X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi kochana, ja wiem ze mlesio jest bo młody je i się najada. Tylko jakoś tak głupio boję się ze nagle zbraknie, tak jak ostatnio. Zmiany "zachowania" moich cyckow mnie martwią. :P

Ciężka noc dziś. Młody od 6 do teraz spał u mnie na klacie. Muszę przestac tak robić jo coraz ciezszy się robi i mi piersi już mocno uciska. Tylko jak, skoro to jedyne cobho uspokaja a nie będę z nim przecież spacerować godzinami e środku nocy.

A w ogóle cży tyko ja nie mam problemu z bolacymi sutkami? Tak was czytam i aż się dziwię. Chyba je dobrze zahartowalam szpitalnym laktatorem.

Wercia, super ze się pojawiłlas. :) już sie glowilam co tam u ciebie.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ustronianka24 wrote:
    21 kwietnia mam się zgłosić do szpitala , wtedy już będe 7 dni po terminie mam pytanie czy od razu mi będą wywoływać poród czy czekać tam bede aż się samo coś zacznie ?
    Dostaniesz kroplówke albo tabsy.

ustronianka24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa w 6 tygodniu życia dziecka pojawia się kryzys laktacyjny, nic na to nie poradzisz. Pamietasz jak płakałam że mało mleka tworze to właśnie był kryzys teraz znów wszystko jest po staremu, ba nawet trochę wiecej :)

mantissa, Ida lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja dopiero wstalam, moi chłopcy jeszcze śpią :D TZ niedługo pewnie wróci z pracy i będzie trochę czasu dla nas ;)

Wogole od porodu to mój się strasznie czuły zrobił i mnie ciągle glaszcze i całuje :)
    Zrobię jakiś dobry obiadek i pójdziemy na pierwszy spacer :)

Krysti, KasiaKwiatek, lysinka, misia83, Murraya, Fasia, Aguś86, weronika86 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ustronianka będą wywoływać :) pewnie oxy do skutku ;)

Co do przebijania wód to mi teraz przebijali takim specjalnym długim szpikulcem. Jedyne co poczułam to ciepło wpływających wód :)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ok z tym czopem, bo juz myslalam ze jak mi jeszcze nie wylecial to daleko do konca ale widze ze nie musi wcale wyleciec wczesniej (albo nei zauwazylam).

Mantissa - ja moje cycki hartuje przed porodem zgodnie z porada z ksiazki, sciskam, szczotkuje, masuje - moze to cos pomoze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 10:20

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • ustronianka24 Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wolała bym żeby samo się coś zaczęło dziać ...

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ustronianka24 wrote:
    wolała bym żeby samo się coś zaczęło dziać ...

Każdy by wolał :) niestety czasem samo nie idzie. Ja oba porady miałam wywoływane i to jeszcze każdy przez kilka dni bo mój organizm nie reagował :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysti ja mam monitor Snuza Hero 2015. używam i chwalę sobie.

Uwaga dzisiaj (dopiero!) odpadł Ali kikut pępowinowy, a od wczoraj karmię bez nakładek :)
    moje cycki też miękkie, ale mleko chyba musi być, bo ja ani razu mm nie podawałam odkąd w domu jesteśmy
    ściągnęłam z Czech sab simplex ale chyba sobie postoi. Delicol i dieta beznabiałowa robi robotę.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wywoływany poród bardziej boli czy to nie jest powiedziane ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek super pomysł ze spacerem :) Miki wychodź!! Ja tez mam miękkie cycole a mleko jest, przez ta ich miękkość wczoraj mleko mm dałam małej zupełnie bez potrzeby

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ustronianka24 wrote:

Każdy poród boli, wywolywany trochę bardziej ale szybciej idzie. Mój pierwszy trwał 3godziny, drugi 30 minut. Ból da się przeżyć

• mf Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:34

n59yjw4zk9ewdyby.png

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka szybkie bardzo , mam nadzieje ze mój też szybko pójdzie :) i mała będzie z nami :)

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ustronianka24 wrote:
    Nie ma reguły, taki i taki boli ;)
    A tak szczerze to zalezy. Prz pierwszym odeszły mi wody, ale skurcze były dość kiepskie i mi podali oxy. Porod trwał 16 godzin i mimo Żr sie samo zaczęli traumę miałam straszna. Bol okropny.
    Teraz mi wywoływali w 38 tyg przez gestoze, podali tylko 1 tabletkę na zmiękczenie szyjki potem jedna oxy, po której zgodziłam sie na przebicie wód. Potem podali druga oxy i sie zaczęło na poważnie. Po 3 godzinach Jakub był ze mna. A porod uważam za prZyjemniejszy od pierwszego mimo ze wywoływany.

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz przdbili mi pecherz.. czekam na anestezjologa, dostane w koncu epidural!

hwesta, Gosha, Angela89, lysinka, misia83, KasiaKwiatek, mantissa, Fasia, Aguś86 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe ten delicol daje sie podczas karmienia? Ja dzis na nocne karmienie spróbuje... Małej cos musi być ze zawsze o 3 płacze

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie szyjka miękka ale zamknieta , czop na swoim miejscu . sprzątanie , sex nic nie pomaga :D

• Jaga Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słoneczka

Rudzia trzymam kciuki za szybki poród bo juz trochę u Ciebie to trwa.

Krysti kochana sama sobie robie zastrzyki z fraxiparine , miałam do zrobienia 10 zostały jeszcze 2. Robię je sobie w brzuch , nie w nogę, bo brzuch jest jeszcze otępiały po CC i naprawde nie boli. A siniaki niestety się po tym robia często , bo jest to lek rozrzedzający krew , żebyś nie dostała zakrzepicy po operacji.

My wczoraj wieczorem mieliśmy pierwszy atak bólu brzuszka bo Ja głupia wiedząc już , że młodą boli brzuch po pulpetach wpierniczyłam wczoraj aż 3. Dzisiaj gotowana pierś z kurczaka i heja banana.

Takie mam do was pytanie, miewałyście zastoje w oczyszczaniu połogowym? Wczoraj troche jeszcze ze mnie leciało a dzisiaj juz nic i zastanawiam się co jest halo. Nie pamiętam jak było po 1 cesarce z połogiem:(

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudzia powodzenia , trzymam kciuki :)

‹‹ 4318 4319 4320 4321 4322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ