WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary to jej sie pojawia i znika następnego dnia... Taki biały punkcik i czerwone dookoła , jak potowki wyglada i tylko na buzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu wszystko ulala, kurwa mac:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U małego mniej wiecej tak http://wylecz.to/pl/dziecko/niemowle/tradzik-niemowlecy.html

Trochę w mniejszym stopniu....:-(

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa hej dziewczyny :)

wpadam na chwilę bo oczywiście jeszcze się nie ogarnęłam z Basią ;) i mała zabiera mi cały czas :D ale muszę pogratulować wszystkim mamusiom :D i trzymam kciuki za dziewczyny, które czekają :)

Wczoraj nas wypuścili do domu i szczerze to w szpitalu był lajcik :) w domu jest mi oczywiście lepiej ale jakoś tak dziwnie jak się nie ma kogo o coś zapytać, jak nie badają małej raz dziennie, itd ;)

Basię urodziłam bez znieczulenia bo nie zdążyli mi go podać. Ale jak się nie chce wyjść z matki a potem się robi rozwarcie z 4 cm na 8 cm w 15 min a potem 8 na 10 w kolejne dwie to niestety nie było siły i popękałam. Niech się dupka goi, sutki leczą, laktacja normuje i mam nadzieję, ze da mi malucha z ciotkami posiedzieć ;)

Jeszcze raz mocno całuję ;)

CzaryMary, Amy_, maggie86, KasiaKwiatek, Angela89, Aguś86, Fasia, Murraya, Gosha, Lali, lysinka, liloe, mantissa lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Amy jeszcze jedno pytanie - gdzie oddawalas mleko do analizy ?

Dzięki za odp.
    Do szpitalnego laboratorium

CzaryMary lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary nie wylewaj mleka !! Proszę Cię, jak już chcesz wylać to weź je użyj do kąpieli Iwa. Ale z tego co wiem możesz karmić małego z gorączką dasz mu przeciwciała bardzo to cenne ale dowiedz się dokładniej od położnej .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 13:19

CzaryMary, Anka1501, Gosha, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer super że już w domku:)teraz jest czas na odpoczynek i poznawanie z Basią:)

Hwesta jeśli Ala ładnie przybiera mimo tego ulewania to w końcu z tego wyrośnie, ponoć może to trwać do 3 miesiąca. Możesz karmić częściej a krócej, dzięki temu nie będzie bardzo głodna i może będzie spokojniej ssała a tym samym mniej powietrza łykała.Pomocne może być także włożenie segregatora pod materac.
    Jeśli ulewanie będzie częste i spore coś jak chlustanie pokarmem czy wymiotowanie to poszłabym do lekarza by sprawdzić czy mała nie ma refluksu.

Angela89 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 15:45

Lali lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie mamy segregator pod materacem, ona ulewa co kilka dni :/ w środę idziemy do pediatry to skonsultuje to ulewanie i wysypkę, cały dzien ryczy mam ochotę wyjsć z domu o ja zostawić normalnie łeb mi juz pęka;( tylko przy cycku cisza, nic nie zjadłam jeszcze bo ciagle ryk

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:47

CzaryMary lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po wizycie poloznej. Julek wazy juz 3480g czyli na dzien przed skonczeniem dwoch tygodni przrkroczyl wage urodzeniowa o 80g :D

Polozna mowila, ze jak dziecko jest najedzone i ma sucho, a mimo to placze to potrzeba mu bliskosci mamy. Przytulic trzeba :)

Problemy z brzuszkiem i kupka moga trwac do 6tyg, a nasila je podawanie wit. k.

Moja rana ma sie lepiej. Jeszcze nie zlapalo do konca i wciaz widac ze szew byl zalozony za luzno ale jest lepiej. Musialam sie przrciazyc, bo moja macica nie jest do konca obkurczona jak jak powinna :/

sylvia007, Murraya, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka kochana jak będziesz aktualizować to ja się z Basią ogarnęłam 16 a nie 17 :D no szybko nam poszło i 40t1d ;)

Robotka1 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:19

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    O widzisz Fasia, dzięki za info o wit K, czyli jednak to prawda...

U mojego syna było to ewidentne.

Dzięki dziewczyny za info ad. mleka.

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy wiecie jakie ja mam szczęście? Pracuje tutaj położna która się mną opiekowała jak sie urodziłam! Była moją położną środowiskową :) pamiętała mojego tatę, on mnie tu przywiózł dzisiaj i go zobaczyła. A jutro akurat do 15 będzie na oddziale położniczym - noworodkowym wiec to ona się będzie zajmować moim maleństwem jak je wyjmą z brzuszka :)

hwesta, CzaryMary, Klaudia90, maggie86, Fasia, Murraya, KasiaKwiatek, Gosha, Lali, liwi, lysinka, Justinka, liloe, mantissa, Aguś86 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja niunia strasznie placze w tym foteliku maxi cosi;/ raz jechala ze szpitala i sie darla i teraz ja w domu wkladalam i to samo... ryk w nieboglosy, moze ta wkladke dla noworodka jakos musze ulozyc lepiej,moze jej niewygodnie?

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia lubię za wagę Julka, za problemy z raną nie lubię!
    Hwesta, a może fotelik mimo wkładki jest za głęboki???

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka idziemy właśnie jutro podciac te wędzidełka. Msm nadzieję że w końcu przyssa się do cyca i nie będę musiała laktatorem się katowac

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta my wladamy jeszcze pieluszkę, bo Julek się "topi" w tym foteliku. Wkładam ją tak żeby miał tą tetrę pod pleckami, bo inaczej wpada do środka i wygląda jakby miał się udusić

hwesta lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mala sie wyspi to ja przymierze z pieluszka pod pleckami, bo faktycznie ona wpada i wyglada jakby tez miala sie udusic :P widac, ze jej niewygodnie. W koncu spi, od 14.15... a ja w koncu jem obiad, dzis losos, ziemniaki i ogorek. Zobaczymy jak zareaguje na nowa rybe . Czulam dzis bezsilnosc wobec jej placzu :( jak spiewalam i bujalam bylo ok , ale jak tylko przestalam WIELKI RYK
    A zastanowilam sie nad tym fotelikiem moim, ze cos jest nie tak po tym jak zdjecie Martynki zobaczylam, widac ze jej tam wygodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 15:08

Angela89 lubi tę wiadomość

‹‹ 4349 4350 4351 4352 4353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ