Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No i stało się.
zaopatrzony w butelkę wziął syna na wyprawę a mama ma czas dla siebie.
KasiaKwiatek wrote:Dziewczyny któraś pytała o kupony na audiobooki z omega med... chyba Eweliśka? Mam dwa może więcej bo nie sprawdzałam jeszcze dwóch kolejnych paczek. Niech się odezwie ta co chciała (zdaje się dla męża)
Posprzatalam... idę z psem...ale pogoda
Kasia, KAsia, ja kiedyś pytałam! Dawno temu! MAsz jeszcze?
Nadrabiam dalej!Jaga, sylvia007, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Widziałam, że było o chrzcinach. My się intensywnie zastanawiamy, bo mój TŻ jest ateistą. I stwierdziłam, że w sumie nie robi mi to różnicy, równie dobrze dziecko może zdecydować samo przed komunią albo jeszcze później czy chce być ochrzczone czy nie. ALe rodzina się oburzyła a szczególnie jeden wujek, że jak to, chrzest musi byc, nawet komuniści potajemnie chrzcili dzieci i tak dalej i tak dalej. A co najlepsze jego córka też chrzciła jedną z córek dopiero przed komunią. No i teraz nie wiem czy chrzcić, tak naprawdę dla świętego spokoju, żeby nie kłócić się z rodziną. Bo w sumie jest mi to obojętne. No i w razie czego chrzestnego też mamy ale chrzestna niekoniecznie.
Slub też póki co będziemy brać tylko cywilny, ale chcielibysmy w jakiejś fajnej oprawie a nie tylko pójść do urzędu i wsio. Musimy coś wymyslic. Znajoma wzięła w Grecji na plaży, tylko w obecności rodziców.
A w ogóle mój synuś, nawet jak mu już mleko z cyca nie leci to nie płacze, tylko tak śmiesznie go ciągnie i ciumka. KAzałam chłopu herbatkę kupić, bo mi się skończyła i wlewam w siebie wodę, bo to chyba naprawdę kryzys laktacyjny przyszedł. Jakby tego było mało znowu mnie gardło od wczoraj boli. ;/
Angela, co do karmienia na raty i odbijania to fajnie się sprawdza. Niestety, był okres kiedy Juli praktycznie w ogóle nie odbijał i mu się lało. Na szczęście samo przeszło i jakiegoś tygodnia odbijamy pięknie. Ulewa się, ale niewiele. No i mniej kup robi zdecydowanie, więc chyba lepiej mleko przyswaja, co?
PS: Dziewczyny, uzupełnijcie tabelkę wózkową, co?
-
nick nieaktualnymantisa kiedys gdzies czytalam ze dziecko karmione piersia nie musi w ogole odbijac ale czy tak jest nie wiem ,co do kup masz racje moja mala malo kup robi a problemow z brzusiem juz nie ma od momentu co jej nie zageszczam
mantissa lubi tę wiadomość
-
Jeszcze bedac w ciąży zamówiłam u kuzynki z Niemiec sab simplex tak na wszelki i dzisiaj zadzwoniła do męża mojego, żeby po nie podjechał. Mam nadzieję, że nam się nie przydadzą, bo póki co wszystko z brzuszkiem ok.
-
U nas zmiena strategii...
Dzisiaj małego karmiłam od 11 do 12.15, dostał z obu piersi i juz pod koniec przysypiał kiedy wyciągnął sutka i zasnął wsadziłem go do łóżeczka -oczywiście wtedy otworzył oczy ( wczoraj dostał cycka i tym sposobem wisiał mi 5godzin i praktycznie spał na nim ) teraz dałam mu smoczka i przysypia ...
Zobaczymy jak sie ta strategia sprawdzi ....
mantissa, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
Anka, ja wiem, ale to jednak taki dość bliski wujek jest. No nic, zobaczymy. Muszę z chłopem pogadać.
I miałam pochwalić, ze u nas poki co się też problemu brzuszkowe skończyły. Tylko na wieczór daję bobotic zapobiegawczo. Zawsze mam stresa jak przez kilka godzin nie zrobi kupala, że w nocy będzie się męczył, ale jest ok. Ale na wszelki wypadek wujek nam Sab Simplexa przywiezie na początku maja, bo akurat w Polsce będzie.Anka1501, Aguś86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kobietki.
Amy ciesze się ze temp. spadla. Mam nadzieje ze idzie ku lepszemu
Kasiak - mialas seksa i nic się nie ruszyło? Dzisiaj obowiazkowo poprawkamój syn czeka na kumpla Mikołajka
U nas noc sredniawa ale matka odbiła sobie i przytuleni z synciem spalismy 3 godziny w dzień.
W ogóle Iwcio zrobił się bardziej kumaty. Spania juz tyle nie ma, widze ze uspokaja się kiedy mnie słyszy, zatrzymuje wzrok na mojej twarzy.
I robi się z niego pulpetto. Naraz wciąga 120 ml. Właśnie zezarl i widzę ze mu malo.... Rośnie mi mały sumo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 13:47
Lwica, mantissa, Ida, KasiaKwiatek, lysinka, Eweliśka, iwonka1077 lubią tę wiadomość
-
Mamuśki czy wasze dzieci jak oddychają to tak harcza???
Miałam sie spytać położnej i zapomniałam -bo było tyle innych spraw do spytania, a ta tez tak szybko uciekła -zważyła i powiedziała kolorki ładnie wszystko dobrze i tyle..
Apropo bioderek to nasz maluch tez dostał skierowanie na badanie bioderek przez to ze był ułożony posladkowo...
Ale kiedy to nie wiem, u nas tez sie czeka
Położna cos mówiła o maju -
CzaryMary wrote:Hej kobietki.
I robi się z niego pulpetto. Naraz wciąga 120 ml. Właśnie zezarl i widzę ze mu malo.... Rośnie mi mały sumo
120ml??
No to ja swojego przekarmilam wczoraj bo wciągnął 80ml i wydawało mi sie za mało bo nie chciał spać.... -
Lwica wrote:120ml??
No to ja swojego przekarmilam wczoraj bo wciągnął 80ml i wydawało mi sie za mało bo nie chciał spać....Lwica lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny kilka z was pisało o tych krostkach u waszych maluchów.Powiedzcie czy u któres z was wygląda to tak jak na moim zdjęciu? Maluch ma to na buzi,szyji i pod szyją na klatce piersiowej. Czasem łagodnieje i prawie nie widać a czasem mocno wyskakuje. Położna mówiła,że albo zmiany hormonalne,potówki albo wygląda to też na skaze białkową ;(
Zaczęło to wyskakiwać tydzień po porodzie i trzyma do dzisiajWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 10:40