Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
jutro juz masz wizyte justinka, bedzie dobrze, napomknij mu o tym...dzidzia pomalu sie rozciaga i szuka dogodnego miejsca na cala ciaze moze stad ta nitka krwi, pokie nie ma krwawienia, nie stresuj sie, wszystko bedzie dobrze, zobaczysz!
Justinka lubi tę wiadomość
-
Staram się nie denerwować bo wiem że to nie pomoże, po prostu się boję.. a strach jest przed każdą wizytą w toalecie
na szczęście póki co więcej się nie pojawiło krwi, więc mam nadzieję że to było jednorazowe... jakoś muszę przeczekać do wizyty, a na pewno powiem o tej nitce i że mnie niepokoją wyniki progesteronu. Najgorsze że dziś mam sporo załatwień do południa - wizyty u lekarzy z synkiem - alergolog, pediatra i laboratorium
a kiepsko się czuję
jest mi słabo i jakoś bez energii, ech ale muszę się zebrać i jechać
Dzięki za słowa wsparcia!
-
ja mam w tej ciazy na odwrot niz ze stasiem...z nim to na kibelku siedzialam od 5tyg..z biegunka i wymiotami na raz..a teraz czuje sie swietnie...domek nigdy nie byl taki czysty....z pustej zamrazarki zrobilam sklep z mrozonkami...z 10 zup z 10kg miecha z 20 gotowych obiadow domowych...wszytko to bo myslalam ze znow bedzie zyganko...jedzenia na miesiac...ja nie moge patrzec na mieso, szcegolnie kurczak mi smierdzi i jajka...ble...na razie owoce i warzywka.
-
Justinka wrote:Staram się nie denerwować bo wiem że to nie pomoże, po prostu się boję.. a strach jest przed każdą wizytą w toalecie
na szczęście póki co więcej się nie pojawiło krwi, więc mam nadzieję że to było jednorazowe... jakoś muszę przeczekać do wizyty, a na pewno powiem o tej nitce i że mnie niepokoją wyniki progesteronu. Najgorsze że dziś mam sporo załatwień do południa - wizyty u lekarzy z synkiem - alergolog, pediatra i laboratorium
a kiepsko się czuję
jest mi słabo i jakoś bez energii, ech ale muszę się zebrać i jechać
Dzięki za słowa wsparcia!
-
weronika86 wrote:rozmumie cie jak najbardziej, sama bym spanikowala, wszystko tam napeczniale...poki nie ma boli i krwawienia to dobrze, szkoda ze nie mozesz sobie odpuscic dzisiaj tego latania.
a co lepsze nie mamy co już mu pokazać bo wysypka zeszła i taka to robota z tą naszą służbą zdrowia
pediatrę odpuszczę jak będę się nadal tak kiepsko czuła, pójdę jak będzie mi lepiej, a chciałam iść bo troszkę niepokoją mnie wyniki morfologi synka
i chciałam to skonsultować.
-
Justinka ja plamiłam cały weekend
Wczorajszy dzień w zasadzie przeleżałam, dobrze że miałam jeszcze luteinę. Do gina dopiero w przyszłym tyg. bo ma urlop, ale dziś byłam na badaniach i chyba pójdę gdzieś indziej tylko żeby sprawdzić czy nic złego się nie dzieje. Dziś jest ok, ale wczoraj miałam takiego doła że żyć mi się odechciewało.
-
weronika86 wrote:dopiero teraz zauwazylam justinka ze mamy identyczny wiek ciazy
ja mam ustawione póki co do 1. dnia miesiączki a owu miałam chyba 13dc [jak nie 11dc hmmm] a widzę że Ty 14dc
więc idziemy równiutko
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Witam Was kochane:)
nie zaglądałam tu przez cały weekend ponieważ cieszyłam się moim A.
dziś już wróciłam do Warszawy i powoli nadrabiam zaległości z forum. Miałam w sobote iść powtórzyć bHCG ale mi się rano wstać nie chciało i sobie odpuściłamByłam dzis, wyniki po południu.
Wiecie co mam pakiet medyczny w Luxmedzie. Dziś trafiłam do lekarza no i mówie mu że robiłam test ciązowy, wyszedł pozytywny, robiłam bHCG i też pozytywny, teraz chciałabym dla świetego spokoju sprawdzić czy wszystko jest ok. Po czym Pan doktor stwierdził że mogę nie być w ciąży!!! A czy jestem w ciązy to okaże się za 3 tygodnie... Poprosiłam o skierowanie na badania tarczycy bo w poprzedniej ciązy miałam TSH 3.560 to stwierdził że na tym etapie to i tak nie ma znaczenia dla ciązy, bo jak jest i ma przetrwac to przetrwa a jak nie to nie....
Oczywiście większość tego jednym uchem wpuściłam, drugim wypuściłam... żeby sie niepotrzebnie nie denerwować... ale moim zdaniem to zwykły konował który wogóle, nie powinien wykonywać tego zawodu...
Powiem szczerze że zazdroszcze Wam lekarzy którzy na tak wczesnym etapie troszczą się o Was i maleństwa. Prawdopodobnie na USG pójde dopiero pod koniec sierpnia, chyba że uda mi się wcześniej dorwać jakiegoś bardziej ludzkiego lekarza który da mi skierowanie na to USG. -
Aga lekarz fatalny lekko mówiąc, nie zazdroszcze i co to za tekst że możesz nie być w ciąży...
Ja jestem w 6w5d i już np. jestem zapisana na usg genetyczne pod koniec 12 tygodnia na 17.09 a dla Twojego lekarza to też pewnie jeszcze za wcześnie a u Nas jak chcesz się zapisać nawet prywatnie do specjalisty to trzeba wcześnie bo u nich obłożenie zawsze jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 10:51
Aga89, weronika86 lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
O to właśnie chodzi, ja chciałam skierowanie na USG żebym mogła się zapisać do jakiegoś dobrego specjalisty za 3 tygodnie. Pan doktor był chyba "starej daty" (nie obrażając nikogo) bo z jego zachowania na wizycie wynikało że on stwierdza ciąże na podstawie badania na fotelu...
Są dziewczyny które maja ciąze o kilka dni starszą ode mnie a karty ciąży maja pozakładane...
Generalnie w Warszawie jest problem żeby trafić na dobrego lekarza na NFZ, dlatego też wykupiłam abonament medyczny. Widać to chyba też nie był dobry pomysł. Lekarze to chętnie zlecają badania jak się chodzi do ich prywatnych gabinetów i mogą osobiście na tym zarobić. -
malinka1984 wrote:AgaJa jestem w 6w5d i już np. jestem zapisana na usg genetyczne pod koniec 12 tygodnia na 17.09
U nas w miescie nie ma zadnych pakietow medycznych typu luxmed - ale mam wykupione dodatkowe ubezpieczenie z pracy w ramach grupowego pzu - i co? Bylam u gina, dostalam skierowanie na podstwowe badania, ale powiedziala, ze u nich ciaz sie nie prowadzi (nie maja warunkow). Musze w takim razie zadzwonic i zapytac, gdzie moge sie w takim razie leczyc - skoro place, a oni maja podpisana umowe tylko z tym jednym punktem.
-
Calineczka nie mogę się napatrzeć na Twój ładny przyrost bety
Po wielkich prośbach wypisał mi tylko skierowanie na bete i kazał zrobić za 10 dni... generalnie od razu poszłam na pobranie i mam nadzieje że bede miała wyniki już dziś po południu. -
ja też nie przepadam za kłuciem ale tak jak powiedziałyście gdyby było coś na USG, ale on nie wykonał USG więc nie wiem czy jest coś czy nie ma. Poza tym poprzednią ciążę straciłam. Nie potrafiłabym czekać w takiej niewiedzy kolejnych 3 tygodni.
Ida lubi tę wiadomość
-
CZeść Dziewczynki
jak samopoczucie
Calineczka_11 od takich lekarzy trzeba uciekać... Ja w sumie także poszłam bardzo wcześnie na pierwszą wizytę bo byłam w 4t4d, ale poszłam ze względu na niski progesteron przed ciążą i na moją ogromną torbiel - ok 8cm. Chciałam wiedzieć, czy nie zagraża. Wiedziałam, że raczej na USG nic nie będzie widać. Lekarz kazał przyjść na kolejne USG 18 sierpnia, to już powinno być serducho, jeżeli ciąża nie jest pozamaciczna. Ja wierzę, że będzie ok. Musi. Zbyt długo się z mężem staraliśmyi za bardzo już fisiowałam, więc należy mu się wytchnienie.
Ja czuję się bardzo dobrze dużo jem, ciągle jestem głodna, i ok 21 chodzę spaćale budzę się ok 3 ;/
Zastanawiam się, kiedy w pracy powiedzieć o ciąży. Mam umowę na zastępstwo... dziewczyna z macierzyńskiego ma wrócić w styczniu. Obiecali mi umowę przedłużyć, ale teraz to nie wiem na czym stoję. Kiedyś szefowa się śmiała i mówiła, że ja Karola wróci z macierzyńskiego to ja mogę iść. Ale zobaczymy jak zareagują... Boję się troszkę. Chociaż mąż mówi, żebym się nie martwiła, w razie czego on nas wykarmi
Pozdrowionka -
Aga89 współczuje lekarza
umie uspokoić, a tekst że może nie jesteś w ciąży mimo że beta wychodzi to jestem w szoku... no al cóż... ja jestem bardzo zadowolona z mojej gin, prowadziła mi moją 1. ciążę i jutro też do niej idę
na pewno się ucieszy że nam się udało, bo jak byłam w kwietniu to była pewna że z kolejną ciążą a nie z powodu że od kilku miesięcy nic
Byłam w laboratorium i u alergologa z synem - 4hpadam po prostu, jeszcze jak to większość dwulatków i ich buntowanie czasami traciłam siły ech dobrze że klima była, bo upał niesamowity jest... niestety do pediatry brakło sił i czasu, więc czeka mnie jeszcze w tym tygodniu wizyta
Dziewczyny jak tam po wizytachbo do mojej zostało jeszcze 27h