Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam nowe kwietniówki
Natt niezła historiaale właśnie w taki sposób najszybciej można zajść w ciążę
Powodzenia
Kluska witam po fioletowej stronieładna beta
Zapraszam a naszą kwietniową listęweronika86 lubi tę wiadomość
-
wiecie ja normalnie juz jak test pozytywny to nie mierze tylko jakos slabo mi bylo i tak z ciekawosci zmierzylam myslalam ze bede miala wysoka a tak utrzymywala mi sie 36,0 przed owulka a pozniej w 2 fazie 36,4 do 36,6 jakos tak
pocieszylyscie mnie troche z ta tempka, ja caly czas w strachu po poronieniu nie wiem czy wytrzymam do 2 wrzesnia, chyba na jakis 7 tydzien postaram sie gdzies umowic, bo umre z nerwow:)i na dodatek wesele za tydzien mamy jak nie cierpie tlumaczenia czemu nie pijesz??rodzinka wie ze sie staramy to pewnie sie domysla no trudno jakos to bedzie:) -
Ja również witam wszystkie nowe kwietnióweczki
Co do temp. to ja w pierwszej(tej donoszonej) ciąży wogóle nie mierzylam. Teraz czasami mi się zdarza, ale to tak z przyzwyczajenia
co do wagi w ciąży to też uważam, że nie ma co trzymać jakiejś drastycznej diety. Znam dziewczyny, które uważały na to co jadły a i tak pod koniec ciąży miały + 30 kg. A z kolei jak leżałam ostatnio na patologii to leżała ze mną dziewczyna 33tc , która wstawała 2razy w nocy na jedzenie, a w dzień to co dwie godziny jadła takie porcję, że mi by jedna na dobę wystarczył. No i ta dziewczyna przybrała do tego tyg tylko 6 kg.
-
Czesc Dziewczyny
witam sie serdecznie i chcialabym do Was dolaczyc. Od jakiegos czasu wiem, ze jestem w ciazy, ale nadala mam obawy czy wszystko jest jak potrzeba. W wtorek ide na pierwsze USG i dowiem sie, czy poza pecherzykiem aby na pewno "ktos" tam mieszka
Przestudiowalam watek i trzymam za Wszystkie mocno kciuki do szczesliwego rozwiazania. Pozdrawiam
weronika86, Justinka, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Linka220 , przytulam mooocno i trzymam kciuki za kolejne starania
Witam nowe mamusie
ja juz w domku w Norwegii. udalo sie jakos
lacze sie w bolu ze wszystkimi wlaczacymi z mdlosciamiu mnie tez trwaja dzien i noc. w nocy jesli sie obudze, to jakas masakra, by znow zasnac. czasem musze wstac i jesc plus herbata gorzka pomgaa. w dzien to samo. od wszystkiego mnie odrzuca (chcociaz wczoraj najpierw mialam smaka na ogorki malosolne, apotem na lody
), to musze sie zmusic do zjedzenia, by nie bylo lepiej...paranoja. w poprzednich ciazach chociaz mialma jakies danie, serek czy cos na co mialam ochote...teraz nic! wszystko jest fuj
jutro ide do lekarza oraz do pracy powiedziec o ciazy. serio nie ejstem w sstanie normlanei pracowac. ciagle siedze nad talerzem z herbata
od przedwczoraj do wczoraj rowniez mocno bolal mnie brzuszek. pewnie to po trasie...ablo dzidzia rosnie.
w piatek powiedzielismy meza rodzinie o dzidzi. najbardziej ucieszyla sie tesciowa (szok) oraz meza bratnasze dzieciaki bede z roczna roznica, wiec super
-
Witam się i ja
Gratuluje wszystkim Mamuśkom i życzę spokojnej ciąży :)pragnę dołączyć do Was
Wreszcie udało mi się dobrnąć do końca, szybko zapełniacie stronice
Pozwoliłam sobie się dopisać do listy
Pozdrawiambeszka, weronika86, Justinka, Ida, olka30 lubią tę wiadomość
-
Hej
my wczoraj przy okazji pierwszej rocznicy ślubu wreczylismy mamie i teściowej male zawiniatka z malenkimi bucikami radości nie było końca kazalam wszystkim modlić się i trzymać kciuki żeby było dobrze ale słowa babci mnie jakoś pokrzepily corcia co ma być źle jak u nas w rodzinie nigdy z tym nie było problemów
także miałam piękny dzień
Justinka, Ida, Aga89 lubią tę wiadomość
-
linka bardzo wspolczuje, naprawde z calego serca wspolczuje
joapwa i inne nowe dziewczeta serdecznie witam u naszych progow
ola89 fajna masz tesciowa...ja z moja niestety sie nie dogaduje...im bardziej jestem potulna i przychylna tym bardziej mnie probuje wykorzystywac...tym razem jak urodze sama zajmuje sie dzieciatkiem chocbym miala wyc po nocach
linka220 lubi tę wiadomość
-
a i dziewczyny ktore we wtorek maja usg-trzymam kciukasy zebyscie juz zobaczyly piekne bijace serduszka
ja dopiero mam 22ego z polozna i 24ego usg...do usg jeszcze dwa tygodnie a ja sie juz tak bardzo nie moge doczekac
dziewczyny serduszkowalyscie juz po owulacji? ja chcialam chociaz do 8ego tygodnia zaprzestac tak na zas ale gdzie mojego to nie rusza bo odkad jestem w ciazy to lazi za mna non stop...sorki za slownictwo, ale nawet jak jedziemy razem samochodem to mu staje hahhahahhai badz tu rozsadna
Justinka, Aga89, joapaw lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLinka strasznie mi przykro Kochana. Nawet nie mogę sobie wyobrazić co czujesz... Życzę Ci dużo siły.
Weronika pamiętam Cię z zielarek!Mało się tam udzielałam ale czytałam codziennie.
Fajnie, że tu jesteś.weronika86, linka220 lubią tę wiadomość
-
natt wrote:Linka strasznie mi przykro Kochana. Nawet nie mogę sobie wyobrazić co czujesz... Życzę Ci dużo siły.
Weronika pamiętam Cię z zielarek!Mało się tam udzielałam ale czytałam codziennie.
Fajnie, że tu jesteś.natt lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFajnie jakby ktoś jeszcze do nas dołączył.
Co do seksu to owszem zdarzył się na dzień przed zrobieniem testu ale tak jak pisałam nawet mi przez myśl nie przeszło, że mogę być w ciąży. Co więcej to po tym seksie patrząc na moje piersi mąż stwierdził, że to na bank ciąża!
Teraz jednak chcę poczekać, zobaczyć co w środę powie mi lekarka i czy aby na pewno mogę. Chociaż M chodzi jak pies i podłapuje mnie za cyca co chwilę sam powiedział, że chce poczekać.
Swoją drogą z tego co pamiętam to mieszkasz w Anglii a ja w Irlandii więc z tego co koleżanki mi opowiadały prowadzenie ciąży wygląda tam bardzo podobnie. Będzie o czym plotkować!weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHmmm mam do Was pytanie.
Czy wiecie może czy można w ciąży pić inofolic?
Ja teraz biorę femibion natal 1 ale mam chyba z 10 opakowań inofolicu którego nawet nie zaczęłam brać bo dopadła mnie niespodzianka i nie wiem czy mogę go pić czy podarować jakiejś staraczce. -
natt wrote:Hmmm mam do Was pytanie.
Czy wiecie może czy można w ciąży pić inofolic?
Ja teraz biorę femibion natal 1 ale mam chyba z 10 opakowań inofolicu którego nawet nie zaczęłam brać bo dopadła mnie niespodzianka i nie wiem czy mogę go pić czy podarować jakiejś staraczce. -
nick nieaktualnyJa go nawet nie zaczęłam pić!
miałam zamiar dopiero zacząć, śmieje się, że chyba moje jajcory się wystraszyły tych zapasów i mojego wojowniczego podejścia z jakim wracałam z Polski do starań i zrobiły mi psikusa!
Ja na razie idę prywatnie do ginki u której zaczęłam leczenie. Powiem jej ' cześć Sheeren to ja i moja cztery razy podwyższona prolaktyna bez uregulowania której zajście w ciążę jest mało prawdopodobne!'Justinka, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Hej.
Jejku jak ja sie od wczoraj źle czuje. No mdli mnie caly czas. znaczy jak zjem to na chwile przestaje a potem od początku a przeciż nie będe caly dzień chodzić i mielić buźką.
Co do seksu to nam się zdażało przed testem jeszcze. Ja nie mam wogóle ochoty, libido mi spadlo do zera. Trochę się boje do tego a mój mąż nie moze wytrzymać, no jęczy mi od rana do wieczora aż sie pokłuciliśmy o to wczoraj.
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Justinka wrote:Co do Twojej bety hmm za bardzo się na tym nie znam, sama dopiero w tej ciąży się podjęłam jej badania... oby u Ciebie jednak było wszystko dobrze, trzymam kciuki! A kiedy masz wizytę? Bo chyba najlepiej to usg potwierdzi czy wszystko jest ok.
Skonsultowałam wyniki ze znajomą położną a ona z lekarką w szpitalu i powiedziały, że jestem w ciąży i mam się wyluzować (nawet coś o czerwonym winie z wodą mówiły, ale do tego nie będę się stosować), że mam przestać latać na te badania, bo robione tak często nie mają sensu i jak bardzo chcę to mam powtórzyć po długim weekendzie. Na wizytę idę dopiero w ostatnim tygodniu sierpnia.Justinka, MartaAlvi lubią tę wiadomość
-
calineczka_11 wrote:Czesc Dziewczyny
witam sie serdecznie i chcialabym do Was dolaczyc. Od jakiegos czasu wiem, ze jestem w ciazy, ale nadala mam obawy czy wszystko jest jak potrzeba. W wtorek ide na pierwsze USG i dowiem sie, czy poza pecherzykiem aby na pewno "ktos" tam mieszka
Przestudiowalam watek i trzymam za Wszystkie mocno kciuki do szczesliwego rozwiazania. Pozdrawiam
WitajSpokojnej ciąży
Dopisałam Cię do naszej listy
póki co tylko nick i datę wizyty u gin
zapraszam do uzupełnienia kolejnych okienek