X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez miałam w planie dla córy dac Basia, ale wyszedł Kubus.

MARY mi tez to wyglada na potowki lub na tzw kontaktówke. Czesto jest na zgięciach itp np jak ciuszki sie dobrze niewyplykuja w praniu... Wtedy trzeba prasować ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88macola wrote:
    Mam dokładnie jak Ty :( Termin wg om 19.04., a wg USG 17.04.
    Tez mam wrażenie, ze wszyscy juz urodzą i zostanę sama "na placu boju" :)

Dzisiaj dzwoniłam do położnej, kazała mi wysprzątać dom, spacerować i "wykorzystać" męża :P

Od 1.04. mam rozwarcie 1,5 cm, mam nadzieje, ze na czwartkowym KTG coś ruszy :)

Posprzataj łazienkę :-)

88macola lubi tę wiadomość

• liwi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kazałam wujkowi google poszukać potówek w grafice i pokazał mi coś co wygląda tak samo jak u Was.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Tez miałam w planie dla córy dac Basia, ale wyszedł Kubus.

MARY mi tez to wyglada na potowki lub na tzw kontaktówke. Czesto jest na zgięciach itp np jak ciuszki sie dobrze niewyplykuja w praniu... Wtedy trzeba prasować ;)

No to mam za swoje. Mogę i tonę ciuszkow prasować po nocach byleby mu to się juz nie pojawilo. :-)

shimmer_lip, Gosha lubią tę wiadomość

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Strasznie się cieszę bo ja do tej pory mam takie myśli czy Barbary to nie są wyłącznie 80letnie staruszki :D
    Shimmer, CzaryMary ma rację. Imię Barbara bardzo ładne i jak najbardziej pasuje do dziecka. Ze mną na salo poporodowej leżała mała Basia, słodziutka taka ;) Została pierwszą przyjaciółką mojej Ninki, nie biorąc pod uwagę forumowej Martynki, która urodziła się pierwsza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 15:02

CzaryMary, shimmer_lip lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Ja kazałam wujkowi google poszukać potówek w grafice i pokazał mi coś co wygląda tak samo jak u Was.

Ja tez juz to googlowwalam. Rzeczywiście podobne do potowek. Pasuje mi jeszcze na trądzik niemowlecy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam z auta czuje jak by Ignas na wylocie był ja poerdziele poczekam chwile jak co na IP jadę huhu chodzic nie idzie juz i pipa boli :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 15:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Wyszłam z auta czuje jak by Ignas na wylocie był ja poerdziele poczekam chwile jak co na IP jadę huhu mchodzic nie idzie juz

Nie zgub matka syncia tylko ! ;-)

krysia rozpakowuj się juz :-)

maggie86, Krysti, Gosha, Eweliśka, gosiunia, Ewelcia, iwonka1077 lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie udzielam się dziś bo padnieta jestem. Młody zmęczony a zasnąć nie może i marudny jest.

Ida u nas katarek prawie przeszedł, juz tak nie słychać żeby był zapchany. Pokasluje troszkę. Chciałam z nim zajść dziś żeby dla świętego spokoju osluchac ale taka wichura ze odpuściłam.

Nic u nas nie wiadomo o poradni rehabilitacyjnej. Kto powinien o niej wspominac? Pediatra?

Hwesta, chciałam prasowac ale zanim się z jednym praniem uporam to już jest kolejne. Mimo ze piore raz na tydzień. :P prasuje tylko kilka sztuk na wyjścia do lekarza i tetry.

Mimka, Juli trzy tygodnie pod rząd tył po 400 g i lekarz powiedzial ze to ok. Nie stresuj się. :)

mimka84 lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    A czym przemywasz? Chusteczkiami czy wodą?
    Glownie woda ale czasem dada idzie w ruch

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer dziewczyny mają racje Basieńka śliczne imię:)

Eweliśka, shimmer_lip lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potówki generalnie na całej twarzy mogą wysypywać. Tak się Juliemu robią, później zanikają i znowu wyłażą. Nie umiem go odnowiednio do temperatury chyba ubrać, bo ciągle mi się wydaje, ze na krótki rękaw będzie mu za zimno. :P A chłop to by go ciągle kocykiem przykrywał. I na brzuszku raz miał, ale szybko zniknęły.

I w ogóle jak się wkurzyłam. Pamiętacie jak mówiłam, że okulista na chorobowym? Nie było jej dwa dni i okazuje się, że teraz nie ma gdzie ludzi, w tym nas, wcisnąć. Więc pięknie. Zamiast wizyty w czwartym tygodniu będziemy mieć w 9. :(

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:48

mantissa, Aguś86 lubią tę wiadomość

• 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Posprzataj łazienkę :-)

A dlaczego akurat łazienkę ? :)

Nikoś <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Hej, nie udzielam się dziś bo padnieta jestem. Młody zmęczony a zasnąć nie może i marudny jest.

Ida u nas katarek prawie przeszedł, juz tak nie słychać żeby był zapchany. Pokasluje troszkę. Chciałam z nim zajść dziś żeby dla świętego spokoju osluchac ale taka wichura ze odpuściłam.

Nic u nas nie wiadomo o poradni rehabilitacyjnej. Kto powinien o niej wspominac? Pediatra?

Hwesta, chciałam prasowac ale zanim się z jednym praniem uporam to już jest kolejne. Mimo ze piore raz na tydzień. :P prasuje tylko kilka sztuk na wyjścia do lekarza i tetry.

Mimka, Juli trzy tygodnie pod rząd tył po 400 g i lekarz powiedzial ze to ok. Nie stresuj się. :)

Mi dał pediatra skierowanie na rehabilitacje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosci łonowe bolą na nogach ustać nie idzie czuje jak by mi coś miało wylecieć zaraz

• Ida Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:48

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no spoko, położna nic nie mówiła, tylko jak potem sobie uświadomiłam ten przyrost to trochę zwątpiłam.
    W sumie widzę jak się zaokrąglił. Dostał podwójnego podbródka i fałdek na szyji.

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88macola wrote:
    A dlaczego akurat łazienkę ? :)
    Bo to takie magiczne miejsce :-)

Ja 20 marca szorowalam łazienkę i tego samego dnia urodzilam i jeszcze komuś tutaj ten sposób tez poród wywołał :-)

Gosha, Eweliśka, maggie86, Fasia, Ida, Ewelcia, Aguś86 lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa tak jak Ida pisze, od razu do lekarza bo z chwili na chwile moze byc gorzej a z takim maluszkiem to pozniej tylko szpital.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
‹‹ 4238 4239 4240 4241 4242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ