Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a mi położna mówiła, żebym nie ściagała pokarmu bo to napędza tylko laktację. Kazała normalnie karmić raz jednym cyckiem raz drugim.
Dlaczego Wy ściągacie? Że cycki twarde? Może ja jeszcze nie mam aż tyle mlesia... -
CzaryMary wrote:Krysti,rzeczywiście po CC nie powinno juz tak lecieć.ja podkładów nie uzywalam.wystarczyły same podpaski.
Niedawno wrocilismy z 2 godzinnego spaceru. Piękna pogodaw fajnym czasie te nasze dzieciaki przyszly nav swwiat
Wypilam dzisiaj piwo !!! Pierwszy raz od 10 miesięcy . pyyyycha
Kasia - jak tam? Zdecydowałas sie dzisiaj rodzic ?
Agus - przypomnij, jakie mleko podawalas coreczce ?
-
Marta ja tylko ściągam jak chce mleczko zostawić na wyjście po trochu. Ale jak są twarde cycki i dziecko nie wypije to trzeba chociaż ściągnąć do uczucia ulgi ze 20-30 ml, bo może się zrobić zastój i w konsekwencji zapalenie piersi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 21:14
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedź
Tak się zastanawiałam, że może ja też jednak powinnam odciagać... Nie wiem. Szczerze mówiąc, to oszaleć mi się chce z powodu wszystkich złotych rad odnosnie karmienia... każda położna gada co innego... Jedne każą karmić co 3 godziny-nawet w nocy, dzisiaj mi pediatra powiedziała,że w nocy to nawet 5 godzin może sobie spać i mam jej nie budzić. I bądź tu potem mądry. Chyba posłucham pediatry bo wybudzanie Natki w nocy to jakiś koszmar - potem ja sie zaczynam denerwować i bardziej mnie to karmienie irytuje, a wolałabym z przyjemnością karmić swoje dziecko.
-
nick nieaktualnyMartaAlvi nie napinaj się. Ja już pisałam, że nigdy nie ściągałam i teraz też nie zamierzam. Na nawał w 3-4 dobie zastosuję kapustę, ciepłe okłady itd. Potem laktację reguluje dziecko, jedynie herbatki będę pić lub kawę dla karmiących. Laktator mam pożyczony, ale jeśli w ogóle użyję to w razie konieczności wyjścia. Tak samo w nocy...nigdy nie wybudzałam, dziecko jak pospi 5h znaczy nie głodne, matka wyspana i nerwów z wybudzeniem nie ma. Jak będzie głodne nadrobi w dzień. Ja na prawdę zdałam się na intuicję przy obu dziewczynavh, nie rozkminiałam na wyrost, nie doszukiwalam się trudności.
Edit i karmiłam do 11 miesiąca, a do 5 tylko moim mlekiem. Dziewczyny miały fałdki jak ludziki michelina, nikt nie mógł zarzucić niedożywienia
Oczywiście w pierwszych dniach dostawialam jal najczęściej, ale one też same o to dbały.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 21:44
Aguś86, Ida, MartaAlvi, Anka1501 lubią tę wiadomość
-
Ja teraz nawet nawału nie miałam
Z Zuzią właśnie jakoś w 4 dobie, a teraz wcale
Laktator tylko na wyjścia. Jutro idziemy na troche na wesele i mały zostanie z dziadkami i mleczko już w lodówce czeka
Marta nie musisz odciagac jak nie potrzebujesz, bo mozna sobie wtedy biedy narobić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 21:51
-
nick nieaktualny
-
Nikoś 24.04.2015r 3800g, 57 cm, 40i6 tc, sn
Ida, hwesta, lysinka, Angela89, Eweliśka, Jaga, Aguś86, iwonka1077, Amy_, KasiaKwiatek, MartaAlvi, Rudzia, Krysti, mf, mantissa, Ewelcia, misia83, Fasia, Gosha, Anka1501, Robotka1, Militta110816, liwi, sylvia007, Zima, Justinka, maggie86 lubią tę wiadomość
Nikoś -
nick nieaktualny
-
MartaAlvi wrote:Dziewczyny, a mi położna mówiła, żebym nie ściagała pokarmu bo to napędza tylko laktację. Kazała normalnie karmić raz jednym cyckiem raz drugim.
Dlaczego Wy ściągacie? Że cycki twarde? Może ja jeszcze nie mam aż tyle mlesia...
KasiaKwiatek, MartaAlvi, Gosha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję Dziewczyny! Dobrze jest Was mieć
Natka właściwie wgl nie płacze żeby jeść tylko marudzi sobie troszkę. Byliśmy się dzisiaj ważyć i od wyjścia ze szpitala nic nie przybrała. Mamy przyjść za 10 dni zbadać sytuację. Lekarka powiedziała, że po szpitalu mogła jeszcze trochę spaść z wagi i może już idzie w górę. Zobaczymy, mam nadzieję, że skoro nie wyje to nie jest po prostu głodna.
Macola, gratulacje ogromne!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 22:36
88macola lubi tę wiadomość