X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie zaczynajcie tematu raka ... mam go dość ... 14 lat temu pochowałam Mamę - rak piersi. W maju tego roku Mojego Przyjaciela lat 30 - rak mózgu, najgorsza z najgorszych postaci .. A teraz od 2 tyg Jego 2-letni synek leży na onkologii we Wrocławiu i przed chwilą się dowiedziałam, że guz który mu wycięli obok płuca składa się z 3 nowotworów .. konkretna diagnoza z końcem tygodnia ..

Nie rozumiem dlaczego na świecie dzieje się tyle zła :(

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam ale słyszałam że może występowac i żeby z nastepnym razem jednak odczekac co powie lekarz.

ziolko lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Dziewczyny, nawet nie próbuję nadrobić tego wszystkiego co tu nadrukowałyście, chyba ze 30 stron się uzbierało albo więcej :/

Powiedzcie mi Kochan,e czy któraś z Was miała może plamienia po współżyciu? bo mi się wczoraj przytrafiły i od razu mi się gorąco zrobiło jak zobaczyłam rano brązowy śluz na papierze :(

Dzień wcześniej wieczorem się przytulaliśmy z mężem i mam nadzieję, że to tylko jakieś obtarcie. Zwiększyłam dawkę dkppa do 2 na dzień bo tak zaleciła ginka i nospę przez jakieś 3 dni pobiorę. A wizyta dopiero za tydzień w czwartek :( umrę ze strachu do tego czasu.

Pewnie to nic złego, ale po co masz się zamartwiać do wizyty, ja bym zadzwonila do gina i zapytala, albo cie uspokoi albo każe przyjść wcześniej.

ziolko lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Dziewczyny, nawet nie próbuję nadrobić tego wszystkiego co tu nadrukowałyście, chyba ze 30 stron się uzbierało albo więcej :/

Powiedzcie mi Kochan,e czy któraś z Was miała może plamienia po współżyciu? bo mi się wczoraj przytrafiły i od razu mi się gorąco zrobiło jak zobaczyłam rano brązowy śluz na papierze :(

Dzień wcześniej wieczorem się przytulaliśmy z mężem i mam nadzieję, że to tylko jakieś obtarcie. Zwiększyłam dawkę dkppa do 2 na dzień bo tak zaleciła ginka i nospę przez jakieś 3 dni pobiorę. A wizyta dopiero za tydzień w czwartek :( umrę ze strachu do tego czasu.

ziolko my mamy zakaz współżycia od sierpnia :( masakra ... także nie pomogę w tej kwestii ale myślę, że to nic groźnego jeśli to tylko plamienie

ziolko lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia przykro mi : (. Ale temat już skończony ...chyba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 14:18

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:

przeczytaj sobie mój pierwszy post i mimo to u mnie wszystko ok, w terminie miesiączki mam silne bóle okresowe i lekkie plamienie brązowe a przebadana jestem wzdłuż i wszerz i wszystko dobrze, taka moja uroda, moja mama miała podobnie, po przytulankach też czasem mi się zdarzy ale odrobinę, zawsze jednak warto skonsultować z lekarzem

ziolko lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mi pyszna zupa jarzynowa wyszła !! Drugi raz w życiu robiłam :D mniam! :D :D :D

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe dobre z tym paliwem:D
    ja jak byłam z córą w ciąży w 8 miesiącu to wjechałam w babę-bo myślałam właśnie o niebieskich migdałach wrrr dlatego w tej ciąży mam zamiar jak najmmniej później poruszać się autem. jedynie tylko w lini prostej:D żadne manewry po mieście:P

FASIA dawaj no tu tej jarzynowej:)
    u mnie na obiad wielkie nic:P
    nie chce mi się....
    makaron z serem będzie najwyżej

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hehehe dobre z tym paliwem:D
    ja jak byłam z córą w ciąży w 8 miesiącu to wjechałam w babę-bo myślałam właśnie o niebieskich migdałach wrrr dlatego w tej ciąży mam zamiar jak najmmniej później poruszać się autem. jedynie tylko w lini prostej:D żadne manewry po mieście:P

FASIA dawaj no tu tej jarzynowej:)
    u mnie na obiad wielkie nic:P
    nie chce mi się....
    makaron z serem będzie najwyżej

Dawaj adres prześlę w słoiczku :D
    Ja zawsze jak nie mam pomysłu na obiad to robię makaron z białym serem i cynamonem :D luuubię :D

martafr lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia my tez mamy zakaz współżycia :( od wczoraj brzuch mnie boli mocniej, ale lezakuje i mysle ze będzie ok... co do raka piersi, moja rodzina tez niestety atakowana... brat mamy,dziadek,moja mamusia miała raka piersi,obustronna mastektomia,zyje. juz 10 lat skończyła od leczenia,ale niestety nie podniosła się z depresji...

mimka84 lubi tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:

U mnie też tak było, i się okazało że obtarło się zaraz przy wejściu do pochwy. Wgl od kąd jestem w ciąży czuję że jest meeeega ciasno! Na początku mamy problem z 'wejściem'. Nie mam pojęcia czemu tak jest, a potem właśnie mam poobcierane w środku. Tam jest wszystko mega ukrwione więc o obtarcia na prawdę nie trudno. Nie martw się, na pewno to o to chodzi :)

ziolko lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przechodząc na lżejsze tematy...ja dziś robię grzybową...natchnęłyście mnie tymi grzybami :D
    a co do sukienki ja kupiłam na allegro używaną, więc linku do nówki nie mam, choć moja wygląda jak nowa :) śliczna jest i nie mogę się doczekać jak ją założę z moimi emu :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś pomidorowka i kfc ;))

• Fasia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HWESTA a łykasz magnez dodatkowo ? Bo mi te bóle brzucha przeszły raz z magnezem ..

Robiłaś badania genetyczne czy jesteś obciążona ? Mutacja genu BRCA1 i BRCA2 ?

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i ja też zatankowałam kiedyś benzynę do diesla...ale nie byłam wtedy w ciąży więc nie mogę zwalać na nasze zgąbczenie mózgu :D :D :D tyle tylko, że samochód nie był mój a pożyczony, ale nic się nie stało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 14:28

martafr lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ale mi narobiłaś ochoty na taką jarzynową, jutro zrobię .

Fasia lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    a i ja też zatankowałam kiedyś benzynę do diesla...ale nie byłam wtedy w ciąży więc nie mogę zwalać na nasze zgąbczenie mózgu :D :D :D tyle tylko, że samochód nie był mój a pożyczony, ale nic się nie stało
    to nieźle też... pan w serwisie pocieszał mnie, że to często się zdarza ale nie czułam się pocieszona

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia lykam aspargin- magnez i potas :) czuje bąbelki w brzuchu,dzidzia sie obudziła :)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Fasia ale mi narobiłaś ochoty na taką jarzynową, jutro zrobię .

Jem tak mało warzyw, że taka jarzynówka to dla mnie bomba warzywna hihi :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    HWESTA a łykasz magnez dodatkowo ? Bo mi te bóle brzucha przeszły raz z magnezem ..

Robiłaś badania genetyczne czy jesteś obciążona ? Mutacja genu BRCA1 i BRCA2 ?
    nieeeeee nie robiłam nic a to trzeba zrobić? a czym mam być obciążona skoro mam zdrowe jedno dziecko?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ