X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Kurczę dziewczyny wy jesteście restrykcyjne i macie diety....
    Ja jem wszystko i pije mleko....
    Jem wszystkie owoce i warzywa...
    I jak narazie nie zauważyłam nic u młodego , chyba zem taka głupia i nie umie rozpoznać ..
    Mi sie ciagle wydaje ze jak beczy to głodny :((
    Kilka dni temu jak go tak pierdy męczyły to dawaliśmy mu kropelki ale teraz wydaje sie ok

Kto przestrzega diety ten przestrzega. :P Jem co chcę, młody twardy jest. JEdyne co, to przystopowałam i nie jem codziennie zupy mlecznej, od kiedy dowiedziałam, że skaza białkowa może się pojawić właśnie wtedy gdy mama spożywa dużo nabiału. Ale jogurtów czy sera sobie nie odmawiam.

mimka84, lysinka, Angela89 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Mantissa wysyłam Ci na priva ten kod na dwa audiobooki. Drugi kupon wykorzystam bo moja młoda ma ze szkoły Zaczarowany Ogród zmęczyć a zaraz jak Miki będzie to jej nie zagonię za często :-D "doczyta" audiobookiem :-D

Dzięki, Kasiu. :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam dwie kostki czekolady...pójdę do piekła...albo będę nosić wrzaskuna pół nocy.

Mała śpi już dwie godziny dziś, pierwszy raz. Znaczy spała chwile wcześniej ale jak tylko się koło niej położyłam żeby się przespać to od razu się obudziła. Ale uśmiechneła się do mnie pięknie, więc wybaczyłam.

Mi pediatra mówił ostatnio że jogurty, twaróg itd. mogę jeść tylko żeby czyste mleko odstawić.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:58

liwi, mantissa, haneczka, KasiaKwiatek, liloe lubią tę wiadomość

• liwi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy któraś matka wariatka poza mną śpi z dzieckiem? Kurde no ja to uwielbiam, wiem ze to powoli pora żeby ja przełożyć do łóżeczka ale chyba nie umiem. :-(

haneczka, Anka1501 lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:58

haneczka lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy któraś matka wariatka poza mną śpi z dzieckiem? Kurde no ja to uwielbiam, wiem ze to powoli pora żeby ja przełożyć do łóżeczka ale chyba nie umiem. :-(

Ja śpię tak od 5 z małym na klacie, bo mi się nie chce go godzinę usypiać w jego łóżeczku. :P

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy któraś matka wariatka poza mną śpi z dzieckiem? Kurde no ja to uwielbiam, wiem ze to powoli pora żeby ja przełożyć do łóżeczka ale chyba nie umiem. :-([/QUOTE

My tez spimy razem :) uwielbiam to i jest mi wygodniej karmić nie muszę się podnosić i małego przenosić :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal jsst okej. Chyba z antybiotykiem trafili :)
    Oczywiscie jesscze mnie musieli uswiadomic ze sepsy moglam nawet dostac

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spimy jesli nie chce zasnac po karmieniu, bo jakos wtedy latwiej się go uspokaja i nie trzeba stać nad lozeczkiem, ale jak od razu zasypia- tak jak dziś-to ląduje w łóżeczku ;) Ja śpię strasznie płytko jak z nami śpi, bo boje się go przypadkiem przydusic, wiec jestem spokojniejsza jak spi sam.

mantissa, lysinka lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Też ja! I to od początku. Na razie nie myślę o rozstaniu ;-)
    Ja tez:) <3
    To wygoda jeśli chodzi o karmienie w nocy:)

Ida miałaś rację. Mój maly więcej grymasi od 2 dni bo mniej śpi i chyba się nudzi. Skończyło się rumakowanie;)

PS. Jak sobie poradziłaś z katarkiem u Frania?? Bo Arturek miewa w nocy a cos aspiratorem i solą nie idzie

• liwi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uffffff już myślałam ze walnięta jestem.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze boli mnie ciągle tak jakby skora nad cięciem na brzuchu. Jak leże jest ok ale jak wstaje to tak jak bym dopiero się pionizowala, ciągnie mnie skora i szczypiec. Szlag by to. Którąś tak miała?

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mała śpi z nami, fakt faktem już nie całą noc ale np o 4 rano już ląduje w naszym wyrku :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf wrote:
    Widziałam, że piszecie o krostkach u Waszych maleństw- u nas były przy skroniach i na polikach i zeszły po przemywaniu moim mlekiem, jest jeszcze szorstka skóra, ale nie ma czerwonych plam...

haneczka-mi w szpitalu kazali kąpać w oilatumie i na całą skórę robić zasypki z mączki ziemniaczanej i faktycznie sucha skórka została już tylko na dłoniach i stopach, ale malutko

Amy - dasz radę! bo jak nie Ty, to kto?
    Mf dziekuje:) spróbuje z mlekiem i ta mączką :)

Suwaczek ustaw mamusia:)

• Jaga Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od przyjścia ze szpitala jem codziennie to samo bo mała ma bardzo delikatny brzuszek. Ale odmjutra znaczne trochę zmieniać menu bo ile można wytrzymać na angielce z wedlina drobiowe , gotowanym kurczakiem i ziemniakami? Czasem dżem brzoskwiniowy się uda zjeść. Raz zjadlam parówki szt 2 i mała odrazy zareagowała prezeniem i zielona kupa.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Kurcze boli mnie ciągle tak jakby skora nad cięciem na brzuchu. Jak leże jest ok ale jak wstaje to tak jak bym dopiero się pionizowala, ciągnie mnie skora i szczypiec. Szlag by to. Którąś tak miała?

Ja miałam i to silny ból taki palący. Brałam nurofen żeby móc funkcjonować. Teraz juz tylko czasami zakłuje mnie tak mocno jak nagle zepnę mięsnie brzucha przy wstawaniu, ale reszta przeszla.

Mam za to dalej ten obrzęk nad cieciem. Taki twardy fałd skóry bez czucia. Mogłoby to zmięknąć wreszcie... Ktoras boryka sie z tym tak dlugo jak ja?

• Jaga Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak haneczka ja też to mam i z tego co kojarzenia to może się długo wchłaniać.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    A powiem wam jeszcze, że moja Nina zakopkała mi dzisiaj podłogę w łazience i to jeszcze jak! Zmieniajac Ninie pieluszke, kładę ją na blacie obok umywalki, kiedy zdjełam jej pieluszke, ta kichneła, a wtedy taką fontanną srutneła, że wylądowało to pół metra od niej na podłodze!!! Dobrze, ze stałam lekko z boku, bo inaczej wszystko bylo by ns mojej bluzce:-)
    To miałaś szczęście. Mój Arrurek dzisiaj przed spacerem obsiusiał mnie doszczętnie. Włosy i bluzke miałam mokrą na Maksa. Dobre ze w oczy nie celował bo makijaż zrobilam:D

sylvia007 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Tak haneczka ja też to mam i z tego co kojarzenia to może się długo wchłaniać.
    Co za dziadostwo :|

‹‹ 4399 4400 4401 4402 4403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ