Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Samopoczucie... czuje sie tragicznie
nie mam humoru, dzis juz 9 dzien po terminie a u mnie nic sie nie dzieje! Nie wiem czemu tak jest bylam pewna ze urodze w terminie albo chociaz blisko terminu
wszystko mnie boli, sikam co 5 minut..Mala ogolnie spokojna ale ma takie chwile ze tak szaleje ze mam wrazenie ze zrobi mi dziurę w brzuchu.. boje sie ze ciezko bedzie z tym wywolaniem,ze bede siw meczyc nie wiadomo ile..
Przepraszam ze sie nie udzielam za bardzo ale na prawde jestem zdolowana..
WERKA trzymam kciuki!! -
nick nieaktualnyJa także zaglądam by przeczytać że Sarcia już przytula się do mamusi:)
U mnie jeszcze 8 klocków do zrzucenia i ta oponka nieszczęsna, nienawidzę jej, już zabieram się za ćwiczenia od poniedziałku na ostro
MF I Hwesta nie śmiem nawet doradzać ale wspieram, myślę o Was i przytulam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWercia jedziesz! Dopingujemy z Alą z całych sił.
Gratki dla nowych Mamuś, w szczególności dla Haneczki i Anki - byłyście bardzo dzielne:)
Hwesta współczuję klimatu z mężem. Trzymam kciuki żeby wrócił po rozum do głowy.
Fasia 4 dni to 40-50ml mleczka na posiłek
Robotka ja mojej w szpitalu też nie mogłam dobudzić co było oznaką ros
nącej bilirubiny. Ile miała pi dobie naświetlania? Jaki był spadek?
weronika86, Robotka1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To mnie wystraszyłyście tym tormentiolem
Przyznam szczerze że nie ogarnęłam tego tematu, próbowałam na odparzenia sudocrem ale moje maluchy nie zareagowały na niego i jak położna powiedziała o tormentiolu to nawet nie czytałam bo wierzyłam że mówi dobrze
kura... jestem na siebie zła! Fakt podziałało ale mogłam zaszkodzić maluchom
Teraz przy okazji znalazłam u Sroki info o Tormental, że niby zamiennik i bez szkodliwego kwasu... Może ta położna się przejęzyczyła?
Wera trzymam kciuki :*weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelcia spokojnie przeciez nie używałaś tygodniami tylko pewnie kilka razy, nic się nie stanie, my w tym tyg. mieliśmy 1 odparzenie po nowej pieluszce do testowania i pomogła zasypka z mączki ziemniaczanej na pupke i do pieluszki
mf lubi tę wiadomość
-
Gratuluje wszystkim mamusion
Rozumiem ze KRYSTI juz urodzila tak???
Rety HANECZKA ale sie wymeczylas - ale nic nadarmo! Maluch troch epomeczony hormonami i skurczami i napewno dla iego to lepiej niz jakby ci od razu na zimno cc zrobili
EWELCIA - a probowalas oleju kokosowego na odparzenia? Albo napchaj welny owczej do pieluszek (w apece powinni miec). Ja welny jeszcze nie probowalam bo dziecko nadal w brzuchu ale zapas mam
-
rudzia na tak mialam hakies 3 dni temy jak opisyhesz swoje odczycia teraz..do srody urodzisz na bank! nie boj sie.
u mnie co 9min ale mocniejsze i juz trzymaja ok 1min 5sec..wiec wydluzyky sie i zwieszkyly moc
dzwonilam juz do szpitala, mam sie pojawic jesli beda co 5min bo to drugie dzieciatko lub jesli wody odejda lub jesli juz bol bedzie bol nie do wytrzymaniamysle ze juz niedlugo
na bank do poludnia bede miec sarcie
hurraaaa!
Rudzia, maggie86, Angela89, Murraya, Krysti, Aguś86, CzaryMary, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie nie było bólu po sn,nie pękłam więc było tylko takie dziwne uczucie w Bożence,bolało mnie za to kurczenie macicy, czasem nawet dosyć mocno.
Psotka ja używam codziennie oleju kokosowego i sobie chwalę, nie było nic na pupce dopiero w tym tyg. po tej nowej okropnej pieluszce z huggies coś tam się odparzyło czy uczuliło ale juz zeszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 23:08
-
No właśnie u nas Ida ten tormentiol też szybko i cudownie zadziałał - 2 dni i po odparzeniu, a sudocremem się męczyłam i dupa
Ida jak u Was ze spacerem było? Kiedy pierwszy raz z Franem się werandowaliście?
W środę mamy pediatrę i zastanawiam się czy nie zacząć ich już werandować i np przed pediatrą zrobić jeszcze jakiś krótki spacerek? Tyle tylko że Oni nie mają jeszcze dwóch tygodniz utrzymywaniem ciepła już jest lepeij choć rączki i nóżki dalej nam sie wychładzają jak są golaskowe