Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWidziałam dziś mojego Kropeczka i jego malutkie pikające serduszko!
Od razu mi trochę lepiej chociaż wiadomo, że nadal się boję. Usg pokazało, że to 5 tydzień i 6 dzień ciąży. W ogóle się zdziwiłam bo robiła mi usg normalnie przez brzuch a nie transwaginalne. Ale co tam, najważniejsze, że wszystko jest ok. Plamieniem mam się nie martwić, chyba że pokaże się krew to wtedy szybko do lekarza.
Wam też życzę samych dobrych wieści!Justinka, Ida, calineczka_11, weronika86 lubią tę wiadomość
-
hwesta wrote:Kochane, mam prpgesteron 27. Czy to za mało i powinnam iść do lekarza?
Amy_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ida wrote:Wszystko zależy od jakości sprzętu. Jednak 5 tydzień to bardzo wcześnie, bo nie wiadomo dokładnie kiedy było zagnieżdżenie. Także się nie zdziw, jak jeszcze nic nie będzie. Ja byłam w 5 tyg 3 d i był pęcherzyk z ciałkiem żółtym, zarodka jeszcze nie było widać, choć gin tłumaczył, że skoro jest ciałko to i dzidziuś jest, tylko że jest za mały, choć gin miał bdb sprzęt. Po prostu takich małych mlilimetrów nie uchwyci nawet najlepszy ultrasonograf.
Biorę pod uwagę, że wciąż może być za wcześnie. Dla mnie najważniejsza byłaby informacja, że to ciąża, że jest w macicy i, że mam się nie martwić. Na poprzednim usg, tydzień temu w czwartek 7.08 była jakaś mała kropeczka ale lekarka nie chciała powiedzieć, że to na 100% ciąża. Beta rośnie. Dziś robiłam znowu przed 17 mam mieć wyniki więc zobaczę czy coś podrosła od zeszłego tygodnia.
Informacja, że jest pęcherzyk będzie dla mnie na wagę złotaIda, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny zastanawia mnie coś... piszecie "pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym" ale czy ciałko żółte nie zostaje w jajniku a w pęcherzyku ciążowym jest pęcherzyk żółtkowy?
Bo u mnie ciałka żółte były widoczne w jajniku.IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019