SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia ale super będzie dzidzi:)

Krysti tez mnie tak bolalo ze nie dało sie podnieść z łóżka i takie palenie w ranie ze na ketonalu leciałam. A po 6 dniach jest mega poprawa :) juz tylko ciągnie jak więcej chodzę :)Przejdzie Ci:-*

Rudzia, Krysti lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze pewnie bylo to tu nie raz ale czy moge prosic aby ktos napisal najprosciej jak sie da co musze, gdzie i w jakim czasie od porodu zalatwic? Bo juz minelo 10 dni od porodu a ja sie niczym nie zajelam i boje sie, ze zaraz moge miec przez to jakies problemy :/

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie leze goła z małym i pot ciurkiem płynie mi spod pachy... To normalne?? Ile to potrwa bo nudzi mi się kapiel 3 x dziennie plus pranie koszul na okrągło

• Fasia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy pewnie tak, bo czlowiek nie moze patrzec jak ta mala istotka sie meczy, a z drugiej strony (ja tak mialam niestety) mialam chwilami dosc i chcialam zeby go ktos zabral ode mnie :((( ja chyba nie jestem droba mama, nie nadaje sie.. dziecko niby ma wszystko a placze. Nie lezy sobie jak u Was, nie obserwuje swiata, jest wiekszosc czasu placzliwe... to pewnie po mnie taka maruda no ale zazdroszcze tym dziewczynlm, ktore przesypiaja noce, ktore sa w stanie cos zrobic w ciagu dnia bo dziecko albo spi albo sobie lezy. U nas takie cos nie istnieje.. czasem nie mam kiedy isc siku. Wczoraj az mnie cewka bolala bo ani nie pilam ani nie sikalam..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lali Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia &&&&&!! Powodzenia!

Rudzia lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia,

Najpierw mąż jedzie z Twoim i swoim dowodem osobistym plus odpisem aktu małżeństwa i zaświadczeniem o ur dziecka ze szpitala (u mnie to zasw. szpital sam wysyłał do urzędu) do urzędu stanu cywilnego. Tam dostajesz o
    3 odpisy aktu urodzenia i od razu nadają pesel. Do marca pesel trzeba bylo w urzędzie gminy załatwiać, ale ułatwili.

Druga rzecz to zaświadczenie od ginekologa o tym ze bylas pod opieka od min 10 tyg ciazy potrzebne do becikowego. Ale z tym nie ma pośpiechu.

W pracy masz 14 dni na złożenie wniosków o urlop macierzyński, dodatkowy macierzyński i rodzicielski. Wnioski dostaniesz w kadrach. Trzeba dolaczyc odpis aktu ur lub zaświadczenie ze szpitala dla pracodawcy o narodzeniu dziecka

Jesli umowa Ci sie konczy i zasilek będzie z zusu trzeba dodatkowo zlozyc podobne wnioski w zusie. Panie dadzą Ci na miejscu. Potrzebny będzie odpis aktu urodzenia , nr konta w banku, dane pracodawcy , umowa z pracodawca lub świadectwo pracy, pesel męża.

Więcej grzechów nie pamiętam :)

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka dziekuje :D

Czyli musze zadzwonic do pracy zeby mi dali wnioski do wypelnienia, chociaz znajac moja ksiegowa to powie zebym sobie w internecie znalazla...

Akt ur dostane dopiero 22 we wtorek bo wtedy mam umowione spotkanie w USC. Bez tego sie nie da zlozyc tych wnioskow? Kurcze.. dobrze, ze pytam bo dzis pt a Julek we wtorek konczy 2 tyg j beda problemy jak tego nie zalatwie

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka od kwietnia juz tylko jeden akt urodzenia dostajemy :-) na pesel czasem trza poczekać ale w większości urzędów od ręki. Do pracy Fasia zadzwoń żeby już wprowadzili info u siebie w księgowości a resztę dowieziecie pk weekendzie. Jak chcesz to mam gdzieś te druki o macierzyński i becikowe to Ci wyślę do druku

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zadzwonisz do pracy i powiesz o narodzinach i że
    22 odbierasz akt to nie będzie problemu :-)

Fasia lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a możesz mi podesłać? Wyśle Ci adres na priv.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko :-D

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia trzymam mocno kciuki!!!
    Ciekawe jak tam Shimmer???
    Ja dzisiaj będę zupełnie sama przez cały dzień z dziewczynami i coś czuję, że łatwo nie będzie ;-)

Rudzia, shimmer_lip lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia mój tez nie obserwuje świata. Jak ma otwarte oczy to albo placze albo je albo nosi go maz I tylko wtedy jest spokojny. Moja metoda na Artura to karmienie na żądanie gdy tylko płacze, wtedy jak się naje wypluwa piers i pozwalam mu przy niej zasnąć i dopiero po czasie go odkładam. Nie nosze go do odbicia bo on nie odbija tak czy siak, ale zawsze karmie i układam go na boku to rzadko ulewa i bardzo niewiele. Co najmniej raz dziennie jest histeria ze mimo zjedzenia dwóch piersi, przewiniecia placze i nie chce usnac ale wtedy znów mu daje cycka do przytulania na uspokojenie:) taka moja jedyna metoda:) Artur nie uznaje smoka!!! Ps. Fajnie uapokaja przy przewijaniu ciepla woda na waciku zamiast chusteczek. Może wypróbuj cos z tego :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Haneczka od kwietnia juz tylko jeden akt urodzenia dostajemy :-) na pesel czasem trza poczekać ale w większości urzędów od ręki. Do pracy Fasia zadzwoń żeby już wprowadzili info u siebie w księgowości a resztę dowieziecie pk weekendzie. Jak chcesz to mam gdzieś te druki o macierzyński i becikowe to Ci wyślę do druku
    Kasia ja dostałam 3 akty:) i pesel od razu w usc

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z dojarka w ręce :(
    Gratuluję nowym Mamusiom! Już co raz więcej rozpakowanych :) trzymam kciuki za pozostałe nie rozpakowane :)
    U nas kiepsko, lekarze nie zrobili wczoraj badania i nadal nie wiemy kiedy małą wypisza :( wychodzi na to że powinni w sobotę ale z racji ze weekend i nie ma wpisów będą trzymać ją dwie doby dłużej ;( co dla mnie jest chore. Wczoraj cały dzień przeplakalam :( i jak pokarm mi się rozrozkręcil tak od wczoraj wieczora jest kiepsko :(

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Kasia ja dostałam 3 akty:) i pesel od razu w usc
    O widzisz a u mnie jest info, że tylko jeden.

haneczka lubi tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dostaliśmy jeden, ale mąż poprosił o odpis i babka dala bez opłaty. Ale głupio zapytała po co mu odpis. A nie wiem czy w kościele się nie zostawia, bo mi syna jeden odpisać brakuje.

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam jeden akt urodzenia i od razu pesel
    Fasia nie przejmuj się też mam takie dni ze bym chętnie synka do mamy podrzucila żeby po prostu odpocząć, a teściowa nie może pomóc trochę albo ktoś??
    Mój synek też mi wczoraj jazdę urządził zjadł cyca o 20,później musiałam pampka zmienić więc się rozbudzil później wrzeszczal szukał cyca to dałam swojego odciagnietego 55ml o 21godz polezal i znów szukał cyca tym razem orkiestra była glosniejsza i musiałam go dopchac o 22 jeszcze cycem,dopiero się uspokoił i zasnął, mój takie jazdy co drugi dzień mi serwuje .....

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to możliwe ze u mojej Ali jest skok rozwojowy? W nocy cyc co 1,5 h, płacz, myslalam ze boli ja brzuszek ale ręce wszystko załatwiały. Teraz zjadła cyca, 50 ml mojego mleka z butli i w końcu spi... Co do kładzenia na brzuszku, ona strasznie nie lubi i głownie lezy tak na mnie i podnosi główkę... Ile powinna leżeć tak np na przewijaku? Jestem dzis mega niewyspana ale kocham tego susła, w końcu spokojnie spi... Co mnie dziwi- w nocy ulewa, charczy, krztusi sie a w ciagu dnia jest ok, nie wiem od czego to zależy

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój z kolei spokojniejszy w nocy i rano, ciekawie się robi po południu jak tylko sama z nim i z córcia jestem, muszę chyba po południu gości jakiś zapraszać hihi

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
‹‹ 4302 4303 4304 4305 4306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ