X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    dziewczyny jecie grzyby w ciąży bo dostałam od rodziców mrożone, suszone, wekowane i zrobiłabym sosik z tych wekowanych i nie wiem, rodzice to "starzy grzybiarze" wiec muchomorów nie ma i robali
    Mozesz chyba choc mnie sasiadka ostatnio czestowala to odmowilam :D tu w Szkocji tez grzyby :/są

• Justinka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Cześć wszystkim. A propos łóżeczek to my przedwczoraj kupiliśmy używane, piękne łóżeczko za 100zł z olx. Jestem zachwycona, ale powiem Wam, że jeśli chodzi o materacyk to lepiej zawsze kupić nowy. My dostaliśmy do tego łóżeczka taki gryczano-piankowo-kokosowy i tak sceptycznie do niego podeszłam już na samym początku, po czym upchnęłam go do kanapy syna i pomyślałam "a niech sobie na razie leży". No i mnie wieczorem coś natchnęło i wyszukałam w necie informacji na temat takich materacy i nagle natknęłam się na opisy ludzi, jak to z tych materacy wyłażą robale fuuuj. Bo podobno po jakimś czasie lubią się w tej gryce namnażać. Mówię więc do męża, żebyśmy wyjęli ten materac z kanapy i powiem Wam, że jak ją otworzyłam, to aż mnie zamdliło. One powyłaziły z tego materaca już (po ok.2 godz.) i łaziły w środku w tej kanapie syna, no masakra, takie małe wijące się brązowawe z czarnymi łebkami. Zaraz mąż wywalił na śmietnik ten materac i oczywiście do wieczora porządki, żeby nic nie zostało. Używanemu materacowi dziękujemy!
    O rety pierwsze słyszę o tych robalach, też przy synu trochę czytałam bo nie wiedziałam jaki materac kupić, ale o czymś takim nie słyszałam :| ech my mamy właśnie ten gryczano-piankowo-kokosowy no już 2 lata z hakiem i nie zaobserwowałam nic :| ech chyba jak będziemy kupować synkowi nowe łóżko to jemu i dzidzi nowe materace... fujjjjjjj a synek teraz śpi, aż mnie ciarki przeszły :|

Wracając do łóżeczek polecam te z szufladą na dole, bardzo przydatne, zwłaszcza gdy ma się mało miejsca w domu ;)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    z tym zdejmowanym bokiem to fajna sprawa, u brata malec sobie rano jak jeszcze spali sam wychodził i już buszował w zabawkach w salonie:)
    One tez są fajne te sciagane boki :) praktyczne

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    mam taką ochotę na sosik grzybowy z kluseczkami:)
    Daj troche hihi tez bym zjadla moj tata tez zapalony grzybiarz mama mowi mi ze juz ją tak opsypal grzybami ze szook haha

martafr lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) czytam Was od jakiejś godziny i próbuje nadrobić zaległości. Na szczęście dobrnełam do końca :D zapomniałam już o czym czytałam na początku hihi :D

Ja mam dwa łóżeczka. Jedno wiem jak wygląda, bo jeszcze do niedawna było używane a drugie jest zapakowane a że nie ma gdzie go rozłożyć to nie próbujemy. Zajrzałam tylko ostatnio do wózka żeby sprawdzić czy jakiś zdezelowany nie jest ale wygląda jak nówka sztuka :)
    Mąż mówi, ze jak chcę to kupimy nowy ale to by była ekstrawagancja kupować wózek który jak piszecie (gondola) sprawdzi się przed jakieś pół roku. Zainwestujemy najwyżej w lepszą spacerówke jeśli dwie które mamy sie nie sprawdzą :D

Co do spotkania np w Krakowie z brzuszkami to ja bardzo chętnie, na chwilę obecną, bo później różnie może być więc na 100% nie obiecuję :)

Krysti - trzymam kciuki za Twojego, na pewno pójdzie Mu świetnie :)

U mnie na gazie zupka jarzynowa :D a na drugie kotlety schabowe z ziemniakami i surówką z marchewki i jabłuszka :D

KasiaKwiatek, Robotka1, martafr lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam wcinam grzyby :D jeśli z zaufanego źródła to spoko.
    moje dziewczyny też miały materace gryczano-kokosowe i nic się nie działo robaczywego :D poobserwuję

• Justinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    z tym zdejmowanym bokiem to fajna sprawa, u brata malec sobie rano jak jeszcze spali sam wychodził i już buszował w zabawkach w salonie:)
    U nas są wyjmowane 4 szczebelki... i jak dowiedziałam się że jestem w ciąży stwierdziłam że nie będę takiego klocka dźwigać ok15kg :), aby wkładać i wykładać go z łóżeczka ;) więc wyciągnęłam mu szczebelki, ale miał frajdę z wchodzenia ;) po czym raz, drugi spał z otwartymi, ale 3 razem wypadł :| on strasznie się wierci ja śpi... później za jakiś czas znowu wypadł... od tamtego momentu owszem wejdzie do łóżeczka ale pierwsze co każe sobie wsadzić jeden szczebelek aby było tak wąsko że nie wypadnie :D śmiejemy się że bez tego szczebelka się nie położy i sam się go domaga :) no a jakoś od 2 tygodni wyczaił jak się szczebelek wyjmuje i teraz elegancko jak wstanie sam sobie wyjdzie, a jak my śpimy to przyjdzie do nas albo idzie po zabawki do pokoju obok :)

KasiaKwiatek, martafr lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:19

• Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jem grzyby:D

MARTA ja mam całą serię mebli stuva z ikei dla córci:) i będę je przenosić do dziecięcego:) a córce chce kupić łóżko piętrowe też ze stuvy z biurkiem na dole:)

ejj nie żartujcie z tymi materacami, jakis mam po córce, kupowałam nowy, zafoliowany szczelnie i aż się boję go odpakować:P ciekawe czy mnie zaskoczy:D

KRYSIA mi się podoba takie łóżeczko:) jak dobrze pójdzie to bede miec osobno łóżeczo i obok niego przewijak z komódkami:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdziliśmy że zakupimy taki lateksowo-piankowy.

relgh371djw8agni.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba właśnie nie powinno się jeść grzybów w ciąży; już pomijając to, że można trafić na muchomora ( ale to nawet nie w ciąży nie jest zalecane) to chodzi o to, że grzyby są w sumie małowartościowe i chłoną z cały syf ze ściółki ( czy jak to się nazywa :P). Więc chyba kilogramami bym nie jadła ale tak troche, żeby zaspokoić ochotkę to chyba można, bez przesady. Ja wczoraj np skubnęłam sobie dwa takie marnowane ze słoiczka : ). Pycha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 13:30

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti fajowe to łóżeczko, ale chyba drogie?

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BAMBI wątpię że ktoś je kilogramami:P
    mi wystarczy jak raz na jakiś czas mama zrobi zupę grzybową:D
    mamusia zbiera, zna się na grzybkach więc jej ufam:)
    a własnie mama ostatnio mnie przekonywała że jednak udowodniono że grzyby mają dużo wartości odżywczych-w co nie mogę uwierzyć.
    a to że są ciężkostrawne to inna sprawa;)

KasiaKwiatek, martafr lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti, a to łóżeczko nie jest czasem krótsze niż 120cm? Chodzi mi o obszar dla dziecka.

relgh371djw8agni.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie super to łóżeczko Krysti. Jak polska firma to podrzuć moze jakiegoś linka

Krysti lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi grzybami to już człowiek ma w głowie mętlik, ostatnio czytałam że ponoć grzyby przez lata uważane za bezwartościowe teraz naukowcy obalają tę tezę i ze mają własnie z runa leśnego mnóstwo minerałów itp. ale kij wie jak jest naprawdę, boczniaki to wcinam czasem bo mają białko, robię z nich takie niby schabowe lub sosik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 13:35

KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka też słyszałam o grzybach, mają właściwości antynowotworowe, ale spoko Bambi ja też kilogramami nie jem :D zupka czasem lub w sosie do mięsa no i moje ukochane marynowane ale to raz w miesiącu pewnie, nie częściej :)
    Krysti mi też jakieś krótsze to łóżeczko się wydaje, jaki to wymiar?

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    BAMBI wątpię że ktoś je kilogramami:P
    hehe no ja bym jadła Robotka gdyby nie obecna sytuacja hih

martafr lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.sklep.meble.pl/p44973,lozeczko-dzieciece-paso-doble-z-przewijakiem-szufladkami-i-szuflada-na-posciel.html

olaboga za 1600 pln :P
    zostane przy ikei

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie cierpię grzybów, a zupy grzybowej to nawet wąchać nie mogę :D

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ