Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Ja już po wizycie. Miałam nadzieje na serduszko a tu duuupa.
No ale jest pęcherzyk ciążowy w macicy więc prawidlowo w pęcherzyku ciałko żólte i maleńkie maleństwo. Ma 2,5 mm, pani doktor twierdzi że ciąża jest młodsza bo wedlug wielkości dzidziolka to 5tydz. 4 dzień ale to by sie nawet zgadzło z moja owu. która była trzy dni poźniej niż powinna.
Także najpierw byłam smutna i nieszczęśliwa że coś jest nie tak bo nie ma serduszka ale już chyba przetrawiłam. Mam przyjść do kontroli za jakieś dwa tygodnie.
Krysti, Justinka, malinka1984, calineczka_11, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za trzymanie kciuków
ufff na szczęście wszystko jest dobrzeto plamienie to normalna sprawa na tym etapie ciąży i mogę tak jeszcze plamić przez tydzień
wyniki również progesteronu mam dobre, więc nie mam dupka ani lutki...
A moje malutkie szczęściejest 1 pęcherzyk ciążowy z 1 echem zarodka wielkości CRL 0,31 cm [6t0d] wg dzisiejszego usg termin na 7.04 wg okresu na 12.04
maluszek jest po prostu większy, jest 6t0d a nie 5t3d
widać było już zastawki serduszka jak pracują, więc 'akcja serduszka płodu' była
pewnie jakbym przyszła tego 18.08 co miałam pierwszą umówioną wizytę na pewno byłoby słyszalne serduszko
ale i tak jestem szczęśliwa
książeczkę mam założoną a kolejna wizyta dopiero 2.09
MartaAlvi, liwi, Aga89, Ida, sylvia007, malinka1984, calineczka_11, weronika86, eM, Fasia lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dla nowych przyszłych mam, gratulacje z pomyślnych wizyt u ginekologów
Ja kochane odebrałam dzisiaj wynik 2 bety : 11.08 - 109,2 pierwszy był :08.08 - 22,8. Kobietka w rejestracji powiedziała bym zrobiła jeszcze jeden raz badanie dla uspokojenia i siebie i ich.
Dzwoniłam do swojego gina, powiedziałam mu , że nie dostałam dzisiaj okresu , jestem w ciąży i , że boję się bym nie poroniła jak w zeszłym roku ( dokładnie w dniu kiedy robiłam bete 8.08, tylko rok wcześniej) i powiedział bym brała dupka 3x1 dla asekuracji i witaminy dla ciężarnych obowiązkowo. Ja jestem zestresowana strasznie. Boję się , że znów się nie zagnieździ fasolkaAczkolwiek jestem nader spokojna. Czasem mam tylko napady paniki i euforii zarazem.
Wywaliłam wszystkie termometry do schowka do samochodu męża , żeby mnie nie korciło już mierzenie , bo dzisiaj miałam lekki spadek i już gonitwa myśli.... ehhhAga89, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAh a w necie ile tego szkoda gadać ,szkoda czasu na czytanie tego a potem martwienie się ,na co to ?my mamy się relaksować i myślec pozytywnie :)cieszyć się spedzać milo wieczór z ukochanym :)bo najwieksze wsparcie to nasz męzczyzna :)mnie moj wspiera stara się duzo przebywac zemną :)dumna jestem z niego
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Mam do was pytanie jako do bardziej doświadczonych w większości ode mnie. Wiem, ze ból brzucha jest teraz normalny, głównie muli mnie jak na okres i ciągnie w krzyżu ale też kłuje dosyć mocno (czasem mam wrażenie że to wyrosteki boli a ból aż mnie składa i boli czasem przy uciśnięciu ręką tej okolicy) w okolicy lewego jajnika i tylko po lewej stronie. I ten ból troszkę mnie martwi. Dzisiaj idę dopiero drugi raz zrobić bete, nie zdążę pójść do gina przed wyjazdem na urlop,zresztą i tak nic by nie zobaczył na usg bo to dzisiaj 3tyc 6dzien. W zasadzie to nie wiem co bym chciała żebyście mi powiedziały, bardzo sie martwię po prostu. Czekaliśmy na ten cud 4 lata a ja boję się uwierzyć
-
adk_1989 wrote:Mam do was pytanie jako do bardziej doświadczonych w większości ode mnie. Wiem, ze ból brzucha jest teraz normalny, głównie muli mnie jak na okres i ciągnie w krzyżu ale też kłuje dosyć mocno (czasem mam wrażenie że to wyrosteki boli a ból aż mnie składa i boli czasem przy uciśnięciu ręką tej okolicy) w okolicy lewego jajnika i tylko po lewej stronie. I ten ból troszkę mnie martwi. Dzisiaj idę dopiero drugi raz zrobić bete, nie zdążę pójść do gina przed wyjazdem na urlop,zresztą i tak nic by nie zobaczył na usg bo to dzisiaj 3tyc 6dzien. W zasadzie to nie wiem co bym chciała żebyście mi powiedziały, bardzo sie martwię po prostu. Czekaliśmy na ten cud 4 lata a ja boję się uwierzyć
Kochana wyrostek jest po prawej stronie, po lewej jest ślepa kiszka. Także napewno to nie jest wyrostek. Zrób bete, zobacz czy ładnie przyrasta a ból...... mnie też dosyć mocno boli z lewej strony ale tp bardziej przy miednicy. Pół nocy nie spałam.weronika86 lubi tę wiadomość
-
adk_1989 wrote:Ha ha ale jestem blondynka. Boli mnie po prawej, nie po lewej
Jeśli jest to wyrostek to jak położysz się na podłodze z wyprostowanymi nogami , to podczas podnoszenia do góry prawej nogi ból będzie bardzo ostry.
Może być tak , że rozciąga się macica, trwa moment zagnieżdżania się zarodka. Jeśli bardzo boli to proponuję iść do lekarza czy choćby położnej i przekazać o tym.weronika86 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za wsparcie. Mam tyle obaw... Oddałam dzisiaj krew na HCG i progesteron. Wyniki dopiero jutro. Jeszcze nie mogę uwierzyć, że nam się udało i chyba szukam problemów na siłę. Postaram się być bardziej optymistyczna na przyszłość
-
adk_1989 wrote:Cześć dziewczyny
Słyszałam, że tu u was fajnie to się może dołączę
Dzisiaj odebrałam wyniki HCG i wyszło na to że jakoś w kwietniu będę rodzić więc to chyba miejsce dla mnie
Justinka, życzę powodzenia na wizycienalezalo ci sie
-
Jaga wrote:Gratulacje dla nowych przyszłych mam, gratulacje z pomyślnych wizyt u ginekologów
Ja kochane odebrałam dzisiaj wynik 2 bety : 11.08 - 109,2 pierwszy był :08.08 - 22,8. Kobietka w rejestracji powiedziała bym zrobiła jeszcze jeden raz badanie dla uspokojenia i siebie i ich.
Dzwoniłam do swojego gina, powiedziałam mu , że nie dostałam dzisiaj okresu , jestem w ciąży i , że boję się bym nie poroniła jak w zeszłym roku ( dokładnie w dniu kiedy robiłam bete 8.08, tylko rok wcześniej) i powiedział bym brała dupka 3x1 dla asekuracji i witaminy dla ciężarnych obowiązkowo. Ja jestem zestresowana strasznie. Boję się , że znów się nie zagnieździ fasolkaAczkolwiek jestem nader spokojna. Czasem mam tylko napady paniki i euforii zarazem.
Wywaliłam wszystkie termometry do schowka do samochodu męża , żeby mnie nie korciło już mierzenie , bo dzisiaj miałam lekki spadek i już gonitwa myśli.... ehhh
jagus bedzie dobrze, jak jest hcg to fasolka sie juz zagniezdzilazdrowej i nudnej ciazy
-
adk_1989 wrote:Mam do was pytanie jako do bardziej doświadczonych w większości ode mnie. Wiem, ze ból brzucha jest teraz normalny, głównie muli mnie jak na okres i ciągnie w krzyżu ale też kłuje dosyć mocno (czasem mam wrażenie że to wyrosteki boli a ból aż mnie składa i boli czasem przy uciśnięciu ręką tej okolicy) w okolicy lewego jajnika i tylko po lewej stronie. I ten ból troszkę mnie martwi. Dzisiaj idę dopiero drugi raz zrobić bete, nie zdążę pójść do gina przed wyjazdem na urlop,zresztą i tak nic by nie zobaczył na usg bo to dzisiaj 3tyc 6dzien. W zasadzie to nie wiem co bym chciała żebyście mi powiedziały, bardzo sie martwię po prostu. Czekaliśmy na ten cud 4 lata a ja boję się uwierzyć
-
ach i wszystkim dziewczynom gratuluje pomyslnych wizyt i bijacych serduszek
przepraszam ze tak kapie postami, ale nie pamietam wypowiedzi pozniej, a wchodze tylko wczesnie rano zanim moj sie obudzi i nadrabiam
u nas ok, tylko wsciekla bez powodu chodze, wybucham od byle czego..oprocz tej wybuchowosci zadnych objawow nadal nie mam. chociaz w sumie to tez objaw
moj jest przerazony....hahhahahah mi zostalo jeszcze 9 dni do pierwszej wizyty u poloznej i 11 dni do zobaczenia serduszenka na usg
boziu jak mi sie to ciagnie niemilosiernie
-
Czesc dziewczynki ja jestem w 6tc i 5 dniu, mam pytanie czy boli was brzuch na dole jak na okres troche intensywnie i czasami mam plamienia przewaznie jasno brazowe:) troche sie obawiam
biore luteine 3 razy dziennie i nospe forte 2x1 tab
-
Polarisa grautuje kochana i wpisuj sie na nasza liste
nie obawiaj sie, bierz nospe i lutke i bedzie dobrze, plamienia sa noramlne w tak wczesnej ciazy, wazne ze jest serduszko, wiec nie masz cos sie martwic! jeszcze raz gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Krysti lubi tę wiadomość