X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodakowska -> skalpel najpierw :D od najprostszego zaczynam

Biore się za siebie :) bo lato idzie figura musi byc w bikini :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 07:04

Gosha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę na zdjecia te pierwsze ze szpitala to Ignas szybko rosnie jak na drożdżach :) musze w poniedziałek za bukować Natal Check Ignasiowi .

Ignaś sypia pięknie moj głos go uspokaja wogole jest taki Kochany ze ah jej jestem przy nim 24 h injestem happy ze niewyspana chodzę czasem ze zmieniam pieluchy z kupkami to mimtaką radość sprawia ze nic lepszego od życia nie dostaliśmy jak nasz synuś <3 kocham jego mruczenie przez sen <3

Sonia czuje się jak matka Ignasia haha pilnuje go normalnie ja z pokoju wychodzę do kuchni a ona wchodzi i kładzie się koło łóżeczka :)

Ale sonia rozrabiara smoczka gwizdnela Ignasiowi i pogryzła haha dobrze ze dwa kupiłam :D
    Doszłam do wniosku ze Ignasiowi smoczka dajemy tylko jak gdzieś w urzędzie trzeba coś załatwić w domu nie dajemy unikam i nie uczę !

Deszcz pada u mnie mam nadzieje ze sie wypogodzi .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 07:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macola spokojnie bedzie dobrze wrocicie do domku i sie na spokojnie siebie nauczycie. Maly je ladnie z piersi ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bez zmuszania do karmienia mała jadła o 1.30-30 minut z dwóch piersi, i o 4.30/ tu troche popłakiwała ale ja obudziłam :p i jadła tez ok 30 min, teraz ja jestem w łazience i słyszę pobudkę ;) wiec nie będę w nocy jej budzić :)

Aguś86, lysinka lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy któraś matka wariatka poza mną śpi z dzieckiem? Kurde no ja to uwielbiam, wiem ze to powoli pora żeby ja przełożyć do łóżeczka ale chyba nie umiem. :-(
    liwi, ida my tez soimy z mala..sam maz to zalroponowal..woli ja miec kolo siebie :-) pewnie dlatego budzi sie w nicy tylko raz na karmienie :-) spi z nami na golaska i jest zadowolona..lozko duze..nadal mamy rozpierdziel remontowy wiec taknjest nam wygodniej :-)
    a nasza mala wazy 3960 :-) przybrala 210 gr od urodzenia :-)

mantissa, Gosha lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macola czasem tsk wlasnie jest ze jedne ogarniaja wszystko od pierwszych dni a po kilku dniach w domu zaczyna sie bojowka z dzieckiem bo placze i nie wiadomo o co chodzi..
    inna nie ogarniaja w szpitalu a ida do domu i wszystko sie uspakaja wyproacowuje sie swoj wlasny rytm i jest super

Oby ta druga opcja sie u ciebie sprawdzila. Niexh macierzynstwo bedzie dla ciebie pieknym doswiadczeniem i bez placzu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 08:48

88macola lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • ustronianka24 Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Nadia przyszła na świat 21 kwiecień o 19.50 waga 3150 , 56 cm :)

juz jesteśmy w domu :)

pozdrawiamy wszystkie mamusie

Ida, KasiaKwiatek, KasiaKwiatek, Angela89, Jaga, iwonka1077, Amy_, Aguś86, CzaryMary, Robotka1, MartaAlvi, shimmer_lip, Fasia, Ewelcia, Militta110816, Gosha, misia83, mf, Rudzia, lysinka, Eweliśka, mantissa, weronika86, Krysti, Anka1501, liloe, 88macola, Zima, Justinka, Agusiek89, maggie86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ustronianka24 wrote:
    Witam

Nadia przyszła na świat 21 kwiecień o 19.50 waga 3150 , 56 cm :)

juz jesteśmy w domu :)

pozdrawiamy wszystkie mamusie
    Gratuluję :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 08:51

• Ida Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:59

• Jaga Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje ustronianka.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ustronianka :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida dzieci tez muszą pomarudzic, może potrzebuje by go poprzytulac, albo ponosić. Może mu humor nie pasuje, to mały acz inteligentny czlowieczek mający takie same zachowania jak my. Ty robisz na pewno wszystko ok a , ze mały ma humorki no cóż przyzwyczaja się. Chłopcy lubią się bardzo fochac. My z Marcelin mieliśmy przechery do dobrych 2 lat kiedy to mu ciągle cos nie pasowało.

My wstępnie idziemy dzisiaj do domu. Czekam tylko na wynik bilirubiny. Trzymakcie kciuki żeby była mniejsza bo inaczej to chyba zostaną nam naświetlania.

Spotka jak tam? Urodziła chyba bos cichutko się dziś z a pamiętam , ze się skurcze u ciebie pojawiały i czopek odszedł.

Kasia seksowanie się udało? Ruszyło się cos?

KasiaKwiatek, misia83, iwonka1077, lysinka, mantissa lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie BZ... idziemy zaraz na spacer na Starówkę, na lody... Chyba poluję na to 60 ostatnie miejsce na liście...

shimmer_lip, iwonka1077, Eweliśka, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88macola wrote:
    Dziękuje wszystkim za miłe słowa Pierwsza noc trudna ... Zupełnie nie wiem jak sie obchodzić z noworodkiem, a zostaliśmy sami w jednoosobowym pokoju. Nie wiem co ile i na jaki czas dostawiać go do piersi. W ogóle nie wiem czemu płacze (a płacze często). Oby do rana, niech ktoś juz do mnie przyjedzie ;(
    Gratki :D a co robić z takim kosmitą to nikt nie wie :D kombinuj, tul, patrz na to cudo co z Ciebie wylazło i nawet jak wyje to na spokojnie obserwuj i podziwiaj :) krzywdy nie zrobisz a za chwilę będziesz wiedziała o co chodzi maleństwu. A dzieci tak szybko rosną, ze ja tego nie ogarniam. Basisko ma 9 dni i już jest zupełnie inna niż na początku.

Ustronianka gratuluję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 10:09

KasiaKwiatek, lysinka, weronika86, 88macola, Gosha, maggie86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    A jak moja miauczy przez sen? Nie płacze a tak grzechocze i miauczy? I spi. Ja ja wtedy budzę i karmie, moze nie powinnam? Bo poje 10 min i suselkuje dalej... Moze dzis poczekam az zacznie płakać??
    Ja pozwalam miauczeć. Z łóżeczka wyciągam jak płacze. Jak gada do siebie to czasami stoję i też do niej gadam. Uwielbiam ją tulić ale poleżeć w spokoju też potrzebuje trochę. No i dostaliśmy karuzelę na łóżeczko i mała nie widzi jeszcze tych ludków ale dżwięki ją super uspokajają ;)

KasiaKwiatek, weronika86, Gosha, maggie86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Jak u was z rozstępami mamuśki ??

Kurczę u mnie obyło sie bez rozstępów na brzuchu i pupie i dolnych partiach ciała za to dostałam rozstępów na piersiach :((((
    Przez całą ciążę nawet jednej łajzy nie miałam a przez tropiki w szpitalu i przez to że się nie dawałam rady niczym smarować w tym upale po lewej stronie na dole brzucha wyszły dwa takie mniej więcej 2cm paskudy. Ale mam je w dupie centralnie. One są pamiątką po brzuchu. Za to szczerze nienawidzę tych, które mi się zrobiły podczas dojrzewania na biodrach i cycach.

Uhuhu nadrobiłam wczorajszy dzień :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 10:17

Lwica, Gosha lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macola, Ustronianka -GRATULACJE <3

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Przez całą ciążę nawet jednej łajzy nie miałam a przez tropiki w szpitalu i przez to że się nie dawałam rady niczym smarować w tym upale po lewej stronie na dole brzucha wyszły dwa takie mniej więcej 2cm paskudy. Ale mam je w dupie centralnie. One są pamiątką po brzuchu. Za to szczerze nienawidzę tych, które mi się zrobiły podczas dojrzewania na biodrach i cycach.

Uhuhu nadrobiłam wczorajszy dzień :D
    Hihi chyba wiele do nadrabiania nie było?cisza i spokój ostatnio wszystkie dzieciakami i cyckowaniem zajęte hihi

shimmer_lip lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Hihi chyba wiele do nadrabiania nie było?cisza i spokój ostatnio wszystkie dzieciakami i cyckowaniem zajęte hihi
    No weź ;) nie odbieraj mi radości :D

iwonka1077 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby nikogo nie ma a tylko któraś urodzi to wszystkie są hihi jeszcze przyjdzie czas ze naprawdę nie będzie na nic czasu dawać tu na forum bo się nudzę :) hmmm bardziej nic mi się nie chce robić. :D

shimmer_lip, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
‹‹ 4404 4405 4406 4407 4408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ