X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary to jej sie pojawia i znika następnego dnia... Taki biały punkcik i czerwone dookoła , jak potowki wyglada i tylko na buzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu wszystko ulala, kurwa mac:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U małego mniej wiecej tak http://wylecz.to/pl/dziecko/niemowle/tradzik-niemowlecy.html

Trochę w mniejszym stopniu....:-(

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa hej dziewczyny :)

wpadam na chwilę bo oczywiście jeszcze się nie ogarnęłam z Basią ;) i mała zabiera mi cały czas :D ale muszę pogratulować wszystkim mamusiom :D i trzymam kciuki za dziewczyny, które czekają :)

Wczoraj nas wypuścili do domu i szczerze to w szpitalu był lajcik :) w domu jest mi oczywiście lepiej ale jakoś tak dziwnie jak się nie ma kogo o coś zapytać, jak nie badają małej raz dziennie, itd ;)

Basię urodziłam bez znieczulenia bo nie zdążyli mi go podać. Ale jak się nie chce wyjść z matki a potem się robi rozwarcie z 4 cm na 8 cm w 15 min a potem 8 na 10 w kolejne dwie to niestety nie było siły i popękałam. Niech się dupka goi, sutki leczą, laktacja normuje i mam nadzieję, ze da mi malucha z ciotkami posiedzieć ;)

Jeszcze raz mocno całuję ;)

CzaryMary, Amy_, maggie86, KasiaKwiatek, Angela89, Aguś86, Fasia, Murraya, Gosha, Lali, lysinka, liloe, mantissa lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Amy jeszcze jedno pytanie - gdzie oddawalas mleko do analizy ?

Dzięki za odp.
    Do szpitalnego laboratorium

CzaryMary lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary nie wylewaj mleka !! Proszę Cię, jak już chcesz wylać to weź je użyj do kąpieli Iwa. Ale z tego co wiem możesz karmić małego z gorączką dasz mu przeciwciała bardzo to cenne ale dowiedz się dokładniej od położnej .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 13:19

CzaryMary, Anka1501, Gosha, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer super że już w domku:)teraz jest czas na odpoczynek i poznawanie z Basią:)

Hwesta jeśli Ala ładnie przybiera mimo tego ulewania to w końcu z tego wyrośnie, ponoć może to trwać do 3 miesiąca. Możesz karmić częściej a krócej, dzięki temu nie będzie bardzo głodna i może będzie spokojniej ssała a tym samym mniej powietrza łykała.Pomocne może być także włożenie segregatora pod materac.
    Jeśli ulewanie będzie częste i spore coś jak chlustanie pokarmem czy wymiotowanie to poszłabym do lekarza by sprawdzić czy mała nie ma refluksu.

Angela89 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 15:45

Lali lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie mamy segregator pod materacem, ona ulewa co kilka dni :/ w środę idziemy do pediatry to skonsultuje to ulewanie i wysypkę, cały dzien ryczy mam ochotę wyjsć z domu o ja zostawić normalnie łeb mi juz pęka;( tylko przy cycku cisza, nic nie zjadłam jeszcze bo ciagle ryk

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:47

CzaryMary lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po wizycie poloznej. Julek wazy juz 3480g czyli na dzien przed skonczeniem dwoch tygodni przrkroczyl wage urodzeniowa o 80g :D

Polozna mowila, ze jak dziecko jest najedzone i ma sucho, a mimo to placze to potrzeba mu bliskosci mamy. Przytulic trzeba :)

Problemy z brzuszkiem i kupka moga trwac do 6tyg, a nasila je podawanie wit. k.

Moja rana ma sie lepiej. Jeszcze nie zlapalo do konca i wciaz widac ze szew byl zalozony za luzno ale jest lepiej. Musialam sie przrciazyc, bo moja macica nie jest do konca obkurczona jak jak powinna :/

sylvia007, Murraya, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka kochana jak będziesz aktualizować to ja się z Basią ogarnęłam 16 a nie 17 :D no szybko nam poszło i 40t1d ;)

Robotka1 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:19

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    O widzisz Fasia, dzięki za info o wit K, czyli jednak to prawda...

U mojego syna było to ewidentne.

Dzięki dziewczyny za info ad. mleka.

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy wiecie jakie ja mam szczęście? Pracuje tutaj położna która się mną opiekowała jak sie urodziłam! Była moją położną środowiskową :) pamiętała mojego tatę, on mnie tu przywiózł dzisiaj i go zobaczyła. A jutro akurat do 15 będzie na oddziale położniczym - noworodkowym wiec to ona się będzie zajmować moim maleństwem jak je wyjmą z brzuszka :)

hwesta, CzaryMary, Klaudia90, maggie86, Fasia, Murraya, KasiaKwiatek, Gosha, Lali, liwi, lysinka, Justinka, liloe, mantissa, Aguś86 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja niunia strasznie placze w tym foteliku maxi cosi;/ raz jechala ze szpitala i sie darla i teraz ja w domu wkladalam i to samo... ryk w nieboglosy, moze ta wkladke dla noworodka jakos musze ulozyc lepiej,moze jej niewygodnie?

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia lubię za wagę Julka, za problemy z raną nie lubię!
    Hwesta, a może fotelik mimo wkładki jest za głęboki???

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka idziemy właśnie jutro podciac te wędzidełka. Msm nadzieję że w końcu przyssa się do cyca i nie będę musiała laktatorem się katowac

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta my wladamy jeszcze pieluszkę, bo Julek się "topi" w tym foteliku. Wkładam ją tak żeby miał tą tetrę pod pleckami, bo inaczej wpada do środka i wygląda jakby miał się udusić

hwesta lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mala sie wyspi to ja przymierze z pieluszka pod pleckami, bo faktycznie ona wpada i wyglada jakby tez miala sie udusic :P widac, ze jej niewygodnie. W koncu spi, od 14.15... a ja w koncu jem obiad, dzis losos, ziemniaki i ogorek. Zobaczymy jak zareaguje na nowa rybe . Czulam dzis bezsilnosc wobec jej placzu :( jak spiewalam i bujalam bylo ok , ale jak tylko przestalam WIELKI RYK
    A zastanowilam sie nad tym fotelikiem moim, ze cos jest nie tak po tym jak zdjecie Martynki zobaczylam, widac ze jej tam wygodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 15:08

Angela89 lubi tę wiadomość

‹‹ 4349 4350 4351 4352 4353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ