Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aaaaaa hej dziewczyny
wpadam na chwilę bo oczywiście jeszcze się nie ogarnęłam z Basiąi mała zabiera mi cały czas
ale muszę pogratulować wszystkim mamusiom
i trzymam kciuki za dziewczyny, które czekają
Wczoraj nas wypuścili do domu i szczerze to w szpitalu był lajcikw domu jest mi oczywiście lepiej ale jakoś tak dziwnie jak się nie ma kogo o coś zapytać, jak nie badają małej raz dziennie, itd
Basię urodziłam bez znieczulenia bo nie zdążyli mi go podać. Ale jak się nie chce wyjść z matki a potem się robi rozwarcie z 4 cm na 8 cm w 15 min a potem 8 na 10 w kolejne dwie to niestety nie było siły i popękałam. Niech się dupka goi, sutki leczą, laktacja normuje i mam nadzieję, ze da mi malucha z ciotkami posiedzieć
Jeszcze raz mocno całujęCzaryMary, Amy_, maggie86, KasiaKwiatek, Angela89, Aguś86, Fasia, Murraya, Gosha, Lali, lysinka, liloe, mantissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMary nie wylewaj mleka !! Proszę Cię, jak już chcesz wylać to weź je użyj do kąpieli Iwa. Ale z tego co wiem możesz karmić małego z gorączką dasz mu przeciwciała bardzo to cenne ale dowiedz się dokładniej od położnej .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 13:19
CzaryMary, Anka1501, Gosha, mantissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShimmer super że już w domku:)teraz jest czas na odpoczynek i poznawanie z Basią
Hwesta jeśli Ala ładnie przybiera mimo tego ulewania to w końcu z tego wyrośnie, ponoć może to trwać do 3 miesiąca. Możesz karmić częściej a krócej, dzięki temu nie będzie bardzo głodna i może będzie spokojniej ssała a tym samym mniej powietrza łykała.Pomocne może być także włożenie segregatora pod materac.
Jeśli ulewanie będzie częste i spore coś jak chlustanie pokarmem czy wymiotowanie to poszłabym do lekarza by sprawdzić czy mała nie ma refluksu.
Angela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaggie mamy segregator pod materacem, ona ulewa co kilka dni
w środę idziemy do pediatry to skonsultuje to ulewanie i wysypkę, cały dzien ryczy mam ochotę wyjsć z domu o ja zostawić normalnie łeb mi juz pęka;( tylko przy cycku cisza, nic nie zjadłam jeszcze bo ciagle ryk
-
A my po wizycie poloznej. Julek wazy juz 3480g czyli na dzien przed skonczeniem dwoch tygodni przrkroczyl wage urodzeniowa o 80g
Polozna mowila, ze jak dziecko jest najedzone i ma sucho, a mimo to placze to potrzeba mu bliskosci mamy. Przytulic trzeba
Problemy z brzuszkiem i kupka moga trwac do 6tyg, a nasila je podawanie wit. k.
Moja rana ma sie lepiej. Jeszcze nie zlapalo do konca i wciaz widac ze szew byl zalozony za luzno ale jest lepiej. Musialam sie przrciazyc, bo moja macica nie jest do konca obkurczona jak jak powinnasylvia007, Murraya, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A wy wiecie jakie ja mam szczęście? Pracuje tutaj położna która się mną opiekowała jak sie urodziłam! Była moją położną środowiskową
pamiętała mojego tatę, on mnie tu przywiózł dzisiaj i go zobaczyła. A jutro akurat do 15 będzie na oddziale położniczym - noworodkowym wiec to ona się będzie zajmować moim maleństwem jak je wyjmą z brzuszka
hwesta, CzaryMary, Klaudia90, maggie86, Fasia, Murraya, KasiaKwiatek, Gosha, Lali, liwi, lysinka, Justinka, liloe, mantissa, Aguś86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hwesta my wladamy jeszcze pieluszkę, bo Julek się "topi" w tym foteliku. Wkładam ją tak żeby miał tą tetrę pod pleckami, bo inaczej wpada do środka i wygląda jakby miał się udusić
hwesta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak mala sie wyspi to ja przymierze z pieluszka pod pleckami, bo faktycznie ona wpada i wyglada jakby tez miala sie udusic
widac, ze jej niewygodnie. W koncu spi, od 14.15... a ja w koncu jem obiad, dzis losos, ziemniaki i ogorek. Zobaczymy jak zareaguje na nowa rybe . Czulam dzis bezsilnosc wobec jej placzu
jak spiewalam i bujalam bylo ok , ale jak tylko przestalam WIELKI RYK
A zastanowilam sie nad tym fotelikiem moim, ze cos jest nie tak po tym jak zdjecie Martynki zobaczylam, widac ze jej tam wygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 15:08
Angela89 lubi tę wiadomość