Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kochane.
Staram się was czytać ale ledwie mi to obecnie wychodzi. Od piątku jestem z mała w domku. Lili grzeczna bardzo , je śpi i dobieje.
Ja natomiast mam anemię po operacji, rana goi się ładnie ale nadal bardzo boli mnie z prawej strony, przez co ledwie się przekrecam na bok. Dodatkowo mam nadciśnienie które dokucza. Wczoraj plakalam z byle powodu, przespalam pierwsze 3 h od dnia CC i staram się do siebie dojść najszybciej jak się da. Cyckamy się ,mam od wczoraj nazwał wiec karmienie trwa u nas dłużej ale warto. Jutro wizyta położnej i mam nadzieje ze zaczniemy werandowanie.
Gratuluje Aniu pokazanego syna.
Wera widzę umeczysz się oj się biedna umeczysz.
Trzymaj kciuki za porodowe początki , szybkie i bezbolesne porody.
Lali, mimka84, mf, Fasia, Gosha, Eweliśka, maggie86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaga jeszcze chwilka i wszystkie niedogodności mina. Szkoda tylko ze masz ta anemię
Mój syn jest glodomorra. Zjadł 120 ml mojego mleka z butli i było mu malo. Dopchnal cycem i usnal.... Oooo i walnal kupelubię jego kupy i baki
mimka84, Angela89, mantissa, mf, Fasia, KasiaKwiatek, liwi, Eweliśka, Ida, Murraya, maggie86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBylysmy dzis na spacerku, cale 40 minut! ale super sie z wozkiem czulam
jutro tez z mala ide
wozek zostanie rano zniesiony na dol przez meza.
I uwaga, wydepilowalam woskiem brzuch! z tych wlosow ciazowych... w koncu nie czuje sie jak yetimimka84, Gosha, Angela89, mf, CzaryMary, Fasia, mantissa, KasiaKwiatek, Ida, Eweliśka, Aguś86, Amy_, Robotka1, Murraya, Ewelcia, Agusiek89, maggie86 lubią tę wiadomość
-
A moj nie chce sam lapac cyca.. Wpycham mu go prawie na sile, przytrzymuje, masuje policzki i wtedy syn przestaje krzyczeć i zaczyna ssać.. ehh.. karmienie to wieczny płacz..
Nie wiem, który cyc u mnie jest lepszy.. Mąż wlasnie stetylizuje laktator i zaraz zobaczymy jak sie tego cuda używa.
Jest jakis system odciagania? Iles minut? -
nick nieaktualnyFasia wrote:A moj nie chce sam lapac cyca.. Wpycham mu go prawie na sile, przytrzymuje, masuje policzki i wtedy syn przestaje krzyczeć i zaczyna ssać.. ehh.. karmienie to wieczny płacz..
Nie wiem, który cyc u mnie jest lepszy.. Mąż wlasnie stetylizuje laktator i zaraz zobaczymy jak sie tego cuda używa.
Jest jakis system odciagania? Iles minut?
Jeżeli chcesz mocniej rozbójac laktacje to 775533 a jeżeli laktacja jest na fajnym poziomie to minim 15 minut musisz odciągać pierś
A na zwiększenie ilości mleka to POWER PUMPING
czyli odrobine czasochlonny, ale bardzo efektywny sposob na podniesienie mlecznej produkcji bez suplementow. Wyglada to tak: 10min odciagania, 10min przerwy, 10min odciagania, 10min przerwy....i tak przez godzine, najlepiej 3dni z rzedu (mozna raz dziennie, mozna czesciej- im czesciej tym szybciej zadziala). takie odciaganie imituje dziecko, ktore "wisi" caly czas na piersi, chcac wytworzyc sobie wiecej pokarmu. Wzrost gwarantowanyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 18:35
mimka84, Fasia, mf, mantissa, Eweliśka, Ida, maggie86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa laktatora uzywam tylko wtedy gdy wychodze i odciagam mleko albo jak czuje, ze mnie piersi bola to oprozniam do uczucia ulgi... Normalnie karme mala z jednej piersi, ona ja oproznia i z drugiej przy nastepnym karmieniu i tak na zmiane...
I pytanie: od kiedy moge mala wkladac do bujaczka- mam taki http://www.smyk.com/bright-starts-lezaczek-hustawka-do-9-kg-slonik,p1084948842,swiat-niemowlaka-pWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 18:41
maggie86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Angela ale ty masz wiedze, fajnie Dziękuję Ci bardzo
Nie bardzo wiem jak rozpoznac, ze mam laktacje na odpowiednim poziomie..
Mały się najada ? Czyli jest ok z laktacją
I nie przestrasz się że laktatorem ściągniesz mało mleka i że mały pewnie się nie najada bo tak nie jest. Laktator nie wyciągnie tyle co dziecko
2 miesiące siedzenia ma laktatorze robi swojeTeraz pół na pół z piersią. Ale musiałam walczyć z kryzysem więc poczytałam trochę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 18:44
mf, mantissa, mimka84, Ida, maggie86 lubią tę wiadomość