Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Liwi kochana, ja wiem ze mlesio jest bo młody je i się najada. Tylko jakoś tak głupio boję się ze nagle zbraknie, tak jak ostatnio. Zmiany "zachowania" moich cyckow mnie martwią.
Ciężka noc dziś. Młody od 6 do teraz spał u mnie na klacie. Muszę przestac tak robić jo coraz ciezszy się robi i mi piersi już mocno uciska. Tylko jak, skoro to jedyne cobho uspokaja a nie będę z nim przecież spacerować godzinami e środku nocy.
A w ogóle cży tyko ja nie mam problemu z bolacymi sutkami? Tak was czytam i aż się dziwię. Chyba je dobrze zahartowalam szpitalnym laktatorem.
Wercia, super ze się pojawiłlas.już sie glowilam co tam u ciebie.
-
nick nieaktualnyustronianka24 wrote:21 kwietnia mam się zgłosić do szpitala , wtedy już będe 7 dni po terminie mam pytanie czy od razu mi będą wywoływać poród czy czekać tam bede aż się samo coś zacznie ?
ustronianka24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMantissa w 6 tygodniu życia dziecka pojawia się kryzys laktacyjny, nic na to nie poradzisz. Pamietasz jak płakałam że mało mleka tworze to właśnie był kryzys teraz znów wszystko jest po staremu, ba nawet trochę wiecej
mantissa, Ida lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ja dopiero wstalam, moi chłopcy jeszcze śpiąTZ niedługo pewnie wróci z pracy i będzie trochę czasu dla nas
Wogole od porodu to mój się strasznie czuły zrobił i mnie ciągle glaszcze i całuje
Zrobię jakiś dobry obiadek i pójdziemy na pierwszy spacer
Krysti, KasiaKwiatek, lysinka, misia83, Murraya, Fasia, Aguś86, weronika86 lubią tę wiadomość
-
A to ok z tym czopem, bo juz myslalam ze jak mi jeszcze nie wylecial to daleko do konca ale widze ze nie musi wcale wyleciec wczesniej (albo nei zauwazylam).
Mantissa - ja moje cycki hartuje przed porodem zgodnie z porada z ksiazki, sciskam, szczotkuje, masuje - moze to cos pomoze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 10:20
-
nick nieaktualnykrysti ja mam monitor Snuza Hero 2015. używam i chwalę sobie.
Uwaga dzisiaj (dopiero!) odpadł Ali kikut pępowinowy, a od wczoraj karmię bez nakładek
moje cycki też miękkie, ale mleko chyba musi być, bo ja ani razu mm nie podawałam odkąd w domu jesteśmy
ściągnęłam z Czech sab simplex ale chyba sobie postoi. Delicol i dieta beznabiałowa robi robotę.KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ustronianka24 wrote:wywoływany poród bardziej boli czy to nie jest powiedziane ?
A tak szczerze to zalezy. Prz pierwszym odeszły mi wody, ale skurcze były dość kiepskie i mi podali oxy. Porod trwał 16 godzin i mimo Żr sie samo zaczęli traumę miałam straszna. Bol okropny.
Teraz mi wywoływali w 38 tyg przez gestoze, podali tylko 1 tabletkę na zmiękczenie szyjki potem jedna oxy, po której zgodziłam sie na przebicie wód. Potem podali druga oxy i sie zaczęło na poważnie. Po 3 godzinach Jakub był ze mna. A porod uważam za prZyjemniejszy od pierwszego mimo ze wywoływany. -
nick nieaktualny
-
Hej słoneczka
Rudzia trzymam kciuki za szybki poród bo juz trochę u Ciebie to trwa.
Krysti kochana sama sobie robie zastrzyki z fraxiparine , miałam do zrobienia 10 zostały jeszcze 2. Robię je sobie w brzuch , nie w nogę, bo brzuch jest jeszcze otępiały po CC i naprawde nie boli. A siniaki niestety się po tym robia często , bo jest to lek rozrzedzający krew , żebyś nie dostała zakrzepicy po operacji.
My wczoraj wieczorem mieliśmy pierwszy atak bólu brzuszka bo Ja głupia wiedząc już , że młodą boli brzuch po pulpetach wpierniczyłam wczoraj aż 3. Dzisiaj gotowana pierś z kurczaka i heja banana.
Takie mam do was pytanie, miewałyście zastoje w oczyszczaniu połogowym? Wczoraj troche jeszcze ze mnie leciało a dzisiaj juz nic i zastanawiam się co jest halo. Nie pamiętam jak było po 1 cesarce z połogiem:(