X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe kwietniówki :)
    Natt niezła historia :) ale właśnie w taki sposób najszybciej można zajść w ciążę :) Powodzenia :)
    Kluska witam po fioletowej stronie :) ładna beta :)

Zapraszam a naszą kwietniową listę :)

weronika86 lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie ja normalnie juz jak test pozytywny to nie mierze tylko jakos slabo mi bylo i tak z ciekawosci zmierzylam myslalam ze bede miala wysoka a tak utrzymywala mi sie 36,0 przed owulka a pozniej w 2 fazie 36,4 do 36,6 jakos tak
    pocieszylyscie mnie troche z ta tempka, ja caly czas w strachu po poronieniu nie wiem czy wytrzymam do 2 wrzesnia, chyba na jakis 7 tydzien postaram sie gdzies umowic, bo umre z nerwow:)i na dodatek wesele za tydzien mamy jak nie cierpie tlumaczenia czemu nie pijesz??rodzinka wie ze sie staramy to pewnie sie domysla no trudno jakos to bedzie:)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również witam wszystkie nowe kwietnióweczki :-) Co do temp. to ja w pierwszej(tej donoszonej) ciąży wogóle nie mierzylam. Teraz czasami mi się zdarza, ale to tak z przyzwyczajenia ;-) co do wagi w ciąży to też uważam, że nie ma co trzymać jakiejś drastycznej diety. Znam dziewczyny, które uważały na to co jadły a i tak pod koniec ciąży miały + 30 kg. A z kolei jak leżałam ostatnio na patologii to leżała ze mną dziewczyna 33tc , która wstawała 2razy w nocy na jedzenie, a w dzień to co dwie godziny jadła takie porcję, że mi by jedna na dobę wystarczył. No i ta dziewczyna przybrała do tego tyg tylko 6 kg.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • calineczka_11 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :) witam sie serdecznie i chcialabym do Was dolaczyc. Od jakiegos czasu wiem, ze jestem w ciazy, ale nadala mam obawy czy wszystko jest jak potrzeba. W wtorek ide na pierwsze USG i dowiem sie, czy poza pecherzykiem aby na pewno "ktos" tam mieszka :) Przestudiowalam watek i trzymam za Wszystkie mocno kciuki do szczesliwego rozwiazania. Pozdrawiam :)

weronika86, Justinka, kaarolaa lubią tę wiadomość

kY6Lp2.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe kwietniowe przyszłe mamy.
    Życzę spokoju i dużo optymizmu na ten piékny czas.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z przykrością to piszę, ale jednak proszę u usunięcie mnie z listy. Moje szczęście nie trwało długo, poroniłam i wracam na ovu :( życzę Wam kochane spokojnych ciąż i szczęśliwego kwietnia 2015

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka220 , przytulam mooocno i trzymam kciuki za kolejne starania :(

Witam nowe mamusie :)

ja juz w domku w Norwegii. udalo sie jakos ;)

lacze sie w bolu ze wszystkimi wlaczacymi z mdlosciami :( u mnie tez trwaja dzien i noc. w nocy jesli sie obudze, to jakas masakra, by znow zasnac. czasem musze wstac i jesc plus herbata gorzka pomgaa. w dzien to samo. od wszystkiego mnie odrzuca (chcociaz wczoraj najpierw mialam smaka na ogorki malosolne, apotem na lody :) ), to musze sie zmusic do zjedzenia, by nie bylo lepiej...paranoja. w poprzednich ciazach chociaz mialma jakies danie, serek czy cos na co mialam ochote...teraz nic! wszystko jest fuj ;)

jutro ide do lekarza oraz do pracy powiedziec o ciazy. serio nie ejstem w sstanie normlanei pracowac. ciagle siedze nad talerzem z herbata :/

od przedwczoraj do wczoraj rowniez mocno bolal mnie brzuszek. pewnie to po trasie...ablo dzidzia rosnie.

w piatek powiedzielismy meza rodzinie o dzidzi. najbardziej ucieszyla sie tesciowa (szok) oraz meza brat ;) nasze dzieciaki bede z roczna roznica, wiec super :)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • joapaw Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) Gratuluje wszystkim Mamuśkom i życzę spokojnej ciąży :)pragnę dołączyć do Was :)
    Wreszcie udało mi się dobrnąć do końca, szybko zapełniacie stronice :)
    Pozwoliłam sobie się dopisać do listy :)
    Pozdrawiam

beszka, weronika86, Justinka, Ida, olka30 lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) my wczoraj przy okazji pierwszej rocznicy ślubu wreczylismy mamie i teściowej male zawiniatka z malenkimi bucikami radości nie było końca kazalam wszystkim modlić się i trzymać kciuki żeby było dobrze ale słowa babci mnie jakoś pokrzepily corcia co ma być źle jak u nas w rodzinie nigdy z tym nie było problemów :) także miałam piękny dzień :)

Justinka, Ida, Aga89 lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka bardzo wspolczuje, naprawde z calego serca wspolczuje :( joapwa i inne nowe dziewczeta serdecznie witam u naszych progow :D ola89 fajna masz tesciowa...ja z moja niestety sie nie dogaduje...im bardziej jestem potulna i przychylna tym bardziej mnie probuje wykorzystywac...tym razem jak urodze sama zajmuje sie dzieciatkiem chocbym miala wyc po nocach :D

linka220 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i dziewczyny ktore we wtorek maja usg-trzymam kciukasy zebyscie juz zobaczyly piekne bijace serduszka :D ja dopiero mam 22ego z polozna i 24ego usg...do usg jeszcze dwa tygodnie a ja sie juz tak bardzo nie moge doczekac :D dziewczyny serduszkowalyscie juz po owulacji? ja chcialam chociaz do 8ego tygodnia zaprzestac tak na zas ale gdzie mojego to nie rusza bo odkad jestem w ciazy to lazi za mna non stop...sorki za slownictwo, ale nawet jak jedziemy razem samochodem to mu staje hahhahahhai badz tu rozsadna :D

Justinka, Aga89, joapaw lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka strasznie mi przykro Kochana. Nawet nie mogę sobie wyobrazić co czujesz... Życzę Ci dużo siły.

Weronika pamiętam Cię z zielarek! ;) Mało się tam udzielałam ale czytałam codziennie. :)
    Fajnie, że tu jesteś.

weronika86, linka220 lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Linka strasznie mi przykro Kochana. Nawet nie mogę sobie wyobrazić co czujesz... Życzę Ci dużo siły.

Weronika pamiętam Cię z zielarek! ;) Mało się tam udzielałam ale czytałam codziennie. :)
    Fajnie, że tu jesteś.
    ja tez wlasnie zastanawialam sie czy to ty ale pozalam po awatarku, super ze obie jestesmy na kwietniowkach :D

natt lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie jakby ktoś jeszcze do nas dołączył. :)
    Co do seksu to owszem zdarzył się na dzień przed zrobieniem testu ale tak jak pisałam nawet mi przez myśl nie przeszło, że mogę być w ciąży. Co więcej to po tym seksie patrząc na moje piersi mąż stwierdził, że to na bank ciąża! :D
    Teraz jednak chcę poczekać, zobaczyć co w środę powie mi lekarka i czy aby na pewno mogę. Chociaż M chodzi jak pies i podłapuje mnie za cyca co chwilę sam powiedział, że chce poczekać. :)

Swoją drogą z tego co pamiętam to mieszkasz w Anglii a ja w Irlandii więc z tego co koleżanki mi opowiadały prowadzenie ciąży wygląda tam bardzo podobnie. Będzie o czym plotkować! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm mam do Was pytanie.
    Czy wiecie może czy można w ciąży pić inofolic?
    Ja teraz biorę femibion natal 1 ale mam chyba z 10 opakowań inofolicu którego nawet nie zaczęłam brać bo dopadła mnie niespodzianka i nie wiem czy mogę go pić czy podarować jakiejś staraczce. :)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Hmmm mam do Was pytanie.
    Czy wiecie może czy można w ciąży pić inofolic?
    Ja teraz biorę femibion natal 1 ale mam chyba z 10 opakowań inofolicu którego nawet nie zaczęłam brać bo dopadła mnie niespodzianka i nie wiem czy mogę go pić czy podarować jakiejś staraczce. :)
    natt pij nadal kochana. nasze sluzby zdrowia wygladaja tak samo, ja dopiero na poczatku a juz sie wkurzylam :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go nawet nie zaczęłam pić! :D miałam zamiar dopiero zacząć, śmieje się, że chyba moje jajcory się wystraszyły tych zapasów i mojego wojowniczego podejścia z jakim wracałam z Polski do starań i zrobiły mi psikusa! :D

Ja na razie idę prywatnie do ginki u której zaczęłam leczenie. Powiem jej ' cześć Sheeren to ja i moja cztery razy podwyższona prolaktyna bez uregulowania której zajście w ciążę jest mało prawdopodobne!' :D :D :D

Justinka, weronika86 lubią tę wiadomość

• liwi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Jejku jak ja sie od wczoraj źle czuje. No mdli mnie caly czas. znaczy jak zjem to na chwile przestaje a potem od początku a przeciż nie będe caly dzień chodzić i mielić buźką.

Co do seksu to nam się zdażało przed testem jeszcze. Ja nie mam wogóle ochoty, libido mi spadlo do zera. Trochę się boje do tego a mój mąż nie moze wytrzymać, no jęczy mi od rana do wieczora aż sie pokłuciliśmy o to wczoraj.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Co do Twojej bety hmm za bardzo się na tym nie znam, sama dopiero w tej ciąży się podjęłam jej badania... oby u Ciebie jednak było wszystko dobrze, trzymam kciuki! A kiedy masz wizytę? Bo chyba najlepiej to usg potwierdzi czy wszystko jest ok.

Skonsultowałam wyniki ze znajomą położną a ona z lekarką w szpitalu i powiedziały, że jestem w ciąży i mam się wyluzować (nawet coś o czerwonym winie z wodą mówiły, ale do tego nie będę się stosować), że mam przestać latać na te badania, bo robione tak często nie mają sensu i jak bardzo chcę to mam powtórzyć po długim weekendzie. Na wizytę idę dopiero w ostatnim tygodniu sierpnia.

Justinka, MartaAlvi lubią tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka_11 wrote:
    Czesc Dziewczyny :) witam sie serdecznie i chcialabym do Was dolaczyc. Od jakiegos czasu wiem, ze jestem w ciazy, ale nadala mam obawy czy wszystko jest jak potrzeba. W wtorek ide na pierwsze USG i dowiem sie, czy poza pecherzykiem aby na pewno "ktos" tam mieszka :) Przestudiowalam watek i trzymam za Wszystkie mocno kciuki do szczesliwego rozwiazania. Pozdrawiam :)

Witaj :) Spokojnej ciąży :) Dopisałam Cię do naszej listy :) póki co tylko nick i datę wizyty u gin :) zapraszam do uzupełnienia kolejnych okienek ;)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ