WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ustronianka24 wrote:
    ja jutro rano mam zgłosić się do szpitala , czyli będe już 7 dni po terminie .
    No to ja jeszcze poczekam :-) u mnie termin z om w książeczce 23.04 mimo, że belly wylicza na 22.04 :-) i właśnie w czwartek stawiam się na pierwsze ktg a potem zobaczymy co ze mną zrobią :-)
    Dziś mam wizytę ostatnią u mojego gina, sprawdzi szyjkę i serducho Mikiego więc chociaż spokojna będę

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Krysti ja uważam jak Fasia. Kompletnie nie potrzebne to sprawdzanie laktatorem. Każde dziecko traci z wagi mniej lub więcej a 10%to norma. Jeśli dziecko ciągnie cyca to nie ma co kombinować bo potem laktacja wariuje. Może dlatego masz teraz problem z cyckami. Ani razu nie użyłam laktatora a wychowałam 2 córki do 11 miesiąca na cycku a do 5 tylko na moim mleku. Jeśli karmisz a mały łapie cycek to nie kombinuj, laktator tylko jak musisz wyjść sam, albo po tych kilku dniach jak nawał będzie.

Aha czyli jednak sie da :). Dajesz mi nadzieje. Ja narazie laktatora w domu w ogole nie mam. Kupi eoczywiscie (albo raczej wyporzycze) w razie potrzeby ale mam ogromna nadzieje go nie potrzebowac. Kurcze, jakos zawsze sobei kobeity bez tego radzily chyba. Dla mnie laktator to jakies diabelskie urzadzenie. Napewno pomaga wielu kobietom ale mnie on przeraza.

RUDZIA - ty nie wiedzialas jaka bedzie duza Sofijka? Nie powiedzieli ci przed porodem?

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • ustronianka24 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro się dowiem czy będą odrazu wywoływać czy czekać jeszcze :)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sie zglosic 24go do szpitala czyli w terminie z usg. Ale chce tam dzisiaj zadzwonic i powiedziec, ze nie chce miec wywolywanego porodu 24go! zeby dali mi jeszcze czas, chociaz do poniedzialku albo do terminu z om czyli 28go. Wiecie, mnie czas goni bo dziecko duze-juz 4kg- ale mysle ze te pare dni w wadze nie zrobi roznicy a ja za wszelka cene chce uniknac wywolywania porodu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie przyszła paczka ze smyka i w niej min http://www.smyk.com/cool-club-pajac-dziewczecy-myszka-minnie-rozmiar-62,p1098906445,ubranka-dla-dzieci-p i ten pajacyk sie nada na cieplejsze dni chyba bo nie jest taki gruby :)

Aguś86, KasiaKwiatek, Amy_, maggie86, Murraya, Gosha lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka z tą waga nie wiadomo. Mi wyliczyli w terminie porodu wagę 3800-4100. Urodziłam 4dni później z wagą 4300. Oczywiście sn

Ja laktatora nie mam i nie potrzebuje. Na początku mleka malutko było ale karmiac na żądanie laktacja się dopasowuje do dziecka.

KasiaKwiatek, Murraya lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, a jak będziesz chciała gdzieś wyjść bez dziecka, to jak odciagniesz? Nie bój nic. To nic strasznego. :)
    Rudzia wagi nie znała bo miała ostatnie usg jakoś w połowie ciąży chyba.
    Lali już w trakcie ale i tak trzymam kciuki. :)

Lali, Krysti lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta najwyzej bede dzwonic zem umierajaca i ma wracac :)

mf lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Psotka, a jak będziesz chciała gdzieś wyjść bez dziecka, to jak odciagniesz? Nie bój nic. To nic strasznego. :)
    Rudzia wagi nie znała bo miała ostatnie usg jakoś w połowie ciąży chyba.
    Lali już w trakcie ale i tak trzymam kciuki. :)

No ale chyba w zspitalu przed porodem jej jeszcze usg zrobili? TO przeciez wiedzieliby ile wazy mala. Chyba ze to i tak niczego nei zmienialo to jej nei straszyli :P. Tez wolalabym nei wiedziec hehe.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka pozostałaś moją moją bratnią duszą laktacyjną :-D
    Laktator mam bo mi koleżanka pożyczyła, ale użyję go po dłuższym czasie myślę i to tylko po to żeby ściągnąć i wyjść na luzie sama z domku :-D nawet go nie czyscilam ani nie sterylizowałam. Czeka głęboko w szafce :-)
    Psotka u nas w szpitalu nie patrzą na terminy z usg tylko om więc czekam spokojnie. Choć nie powiem...chciałabym w tym tygodniu... :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 09:26

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj i w srode akupunkture taka juz "wywolujaca" :D. Nie zaszkodzi a moze pomoze :D.

KasiaKwiatek, Aguś86, Gosha lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jeśli chodzi o wywoływanie to ja też chcę uniknąć :-D na szczęście nikt mnie jeszcze nie woła do szpitala jak Ciebie Psotka :-D więc cały czas żyję myślą, że w końcu moje kochane przepowiadacze zmienią się we właściwe skurcze. Na odejście odejście wód i czopa nie liczę, sądzę, że odejdą w szpitalu już przy dużym rozwarciu tak jak z dziewczynami było :-D

• Ida Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:16

KasiaKwiatek, CzaryMary, Murraya, liloe, Gosha, Krysti, mantissa lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY a cyce ok??? mnie tez bolaly plecy ale polozna powiedziala ze od cyckow moze tak promieniowac ,
    u mnie z sikaniem sie uspokoilo ale jak znow bedzie pieklo to tez oddam mocz do badania....

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałam uniknąć wywoływania ale u mnie nawet przy pełnym rozwarciu porodu nie było ;)

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka laktator jest ok o ile się go rozsądnie używa- tylko w razie konieczności. Jak dziecko nie chce pić z piersi, nie może to jedyny sposób, żeby dostało mleko matki. Ja teraz używam tylko na ściąganie jak gdzieś chcę wyjść i to ściągam po karmieniu niewielkie ilości na raty, żeby cyce mi nie zaczęły zaraz produkować nadmiernej ilości ;)

Krysti lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida Franek to juz poważny młody człowiek :) moja Ala jeszcze sie nie uśmiecha świadomie :( czekam z niecierpliwoscią na pierwszy uśmiech :) dopiero zasnęła , jak obudziła sie o 5 tak marudziła, gmerała, cyckala, przytulała sie i w końcu po porcji mleka z cycka kolejnej zasnęła . Dzis znow mocno ulewa, nie wiem od czego to zależy

Ida lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Witam się :) Dziś chyba zapowiada się dobry dzień :) Fran od rana bardzo pogodny, posyłał nam uśmiechy, te na bank już świadome. Piękne uczucie :) Zjadł, położyłam go do łóżeczka i przez długi czas zajmował się swoją karuzelką. Gadał sobie coś. Później go przewinęłam, ale zrobił mega kupala, więc umyłam dupkę pod kranem (super patent na usmarowaną dupkę) i wcale przy tym nie płakał. Podczas przebierania też, czego nie cierpi. A później położyłam go na naszym łóżku w sypialni, ja składałam pranie, a on sobie na mnie patrzył i sam zasnął! Czyli to, czego sam nie potrafi :)

A pół nocy spał sam w łóżeczku :) Postanowiłam sprawdzić, czy się da go odłożyć. Dało się, choć faktycznie spokojniej śpi z nami.

Wczoraj po kąpieli był bardzo głodny, zjadł pierś, ale tak się denerwował, że bardzo gryzł mojego sutka, aż gwiazdy widziałam. Dalej był głodny, a piersi efektywnie już nie ssał, więc mąż zrobił mm (pierwsze od 3 tygodni) i wciągnął 120 ml, na raty, bo na raty, ale zjadł :) Sądziliśmy, że będzie potem pięknie spał, a on co? Oczy jak 5 złotych i gada! :P Poskutkowało tylko wzięcie go do naszego łóżka, 5 minut i padł ;)
    ida te dzieci nasze to terrorysci moj wymusza zeby go wziąść na rece jak nie moze zasnać,dobrze ze jak juz usnie to da sie odlozyc do wózka :)

Ida lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Amy a piersi nie bolą? bo u mnie tak wyglądało zapalenie piersi właśnie. Potem zrobiły się jeszcze mega czerwone

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otworzylam laptopa, żeby zrobić przelewy (pokupowalam większe ciuszki :P) i zapomniałam wrzucić fote szopow ;D

Teraz mi się nie chce znów go wyciągać :P

KasiaKwiatek, Lali lubią tę wiadomość

‹‹ 4343 4344 4345 4346 4347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ