X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    krysti ja mam monitor Snuza Hero 2015. używam i chwalę sobie.

Uwaga dzisiaj (dopiero!) odpadł Ali kikut pępowinowy, a od wczoraj karmię bez nakładek :)
    moje cycki też miękkie, ale mleko chyba musi być, bo ja ani razu mm nie podawałam odkąd w domu jesteśmy
    ściągnęłam z Czech sab simplex ale chyba sobie postoi. Delicol i dieta beznabiałowa robi robotę.
    Hej u mnie też będzie długo odchodził bo gruba pepowinka, u córci to samo było,a czym traktowalas??octenisept czy coś innego??

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Ida Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:12

• liwi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga ja po pierwszej cc po tygodniu przestałam już krwawić.

A przy tej cc, dopiero wczoraj przestałam, a przestój miałam ale jak jeszcze w szpitalu byłam. Dwa dni leciało, potem przez dwa dni prawie nic i znowu zaczeło.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie JAGA miałam pytać... Krwawiłam niecałe 3 tyg i tez czasami prawie nic nie leciało, jakies plamienia i sie zaczynało na nowo. Ake teraz nie krwawię ponad tydzien, przedwczoraj zaczął mnue brzuch pobolewanie "jak na okres" i sie zaczęło znowu :( to nadal oczyszczanie by było? Bo ha sie martwię se okres dostałam, a wolałabym nie przez czas karmienia ;)
    Jak myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 11:01

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapodajecie jakis przepis na "weekendowe" ciacho ;) szpinakowe wlasnie wykańczam, przydałoby sie cos smacznego do kawki :) ufam waszym gustom, nigdy mnie nie zawiedliście ;)

mantissa, Fasia lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam, cieszyłam że się skończyło prawie tydzień sucho a tu bach trach stoje w kolejce w sklepie i mówię do męża czuje że mi coś po nogach cieknie. Mąż jak zwykle z poczuciem humoru spytał się czy to wody :) Poszłam do wc a tam potok krwi, i tak jeszcze krwawiłam z tydzień.

No ale okres już też dostałam.Okropny był dobrze że sobie już poszedł..

• Gosha Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale ze co ANGELA... Myślisz ze u mnie to tez okres juz? Buuuu... :( przeciez to juz ponad miesiac od potodu :(

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chętnie przygarnę przepis na ciasto które mozna przy karmieniu :)

Gosha lubi tę wiadomość

• liwi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miałaś ból miesiączkowy to możliwe, że okres.
    Ja z pierwsza córa mimo karmienia piersią na żądanie dostałam równo po 28 dniach.

Teraz jutro będzie 28 dzien i strasznie jestem ciekawa

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wyślij mi na to szpinakowe bom nie skopiowała :( a jak kiedyś robiłam z netu z przepisu to mi nie urosło:(

Gosha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    No ale ze co ANGELA... Myślisz ze u mnie to tez okres juz? Buuuu... :( przeciez to juz ponad miesiac od potodu :(

Nie no może przerwa w oczyszczaniu. Ja okres dostalam po 2 miesiącach

Gosha lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi dopiero zauważyłam jaki masz super suwaczek :D

Z tym pologiem to jest różnie, mój lekarz mówił że jak przestanie lecieć a potem znów zacznie to trzeba w najbliższym czasie skontrolować czy macica się dobrze oczyszcza i czy cos w niej nie zostało. Teraz miałam lyzeczkowanie po porodzie i jestem ciekawa ile to będzie trwało. Żadnych skrzepow nie mam, wygląda na to ze wszystko ok

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze starszym pierwszy okres dostałam miesiąc po odstawieniu od cyca :D liczę na powtórkę

• Jaga Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem , że po CC moze połóg trwac krócej 2-3 tyg ale u mnie nawet 2 tygodnie nie mijają. 2 dni temu zalało mnie ostro , wczoraj już było normalnie a od wieczora nic nawet kropelki , nawet plameczki jakby ktoś kurek zakręcił.
    Ja po Marcelu dostałam okres jakies 3 miesiące po zakończeniu karmienia a karmiłam rok.Mam nadzieję, że teraz też tak będzie.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa mnie sutki tez nie bola :)

Za mna kiepska noc... bolal mnie wczoraj dosc mocno brzuch.. macica? Jelita? Sama nie wiem.. ale bolalo menstruacyjnie albo jak na biegunke... dwa bole w jednym. Dostalam w nocy temperatury :( dzisiaj jestem slaba ledwo stoje na nogach. Temp nie mam ale poty mnie oblewaja zimne i gorace...
    Olek marudzi.. aktualnie spi. A ja zjadlam sniadanie. chce mi sie kawy ale pewnie Ten ssak zaraz wstanie i po karmieniu dopiero sobie walne kawke..

wczoraj w nocy go milion razy przebieralam.. najpierw mnie i siebie olal.. i to tsk ze czolo mial nawet mokre. Jak tk zrobil? Nie wiem.. ale musialam go przebrac.. jak zapinalam pajaca na nogach to on w koncu odbeknal i mu sie ulalo.. znow przebieranie... za chwile kupa.. no z kupa spac nie bedzie i znow go na przewijak a ten zaczyna srac :P boze...

KasiaKwiatek, PsotkaKotka lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HWESTA ciasto jest przepyszne, a biorąc pod uwage ze ma tyyyyle szpinaku mysle ze jak najbatdziej dla mamusiek karmiących ;) wstawię zdjecie przepisu ktory ktoś juz pisał... ;) bedzie ni łatwiej.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6fe76563af1a.jpg
    O juz widze od kogo kopiowałem, bo kilka razy ten przepis sie pojawiał :)

hwesta, mantissa lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas na buzi mala ma kilka potowek, brzydko to wyglada ;/ przemywam jej woda

• liwi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja ma dalej te prosaki na nosku i koło oczek. Nie wiem kiedy to zejdzie.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY dbaj o siebie matka! Te bóle to moze z nerwów? Wiem se bardzo martwisz sie o Olka... 'Musisz byc spokojniejsza bo te dzieciaczki to sa cwańsze niz myślimy. A przede wszystkim przejmują nasze emocje...

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta moja też ma na buzi potówki , całe czoło i poliki.

Amy weź kobieto zadzwon no do gina swojego i dowiedz się co robić jak masz temperature a wczoraj bolał Cię brzuch. Mnie informowano , że w takim wypadku mam się zgłosić do lekarza.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
‹‹ 4319 4320 4321 4322 4323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ