiechałam haha.

Ja moje dżinsy wciągam do połowy ud. :-(

8p3oikgn0sqp2ob1.png
‹‹ 4211 4212 4213 4214 4215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ