X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co msm takie foty jak Ignas spi i Moj R haha spià identycznie z rękà w gorze :D jak kopia

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sonia moja robi oh jej pilnuje Ignasia na kazdym kroku kiedu ja do kuchni ide to ona idzie do pokoju kladzie sie kolo lozeczka albo pod i pilnuje :) czuwa
    Dzis rano do wyra weszla i fote strzelilam haha nie wyrazne ale pokaze :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/20619b9e50a3.jpg

ustronianka24, maggie86, KasiaKwiatek, Lali, CzaryMary, hwesta, Aguś86, Angela89, liloe, Justinka, Gosha, Murraya, Fasia, ziolko, pompon, 88macola, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercia Kochana nareszcie jesteś :) nie chciałam Ci przeszkadzać w tych pierwszych dniach bo wiadomo trzeba się ogarnąć ze wszystkim. Nawet mając kolejne dziecko to są i tak nowości, zmiana rytmu dnia no i wszyscy członkowie rodziny przechodzą tą rewolucję :)

Super, że Patryk tak się zachowuje :) to najslodszy widok silny, twardy facet ze swoim maleństwem na klacie...nie mogę się doczekać żeby mojego zobaczyć w tej sytuacji :)
    U mnie wczoraj wieczór znowu skurcze nieregularne co 4-5-9-11-17 minut przeszły po 3 godzinach. Nie napalam się już nawet, spokojnie czekam na te właściwe. Czop nadal siedzi, a za 2 dni mam wizytę u gina. Obawiam się, że podobnie będzie jak ostatnio...skurcze niewiele zmieniły w szyjce...miękka ale zamknięta. No cóż...czekamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 10:08

weronika86 lubi tę wiadomość

• mf Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:34

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cyce twarde są jak skała ,tez poczytam o karmieniu piersią musze się bardziej przylozyc jak chce dlugo karmic cycem ,wit D nie kazala dawac Ignasiowi bo ja biore witaminki dla kobiet karmiacych .Wczoraj mi duzo rad dala ten ochraniacz by sciągnąc z lozeczka bo nie potrzebny jest mi narazie dopiero jak dziecko wieksze bedzie moge boki zaslonic szczebli . Ignasia w lozeczku na dole kazala klasc i do pasa kocykiem przewinąc tak by kocyk pod materac wcisnąc .Na oczka ropiejace mleko z cyca najlepsze by przecierac .uzywam wody cieplej i waciki do przecierania pupy zadnych chusteczek narazie inzadnych kremów oliwek .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 09:41

mantissa lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy czop zawsze musi odejsc przed porodem? Czy np. moze odejsc jak wody beda odchodzic?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mi zasyrzyk zrobil wczoraj masakra dzis dzwonimy do Szpitala bedzie mnie moj R wozil do szpitala by mi oni robili zastrzyk w noge bo kurde wczoraj mi wbil i co siniak wielki na nodze :/ ahhhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A czy czop zawsze musi odejsc przed porodem? Czy np. moze odejsc jak wody beda odchodzic?
    Mnie jak wody odchodzily to pierw czop wylecial galaretka taka biala i po tym wody zaczely leciec .

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasienkaK czekam tez na twojego Mikuśia by juz z nami byl <3 doczekac się nie mogę :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odszedł czop na porodówce podczas prysznica tak o nagle hehe ;D
    A wody przebiła mi położna palcem ,podczas skurczu...bolesne jak cholera

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 09:47

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj R mi pomaga duzo przebiera juz sam Ignasia narączkach nosi :) Midwife kazala klasc mi Ignasia na słoneczku w lozeczku wczoraj go tak mi ulozyla zeby nózki sloneczkiem naswietlic cos tak jak gosha ostatnio naswietlala swojego :))) syncia

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KRYSTI - to dobrze ze nie kupilam otulacza na szczebelki, o kocyku podwijanym tez czytalam i o mleczku na oczka.
    Btw. Krysti walisz post pod postem ciagle i sie strasznei duzo stron robi ;). Piszno w jednym twoje mysli ;)

Krysti, Aguś86 lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dzien jest ok u mnie ale noc jak przychodzi spac nie chce patrze na Ignasia jak spi i czy oddycha jakas przewrazliwiona jestem cos .Lioe mowila o tym monitorze co jej sister miala chyba ja tez kupuje jednak bede spokojniejsza .

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    KRYSTI - to dobrze ze nie kupilam otulacza na szczebelki, o kocyku podwijanym tez czytalam i o mleczku na oczka.
    Btw. Krysti walisz post pod postem ciagle i sie strasznei duzo stron robi ;). Piszno w jednym twoje mysli ;)
    No najlepiej czyste łozeczko i bez zadnych zabawek w kolo czysto ma byc tak powiedziala ,a na otulacz to juz w samym wejsciu do pokoju :D ale spoko babka .No muszę zacząc pisac wszystko w jednym bo posty lecą haha :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka super ze u ciebie wszystko dobrze :) ciesze się bardzo .
    Dziś pogoda piekna się zaczyna sloneczko juz z rana świeci z Ignasiem moge na spacerek juz chodzić co mnie zdziwilo jak zapytalam Midwife ,mówi ze mogę juz wychodzic :) Tu dzieci to hartowane są w Irlandi to samo ,spodkalam się z ludzmi co maluszki cieniutko po ubierane a zimno bylo i na rekach jeszcze noszą :D pamietam jak siostry moje na spacer jak wychidzily to dzieci ubieraly cieplo opatulaly a tu nie ma tak i dzieci zdrowe są :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    No najlepiej czyste łozeczko i bez zadnych zabawek w kolo czysto ma byc tak powiedziala ,a na otulacz to juz w samym wejsciu do pokoju :D ale spoko babka .No muszę zacząc pisac wszystko w jednym bo posty lecą haha :)

A czemu odradzala otulacz na lozko? Ja nie mam bo poprostu dostalam tak dostawke od znajomych bez otulacza a nie kupowalam bo mi sie nie chcialo i stwierdzilam ze w sumi to dziecko wiecej powietrza miec bedzie bez otulacza. Zabawek tez nie mam zadnych wiszacych. A maly (jesli oczywiscie bedzie chcial bo moze bedzie wolal sciskanie rozkiem) bedzie spal nie pod kocykiem tylko w spiworku (bo dostalam chyba z 10 na kazdy rozmiar wiec mam nadzoieje ze bedzie chcial!). Z zabawek to ma bialego pieska pozytywke ktora mu zapuszczam codziennie jak juz w lozku leze :).

Krysti lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ja się czopem nie sugeruję jakoś bardzo. Przy pierwszej córce odszedł najprawdopodobniej z wodami jak leżałam podczas badania, przy drugiej odszedł w szpitalu kilka godzin przed skurczami. Ale chyba nic mi się nawet nie rozwiera, bo śluzu prawie w ogóle nie mam :-) susza :-)

Hwesta przykro mi, że taka samotna siedzisz. Jak tylko mój uparty Mikołajek wreszcie zdecyduje się wyjść i siebie i jego ogarnę to może uda nam się umówić na wspólny spacer? Może Mary, Shimmer dołączą? :-) spokojnie mogę po Ciebie podjechać samochodem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 10:09

Gosha, Ewelcia lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Może odejść dopiero z wodami :) Miałam tak przy pierwszym porodzie :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • ustronianka24 Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21 kwietnia mam się zgłosić do szpitala , wtedy już będe 7 dni po terminie mam pytanie czy od razu mi będą wywoływać poród czy czekać tam bede aż się samo coś zacznie ?

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A czemu odradzala otulacz na lozko? Ja nie mam bo poprostu dostalam tak dostawke od znajomych bez otulacza a nie kupowalam bo mi sie nie chcialo i stwierdzilam ze w sumi to dziecko wiecej powietrza miec bedzie bez otulacza. Zabawek tez nie mam zadnych wiszacych. A maly (jesli oczywiscie bedzie chcial bo moze bedzie wolal sciskanie rozkiem) bedzie spal nie pod kocykiem tylko w spiworku (bo dostalam chyba z 10 na kazdy rozmiar wiec mam nadzoieje ze bedzie chcial!). Z zabawek to ma bialego pieska pozytywke ktora mu zapuszczam codziennie jak juz w lozku leze :).
    Kotka odradzila dziecko male ma skupic się na jednym punkcie widzenia ,a nie w kolo patrzec na wszystko co jest wisi ma byc czysto ,dziecku otulacz nie potrzebny jest . Te swadle blanket ze dziecko jak cocon w nim wyglada nie poleca rowniez poniewaz ludzie nadużywają tego potem przez takie cos są krzywe stawy u dziecka itp :/ na plecach spanie.Ta poduszka do spania co kupilam spodobala się jej mowi ze to dobre jest :) Jak karmie piersią to zeby od boku Ignasia klasc na poduszcze i głowke do piersi i jemu bedzie wygodnie i mi . Dobra ide spac bo spią a ja wale posty zamiast odpoczywac.

Pozdrawiam cieplo i Milego dnia zyczę wszystkim

‹‹ 4317 4318 4319 4320 4321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: