X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie zaczynajcie tematu raka ... mam go dość ... 14 lat temu pochowałam Mamę - rak piersi. W maju tego roku Mojego Przyjaciela lat 30 - rak mózgu, najgorsza z najgorszych postaci .. A teraz od 2 tyg Jego 2-letni synek leży na onkologii we Wrocławiu i przed chwilą się dowiedziałam, że guz który mu wycięli obok płuca składa się z 3 nowotworów .. konkretna diagnoza z końcem tygodnia ..

Nie rozumiem dlaczego na świecie dzieje się tyle zła :(

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam ale słyszałam że może występowac i żeby z nastepnym razem jednak odczekac co powie lekarz.

ziolko lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Dziewczyny, nawet nie próbuję nadrobić tego wszystkiego co tu nadrukowałyście, chyba ze 30 stron się uzbierało albo więcej :/

Powiedzcie mi Kochan,e czy któraś z Was miała może plamienia po współżyciu? bo mi się wczoraj przytrafiły i od razu mi się gorąco zrobiło jak zobaczyłam rano brązowy śluz na papierze :(

Dzień wcześniej wieczorem się przytulaliśmy z mężem i mam nadzieję, że to tylko jakieś obtarcie. Zwiększyłam dawkę dkppa do 2 na dzień bo tak zaleciła ginka i nospę przez jakieś 3 dni pobiorę. A wizyta dopiero za tydzień w czwartek :( umrę ze strachu do tego czasu.

Pewnie to nic złego, ale po co masz się zamartwiać do wizyty, ja bym zadzwonila do gina i zapytala, albo cie uspokoi albo każe przyjść wcześniej.

ziolko lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Dziewczyny, nawet nie próbuję nadrobić tego wszystkiego co tu nadrukowałyście, chyba ze 30 stron się uzbierało albo więcej :/

Powiedzcie mi Kochan,e czy któraś z Was miała może plamienia po współżyciu? bo mi się wczoraj przytrafiły i od razu mi się gorąco zrobiło jak zobaczyłam rano brązowy śluz na papierze :(

Dzień wcześniej wieczorem się przytulaliśmy z mężem i mam nadzieję, że to tylko jakieś obtarcie. Zwiększyłam dawkę dkppa do 2 na dzień bo tak zaleciła ginka i nospę przez jakieś 3 dni pobiorę. A wizyta dopiero za tydzień w czwartek :( umrę ze strachu do tego czasu.

ziolko my mamy zakaz współżycia od sierpnia :( masakra ... także nie pomogę w tej kwestii ale myślę, że to nic groźnego jeśli to tylko plamienie

ziolko lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia przykro mi : (. Ale temat już skończony ...chyba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 14:18

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:

przeczytaj sobie mój pierwszy post i mimo to u mnie wszystko ok, w terminie miesiączki mam silne bóle okresowe i lekkie plamienie brązowe a przebadana jestem wzdłuż i wszerz i wszystko dobrze, taka moja uroda, moja mama miała podobnie, po przytulankach też czasem mi się zdarzy ale odrobinę, zawsze jednak warto skonsultować z lekarzem

ziolko lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mi pyszna zupa jarzynowa wyszła !! Drugi raz w życiu robiłam :D mniam! :D :D :D

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe dobre z tym paliwem:D
    ja jak byłam z córą w ciąży w 8 miesiącu to wjechałam w babę-bo myślałam właśnie o niebieskich migdałach wrrr dlatego w tej ciąży mam zamiar jak najmmniej później poruszać się autem. jedynie tylko w lini prostej:D żadne manewry po mieście:P

FASIA dawaj no tu tej jarzynowej:)
    u mnie na obiad wielkie nic:P
    nie chce mi się....
    makaron z serem będzie najwyżej

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hehehe dobre z tym paliwem:D
    ja jak byłam z córą w ciąży w 8 miesiącu to wjechałam w babę-bo myślałam właśnie o niebieskich migdałach wrrr dlatego w tej ciąży mam zamiar jak najmmniej później poruszać się autem. jedynie tylko w lini prostej:D żadne manewry po mieście:P

FASIA dawaj no tu tej jarzynowej:)
    u mnie na obiad wielkie nic:P
    nie chce mi się....
    makaron z serem będzie najwyżej

Dawaj adres prześlę w słoiczku :D
    Ja zawsze jak nie mam pomysłu na obiad to robię makaron z białym serem i cynamonem :D luuubię :D

martafr lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia my tez mamy zakaz współżycia :( od wczoraj brzuch mnie boli mocniej, ale lezakuje i mysle ze będzie ok... co do raka piersi, moja rodzina tez niestety atakowana... brat mamy,dziadek,moja mamusia miała raka piersi,obustronna mastektomia,zyje. juz 10 lat skończyła od leczenia,ale niestety nie podniosła się z depresji...

mimka84 lubi tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:

U mnie też tak było, i się okazało że obtarło się zaraz przy wejściu do pochwy. Wgl od kąd jestem w ciąży czuję że jest meeeega ciasno! Na początku mamy problem z 'wejściem'. Nie mam pojęcia czemu tak jest, a potem właśnie mam poobcierane w środku. Tam jest wszystko mega ukrwione więc o obtarcia na prawdę nie trudno. Nie martw się, na pewno to o to chodzi :)

ziolko lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przechodząc na lżejsze tematy...ja dziś robię grzybową...natchnęłyście mnie tymi grzybami :D
    a co do sukienki ja kupiłam na allegro używaną, więc linku do nówki nie mam, choć moja wygląda jak nowa :) śliczna jest i nie mogę się doczekać jak ją założę z moimi emu :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś pomidorowka i kfc ;))

• Fasia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HWESTA a łykasz magnez dodatkowo ? Bo mi te bóle brzucha przeszły raz z magnezem ..

Robiłaś badania genetyczne czy jesteś obciążona ? Mutacja genu BRCA1 i BRCA2 ?

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i ja też zatankowałam kiedyś benzynę do diesla...ale nie byłam wtedy w ciąży więc nie mogę zwalać na nasze zgąbczenie mózgu :D :D :D tyle tylko, że samochód nie był mój a pożyczony, ale nic się nie stało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 14:28

martafr lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ale mi narobiłaś ochoty na taką jarzynową, jutro zrobię .

Fasia lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    a i ja też zatankowałam kiedyś benzynę do diesla...ale nie byłam wtedy w ciąży więc nie mogę zwalać na nasze zgąbczenie mózgu :D :D :D tyle tylko, że samochód nie był mój a pożyczony, ale nic się nie stało
    to nieźle też... pan w serwisie pocieszał mnie, że to często się zdarza ale nie czułam się pocieszona

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia lykam aspargin- magnez i potas :) czuje bąbelki w brzuchu,dzidzia sie obudziła :)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Fasia ale mi narobiłaś ochoty na taką jarzynową, jutro zrobię .

Jem tak mało warzyw, że taka jarzynówka to dla mnie bomba warzywna hihi :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    HWESTA a łykasz magnez dodatkowo ? Bo mi te bóle brzucha przeszły raz z magnezem ..

Robiłaś badania genetyczne czy jesteś obciążona ? Mutacja genu BRCA1 i BRCA2 ?
    nieeeeee nie robiłam nic a to trzeba zrobić? a czym mam być obciążona skoro mam zdrowe jedno dziecko?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ