X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Dziewczynki a powiedzcie, kiedy wypadnie wasze połówkowe usg? Bo ja tak się waham, czy zrobić już pomiedzy 19 a 20 tygodniem, czy poczekać i zrobić ok.22.
    ojej ja nie wiem....myślę że lekarz mi powie co i kiedy ewentualnie....

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam też za 679 a w opisie - posiada ślady zębów hahaha:D

mimka84 lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    z tymi nowotworami to niewiadomo do końca jak jest, część genetyka ale np. jest też duża liczba zachorowań wśród ludzi pracujących w szpitalu z pacjentami nowotworowymi(lekarze i pielęgniarki), u mojej babci nikt nie miał raka a ona pracowała prawie 50 lat na onkologii i teraz ma raka, ciocia pielęgniarka od strony męża(bratowa jego mamy) też 30 lat w onkologii i zmarła niedawno na raka szpiku a w rodzinie nikt nie miał, i z jej koleżanek z pracy już 4 chore

no na pewno genetyka ma znaczenie, ale myśle że środowisko ma bardzo duże znaczenie, tak jak podajesz przykłady ze swojej rodziny- styczność na onkologii z chemioterapeutykami jak najbardziej mogła się przyczynić do zachorowania chociaż nikt pewności nie da. Kiedyś czytałam o teorii, że nowotwórem można się zarazić coś ala wirusem , mam nadzieje że nie, bo też pracuje w szpitalu. Teorii jest wiele.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy dzisiaj drukujecie, aż ciężko nadążyć. Co do lóżeczkato my mamy Klupś takie brązowo-białe z żyrafą, a materac gryczany to nam od razu odradzała polożna że szkoły rodzenia, bo nawet jeśli chodzi o jego czyszczenie, bo zamoczona gryka pęcznieje, pleśnieje i takie tam. My mamy piankowo-kokosowy i jest ok.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    zda na pewno, ja to nie wiem jak by człowiek nie miał prawka,przyzwyczaiłam się do tej wygody,pamiętam jak z zakupami obładowana z supermarketu wracałam zapchanymi tramwajami i autobusami
    On polskie ma tylko musi miec tu angielskie :)i odnowa test zdac bo kiedys kolizje tu w uk mial :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Dziewczynki a powiedzcie, kiedy wypadnie wasze połówkowe usg? Bo ja tak się waham, czy zrobić już pomiedzy 19 a 20 tygodniem, czy poczekać i zrobić ok.22.
    Moje polowkowe na nastepny miesiac :) dopiero

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:20

relgh371djw8agni.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ja też myślę że kiedyś się o nowotworach mniej mówiło a i my byliśmy młodsi to się tym nie interesowaliśmy...
    myślę że umierają tak jak kiedyś.
    to samo z morderstwami, molestowaniem,prześladowaniem....kiedyś nie było takiego rozgłosu
    Na pewno nie były prowadzone takie statystyki a ludzie byli nie dodiagnozowani ale starsi lekarze mówią , że dużo więcej jest nowowtworów niż kiedyś i o bardziej agresywnym przebiegu, u corazmłodszych niestety. Ale dobra koniec tego przygnębiającego tematu. Trzeba myslec pozytywnie i cieszyc się zyciem, a co bedzie to bedzie.My przeciez mamy powody do radości bo czekamu na nasze dzidzie : ) .

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

relgh371djw8agni.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie temat :(

proponuje szybki powrót do łóżeczek albo czegoś w tym stylu ;)

martafr, mimka84 lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:21

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

relgh371djw8agni.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie, to powiem Wam coś do śmiechu chociaż w piątek wcale śmiesznie mi nie było ...dowód na ciążowe zgąbczenie mózgu hih

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Jeszcze zanim mama dowiedziała się że ma raka, to dostała paraliżu nerwu twarzowego, lekarze ją leczyli sterydami i mówili, że to od zawiania, a ja jak zwykle dociekliwa, wyszukałam, ze to często jeden z pierwszych objawów toczącego się uczłowieka procesu nowotworowego. Potwierdziło się również ostatnio, bo kuzyn miał kilka lat temu taki paraliż, a teraz czeka go operacja usunięcia góza w mózgu.
    współczuję, widać będę musiała jednak naciskać na usunięcie tego,u mnie to niecały cm

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w lutym pochowaliśmy 1.5 roczną Polę na nowotwora.

ja chyba sobie przypomniałam i mam materac kokosowo piankowy:) no żyć mi to nie daje:) muszę dziś na strych wyjść:D

KASIA Kwiatek podaj linka do tej ślicznej sukieneczki szarej?:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamierzacie kupić monitor oddechu, zastawiała się może któraś już??

Krysti lubi tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

relgh371djw8agni.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w piątek wziełam auto mojego męża tzn nasze rodzinne,które jest calkiem nowe i wlasciwie jeszcze na gwarancji, byłam w mieśnie, w sklepie a na koniec pojechałam na stacje zatankować bo mi się kontrolka zapalila ( swoim czesto jezdze na oparach ale tu mysle dobra zatankuje ), podjechałam , myslalam o niebieskich migdałach jak ciągle ostatnio, wziełam pierwszy lepszy wąż z dystrybutora i leje, po chwili patrze fak , tankuje benzyne a to diesel. Zestresowalam sie. Pomyslalm ze rozciencze juz wlasciwym paliwem ; ) a wiec dolalam juz wlasciwego. Odjechalam od dystrybutora no i mysle. Zadzownilam do meza ktory byl gdzies pod miastem 80 km i nie mogl przyjechac, potem do assistance, zholowali auto do serwisu, mnie zgarnal kolega. Zabulilismy 600zl za czyszczenie ukladu paliwowego i wymiane jakis tam filtrow ale ufff nic powaznego sie nie stalo. Najdrozsze tankowanie w zyciu. Ciążowy obrzęk mózgu i wsytd jak ni wiem .

KasiaKwiatek, Justinka, liloe lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nawet nie próbuję nadrobić tego wszystkiego co tu nadrukowałyście, chyba ze 30 stron się uzbierało albo więcej :/

Powiedzcie mi Kochan,e czy któraś z Was miała może plamienia po współżyciu? bo mi się wczoraj przytrafiły i od razu mi się gorąco zrobiło jak zobaczyłam rano brązowy śluz na papierze :(

Dzień wcześniej wieczorem się przytulaliśmy z mężem i mam nadzieję, że to tylko jakieś obtarcie. Zwiększyłam dawkę dkppa do 2 na dzień bo tak zaleciła ginka i nospę przez jakieś 3 dni pobiorę. A wizyta dopiero za tydzień w czwartek :( umrę ze strachu do tego czasu.

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ