Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Dziewczynki a powiedzcie, kiedy wypadnie wasze połówkowe usg? Bo ja tak się waham, czy zrobić już pomiedzy 19 a 20 tygodniem, czy poczekać i zrobić ok.22.
    ojej ja nie wiem....myślę że lekarz mi powie co i kiedy ewentualnie....

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam też za 679 a w opisie - posiada ślady zębów hahaha:D

mimka84 lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    z tymi nowotworami to niewiadomo do końca jak jest, część genetyka ale np. jest też duża liczba zachorowań wśród ludzi pracujących w szpitalu z pacjentami nowotworowymi(lekarze i pielęgniarki), u mojej babci nikt nie miał raka a ona pracowała prawie 50 lat na onkologii i teraz ma raka, ciocia pielęgniarka od strony męża(bratowa jego mamy) też 30 lat w onkologii i zmarła niedawno na raka szpiku a w rodzinie nikt nie miał, i z jej koleżanek z pracy już 4 chore

no na pewno genetyka ma znaczenie, ale myśle że środowisko ma bardzo duże znaczenie, tak jak podajesz przykłady ze swojej rodziny- styczność na onkologii z chemioterapeutykami jak najbardziej mogła się przyczynić do zachorowania chociaż nikt pewności nie da. Kiedyś czytałam o teorii, że nowotwórem można się zarazić coś ala wirusem , mam nadzieje że nie, bo też pracuje w szpitalu. Teorii jest wiele.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy dzisiaj drukujecie, aż ciężko nadążyć. Co do lóżeczkato my mamy Klupś takie brązowo-białe z żyrafą, a materac gryczany to nam od razu odradzała polożna że szkoły rodzenia, bo nawet jeśli chodzi o jego czyszczenie, bo zamoczona gryka pęcznieje, pleśnieje i takie tam. My mamy piankowo-kokosowy i jest ok.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    zda na pewno, ja to nie wiem jak by człowiek nie miał prawka,przyzwyczaiłam się do tej wygody,pamiętam jak z zakupami obładowana z supermarketu wracałam zapchanymi tramwajami i autobusami
    On polskie ma tylko musi miec tu angielskie :)i odnowa test zdac bo kiedys kolizje tu w uk mial :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Dziewczynki a powiedzcie, kiedy wypadnie wasze połówkowe usg? Bo ja tak się waham, czy zrobić już pomiedzy 19 a 20 tygodniem, czy poczekać i zrobić ok.22.
    Moje polowkowe na nastepny miesiac :) dopiero

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:20

relgh371djw8agni.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ja też myślę że kiedyś się o nowotworach mniej mówiło a i my byliśmy młodsi to się tym nie interesowaliśmy...
    myślę że umierają tak jak kiedyś.
    to samo z morderstwami, molestowaniem,prześladowaniem....kiedyś nie było takiego rozgłosu
    Na pewno nie były prowadzone takie statystyki a ludzie byli nie dodiagnozowani ale starsi lekarze mówią , że dużo więcej jest nowowtworów niż kiedyś i o bardziej agresywnym przebiegu, u corazmłodszych niestety. Ale dobra koniec tego przygnębiającego tematu. Trzeba myslec pozytywnie i cieszyc się zyciem, a co bedzie to bedzie.My przeciez mamy powody do radości bo czekamu na nasze dzidzie : ) .

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

relgh371djw8agni.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie temat :(

proponuje szybki powrót do łóżeczek albo czegoś w tym stylu ;)

martafr, mimka84 lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:21

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

relgh371djw8agni.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie, to powiem Wam coś do śmiechu chociaż w piątek wcale śmiesznie mi nie było ...dowód na ciążowe zgąbczenie mózgu hih

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Jeszcze zanim mama dowiedziała się że ma raka, to dostała paraliżu nerwu twarzowego, lekarze ją leczyli sterydami i mówili, że to od zawiania, a ja jak zwykle dociekliwa, wyszukałam, ze to często jeden z pierwszych objawów toczącego się uczłowieka procesu nowotworowego. Potwierdziło się również ostatnio, bo kuzyn miał kilka lat temu taki paraliż, a teraz czeka go operacja usunięcia góza w mózgu.
    współczuję, widać będę musiała jednak naciskać na usunięcie tego,u mnie to niecały cm

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w lutym pochowaliśmy 1.5 roczną Polę na nowotwora.

ja chyba sobie przypomniałam i mam materac kokosowo piankowy:) no żyć mi to nie daje:) muszę dziś na strych wyjść:D

KASIA Kwiatek podaj linka do tej ślicznej sukieneczki szarej?:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamierzacie kupić monitor oddechu, zastawiała się może któraś już??

Krysti lubi tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

relgh371djw8agni.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w piątek wziełam auto mojego męża tzn nasze rodzinne,które jest calkiem nowe i wlasciwie jeszcze na gwarancji, byłam w mieśnie, w sklepie a na koniec pojechałam na stacje zatankować bo mi się kontrolka zapalila ( swoim czesto jezdze na oparach ale tu mysle dobra zatankuje ), podjechałam , myslalam o niebieskich migdałach jak ciągle ostatnio, wziełam pierwszy lepszy wąż z dystrybutora i leje, po chwili patrze fak , tankuje benzyne a to diesel. Zestresowalam sie. Pomyslalm ze rozciencze juz wlasciwym paliwem ; ) a wiec dolalam juz wlasciwego. Odjechalam od dystrybutora no i mysle. Zadzownilam do meza ktory byl gdzies pod miastem 80 km i nie mogl przyjechac, potem do assistance, zholowali auto do serwisu, mnie zgarnal kolega. Zabulilismy 600zl za czyszczenie ukladu paliwowego i wymiane jakis tam filtrow ale ufff nic powaznego sie nie stalo. Najdrozsze tankowanie w zyciu. Ciążowy obrzęk mózgu i wsytd jak ni wiem .

KasiaKwiatek, Justinka, liloe lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nawet nie próbuję nadrobić tego wszystkiego co tu nadrukowałyście, chyba ze 30 stron się uzbierało albo więcej :/

Powiedzcie mi Kochan,e czy któraś z Was miała może plamienia po współżyciu? bo mi się wczoraj przytrafiły i od razu mi się gorąco zrobiło jak zobaczyłam rano brązowy śluz na papierze :(

Dzień wcześniej wieczorem się przytulaliśmy z mężem i mam nadzieję, że to tylko jakieś obtarcie. Zwiększyłam dawkę dkppa do 2 na dzień bo tak zaleciła ginka i nospę przez jakieś 3 dni pobiorę. A wizyta dopiero za tydzień w czwartek :( umrę ze strachu do tego czasu.

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ