Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny
Jeszcze trochę nieśmiało, ale chciałabym do Was dołączyć.
Witam wszystkie z Was, gratuluję tego cudnego stanu i trzymam za nas wszystkie kciuki!!
weronika86, Ida, Justinka, Aga89, Amy_ lubią tę wiadomość
-
i kilka innych info jesli juz cos wiecej wiesz
a ja wlasnie umowilam prywatne usg w tej polskiej przychodni u mnie w miescie ( anglia):
http://www.poldent.co.uk/index.php/pl?gclid=Cj0KEQjwx4yfBRCt2rrAs-P5vtkBEiQAOdFXbXNOQlK06ggDkosdLzufOUQlj38UJeR9tKdt_Q15OFIaAiNl8P8HAQ
wczesniej nie dali rady, wiec umowilam wizyte na 24ego sierpnia ( niedziela) na 10.30 ranojuz zobacze swojego robaka
serducho tez juz bedzie widac bo to juz 8my tydzien bedzie a 22ego na 9.30 mam wizyte juz z polozna w angielskiej sluzbie zdrowia.
MartaAlvi lubi tę wiadomość
-
malinka1984 wrote:Ja jutro mam wizytę u ginki więc zapytam się o ten basen i gimnastykę dla ciężarnych bo jak tak czytam to wszystko ok ale w II trymestrze bo teraz jeszcze spore ryzyko.
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Kurcze ja mam straszny apetyt a też muszę się kontrolowac w poprzedniej ciąży przytyłam 28 kilogramów!!!!!!!!!!!!z czego zostało ok 10 i w ten sposób nabawiłam się lekkiej nadwagi teraz już nie popełnię tego błędu chociaz cały czas mam ssanie w żołądku, ale tłumaczę sobie że dzidzia nie potrzebuje jeszcze dodatkowych kalorii ... zamiast czegoś kalorycznego ratuję się jabłkami i sałatkami
-
Hej dziewczyny:-)dziewczyny nie odzywalam się nic bo musiałam się oswoić z całą ta sytuacja. Powoli już oswajan się z myślą o 2 ciąży dalej się boję jak sobie poradzę z 2 małych dzieci a jednocześnie cieszę się ze będę miała 2 dziecko. Do lekarza idę dopiero 27.08 wogole nie czuje się jak bym była w ciąży zero objawów. Pozdrawiam
Mama Amelki
-
To ja jeszcze zapytam kto jeszcze oprócz mnie ma jutro wizytę??? Ja idę dopiero na 15.30 i jak siebie znam to napewno mi ciśnienie podskoczy
Dziewczyny wy też się tak stresujecie przed wizytami, bo ją to bardzo, w sumie sama nie wiem dlaczego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 21:59
-
sylvia007 wrote:To ja jeszcze zapytam kto jeszcze oprócz mnie ma jutro wizytę??? Ja idę dopiero na 15.30 i jak siebie znam to napewno mi ciśnienie podskoczy
Dziewczyny wy też się tak stresujecie przed wizytami, bo ją to bardzo, w sumie sama nie wiem dlaczego
w takim razie powodzenia! Jutro też ma Kati86
Trzymamy kciuki za Was!
Witam nowe dziewczyny! -
Hej.
Co do wody to ja znowu uwielbiam wysokomineralizowaną staropolankę, no nie wchodzi mi żadna inna.
Kurde ale mam dziś ciężki dzień w pracy, aż mi się śniło w nocy. Jak ja to przeżyje to będzie dobrze.
Moje objawy ciążowe się troche uspokoiły. Tzn, piersi bolą dalej masakrycznie ale nie mam mdlości, apetyt mi powoli wraca. Ciekawe czy to już tak bedzie czy to dopiero cisza przed burzą.Ida lubi tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:To ja jeszcze zapytam kto jeszcze oprócz mnie ma jutro wizytę??? Ja idę dopiero na 15.30 i jak siebie znam to napewno mi ciśnienie podskoczy
Ja też dziś i to 2 razy - prywatnie na 11.20 i NFZ na 13. Mam stresa jak cholera ale co tam oby było wszystko ok.
Trzymam kciuki za Ciebie.IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Kati86 wrote:Ja też dziś i to 2 razy - prywatnie na 11.20 i NFZ na 13. Mam stresa jak cholera ale co tam oby było wszystko ok.
Trzymam kciuki za Ciebie.Na pewno wszystko będzie dobrze
-
Ida wrote:Niskomineralizowana??! A dlaczego? W ciąży jest raczej większe zapotrzebowanie na minerały, więc nie rozumiem tego stwierdzenia. Może chodziło Ci o wodę z niską zawartością sodu? Albo gazu?
-
Jest to stanowisko Zespołu Ekspertów Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego dotyczące spożycia wody pitnej przez kobiety w okresie rozrodczym, ciężarne oraz karmiące piersią zostało opublikowane w Ginekologii Polskiej nr 7/2009.
ale oczywiście nie podali które wody na Polskim rynku spelniają te wymagania dlatego pytam
-
wg tych zaleceń "Zgodnie ze stanowiskiem ekspertów „idealna" woda źródlana dla kobiet w okresie reprodukcyjnym, ciąży i karmienia piersią powinna być niskozmineralizowana (suma składników mineralnych nie przekracza 500 mg/litr), bogata w jony magnezu (działanie kardioprotekcyjne) i wapnia (profilaktyka osteopenii/osteoporozy) oraz charakteryzować się niską zawartością jonów sodu (profilaktyka nadciśnienia). W okresie ciąży zaleca się ograniczenie podaży jonów sodu w diecie jako formę profilaktyki i leczenia nadciśnienia, szczególnie że w standardowej diecie rekomendowana ilość sodu, którego podstawowym źródłem jest sól kuchenna, jest zazwyczaj dwukrotnie przekraczana. Dlatego też należy ściśle kontrolować jego podaż Dodatkowo wysoka zawartość sodu w diecie zwiększa wydalanie wapnia z moczem. Wody o wysokiej zawartości wapnia i magnezu są zazwyczaj wodami o dużej koncentracji jonów sodu, więc powinny być ostrożnie spożywane w okresie ciąży, a ich ilość powinna być limitowana. Wody wysokozmineralizowane (suma składników mineralnych przekracza 1500mg/litr) zawierają składniki, które nie są obojętne dla zdrowia i dlatego powinny być ostrożnie spożywane w okresie ciąży a ich dobowa podaż powinna być ograniczana. Tylko bardzo świadomy konsument może decydować o wyborze wody wysokozmineralizowanej, a kobieta ciężarna i karmiąca powinna skonsultować to z lekarzem. Ze względu na to woda źródlana o niskiej zawartości sodu wydaje się być optymalną formą nawadniania kobiety ciężarnej i w okresie laktacji. " Czyli jaka??????