Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
liloe wrote:eM - badałaś przyrost bety? Lekarz o tym nie wspominał? Kiedy masz wizytę?Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
natt wrote:Cześć dziewczyny.
Witam nowe mamuśki i trzymam kciuki.
Padl mi laptop więc się nie odzywalam bo pisanie z tableta doprowadza mnie do nerwicy!
Zrobilam kolejny test clearblue i pokazał, że to juz ponad piec tygodni. To jedyny sposób zeby sprawdzić czy beta rośnie a że tydzień temu pokazywał 3-4 tc to chyba jest dobrze...
Jutro wizyta u lekarza.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! ♥
A co to za test ten clearblue? Na jakiej zasadzie pokazuje który to tydzień?
pierwszy raz sie z czymś takim spotkalam
eM wrote:Tak, 30.07 miałam niecałe 27 a 1.08 46 więc przyrost ok 70%. Lekarka twierdzi, że w sumie by się nawet z tej bety zgadzało, że ciąża młodsza z tydzień, wizyta następna 25.08. Ok 15 będzie wyrok... powtórzyłam dziś betę, zobaczymy. Nie potrafię nie wariować i ciągle chce mi się płakać
Kochana zobaczysz będzie dobrze trzymam mocno kciuki
liloe wrote:
Aga89 - jak się czujesz?
Kiepsko, ale na chwilę obecną już się z tym pogodziłam. Wiem że nie ma szans żeby to zakończyło się pozytywnie:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:54
-
nick nieaktualnyTest elektroniczny, który wylapuje poziom bety i na tej podstawie oblicza tydzień od zapłodnienia.
Na polskiej stronie clearblue nie ma tych testów więc w Polsce nie są chyba jeszcze dostępne.
U mnie nie robią bety więc to jedyne na co mogę liczyć do jutra zanim zobaczę się z lekarzem.Aga89, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
mam same dobre wieści - lekarz na usg pokazał mi rosnącego bąbelka
Określił jego długość na 4,7 mm i widziałam pikające serduszko (120u/min). No po prostu miód na moje serce.
Dziś też byłam u doktora na NFZ, założył mi kartę ciąży, a pierwsze usg u niego mam 21.08. Ciekawe ile wtedy będzie miał mój "Misiek".
Uff, troszkę mi lżej; ale nie wiem czemu gdzieś tam cały czas jakiś niepokój mnie trzymamoże jak się prześpię, to do jutra mi przejdzie
Trzymam kciuki za kolejne pozytywne wieściAga89, MartaAlvi, natt, Justinka, kaarolaa, malinka1984, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Ja też już po wizycie
Doktor jak mnie zobaczył to z rogalem powiedział, że czuł że szybko do niego przyjdę z dobrą nowiną bo widział to po moim nastawieniu i samopoczuciu
Powtórka badań krzepliwości wyszła bardzo ok - nie musze brać heparyny. Jupi!
Na mój niski progesteron, który de fakto nie zmartwił Pana doktora bo stwierdził że teraz bankowo będzie przyrastał (wróżenie z fusów), dostałam duphaston. trochę też z racji wcześniejszego poronienia.
Na USG jakiekolwiek zdecydowanie za wcześnie, sam pęcherzyk będzie widać dopiero za 4,5 dni. Na kolejną wizytę mam przyść za 2 tygodnie żeby posłuchać serduszkaAga89, Justinka, shimmer_lip, Ida, natt, malinka1984, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Super wieści Dziewczyny
To jeszcze trzy zostałyśmy przed wizytami
Calineczka to może już możesz spokojnie uzupełnić tabelkę na liściebo ciągle u Ciebie jest pusto
weronika86 lubi tę wiadomość
-
calineczka_11 wrote:Justinka - bardzo bym chciała, ale jak wchodzę na podaną stronę, otwiera mi się arkusz, ale za moment mam komunikat że skrypt nie odpowiada i wszystko mi znika. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, muszę spróbować na innym kompie.
no owszem jest to jako arkusz i do edycji dla wszystkich. Jak będziesz miała nadal problem to zawsze możesz podać dane na prv a ja wpisze
tak też robiłam
Tymczasem zazdroszczę że już jesteś po i takie super wieści
-
Super wieści dziewczyny, aby same takie się tu pojawiały.
Calineczka super, że serduszko widziałaś. Ja dzisiaj zadzwoniłam do gina i umówiłam się na 21.08 na wizytę z usg, co prawda namawiał mnie, żebym przyszła już w ten czwartek, bo pewnie już by serduszko było, ale ja się nastawiłam na przyszły tydzień i tak już zostało. Chociaż teraz chodzę i myślę, że może jednak przesunąć na czwartek... ale nie muszę być twarda, bo jakby jeszcze jednak serducha nie było to by dopiero był stres.weronika86 lubi tę wiadomość
-
Ja się nie nastawiam że dziś zobaczę serduszko, ale byłaby to na pewno miła niespodzianka
chce po prostu wiedzieć że na ten moment jest ok i że te plamienia to normalna sprawa, najwyżej gin przepisze dupka lub lutke
ech jeszcze 3h...
-
Cześć dziewczyny
Słyszałam, że tu u was fajnie to się może dołączę
Dzisiaj odebrałam wyniki HCG i wyszło na to że jakoś w kwietniu będę rodzić więc to chyba miejsce dla mnie
Justinka, życzę powodzenia na wizycieJustinka, natt, malinka1984, weronika86, joapaw, Fasia lubią tę wiadomość
-
adk_1989 wrote:Cześć dziewczyny
Słyszałam, że tu u was fajnie to się może dołączę
Dzisiaj odebrałam wyniki HCG i wyszło na to że jakoś w kwietniu będę rodzić więc to chyba miejsce dla mnie
Justinka, życzę powodzenia na wizycie -
dziewczyny calkiem niedawno było na styczniowkach to samo:) bety, serduszka na USG i wszystkie patrzalysmy na dziewczyny z suwaczzkami po 18/19 tyg, ze juz tak super daleko
Nim sie obejrzycie bedziecie mialy takie same:) powodzenia dla kazdej z Was, samych nudnych i zdrowych ciąż!Ida, MartaAlvi, weronika86 lubią tę wiadomość