X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś się orientuje czy w lidlu są pampersy oryginalne jedynki???bo za daleko do rosmana mam hehe

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • liwi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Ogarnęłam szafę moją i córki, wywaliłam ciuchy w które nie wchodzę i... nic mi w niej nie zostało.
    Nie mam bluzek z krótkim rękawem. Ja nie wiem co ja z nimi robię, co roku kupuje i co roku giną w jakiś dziwnych okolicznościach.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macola, Ustronianka gratulacje :)

U nas noc super, Tosia budzi się mniej więcej co 4 godzinki i tylko raz karmienie trwało ponad godzinę :) teraz czekam aż wstanie, nakarmimy się i pójdziemy na spacer :)

Liwi ja przedwczoraj ogarniałam szafę i też nie jestem zadowolona z tego, co w niej zostało :/ Z zakupami się jednak wstrzymam do czerwca, nie wiem, jak będzie wyglądał mój brzuch za jakiś czas.

Iwonka kiedyś widziałam jedynki pampers w lidlu

iwonka1077 lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Hej.

Ogarnęłam szafę moją i córki, wywaliłam ciuchy w które nie wchodzę i... nic mi w niej nie zostało.
    Nie mam bluzek z krótkim rękawem. Ja nie wiem co ja z nimi robię, co roku kupuje i co roku giną w jakiś dziwnych okolicznościach.
    Hihi pewnie się same wywalaja żeby nowe kupić :)

lysinka, liwi lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ogarne się i terroryste małego wycyckuje i na podworko:)ciepło u mnie 20 stopni super

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macola Ustronianka gratulacje!

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia do boju! Zostalysmy we dwie, majówki nas wyprzedzaja :-P

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje :) czy uchylacie okno w pokoju jak niemowlak jest w nim?

• liwi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam uchylone w drugim pokoju i otwarte drzwi.

weronika86 lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo maź zarządził dzis ze ma być uchylone w pokoju gdzie jest mała , ze przecież lekarz mowila zeby nie przegrzewać i nawet tam było otwarte u lekarza i przebierałam ja przy otwartym... Ech i kloc sie z nim... Moze ma racje. Na dworze gorac dzis... Zakładam małej tylko dres na spacer na ubranka

• mantissa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Po pierwsze - gratulacje dla Macoli i Ustronianki! Spisałyscie się dziewczyny. :)

Po drugie - dzisiejsza noc byla FATALNA! JEstem totalnie nieprzytomna. Zaczęło się od tego, że wieczorem nie chciał zasnąć od 22 do 1. Tragedia. Próbowałam wszystkiego ale po odłożeniu do łóżeczka była pobudka i ryk. Ostatecznie tata tylko wziął na ręce i dziecko odpłynęło. Ale mi się ryczeć chciało. Później obudził się o 2:30. A później o 5:30 i od tamtego momentu niby złapałam trochę snu ale nie za wiele. Dziecko dzikujące na cyckach, odłożone w ryk, jedzące na raty. Na dodatek zapomniałam dać Boboticu wieczorem i brzuszek troszkę bolał. O 9 udało nam się przysnąć i wstać o 11. Teraz Juli śpi, chociaż chciałam mu inhalacje zrobić, ale trudno.

Na dodatek do gardła chyba ktos mi igieł nasypał. Nie mogę przełykać, tak boli. :(

Iwonka, z tego co wiem w Lidlu wszystkie pieluchy są od dwójek. Przynajmniej u mnie. Wiem, bo nie raz sprawdzałam i mąż mi kiedyś z tego pododu musiał kupić dla Julka dwójki do szpitala. Po szyję moglam mu zakładać. :P

iwonka1077 lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Gratuluje :) czy uchylacie okno w pokoju jak niemowlak jest w nim?

Ja uchylam, jeśli nie wieje i przykrywam małego kocykiem. Przez jego kaszel mamy sporo wietrzyć a inaczej się nie da, bo nie mam gdzie go wynieść. Ale przebierać bym przy otwartym nie przebierała.

Eweliśka - zapomniałaś o Psotce. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 11:58

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okno jest otwarte od samego rana do wieczora, a siedzę tu caly czas z malym. Poza tym bardzo często Julek leży sobie nago przy tym oknie

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze maż ma racje... A ja niepotrzebnie ja pod kloszem trzymam ;)

• Lali Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my od czwartku w domu. Ja po cc juz czuje sie prawie zregenerowana. Pierwszy dzien w domu byl dla mnie totalnie zakrecony, ale juz sobie wszystko poukladalam, Pola zadowolona caluje Laure po glowce, trzyma za raczki. Malutka spi z nami w lozku, budzi sie w nocy co 3,5 godziny wiec nie narzekam, karmie piersia :)

Szpital w ktorym rodzilam, nie duza placowka o I stopniu referencyjnosci, ale opieka..nie spotkalam jeszcze tylu cudownych ludzi!! Czulam sie jak w rodzinie, pielegniarki od noworodkow odwiedzaly mnie w nocy co godzine zeby zapytac czy wszystko w porzadku, czy potrzebuje pomocy, czy chce pospac i maja zabrac Malutka? Polozne, lekarze wszyscy bardzo przyjemni az chce sie miec trzecie dziecko :P

Macola, Ustronianka gratulacje :) Kasia, Psotka, Eweliska jeszcze chwila i bedziecie tulic Wasze skarby!!

mantissa, Krysti, lysinka, Gosha, Aguś86 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wraznie ze mam za mało mleka dla małej :( zwaze ja dzis i zobaczę ile przybrała, jeśli za mało wprowadzę jej 2 razy na dobę porcje modyfikowanego ... I tyle

• Lwica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Dzień dobry dziewczyny! Po pierwsze - gratulacje dla Macoli i Ustronianki! Spisałyscie się dziewczyny. :)

Po drugie - dzisiejsza noc byla FATALNA! JEstem totalnie nieprzytomna. Zaczęło się od tego, że wieczorem nie chciał zasnąć od 22 do 1. Tragedia. Próbowałam wszystkiego ale po odłożeniu do łóżeczka była pobudka i ryk. Ostatecznie tata tylko wziął na ręce i dziecko odpłynęło. Ale mi się ryczeć chciało. Później obudził się o 2:30. A później o 5:30 i od tamtego momentu niby złapałam trochę snu ale nie za wiele. Dziecko dzikujące na cyckach, odłożone w ryk, jedzące na raty. Na dodatek zapomniałam dać Boboticu wieczorem i brzuszek troszkę bolał. O 9 udało nam się przysnąć i wstać o 11. Teraz Juli śpi, chociaż chciałam mu inhalacje zrobić, ale trudno.

Na dodatek do gardła chyba ktos mi igieł nasypał. Nie mogę przełykać, tak boli. :(

Iwonka, z tego co wiem w Lidlu wszystkie pieluchy są od dwójek. Przynajmniej u mnie. Wiem, bo nie raz sprawdzałam i mąż mi kiedyś z tego pododu musiał kupić dla Julka dwójki do szpitala. Po szyję moglam mu zakładać. :P

U mnie to chleb powszedni. Młody ma zegarek w dupie i budzi sie co 2godziny.
    Noc wyglada tak 11, 1, 2.30, 4, 6, dzisiaj o 7
    Zaczynam sie przyzwyczajać dzisiaj juz wstawałam bez marudzenia ...

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyńy plus to czas jedzenia mu sie skrócił -ale nie chce zapeszać ale zajmuje mu to godzinę czasem pół najdłużej 2

A jeszcze pare dni temu było 3-4godziny karmienia

Smoczek działa cuda inaczej pewnie ciumkal był 3godziny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 12:52

mantissa, lysinka lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Hej.

mialam tak samo kochana..pizniej whszlo ze ginely nam najlepsze ciuchy..ze sznurka ktos zapierdzielal! :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwica widocznie maky ma silny instynkt ssania na razie..moja mala jak wydoi dwa cyce to pk 5 min marudzi..daje cyca znow i bjak zassie raz tak trzyma i usypia sobie..zeobila sobie z cyca smoczek :-)

Lwica lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 4405 4406 4407 4408 4409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ