Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJaga wrote:Ja mam nosidlo ale nie wiem od ilu. Bardzo fauny patent, łatwo założyć i tak samo łatwo zdjąć razem z dzieckiem. Maz lubił syna w tym nosić. Ja często z nim chodzilam pomdomu i na szybkie zakupy. Wole to niż huste.
No właśnie pamiętam na warsztach jak pokazywali nosidła i chwalili właśnie to że szybko można zdjąć i nie trzeba się trudzić jak przy chustach z wiązaniem. Ja chciałam kupić sobie chustę ale mąż kręci nosem i stwierdziłam że mogę w tym przypadku ustąpić. Bo kupić to i to, to bez sensu. -
Ja mam nosidło od przyjaciółki i czekam tylko aż będę mogła go uzywać, ale to dziecko musi główkę trzymać, prawda? Muszę sprawdzić od ilu miesięcy jesy. Noe ukrywam, że chusta by mi się na teram przydała, żeby młodego do piersi przywiązać i coś móc zrobić, ale nie będę na 2-3 miechy kupować, zwłaszcza, że mam inną chustę, taką trochę cudaczną i można w niej nosić jak w hamaczku, tylko kuzynka musi mi pokazać jak.
-
nick nieaktualnymantissa wrote:Ja mam nosidło od przyjaciółki i czekam tylko aż będę mogła go uzywać, ale to dziecko musi główkę trzymać, prawda? Muszę sprawdzić od ilu miesięcy jesy. Noe ukrywam, że chusta by mi się na teram przydała, żeby młodego do piersi przywiązać i coś móc zrobić, ale nie będę na 2-3 miechy kupować, zwłaszcza, że mam inną chustę, taką trochę cudaczną i można w niej nosić jak w hamaczku, tylko kuzynka musi mi pokazać jak.
Właśnie nie wiem jak z tą główką do końca jest bo są też specjalne wkładki do nosidła dla niemowląt. -
nick nieaktualnyIda wrote:Ja właśnie chcę chustę bo ja można używać nawet jak dziecko ma 2-3 lata. W góry, nad morze, na zakupy itd. Mieliśmy zajęcia z babka od chust na sr.
No ja sobie nie wyobrażam nosić 2-3 latka w chuscie wykończyła bym sięNo i przy chuscie musisz rozwiązać aby przebrać dziecko itp A przy nosidle odpinasz zapięcia co trwa pewnie z 2 minuty jak już. Chustę chciałam ale chyba jednak na nosidło się zdecyduję chodzi już o kwestię na przyszlość bo też można nosić 2 latka w nosidle ale jednak wole aby już tuptało samo jak już
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJaga wrote:To samo, 2 letnie dziecko wazy ponad 10 kg. Ile będziesz w stanie nieść taki ciężar bez obciążania kręgosłupa? Facet jeszcze ponosi ale kobieta....
No właśnie o tym myślałam jak Ida pisała że 2-3 letnie w chuście można nosić,że przecież ja tyle nie uniosę zwłaszcza na wędrówki. W takim razie zdecyduje się na nosidło z wkładką niemowlęcą i tyleDzieki za radę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJaga wrote:Krystii co znaczy ciurem? Musisz zmieniać podkład częściej niż co godzinę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 18:02