X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek chyba mantissa chciała te kupony :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i stało się.
    zaopatrzony w butelkę wziął syna na wyprawę a mama ma czas dla siebie. :)
    KasiaKwiatek wrote:
    Dziewczyny któraś pytała o kupony na audiobooki z omega med... chyba Eweliśka? Mam dwa może więcej bo nie sprawdzałam jeszcze dwóch kolejnych paczek. Niech się odezwie ta co chciała (zdaje się dla męża) :)
    Posprzatalam... idę z psem...ale pogoda

Kasia, KAsia, ja kiedyś pytałam! Dawno temu! MAsz jeszcze?

Nadrabiam dalej!

Jaga, sylvia007, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia co do ulewania karm na raty :) u nas poskutkowało

Anka1501, Rudzia lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:57

• mantissa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, że było o chrzcinach. My się intensywnie zastanawiamy, bo mój TŻ jest ateistą. I stwierdziłam, że w sumie nie robi mi to różnicy, równie dobrze dziecko może zdecydować samo przed komunią albo jeszcze później czy chce być ochrzczone czy nie. ALe rodzina się oburzyła a szczególnie jeden wujek, że jak to, chrzest musi byc, nawet komuniści potajemnie chrzcili dzieci i tak dalej i tak dalej. A co najlepsze jego córka też chrzciła jedną z córek dopiero przed komunią. No i teraz nie wiem czy chrzcić, tak naprawdę dla świętego spokoju, żeby nie kłócić się z rodziną. Bo w sumie jest mi to obojętne. No i w razie czego chrzestnego też mamy ale chrzestna niekoniecznie.
    Slub też póki co będziemy brać tylko cywilny, ale chcielibysmy w jakiejś fajnej oprawie a nie tylko pójść do urzędu i wsio. Musimy coś wymyslic. Znajoma wzięła w Grecji na plaży, tylko w obecności rodziców.

A w ogóle mój synuś, nawet jak mu już mleko z cyca nie leci to nie płacze, tylko tak śmiesznie go ciągnie i ciumka. KAzałam chłopu herbatkę kupić, bo mi się skończyła i wlewam w siebie wodę, bo to chyba naprawdę kryzys laktacyjny przyszedł. Jakby tego było mało znowu mnie gardło od wczoraj boli. ;/

Angela, co do karmienia na raty i odbijania to fajnie się sprawdza. Niestety, był okres kiedy Juli praktycznie w ogóle nie odbijał i mu się lało. Na szczęście samo przeszło i jakiegoś tygodnia odbijamy pięknie. Ulewa się, ale niewiele. No i mniej kup robi zdecydowanie, więc chyba lepiej mleko przyswaja, co?

PS: Dziewczyny, uzupełnijcie tabelkę wózkową, co? :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

mantissa lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa myślę, że decyzje o chrzcie powinnaś podjąć tylko i wyłącznie z TZtem i nie kieruj się gadaniem innych a już wogole jakiegoś wujka ;)

mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupa nawet co pół godziny :/

Lwica, Aguś86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantisa kiedys gdzies czytalam ze dziecko karmione piersia nie musi w ogole odbijac ale czy tak jest nie wiem ,co do kup masz racje moja mala malo kup robi a problemow z brzusiem juz nie ma od momentu co jej nie zageszczam

mantissa lubi tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    U nas kupa nawet co pół godziny :/

U nas tez a czasem zmieniam pieluszkę zakupiona a z dupki leci kolejna jak torpeda ..

Anka1501 lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze bedac w ciąży zamówiłam u kuzynki z Niemiec sab simplex tak na wszelki i dzisiaj zadzwoniła do męża mojego, żeby po nie podjechał. Mam nadzieję, że nam się nie przydadzą, bo póki co wszystko z brzuszkiem ok.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Lwica lubi tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zmiena strategii...
    Dzisiaj małego karmiłam od 11 do 12.15, dostał z obu piersi i juz pod koniec przysypiał kiedy wyciągnął sutka i zasnął wsadziłem go do łóżeczka -oczywiście wtedy otworzył oczy ( wczoraj dostał cycka i tym sposobem wisiał mi 5godzin i praktycznie spał na nim ) teraz dałam mu smoczka i przysypia ...
    Zobaczymy jak sie ta strategia sprawdzi ....

mantissa, CzaryMary lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, ja wiem, ale to jednak taki dość bliski wujek jest. No nic, zobaczymy. Muszę z chłopem pogadać. :)

I miałam pochwalić, ze u nas poki co się też problemu brzuszkowe skończyły. Tylko na wieczór daję bobotic zapobiegawczo. Zawsze mam stresa jak przez kilka godzin nie zrobi kupala, że w nocy będzie się męczył, ale jest ok. Ale na wszelki wypadek wujek nam Sab Simplexa przywiezie na początku maja, bo akurat w Polsce będzie. :)

Anka1501, Aguś86 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki.

Amy ciesze się ze temp. spadla. Mam nadzieje ze idzie ku lepszemu :-)
    Kasiak - mialas seksa i nic się nie ruszyło? Dzisiaj obowiazkowo poprawka :-) mój syn czeka na kumpla Mikołajka :-)

U nas noc sredniawa ale matka odbiła sobie i przytuleni z synciem spalismy 3 godziny w dzień.
    W ogóle Iwcio zrobił się bardziej kumaty. Spania juz tyle nie ma, widze ze uspokaja się kiedy mnie słyszy, zatrzymuje wzrok na mojej twarzy.

I robi się z niego pulpetto. Naraz wciąga 120 ml. Właśnie zezarl i widzę ze mu malo.... Rośnie mi mały sumo ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 13:47

Lwica, mantissa, Ida, KasiaKwiatek, lysinka, Eweliśka, iwonka1077 lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki czy wasze dzieci jak oddychają to tak harcza???
    Miałam sie spytać położnej i zapomniałam -bo było tyle innych spraw do spytania, a ta tez tak szybko uciekła -zważyła i powiedziała kolorki ładnie wszystko dobrze i tyle..

Apropo bioderek to nasz maluch tez dostał skierowanie na badanie bioderek przez to ze był ułożony posladkowo...
    Ale kiedy to nie wiem, u nas tez sie czeka :(
    Położna cos mówiła o maju :(

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Hej kobietki.
    I robi się z niego pulpetto. Naraz wciąga 120 ml. Właśnie zezarl i widzę ze mu malo.... Rośnie mi mały sumo ;-)

120ml??

No to ja swojego przekarmilam wczoraj bo wciągnął 80ml i wydawało mi sie za mało bo nie chciał spać....

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój harczy, ale to przez katarek. Może twojemu też coś w nosku zalega? Odchyl główkę, zakrop solą fizjologiczną i główka na boczek albo na brzuszek połóż, nich spływa jak ma co. :)

Lwica lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    120ml??

No to ja swojego przekarmilam wczoraj bo wciągnął 80ml i wydawało mi sie za mało bo nie chciał spać....
    Moja Ninka wczoraj zjadła 180 ml mojego mleka. To dopiero szok, no ale niby na puszce mm jest napisane, ze powinna zjadac 150 ml, a moje mleczko chyba mniej treściwe. No i przed tym spała 4 godziny, więc głodna na bank była

Lwica lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kilka z was pisało o tych krostkach u waszych maluchów.Powiedzcie czy u któres z was wygląda to tak jak na moim zdjęciu? Maluch ma to na buzi,szyji i pod szyją na klatce piersiowej. Czasem łagodnieje i prawie nie widać a czasem mocno wyskakuje. Położna mówiła,że albo zmiany hormonalne,potówki albo wygląda to też na skaze białkową ;(

Zaczęło to wyskakiwać tydzień po porodzie i trzyma do dzisiaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 10:40

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
‹‹ 4397 4398 4399 4400 4401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ