Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MartaAlvi wrote:Kochana sprawdziłam i jest tylko trochę poniżej normy. Najlepiej powtórz w poniedziałek jeszcze żeby to sprawdzić
To jest przyrost o 55,2% więc jest blisko normy. Czasem może się zdarzyć że mniej przyrosło niż powinno a potem szybko wrośnie
Koniecznie powtórz badanie i nie martw się na zapas boo to na pewno nie pomoże. Myśl optymistycznie
Robiłaś te badania o tej samej godzinie?
Wcześniejsze dwa badania robiłam ok godz.9 a dzisiaj o godz.10 więc mniej więcej o tej samej.
Bardzo martwi mnie to, że początkowo rosła prawidłowo a teraz zwolniła. mam nadzieję, że tak się zdarza...Napewno powtórzę badanie w poniedziałek.
-
Fasia nie koimbinuj:)
ciąża prawidłowo czyli od owulacji trwa 238 tygodni:) natomiast przyjęło się że liczymy ją od pierwszego dnia ostatniej miesiączki i wtedy liczy się ją jako 40 tygodni:)
więc spokojnie zostaw sobie taki suwaczek jaki masz:) czyli 4 tydzień i 4 dzień ciązy:)
a najlepiej będziesz wiedziała jak Cię lekarz zbada i sam poda termin porodu:)
u mnie termin wg BBF zgodził się z tym co powiedzał lekarz:)
pozdrawiam:)Fasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fasia wrote:Co to jest BBF? Bo ja jeszcze zielona
BellyBestFriendFasia lubi tę wiadomość
IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Ja po wizycie. Mam już książeczkę ciąży. Gin mnie dzisiaj badała i mówiła, że macica nie jest jeszcze powiększona. Przepisała mi kolejne 2 opakowania luteiny, bo idzie na urlop do 1,09. Trochę mnie to przeraziło, bo to 3 tyg. Za 1,5 tyg mam iść na usg do jej kolegi. Robił mi usg kiedy leżałma w poprzedniej ciąży w szpitalu i wiem, że jest bardzo dokładny.
-
Witam nowe kwietnióweczki
sylvia007 spokojnie, jeśli między czasie masz usg to nie masz się co martwićchyba że bardzo jesteś przywiązana do swojego gin
Fajnie że masz już książeczkę, ja mam nadzieję że we wtorek będzie wszystko ok i też założy mi książeczkę
A ja dziś powtórzyłam bete i jestem spokojniejsza...
28.07 134,20
30.07 422,30
08.08 18901,00
ale progesteron nie powala 27,03, jedynie że ciut większy niż 30.07 wtedy był 25,55weronika86, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Fasia wrote:Dziewczyny, bo ja ogólnie jestem kobietą, która nie ma śluzu, żadnego. Dzisiaj natomiast leje się ze mnie śluz kremowy o konsystencji wody ?! czy to normalne ?
weronika86 lubi tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:Ten kolega gin jest ok przekonałam się jak byłam w szpitalu. Tylko tak jakoś myśl, że gdyby coś to mojej nie będzie. Ale liczę na to, że wszystko ok będzie i spokojnie poczekamy do wizyty u niej.
Więc tfu tfu jeśli miałoby coś się dziać to każdy lekarz powinien być wstanie pomóc równie dobrze jak nie lepiej
Spokojnie, będzie dobrze
-
Fasia wrote:Dziewczyny, bo ja ogólnie jestem kobietą, która nie ma śluzu, żadnego. Dzisiaj natomiast leje się ze mnie śluz kremowy o konsystencji wody ?! czy to normalne ?
Fasia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a ja mam strasznie wrażliwy żołądek od kilku dni, jeżeli tylko zjem coś innego niż wczorajsza bułka z masłem to po chwili zaczyna mnie boleć żołądek, a później mam rewolucję w jelitach, a jak już zjem jakiś owoc lub warzywo to już się pół dnia męcze. Gin mi powiedziała, że tak się może zdarzyć w ciąży, ale u mnie jak nie mdłości to ten żołądek. Chyba muszę coś sobie zakupić na te dolegliwości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 22:02
-
Cześć dziewczyny, dajcie mi proszę odp jak się bierze luteinę pod język, jakie dawkowanie na podtrzymanie? Możliwe że 2x2? Byłam dziś u gin zapisała mi ale zapomniałam jak mam brać. Pomóżcie proszę. Jestem na samym początku. Moje drugie kreski na teście są dopiero jasnymi kreseczkami.
-
hej witam sie i ja, ja po wizycie u gin no i na razie pecherzyk 9mm chyba w normie jak na ten tydzien, wizyta dopiero 2 wrzesnia bo na urlop lekarka jedzie bale nie wiem czy wytrzymam:(
weronika86 lubi tę wiadomość
-
iwonka1077 wrote:hej witam sie i ja, ja po wizycie u gin no i na razie pecherzyk 9mm chyba w normie jak na ten tydzien, wizyta dopiero 2 wrzesnia bo na urlop lekarka jedzie bale nie wiem czy wytrzymam:(