X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Kuzwa chodze ledwo po cc masakra jakas boli bardzo :/ biore tabsy przeciw bollwe

Tez tak miałam ale z dnia na dzien lepiej. Dali ci jakieś tabletki bo mi tak plus powiedzieli ze mam brać paracetamol.
    Ale zapominam brać bo nie boli -a w większości nie mam czasu nawet.
    U mnie dzien 5 po cesarce i jest ok a bólu jak narazie wcale pojawia sie przy podciąganie z łóżka gdzie mam jeszcze Nikusia na klatce piersiowej..
    Jak będzie cię dłużej bolało zadzwoń po położna ..
    Mi ściąga położna szwa w ta sobotę:))

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    W poniedziałek stawiam się na oddział a we wtorek tniemy :) stresik mi się włączył niestety

Jak to? Cos przegapilam? Myslalam ze masz czekac jak sie zacznie i w razie czego beda ciac.?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Wstaje! :)

Aleee mam stresa! :P

Powodzenia!!!!!!!!!!

Rudzia lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://blog.polozna-online.pl/porady/przepisy-na-potrawy-polecane-kobietom-karmiacym-piersia/
    O znałazlam co można jeść bezpiecznie :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze pod ktg :P potem przyjdzie öekarz zeby mnie zbadac :) i dostane tablete na rozwarcie :P dzis juz nie wracam do domu :)

iwonka1077, sylvia007, natt, adk_1989, ustronianka24, Lali, Angela89, MartaAlvi, KasiaKwiatek, liwi, Agga, lysinka, Aguś86, mf, CzaryMary, Justinka, maggie86, Murraya, Amy_, Gosha, ziolko, misia83, Fasia, liloe, Robotka1, Zima, mantissa lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica po zdjęciu szwów będzie lepiej, a z dzieckiem na klacie staraj się nie podnosić,odłóż najpierw i dopiero wstań im więcej się będziesz oszczędzać tym szybciej dojdziesz do siebie u mnie już jest ok :)

haneczka lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Rudzia pisz w miarę możliwości co i jak, trzymaj sie :)

Rudzia lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede pisac :) poki co spokoj jest :) na ktg pare skurczow sie zarejestrowało :)

Angela89, KasiaKwiatek, Aguś86, CzaryMary, Murraya, Gosha lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Jak to? Cos przegapilam? Myslalam ze masz czekac jak sie zacznie i w razie czego beda ciac.?

Wiesz co, przy wczorajszym badaniu usg wyszło, że on już nie rośnie tylko tyje. I tak z lekarzem zdecydowaliśmy, że wyciągamy tego pączusia z masełka :D Ale będziemy przed cięciem wywoływać skurcze. Bo wiecie jaki jest mój "problem"? Moja za dobra kondycja i "za dobre" predyspozycje do bycia w ciąży. Moje łożysko jeszcze nawet w pełni nie jest II stopnia dojrzałości, jest bardzo dobrze przepuszczalne, dziecko jest mega odżywione dzięki temu a że jestem szeroka w biodrach i ogólnie duża (nie chodzi o wagę ale ogólnie mam szerokie ramiona no kawał baby ze mnie) on ma dużo miejsca żeby rosnąć. Bo jak by mu było ciasno to by przystopował. Tak przynajmniej tłumaczył mi lekarz wczoraj. Dlatego robimy eksmisję :D

Edit: z dwóch pomiarów wczoraj wyszła waga 3400-3900 plus minus 300

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 09:05

haneczka lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łącze się z Wami placzace matki. U mnie niestety też doszło raz do załamania jak Mikus nie mógł zrobić kupić przez 70 godz i juz mieliśmy jechać do szpitala. Płakał tak,że nie mogłam tego znieść i chciałam w środku nocy wyjść z domu jak go mąż bujal. :( Poszłam do łazienki i zaczęłam wyć jak głupia. Jak się już uspokoilam to miałam wyrzuty sumienia że chciałam uciec zamiast mu pomóc tylko już naprawdę nie wiedziałam jak i do tego ten stres ze szpitalem... :(
    Na szczęście na 2 h przed wyjazdem do szpitala zrobił takiego kupala że aż zaczął z pampera wypadac. :)

Rudzia już tylko godziny i nareszcie zobaczysz buzke Sofii! :) powodzenia!

Rudzia lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Haneczka dziekuje :D

Czyli musze zadzwonic do pracy zeby mi dali wnioski do wypelnienia, chociaz znajac moja ksiegowa to powie zebym sobie w internecie znalazla...

Akt ur dostane dopiero 22 we wtorek bo wtedy mam umowione spotkanie w USC. Bez tego sie nie da zlozyc tych wnioskow? Kurcze.. dobrze, ze pytam bo dzis pt a Julek we wtorek konczy 2 tyg j beda problemy jak tego nie zalatwie
    Jesli dostalas w szpitalu zaświadczenie o narodzeniu dziecka dla pracodawcy to akt nie będzie potrzebny. Ale na pewno pójdą Ci na reke

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia bardzo się cieszę i mam nadzieję, że po podaniu leku już pójdzie i popołudniu przedstawisz nam Sofi :)

Adk buuuu opuszczasz mnie... MartaAlvi Shimmer też... :)

Rudzia, shimmer_lip lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka miekka ale bez rozwarcia!! Jaaaaa!!! :D jak to mozliwe?! :D

KasiaKwiatek, Aguś86, Murraya, Gosha, liloe lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    A czemu zastrzyki?
    Rajstop przeciwzakrzepowych ci nie założyli?
    Mi założyli rajstopy i obyło sie bez zastrzyków...

Mnie tez suty bolą -mały śpi i korzystam z okazji i odciągam mleko bo o 4pobudka. Nota Bene zauważyłam ze człowiek jak potrafi to moze wiele rzeczy zrobić jedna ręka czy noga, czy jedna ręka cos innego i noga cos innego:
    Np. Teraz odciągam mleko i pisze na belly :)
    Jeszcze pare ml i idę sie zdrzemnąć padam na pysk dziś Nicholas cały dzień w ryk za mlekiem i wiecznie mało -cały dzien odciagalam :((
    Mialam podkolanôwki takie biale ale jeszcze zastrxyki dali do domu 5 sz na jazdy dzien jeden .

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Szyjka miekka ale bez rozwarcia!! Jaaaaa!!! :D jak to mozliwe?! :D
    No wlasnie jak ja nawet przez ta ich kroplowke co niby otwiera i wywoluje skurcze za ciula się otworzyc nie chciala a wywolywanie i tak sensu nie mialo umeczyli mnie tylko:/ rudzia trzymam kciuki kochana za ciebie by u ciebie szybko poszlo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu wyspana spali my zdrowo :) 4h Ignas z nami w lôzku :)dzis bujak zamawiam mu :)

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Jesli dostalas w szpitalu zaświadczenie o narodzeniu dziecka dla pracodawcy to akt nie będzie potrzebny. Ale na pewno pójdą Ci na reke
    U mnie chcą i jedno i drugie. Zostawilam zaświadczenie a na akt czekam do 21.04 i mąż musi zawieźć do wglądu. Co pracodawca to co innego chcą :P

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Tez tak miałam ale z dnia na dzien lepiej. Dali ci jakieś tabletki bo mi tak plus powiedzieli ze mam brać paracetamol.
    Ale zapominam brać bo nie boli -a w większości nie mam czasu nawet.
    U mnie dzien 5 po cesarce i jest ok a bólu jak narazie wcale pojawia sie przy podciąganie z łóżka gdzie mam jeszcze Nikusia na klatce piersiowej..
    Jak będzie cię dłużej bolało zadzwoń po położna ..
    Mi ściąga położna szwa w ta sobotę:))
    Lwica mam tabletki dali mi biore.
    Paracetamol tez .boziu mam nadzieje ze bedzie ok mi moja polozna zdejmie choc niewiemmczy ja innego nie mam ze sà rozpuszczalne. !

Lwica lubi tę wiadomość

• mf Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:34

maggie86, shimmer_lip lubią tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Rudzia ale super będzie dzidzi:)

Krysti tez mnie tak bolalo ze nie dało sie podnieść z łóżka i takie palenie w ranie ze na ketonalu leciałam. A po 6 dniach jest mega poprawa :) juz tylko ciągnie jak więcej chodzę :)Przejdzie Ci:-*
    Najgorsze to poeczenie wlasnie i wstanie z łozka reszta ok da się wytrzymac :)

‹‹ 4303 4304 4305 4306 4307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ