Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga89 wrote:Dziewczyny u mnie złe wieści
12dpo -64,23
21dpo - 200,01
co ja mam teraz robić?? błagam pomóżcie -
hejka aga89
nic sie nie martw trzymam kciuki zeby bylo dobrze...
ja chcialam sie umowic do innego lekarza ale wiadomo sezon urlopowy i nie wiem czy znajde jakiegos przed 2 wrzesnia, a chyba nie wytrzymam w niewiedzy tyle czasu,zostalo mi jeszcze dwoch do odzwonienia moze sie uda zobaczymy...
a wy mialyscie skierowanie na bete??czy prywatnie normalnie robilyscie??
chcoiaz nie wiem czy warto ja robic podobno jak sie poroni tez sie utrzymuje wiec gwarancji nie daje 100%....co myslicie??? -
iwonka1077 wrote:hejka aga89
nic sie nie martw trzymam kciuki zeby bylo dobrze...
ja chcialam sie umowic do innego lekarza ale wiadomo sezon urlopowy i nie wiem czy znajde jakiegos przed 2 wrzesnia, a chyba nie wytrzymam w niewiedzy tyle czasu,zostalo mi jeszcze dwoch do odzwonienia moze sie uda zobaczymy...
a wy mialyscie skierowanie na bete??czy prywatnie normalnie robilyscie??
chcoiaz nie wiem czy warto ja robic podobno jak sie poroni tez sie utrzymuje wiec gwarancji nie daje 100%....co myslicie???
Jeszcze nie wpisałaś się na listę, więc zapraszamhttp://lista_kwietniowki_2015.skroc.pl
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
na liste chyba sie wpisze dopiero jak bede wiedziala ze wszystkoj est w porzadku z dzieciatkiem, po co mam sie wykreslac pozniej, chodzi mi o bete czy jak sie poroni to bedzie spadac czy cos?ja nie robilam wpoprzednich ciazach nigdy wiec sie zastanawiam jak to jest, oswieccie mnie w koncu czesto robicie te badania:)
-
Byłam u lekarza na USG nic nie widać.... Endometrium 13,6 w lewym jajniku jest ciało żółte, zatoka douglasa - ślad wolnego płynu.
Mam łykać Duphaston i powtórzyć beta HCG po 48h lekarz powiedział że nic więcej nie poradzi... dopiero po kolejnym badani bedzie wiadomo co i jak...
-
Aguś wspieram i przyłączam się do strachu
Jutro idę na betę, ale pęcherzyk ciążowy trochę za mały. Wg lekarki wiek ciąży ok 2tyg, a wg moich obliczeń 3. Albo ciąża przestała się rozwijać albo jest młodsza niż myślę... boję się, ale staram się być dobrej myśli.
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Nie jestem pewna kiedy miałam owulacje. Owszem ciąża może być młodsza ale martwi mnie słaby przyrost betaHCG. Prawidłowo powinno się podwajać co 48 h.
Zobaczymy co bedzie w środe po 15 bede miała wyniki. -
Ida wrote:
em - a Ty wiesz kiedy miałaś owulację? Bo tydzień różnicy to wbrew pozorom nie tak dużo. A za mały pęcherzyk to znaczy ile? Ale ważne że jest! Było widoczne ciałko żółte?
Prawdopodobnie 17/18 lipca. Nie podała mi wymiarów i nic więcej nie mówiła. Jak tylko zobaczyła jak mały jest pęcherz przerwała usg i powiedziała że teraz ono nie ma sensu i mam przyjść za 2tyg. Starała się mnie pocieszać, że może faktycznie ciąża młodsza i że z bety by się nawet zgadzało bo 30 lipca miałam z 27 a 1 sierpnia 47. Powtórzę jutro betę i dużo więcej będę wiedzieć.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
A lekarz co mówił, jakie jest jego stanowisko? Kazał się nie martwić, czy jednak sam był zmartwiony?Aga89 wrote:Nie jestem pewna kiedy miałam owulacje. Owszem ciąża może być młodsza ale martwi mnie słaby przyrost betaHCG. Prawidłowo powinno się podwajać co 48 h.
Zobaczymy co bedzie w środe po 15 bede miała wyniki. -
eM wrote:Prawdopodobnie 17/18 lipca. Nie podała mi wymiarów i nic więcej nie mówiła. Jak tylko zobaczyła jak mały jest pęcherz przerwała usg i powiedziała że teraz ono nie ma sensu i mam przyjść za 2tyg. Starała się mnie pocieszać, że może faktycznie ciąża młodsza i że z bety by się nawet zgadzało bo 30 lipca miałam z 27 a 1 sierpnia 47. Powtórzę jutro betę i dużo więcej będę wiedzieć.
eM, MartaAlvi lubią tę wiadomość
-
Odebrałam wyniki-liczne balterie w moczu i czerwone krwinki...skąd to??
Do tego dziś przelewa mi się strasznie w brzuchu, burczenia,wzdęcia, biegunka...boosko
Na pęcherz kupiłam urosept i pół kilo żurawiny suszonej, przez tydzień do wizyty może to wyplenimy.
Na biegunkę mięta i sok z jagód.Ida, weronika86 lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
Ida wrote:A lekarz co mówił, jakie jest jego stanowisko? Kazał się nie martwić, czy jednak sam był zmartwiony?
W powiedział tylko tyle że w tym momencie nie może stwierdzić co się dzieje... ale zebym sie nie martwila bo to i tak nie pomoże. Mam wrażenie że nie chciał mnie denerwowac i wiem że teraz musiałby wydarzyć się cud żeby wszystko było dobrze.
Przepraszam dziewczyny że tutaj pisze o takich przykrych rzeczach ale zostałam z tym w duzej mierze sama bo mój A. jest ponad 250 km ode mnie i gadamy tylko przez telefonWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 18:54
-
nick nieaktualnyAga89 wrote:W powiedział tylko tyle że w tym momencie nie może stwierdzić co się dzieje... ale zebym sie nie martwila bo to i tak nie pomoże. Mam wrażenie że nie chciał mnie denerwowac i wiem że teraz musiałby wydarzyć się cud żeby wszystko było dobrze.
Przepraszam dziewczyny że tutaj pisze o takich przykrych rzeczach ale zostałam z tym w duzej mierze sama bo mój A. jest ponad 250 km ode mnie i gadamy tylko przez telefon
Kochana przecież po to tu jesteśmy żeby się wspierać i pomagać sobie na wzajem. Nie zawsze jest super pięknie, ale ja całym sercem wierzę że u Ciebie wszystko będzie ok.Aga89, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dzis jak byłam u lekarza to stwierdził że mam macice łukowata. Czy któras wie co to takiego?
Udało mi się tylko doczytać że to nie groźna wada wrodzona macicy? Kurde od 16 roku życia miałam USG ginekologiczne i nikt wcześniej tego nie zauważył???Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 19:56