Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aurelka wrote:Z listy wynika ze nie ma starszych odemnie
prze chwilkę poczułam się staro
Po za tym jest tu kilka w Twoim wieku i jakoś nie marudziły że są najstarsze
weronika86 lubi tę wiadomość
-
malinka1984 wrote:Ciąża pojedyńcza, 4.7 mm, z pięknie bijącym serduszkiem ok.124 u/min
Wszystko jak na ten etap ciąży prawidłowo.Wiek ciąży 6 tygodni więc wzorcowo.
Radość bezcenna i uśmiech na twarzy mojego męża i wzruszenie w oczach nie do opisania.
Ale fajnie że serduszko słyszałaś -
Cześć dziewczynki, czy was też tak męczy zgaga? Masakra jakaś
Ja się właśnie dowiedziałam, że mój gin ma urlop, drugi opcjonalny też, więc jeszcze półtorej tygodnia będę żyć w niepewnościAle jak pójdę to już na bank będzie widać serduszko. Chyba najpóźniej z was będę mieć wizytę, no cóż
-
Hej hej:)
A mi od początku dolega bezsenność i bóle krzyża szczególnie po nocy.
Wera powiem Ci tak. W pierwszej ciąży nie miałam w ogóle strażnika do karmienia piersi mieściły się w zwykle choć były większe. Ogólnie mam duże piersi i w tej ciąży zamierzam kupić taki specjalny stanik i to całkiem niedługo.przecież on jest elastyczny i na pewno troszkę da się go zaciągnąć powiekszajacymi cycami:)
Gratuluję super wizyt:)
Ją kończę swoje wczasy i uciekam do domku bo się za nim stesknilam:)olka30 lubi tę wiadomość
-
malinka1984 wrote:Ciąża pojedyńcza, 4.7 mm, z pięknie bijącym serduszkiem ok.124 u/min
Wszystko jak na ten etap ciąży prawidłowo.Wiek ciąży 6 tygodni więc wzorcowo.
Radość bezcenna i uśmiech na twarzy mojego męża i wzruszenie w oczach nie do opisania.oby jak najwięcej takich pozytywnych wizyt
CzaryMary wrote:Czesc dziewczatka. Jak dzisiaj humory? Mi juz złość przeszła. Maz widząc moje rozczarowanie ze nie było usg to włączył painta, głaskał mnie po brzuszku i udawał ze robi usg, rysując w paincie dzidzie. Wyszedl chłopak : - )
Dzisiaj u mnie jeszcze brązowe plamienie ale nie przejmuje się tym bo wiem ze to pozostałości z wczoraj.
Uroczę to co Twój mężulek wymyślił -
A ja właśnie miałam telefon z przychodni i zwolnił się termin na 12.08
tak więc jupi już we wtorek zobaczę dzidzie, ciekawe czy serduszko będzie...
)))
Ida, Aga89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIda wrote:Mi właśnie gin tłumaczył na temat cytologii na wczorajszej wizycie. Po prostu lepiej jest zrobić teraz niż później. Szyjka się chowa czy skraca i byłoby o wiele ciężej z tym badaniem. A teraz jest w miarę normalna, bo ciąża jest młoda. Ja na szczęście nie miałam żadnego plamienia przy i po badaniu, choć gin uprzedzał ze tak może być.
Malinka - super info, bardzo się cieszę.Ida lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A jak ja miałam robioną w maju tego roku to też nie powinni mi pobierać? Bo trochę się boję, wolałabym żeby mi teraz nie gmerali tam i uwdzie:D
-
olka30 wrote:Cześć dziewczynki, czy was też tak męczy zgaga? Masakra jakaś
Ja się właśnie dowiedziałam, że mój gin ma urlop, drugi opcjonalny też, więc jeszcze półtorej tygodnia będę żyć w niepewnościAle jak pójdę to już na bank będzie widać serduszko. Chyba najpóźniej z was będę mieć wizytę, no cóż
wiec jestesmuy razem
olka30 lubi tę wiadomość
-
Aga89 wrote:A jak ja miałam robioną w maju tego roku to też nie powinni mi pobierać? Bo trochę się boję, wolałabym żeby mi teraz nie gmerali tam i uwdzie:D
hahah jestesmy juz 12 lat razem
Aga89, olka30 lubią tę wiadomość
-
My teraz z moim mieszkamy w innych miastach i widujemy się tylko w weekendy. Także jutro jadę do domu i zobaczymy co to będzie
Coś wspominał tylko że obawia się trochę żeby mi i maleństwu krzywdy nie zrobić.
Ja mam od wczoraj problem z puchnącymi nogami, normalnie jak balony mam. A do tego jak dłużej posiedze przy biurku to później jak idę to tak od środka mnie boląWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 11:49
-
Cytologie trzeba zrobić jeżeli miało się ją dawno robioną np. rok temu, więc jak miałyście w maju nie macie się czym martwić, nie będziecie miały robioną
no chyba że lekarz zdecyduje inaczej... ja troszkę żałuję że się nie wybrałam jak rok minął... no ale w poprzedniej ciąży też miał robioną cytologię na początku, więc teraz czeka mnie to samo
Aga89 lubi tę wiadomość
-
Ola89 wrote:Dziewczyny tez juz macie takie wystające brzuszki? Bo ja to wygladam jak w 5 mies hehe
Ja to mam wytający brZuszek ale to nie jest z ciążą związane. MI w II fazie cyklu sporo wody w organizmie się zatrzymuje i mam taki wydęty brzuch
Swoją drogą muszę w szafie poszukać luźniejszych ciuchów bo nie chce jeszcze wzbudzać podejrzeń w pracy -
Ida wrote:Dziewczyny, wiecie jak zmienić ustawienia, by na głównym kalendarzu z lewej strony pokazywało dobrze tydzień ciąży? Wg belly jest 6+1, a wg usg 5+5. Szukałam już ale nie umiem tego zmienić.
tam można jakoś manewrowaćIda lubi tę wiadomość
-
Ja ma taki brzuch Ola, jak wczoraj zobaczyłam w domu to się wystraszyłam i dziś chodzę cały dzień na wciągniętym, bo zaraz się ludzie zaczną dopytywać
Chuda jestem i jak tylko trochę zjem to brzuch mi wywala, a że akurat tylko tu mam trochę tłuszczyku to od razu to mega widać. Troszkę ostatnio z jedzeniem pofolgowałam, trzeba się ograniczyć, żeby za bardzo nie przytyć.