Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aaaaaa hej dziewczyny

wpadam na chwilę bo oczywiście jeszcze się nie ogarnęłam z Basią
i mała zabiera mi cały czas
ale muszę pogratulować wszystkim mamusiom
i trzymam kciuki za dziewczyny, które czekają 
Wczoraj nas wypuścili do domu i szczerze to w szpitalu był lajcik
w domu jest mi oczywiście lepiej ale jakoś tak dziwnie jak się nie ma kogo o coś zapytać, jak nie badają małej raz dziennie, itd 
Basię urodziłam bez znieczulenia bo nie zdążyli mi go podać. Ale jak się nie chce wyjść z matki a potem się robi rozwarcie z 4 cm na 8 cm w 15 min a potem 8 na 10 w kolejne dwie to niestety nie było siły i popękałam. Niech się dupka goi, sutki leczą, laktacja normuje i mam nadzieję, ze da mi malucha z ciotkami posiedzieć
Jeszcze raz mocno całuję
CzaryMary, Amy_, maggie86, KasiaKwiatek, Angela89, Aguś86, Fasia, Murraya, Gosha, Lali, lysinka, liloe, mantissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMary nie wylewaj mleka !! Proszę Cię, jak już chcesz wylać to weź je użyj do kąpieli Iwa. Ale z tego co wiem możesz karmić małego z gorączką dasz mu przeciwciała bardzo to cenne ale dowiedz się dokładniej od położnej .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 13:19
CzaryMary, Anka1501, Gosha, mantissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShimmer super że już w domku:)teraz jest czas na odpoczynek i poznawanie z Basią

Hwesta jeśli Ala ładnie przybiera mimo tego ulewania to w końcu z tego wyrośnie, ponoć może to trwać do 3 miesiąca. Możesz karmić częściej a krócej, dzięki temu nie będzie bardzo głodna i może będzie spokojniej ssała a tym samym mniej powietrza łykała.Pomocne może być także włożenie segregatora pod materac.
Jeśli ulewanie będzie częste i spore coś jak chlustanie pokarmem czy wymiotowanie to poszłabym do lekarza by sprawdzić czy mała nie ma refluksu.
Angela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaggie mamy segregator pod materacem, ona ulewa co kilka dni
w środę idziemy do pediatry to skonsultuje to ulewanie i wysypkę, cały dzien ryczy mam ochotę wyjsć z domu o ja zostawić normalnie łeb mi juz pęka;( tylko przy cycku cisza, nic nie zjadłam jeszcze bo ciagle ryk
-
A my po wizycie poloznej. Julek wazy juz 3480g czyli na dzien przed skonczeniem dwoch tygodni przrkroczyl wage urodzeniowa o 80g

Polozna mowila, ze jak dziecko jest najedzone i ma sucho, a mimo to placze to potrzeba mu bliskosci mamy. Przytulic trzeba
Problemy z brzuszkiem i kupka moga trwac do 6tyg, a nasila je podawanie wit. k.
Moja rana ma sie lepiej. Jeszcze nie zlapalo do konca i wciaz widac ze szew byl zalozony za luzno ale jest lepiej. Musialam sie przrciazyc, bo moja macica nie jest do konca obkurczona jak jak powinna
sylvia007, Murraya, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A wy wiecie jakie ja mam szczęście? Pracuje tutaj położna która się mną opiekowała jak sie urodziłam! Była moją położną środowiskową
pamiętała mojego tatę, on mnie tu przywiózł dzisiaj i go zobaczyła. A jutro akurat do 15 będzie na oddziale położniczym - noworodkowym wiec to ona się będzie zajmować moim maleństwem jak je wyjmą z brzuszka
hwesta, CzaryMary, Klaudia90, maggie86, Fasia, Murraya, KasiaKwiatek, Gosha, Lali, liwi, lysinka, Justinka, liloe, mantissa, Aguś86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hwesta my wladamy jeszcze pieluszkę, bo Julek się "topi" w tym foteliku. Wkładam ją tak żeby miał tą tetrę pod pleckami, bo inaczej wpada do środka i wygląda jakby miał się udusić
hwesta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak mala sie wyspi to ja przymierze z pieluszka pod pleckami, bo faktycznie ona wpada i wyglada jakby tez miala sie udusic
widac, ze jej niewygodnie. W koncu spi, od 14.15... a ja w koncu jem obiad, dzis losos, ziemniaki i ogorek. Zobaczymy jak zareaguje na nowa rybe . Czulam dzis bezsilnosc wobec jej placzu
jak spiewalam i bujalam bylo ok , ale jak tylko przestalam WIELKI RYK
A zastanowilam sie nad tym fotelikiem moim, ze cos jest nie tak po tym jak zdjecie Martynki zobaczylam, widac ze jej tam wygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 15:08
Angela89 lubi tę wiadomość