X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Ignaś chrapie haha i ojciec tez lezà kolo siebie kopia ojca doslownie :D

CzaryMary, Murraya lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dwie ostatnie nocki gorsze. Budzi się częściej i potem mu się patrzeć wkoło chce (a w pokoju i tak polmrok, bo tylko małą nocną lampkę zapalamy). Kurcze musimy coś zmodyfikować, bo mężu we wtorek wraca do pracy i przydałoby się bardziej wysypiac. Chyba po południu będziemy go aktywizowac, żeby sobie patrzył i nie spał. Z Zuzia tak w pewnym momencie robiliśmy i było ok...
    Bo my już niestety nie mamy możliwości spać jak Szymek śpi w dzień, bo Zuzia jest calutki dzień na chodzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 09:39

Krysti lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Rudzia bardzo się cieszę i mam nadzieję, że po podaniu leku już pójdzie i popołudniu przedstawisz nam Sofi :)

Adk buuuu opuszczasz mnie... MartaAlvi Shimmer też... :)
    a shimmer sie nie odzywala??????????? urodzila juz czy jak???

shimmer_lip lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus a jak aktywizować dziecko takie małe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby blues mam w nocy mam nadzieje ze przejdzie ten okres Ignas normalnie z nami :) mowię do mojego moze mamci podrzucim Ignasia hahaha:)Ja mojemu cyce daje plus odciagam bo niewiem czy najedzony jest ,ale dalam dodatkowo i przynajmiej spal slicznie :) musze go ustawic sobie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 09:43

Aguś86, Ida lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Wiesz co, przy wczorajszym badaniu usg wyszło, że on już nie rośnie tylko tyje. I tak z lekarzem zdecydowaliśmy, że wyciągamy tego pączusia z masełka :D Ale będziemy przed cięciem wywoływać skurcze. Bo wiecie jaki jest mój "problem"? Moja za dobra kondycja i "za dobre" predyspozycje do bycia w ciąży. Moje łożysko jeszcze nawet w pełni nie jest II stopnia dojrzałości, jest bardzo dobrze przepuszczalne, dziecko jest mega odżywione dzięki temu a że jestem szeroka w biodrach i ogólnie duża (nie chodzi o wagę ale ogólnie mam szerokie ramiona no kawał baby ze mnie) on ma dużo miejsca żeby rosnąć. Bo jak by mu było ciasno to by przystopował. Tak przynajmniej tłumaczył mi lekarz wczoraj. Dlatego robimy eksmisję :D

Edit: z dwóch pomiarów wczoraj wyszła waga 3400-3900 plus minus 300

Czytajac to stanal mi wöasnie w gardle kawalek czekolady ktory jem....
    Chyba musze przestac go mojego futrowac tak. Rychlo w czas ;)
    Ja zaraz ide do gina i zobaczymy co powie. Niby mam termin na 24go na wywolywanie tylko ze ja nie chce, bardzo nie chce wywolywanego porodu :/. Tzn, tez nie chce lazic z brzuchem jeszcze 3 tygodni ale chociaz pare dni po terminie mogliby doperio wywolywac a nie od razu w terminie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Agus a jak aktywizować dziecko takie małe?
    Budzę go, chodzimy sobie po domu i patrzymy, zwiedzamy. Zauważyłam, że Szymek śledzi czerwoną grzechotke wzrokiem. Trochę mu szeleszcze takim gniotkiem. Kładę na brzuszku, żeby cwiczyl podnoszenie główki. Po prostu go czymś zajmuję :)

maggie86, hwesta lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka do 24 kwietnia jeszcze 7 dni. Może poród zacznie się sam! Staraj się na tym nie fiksować bo się zablokujesz :)

Kasia za dwa dni masz termin porodu, mam wrażenie że mnie wyprzedzisz :D

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • ustronianka24 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie złapała choróbsko :( kicham , mam katar , łzy mi lecą z oczu , gardło boli masakra :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Shimmer nie dawała znać może by ktoś do niej eska wysłał kontrolnie czy wszystko ok??

Rudzia jaka ekscytacja,dziś księżniczka Sofijka wyjdzie na świat:)

Liloe słyszałam w szpitalu coś o tym Delicolu, ponoć to bardzo dobry specyfik bo poprawia przyswajanie mleka matki.

Haneczka ja z początków także pamiętam mega pocenie się,2-3 razy prysznic był grany, ale wtedy jeszcze był mąż i mama to mogłam sobie pozwolić. Na szczęście już się to unormowało bo nie zniosłabym sama siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 10:01

liloe, shimmer_lip lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer widziałam że like dawała komuś na fb więc chyba dalej czeka :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Baby blues mam w nocy mam nadzieje ze przejdzie ten okres Ignas normalnie z nami :) mowię do mojego moze mamci podrzucim Ignasia hahaha:)Ja mojemu cyce daje plus odciagam bo niewiem czy najedzony jest ,ale dalam dodatkowo i przynajmiej spal slicznie :) musze go ustawic sobie .

Krysti tez mi sie wczoraj włączył _wylam prawie cały dzien wczoraj i czułam sie beznadziejna ze on tak z mojej piersi nie noże i sie frustruje
    I czy dam radę
    Teraz mam etap kszmarow ze cos mu sie stanie :(( maź tak samo

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ustronianka24 wrote:
    a mnie złapała choróbsko :( kicham , mam katar , łzy mi lecą z oczu , gardło boli masakra :(
    pij dużo wody z z imbirem, cytryną, lipą,pokrzywę,przefiltruj się z tego wiruska, ssij plasterek imbiru na gardło, to moje sprawdzone ciążowe sposoby, ostatnio jak mnie brało to w 2 dni wszystkie objawy przeszły ale pijam chyba 4 litry dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 10:03

• Lwica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajecie swoim maluchom wodę????
    Jeśli tak to ile????
    To troche mogło by podratować moje piersi...

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • ustronianka24 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie dzięki za rade :)

maggie86 lubi tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde sikać mi sie chce na maxa a on spi mi na klatce
    Boje sie go przestawić bo jak pobudka to zaraz krzyk o mleko ...
    Mały terrorysta niezłe sobie nas podporządkował ...

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica nam położna mówiła że karmiąc piersią dziecko ma zaspokojone pragnienie, dopajamy wodą jak zaczniemy wprowadzać pokarmy inne poza mlekiem matki czyli tak od mniej więcej 4 miesiąca, nie wiem jak jest przy mm. A na sutki stosuj swoje mleczko,maści z lanoliną, mnie bardzo pomogły, dziewczyny polecały także bepanthen.

Może bardziej doświadczone mamy coś więcej powiedzą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 10:13

Lwica, Justinka, Angela89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Adk chyba jednak poczekam :) termin suwaczkowy jest z usg 12 tyg. Z om jest na 23.04 także jeszcze poczekam bo nic a nic się nie dzieje :)

Rudzia cały czas odświeżam w oczekiwaniu na wieści :) mama jest z Tobą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 10:16

Rudzia lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:59

• Lwica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    Lwica nam położna mówiła że karmiąc piersią dziecko ma zaspokojone pragnienie, dopajamy wodą jak zaczniemy wprowadzać pokarmy inne poza mlekiem matki czyli tak od mniej więcej 4 miesiąca, nie wiem jak jest przy mm. A na sutki stosuj swoje mleczko,maści z lanoliną, mnie bardzo pomogły, dziewczyny polecały także bepanthen.

Może bardziej doświadczone mamy coś więcej powiedzą
    Dzięki, karmie go moim mlekiem tylko ze non stop odciągam
    Myślałam ze woda troche Zaspokoi jego głód i moje piersi odpoczną

oar8s65gn4hfzvo1.png
‹‹ 4304 4305 4306 4307 4308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ