Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasia wrote:Mam wrażenie, że coś się dzieje z moja rana po nacieciu. Szczypie, bardzo mnie boli jak dotykam przy podmywaniu.. Kupiłam szare mydło, psikam octeniseptem, staram się wietrzyć chociaż 30 min dziennie, bo więcej jakoś nie wychodzi..
Mam maść nagietka czy tym można np posmarować nią? Albo cokolwiek innego żeby to się zaczęło goic, bo mam wrażenie, że nic się z tym nie dzieje w dobra stronę
Fasia, ja też tak miałam, że bolało i przechodziło i znowu wracało. Ciągle męczyłam położne w szpitalu, żeby sprawdzaly. Był już taki moment, że zupełnie nic nie czułam i nagle znowu zaczęło mocno ciągnąć. Podobno poszczególne części się obkurczały. Ale dla pewności możesz zapyta położnej. Niech obejrzy. Kiedy masz wizytę?
A w ogóle moja sobie w kulki leci. Była dwa razy w pierwszym tygodniu i teraz cisza.
Mały po marudzeniu padł, wyregulowałam brwi pierwszy raz od miesiąca, umyłam włosy i nawet maseczkę sobie zrobiłam. W końcu czuję się jak człowiek.Już zapowiedziałam chłopu, że wieczorem robię pediure.
CzaryMary, mimka84, Ewelcia, Gosha, misia83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
CzaryMary wrote:Młodemu bardzo pasują
domowilam tez juz 3 w marynarskim stylu.
Aaa i zabeazpieczam się w razie kolek.
Zamowilam juz Sab simplex z Niemiec, oraz termoforek z pestakmi z wiśni. Mam krecka na punkcie tych kolek ...mantissa, adk_1989, Lali, Angela89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosiak wrote:Dziewczyny, tu lutówka - poczytajcie koniecznie na temat Sab Simplex: http://tatowymokiem.blogspot.com/2014/08/sab-simplex-kontra-espumisan-bobotic.html
Dziękujemyjuz studiowalysmy ta stronke
martaalvi podrzucała. Wiem, ze niby różnica tylko w dawkowaniu ale jednak wolalam zakupić ten Sab simplex. Mam nadzieje ze się nigdy nie przyda
Gosiak, Fasia, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUlka84 wrote:Wercia gratulacje!☺
eweliska zrobilas mi smaka tymi nalesnikami☺ z czym je podajesz?
Mi tez zrobiła smakacały czas o nich myślę.
Manti - polubilam za druga część wpisuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 16:33
Ulka84, mantissa, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mantissa udało mi się załatwić, a raczej mojej znajomej ta jej położna. Będzie u mnie jutro
Czy ona będzie sprawdzać to szycie? Co taka położna robi? Jakoś mam się przygotować? Trochę się stresuje hihimantissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o sab simplex to niby faktycznie jest różnica tyljo w ddawce a jednak moja szwagierka próbowała naszych espumisanow itp w większej dawce i nie skutkowało:| mi teściowa kupiła w niemczech 4opakowania więc jestem ustawiona:-D
Fasia jesli chodzi o te krostki na pupie to odstaw chusteczki dady. U nas yez się pojawiły i widzę że u dziewczyn stosujących dady yez były. Traz używamy baby dream i jest ok. Poza tym tormentiol tak jak pisałam sprawdził się super -2 dni i po wszystkim. Wiem ze niby szkodliwy ale w tak malych ilościach myślę ze nie zaszkdze a piekaca pupa to problem:|mimka84, CzaryMary, Ida, maggie86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzaryMary wrote:Oooo ja cos czuje krysti ze ignas gotowy do drogi
niech wychodzi 13 urodzi sie jak mama tyle ze ja z marca on by był z kwietnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 16:57
mimka84, CzaryMary, Ulka84, Gosha lubią tę wiadomość
-
Weronika gratuluję ogromnie!!!
Co do sab simplex kontra nasze polskie specyfiki, to juz sporo osob się przekonało, ze tak naprawdę nawet zwiększenie dawki tych naszych nic nie daje jeśli kolka jest poważna.
Fasia co do bólu rany to ja bym jednak odstawiłam mydło szare, bo ono wcale takie dobre nie jest jednak podobno, tak słyszałam od kilku położnych w szpitalu i rzeczywiscie pamietam, że po pierwszym porodzie ta rana mnie dlugo bolała jak mylam ją mydlem szarym, a jak przerzuciłam sie na lactacyd to zaraz ból minąWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 17:05