X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Wrocilismy z galerii. Zapakowalismy malego do samochodu, po drodze zasnal, zrobilismy zakupy, wrocilismy do domu, a on dalej spi w foteliku. Juz 3 godziny.. ciekawe kiedy wstanie i czy uda mu sie jeszcze zasnac. Ogolnie nastawiam sie na bezsenna, ciezka noc....

Sylvia ja wcale nie jem jablek. Od lat. Boli mnie po nich brzuch. Natomiast jesli to ma pomoc Julkowi to sprobuje... slyszalam, ze najlepsze sa takie z piekarnika. Jak sie je robi?

Czy wy kapiecie dzieci codziennie?
    My codziennie od początku. Kurcze jakoś nie jestem przekonana do kapania co 2-3 dni. Sama się kapie codziennie to i dzieci kapie :P

Fasia zawijasz jablko w folie aluminiowa i do piekarnika na 200 stopni na 15-20 minut. Ja sobie robie po 3-4 i wtedy sobie stopniowo zjadam :) Dziś tez jadłam. Pyszne są ;)

A Wy jecie kiwi? Bo ja na jablkach ciagle jade :P Napiszcie jakie owoce jeszcze jecie, bo nie mam pomyslu ;)

Fasia lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem głównie jabłka, banany i gruszki. Za kiwi nie przepadam ale ogólnie to bym uważała z tym owocem

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zjadłam pierwszu raz kiwi. Jem pieczone jabłka z maselkiem i cynamonem i banany :-D

Ja wybudzam do kąpieli, potem kolacyjka i spanie:-D

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 12:22

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zjadłam wczoraj kiwi i nic się nie stało :)

A dzis zgrzeszyłam totalnie, zjadłam smażonego dorsza :D Jeah! Zła matka, zła!

Ewelcia, mantissa, Aguś86, Murraya lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam sie pochwalić, waga małej 3420 :) mamy prawie 1 kg od wyjścia ze szpitala :)
    A ja zjadłam 3bita.... A jutro zjem pizzę!
    Dziecko 1 kg do przodu, matka 10 kg do tylu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 22:08

Ewelcia, Gosha, mantissa, malinka1984, Aguś86, Murraya, lysinka, misia83, maggie86 lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 12:22

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ewelcia, powiedz jak ty robisz z kapaniem dwójki?
    Ida kąpiemy razem z mężem więc ją jednego on drugiego i potem razem na cyc albo butlą dokarmiamy. Sama nie dalabym rady...

Gosha, mantissa, malinka1984, Aguś86, Murraya, Ida lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem wszystkie owoce oprócz pomarańczy, grejfrutow i truskawek.

Maly spioszek dopiero się obudził. Ciekawe cży zasnie bez problemu. A w ogole to już trzecia nocka bez marudzenia przy odkładaniu. :)

Aguś86 lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Fasia, a szumiś wam nie pomaga w zaśnięciu?

Jeszcze czekamy na szumisia. Wzięliśmy takiego spersonalizowanego, co ma wyszyte imię i datę urodzenia na łapce i na niego się czeka do 18 dni. Pisałam dziś do nich i koło czwartku powinni go wysłać wiec na przyszły tydzień dopiero będzie

Ida lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane

Fasiu u mnie espumisan, herbatka z kopru działały i ciepłe okłady na brzuszek działały ale na następny dzień i kupka ruszyła więc spokojnie może jutro będzie wszystko super i Julek odeśpi dzisiejszy dzień po zrobieniu kupki... pamiętam że sama się cieszyłam jak nie wiem co gdy Gabrysia nawaliła w 2 pieluchy po kilku dniach zastoju kupkowego:)

Hwesta gratuluje wagi Alicji a u nas dziś 3190 po 2 tygodniach w domku i z wagą wyjściową ze szpitala 2640 g więc bardzo się cieszę bo to tylko z mojego małego cyca:)

Dziewczyny jak Wasze starsze dzieci przyjęły dzidzie w domu i czy jest bardzo ciężko?

Czy Kwiatuszek dawała znać czy urodziła?

Amy cholernie Ci współczuje rozłąki ale najbardziej tego,że teściowa z mężem wprowadzili swoje rządy i totalnie Cie wykluczyli jeśli chodzi o decyzję mlekową a to Twoje zdanie jest najważniejsze w porozumieniu z lekarzami. No nic już niedługo będziesz w domu i przejmiesz dowodzenie a Olek urwie Ci cycki z radości:)

Amy_ lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia jak karmisz z obu cyckow to później od którego zaczynasz??bo mój te cyce zjada ale w odstępie czasu pół godziny lub godzinkę i później zaczynam od tego pierwszego bo pełniejszy jest a czytałam ze trzeba zaczynać od tego co się skończyło poprzednio karmić i sama nie wiem ...

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Ida kąpiemy razem z mężem więc ją jednego on drugiego i potem razem na cyc albo butlą dokarmiamy. Sama nie dalabym rady...
    Ewelcia podziwiam Ciebie i Twojego męża że tworzycie taki zespół to ważne by mieć oparcie w bliskich i to nie tylko przy bliźniętach. U mnie niestety rzeczywistość zweryfikowała mojego męża niestety niezbyt pozytywnie. Pewnie nie uwierzycie ale potrafi kilka dni nie wziąć małej na ręce i ze 2 zdania powiedzieć "jaka jesteś ładna" i "cześć Gabrysiu" Gdy prosiłam o przewinięcie to poddał się po rozebraniu małej (bo obsikała ubranko gdy ją przewijał).
    Jestem załamana i samotna (mąż nie wziął nawet dnia wolnego), nie pocałuje mnie nie przytuli a ja potrzebuje tego, nie wiem czy dam radę wytrwać z nim kolejne lata.

Przepraszam za moje żale ale bardzo tego mi brakowało i to że się wygadam pomoże mi trochę w pustce którą czuję.

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Fasia jak karmisz z obu cyckow to później od którego zaczynasz??bo mój te cyce zjada ale w odstępie czasu pół godziny lub godzinkę i później zaczynam od tego pierwszego bo pełniejszy jest a czytałam ze trzeba zaczynać od tego co się skończyło poprzednio karmić i sama nie wiem ...
    Iwonka podobno lepiej zacząć tak jak napisałaś od tego, który ostatnio był używany i ja staram się tak robić chyba,że ewidentnie czuję, że któraś pierś jest zbyt przepełniona i muszę dla ulgi przystawić dziecko.

iwonka1077 lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czym szczepicie w 2 miesiącu chodzi mi o konkretne nazwy? Niestety pediatra olał temat a chce podjąć jakąś decyzję zanim pójdę po receptę bo raczej zdecyduje się na szczepionkę skojarzoną.

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, ja szczepiłam 5w1, jutro sprawdzę w książeczce nazwę i ci napiszę. Przykro mi z powodu zachowania twojego męża. Niestety, niektórzy mężczyźni słabo sobie z takimi maluchami radzą. Mój też ma problemy z zakładaniem przez główkę i wkładaniem rękawków. Z butli też nie bardzo chce karmić, bo mówi, żeby małego nie dekoncentrować, że najpierw 30 ml z butli od jednej osoby a później przekładanie do mnie na cyca. I trochę się przez to martwiłam, że nie będzie się chciał małym zajmować. Ale po kilku tygodniach, kiedy musiałam wyjść parę razy na więcej niż 3h to spokojnie sobie radzi. I butlę da i mleko podgrzeje i nawet to nieszczęsne body założy. Nawet zabiera małego na spacerki kilugodzinne do babci i do znajomych, żebym miała trochę czasu dla siebie. Może u Ciebie też tak będzie, jak dziecko będzie troszeczkę większe? Może po prostu boi się takiego maluszka? Życzę odmiany z całego serca. :)

A powiedz, jak ty się czujesz?

Nadzieja84 lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:

Zaczynam od tej piersi w której mam mniej mleka i jak ją oprozni to wtedy dostawiam do tej twardej i pełnej. Źle robie?

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mala wygrala dzis wszystko obudzila sie o 1 do 2.30 nie chciała spac robismy z mężem wszystko na końcu wsadzilam ja do jej łóżeczka i wiecie co zasnela! Ma chyba dosyć naszego towarzystwa albo stwierdzila że ma za malo:miejsca w naszym łóżku

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    Ewelcia podziwiam Ciebie i Twojego męża że tworzycie taki zespół to ważne by mieć oparcie w bliskich i to nie tylko przy bliźniętach. U mnie niestety rzeczywistość zweryfikowała mojego męża niestety niezbyt pozytywnie. Pewnie nie uwierzycie ale potrafi kilka dni nie wziąć małej na ręce i ze 2 zdania powiedzieć "jaka jesteś ładna" i "cześć Gabrysiu" Gdy prosiłam o przewinięcie to poddał się po rozebraniu małej (bo obsikała ubranko gdy ją przewijał).
    Jestem załamana i samotna (mąż nie wziął nawet dnia wolnego), nie pocałuje mnie nie przytuli a ja potrzebuje tego, nie wiem czy dam radę wytrwać z nim kolejne lata.

Przepraszam za moje żale ale bardzo tego mi brakowało i to że się wygadam pomoże mi trochę w pustce którą czuję.
    Pewnie się boi tak małego dziecka,z moim mężem to samo było, musisz mu mała dawać przypadkiem na ręce bo do łazienki musisz czy coś,i się powoli przyzwyczai ewentualnie przeprowadzić rozmowę i powiedz mu czego oczekujesz itd.

Nadzieja84 lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia Nio nie wiem kwestia czy z obu tak samo zjada??czytałam ze trzeba zacząć od tej co wcześniej skończył jeść, my się nakarmilismy i idziemy spać, a u mnie wieczorem burza była a teraz pada deszcz non stop...

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
‹‹ 4444 4445 4446 4447 4448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ