Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
z niskim ph rybko, nie wiecej niz 6,2ph...cytryna wybija sod i zmniejsza ph wiec moze byc kazda woda z lyzeczka lub dwiema swiezo wycisnietego soku z cytryny...no i witamina c tez w cytrynce...prawie kazda woda, np danone ma az 8ph przeciez od tego nawet kwiaty gina przy dluzszym piciu! max 6,2 taka woda to woda zywa...jest rowniez roznica pomiedzy woda mineralna a woda mineralizowana..mineralna zawiera wlasne mineraly..mineralizowana jest calkowice jalowiona dopiero pozniej wzbogacana sztucznymi mineralami.
-
Witam Was kochane cieplutko
niestety pogoda w Warszawie marna, cały czas siąpi deszcz
Ja popijam sobie Nestle Pure Life albo Żywiec Zdrój
Ja się trochę zmartwiłam bo dziś jakby mi ustąpiły wszelkie dolegliwości ciążowe których i tak miałam mało... mam nadzieje że wszystko jest ok
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyDziewczynki dajcie znać jak wasze kruszynki się prezentują
-
Witam
Ja tam piję co jest, ale zazwyczaj soki, nie przepadam za wodą niegazowanączasami mi się zdarzy nawet woda gazowana czy szklaneczka pepsi... ale nie piję w ogóle kawy, herbatę sporadycznie w zimie
zdecydowanie jeżeli chodzi o picie gazowanych nie wskazane jest w czasie karmienia i wtedy potrafiłam nie pić w ogóle przez cały ten okres
za to polubiłam herbatki laktacyjne
Ja od rana na nogach, musiałam z synkiem jechać oddać krew, już nie wspomnę jakie rano były przeboje aby zdobyć troszkę moczua jakie były krzyki, przy pobieraniu, ech
a ja zła jestem na siebie bo zapomniałam karty do Diagnostyki, a chciałam zrobić bete i progesteron
mam nadzieję że jeszcze mi się uda, na pewno chce przed wtorkową wizytą...
Czekamy na wieści od dziewczyn które mają dzisiaj wizytyweronika86 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Powoli i nieśmiało dołączam do Was ... Jestem jeszcze na samym początku ciąży i mam obawy czy wszystko będzie dobrze ... Miło widzieć, że niektóre z Was też dopiero zaczynają))
Ida, Aga89, Robotka1, shimmer_lip, weronika86, Amy_ lubią tę wiadomość
-
Fasia wrote:Cześć dziewczyny
Powoli i nieśmiało dołączam do Was ... Jestem jeszcze na samym początku ciąży i mam obawy czy wszystko będzie dobrze ... Miło widzieć, że niektóre z Was też dopiero zaczynają))
Zapraszam na naszą listę kwietniówki 2015
http://lista_kwietniowki_2015.skroc.plFasia lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:Cześć dziewczyny
Witajwidzę że jesteśmy na tym samym etapie
U mnie dziś też 4tydzień i 4dzień
Fasia lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:No to idziemy równo
byłaś już u lekarza? Widać coś na usg? Jaki masz wynik bety?
Sorki za tysiąc pytań ale jestem zestresowana
Na wizycie nie byłam, idę dopiero 20.08 na NFZ, chyba że wcześniej nie wytrzymam i pójdę prywatnie
Betę robiłam w zeszłym tygodniu:
31.07.2014 - 21.72
02.08.2014 - 64.23
Jutro wybieram się jeszcze raz żeby sprawdzić czy wszystko jest ok:)
Oczywiście, śmiało pytajJa też jestem mocno zestresowana
Fasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga89 wrote:Witam Was kochane cieplutko
niestety pogoda w Warszawie marna, cały czas siąpi deszcz
Ja popijam sobie Nestle Pure Life albo Żywiec Zdrój
Ja się trochę zmartwiłam bo dziś jakby mi ustąpiły wszelkie dolegliwości ciążowe których i tak miałam mało... mam nadzieje że wszystko jest ok
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyDziewczynki dajcie znać jak wasze kruszynki się prezentują
Aga89 lubi tę wiadomość
-
Aurelka wrote:Aga pewnie taka nasza uroda ja oprócz zwiększonego apetytu i malutkich nudności też nie mam innych objawów dlatego czekam do 19 sierpnia na wizytę bo wtedy powinno już być coś widać nie idę wcześniej żeby się nie stresować że np niczego jeszcze nie widać
No jeżeli masz regularne cykle ok 28 dniowe to tego 19.08 napewno będzie
ja miałam w tym cyklu późno owulacje gdzies ok 21 dc i to na podstawie dnia owulacji ustawiłam sobie kalendarz ciązy. Bo gdybym brała OM to bym miała 5tydzień 4 dzień. Jak będę szła na wizytę to też już chce żeby było -
Dziś byłam u ginekolog w Medicover gdzie mam pakiet pracowniczy.Dr zleciła mi badania:morfologia,glukoza na czczo,mocz bad.ogólne.P.HCV,Toxo,serologia kiły,P.ciała anty HiV z antygenem p.24 -test Combo.Kartę ciąży stw.że zdąrzymy założyć po badaniach na następnej wizycie 18.08.Ogólnie stw.że wszystko ok i oby tak dalej.
Umówiłam się też na genetyczne usg już do jednego z najlepszych specjalistów w Łodzi, koszt nie mały 270 zł ale wiem że warto.Ida, Aga89, weronika86 lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
malinka1984 wrote:Dziś byłam u ginekolog w Medicover gdzie mam pakiet pracowniczy.Dr zleciła mi badania:morfologia,glukoza na czczo,mocz bad.ogólne.P.HCV,Toxo,serologia kiły,P.ciała anty HiV z antygenem p.24 -test Combo.Kartę ciąży stw.że zdąrzymy założyć po badaniach na następnej wizycie 18.08.Ogólnie stw.że wszystko ok i oby tak dalej.
Umówiłam się też na genetyczne usg już do jednego z najlepszych specjalistów w Łodzi, koszt nie mały 270 zł ale wiem że warto. -
Ida ja byłam wczoraj na usg, jest dzidziuś ma 4.7 mm i pięknie bijące serducho.
Dziś byłam u ginekolog na omówienie usg ( bo u mnie robi usg specjalista od usg,a omawia wyniki ginekolog na wizycie, że wszystko ok to dała skierowanie na badania i tyle.
Następne usg mam w klinice w 9 tyg. 23.08 bo takie wymogi i to już będzie nasza ostatnia wycieczka do Warszawy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 13:48
Fasia, Ida, weronika86 lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
Witam wszystkie mamusie
Jestem już po wizycie i widziałam pęcherzyk, niestety ciąża pojedyncza, oczywiście NIESTETY dla nas bo pan dr był zadowolony i odetchnął z ulgą
Cieszymy się strasznie że jest w dobrym miejscu a ponieważ "przytulił się" do prawej ściany macicy dostał nową ksywę - PRAWNIK
Mam zaprzestać robienia bety i cieszyć się ciążą bez stresu
Wątróbkę mogę jeść bo wit.A nie ma tyle żeby zaszkodziło za to ma dużo żelaza.
Mamy zdjęcie, co prawda tylko pęcherzyk ale dla nas to już dużo
Według BBF 6t+2d a według USG 5t+2d
Kolejna wizyta 14.08 i powinien być już zarodekFasia, Ida, Justinka, weronika86 lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019