X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytając Wasze posty utwierdzam się w przekonaniu że mam meza idealnego:-D na szkole rodżenia słuchał notował żeby pamiętać co i jak. Po cesarce robił wszystko przy dzieciach choć widziałam że nieudolnie ale robil. Zawsze wypieral się orzebierania kupy a pierwsza smolka trafiła sie właśnie jemu:-P pomagał mi w szpitalu i robił przy dzieciach-siedzial u nas od 9-21! Po powrocie do domu na zwolnienoi na opoeke też robił wszystko i jeszcze domowe rzeczy zeby mnie odciażyć. Teraz wrócił do pracy i mimo tego wstaje w nocy i pomaga mi kaemic. Chłopcy ostatnio srednio z nami w nocy współpracują i widzę jego irytacje jak 100ml jedzą 45min ale mimo tego dzielnie się trzyma...dzisiaj puściły nerwy bo Kuba dosłownie godzinę jadł i jeszcze wypluł połowę potem nie chciał odbić w międzyczasie 2razy się tak zesral że trzeba było go calego przebierać a na koniec zasikal body podczas przebierania...chyba każdy by zwątpił:-P
    Od dzisiaj postanowione nie narzekam na noego bo na prawde jest idealny!

A ją właśnie standardowo z laktatorem

mantissa, Anka1501, Aguś86, lysinka, KasiaKwiatek, Krysti, Ida, Justinka, Angela89, Nadzieja84, misia83, maggie86 lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my sie karmimy

Synuś dał mi pospać, zamiast pobudka o 1 to 2.45 :))
    A przez to ze karmienie było o 11 bo późno kąpiel była wczoraj. chyba tak będziemy robić ze ostatnie karmienie późno wtedy mam pare godzin na złapanie snu

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka a mi położna mówiła, że jak zaczynam karmić z jednej piersi to do dwóch godzin jeśli dziecko znosi zglodnieje daje ta sama pierś, a jak minęło ponad dwie godziny od ostatniego karmienia to wtedy daje druga.
    Gdybym miała dawać ta z której skończyłam karmić, a Julek by się najadal jedna piersią to wychodziłoby ze ciągle je z jednej :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)
    Oficjalnie dołączam do matek karmiących nad ranem :)
    mam nadzieję, że dziś wyjdziemy do domku :) bilirubina 4, wszystkie badania super więc czekam na decyzję po obchodzie.
    Mój ciągnie cyca jak pijawka, wczoraj baaaardzo często a dziś w nocy juz elegancko budził się co 3 godziny sam, bez płaczu, mlaskaniem :) także jestem wypoczęta.
    Ze szpitala jestem bardzo zadowolona ale już chcemy do domku :)

Buziaki dla Wszystkich cioć, dziękujemy za gratki, a zdjątko Mikiego wrzucę za parę dni pewno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 06:42

Ewelcia, Fasia, mantissa, Amy_, lysinka, iwonka1077, CzaryMary, Krysti, Ida, Justinka, Murraya, Gosha, sylvia007, Angela89, Aguś86, liwi, Nadzieja84, Lali, misia83, maggie86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps i opiszę poród bo i dla mnie będzie pamiątka :) zanim ulecą z pamięci szczegóły. Ale generalnie szybko choć boleśnie. Najważniejsze, że bez nacinania, położna ochroniła krocze :) brykam już jak sarenka

mantissa, Amy_, lysinka, CzaryMary, Krysti, Justinka, Murraya, Gosha, Fasia, sylvia007, Angela89, Nadzieja84, misia83, maggie86 lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze porannego karmienia :(

Jeszcze dwa dni...

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po nacieciu tez brykalam jak sarenka :)
    W ogole mnie to naciecie i szycie nie wzruszylo. Zaraz po szyciu siedzialam okrakiem na lozku. Tesciowa tulko mnie krzyczala zebym uwazala ale nic nie strzelilo :P
    Dzisiaj nie ma sladu :)

KasiaKwiatek, Murraya, Gosha lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to moge rodzic znow nawet jutro <3 :P

Ewelcia, KasiaKwiatek, Murraya, Gosha, Fasia, Militta110816, maggie86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super kwiatku ze tak szybko wracasz do formy :-) obyscie jak najszybciej wyszli z tego szpitala...

Amy - może ordynator zrobi Ci niespodzianke i wypuści Cie jutro ? :-)

U mnie syn cyckiem pogardził - krzyk, rozpacz,tluczenie matki piastkami ... Dlatego teraz wisze na laktatorze :-\

Fasia- jak Julek ? Noc ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 07:37

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary nie ma szans. Piatek jest juz niespodzianka bo powinnam wyjsc dopiero w sobote i nie jest to uzaleznione od widzi misie ordynatora tylko od konkretnej dawki dozylnie podanych antybiotykow :/
    min 8 dni na dozylnych musze byc zeby bakteria znow sie nje zaczela mnozyc. To jakies ciulostwo ktore atakuje nerki stawy serce..
    gadalam z oddzialowa i mowi ze mialam duzo szczescia ze "poszlam" na antybiotyk.. bo byla dziewczyna z tym samym i nie zareagowala na leki - uszkodzone nerki serce i stawy az w jakims innym szpitalu jej ppomogli bo dochodzilo do zakazenia calego organizmu.. nie wiem czy nie na warszawe stad pojchala. I tez po porodzie dziewczyna :/

Boze jak sie ciesze ze wyjde z tego bez wiekszego szwanku
    Ech

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 07:45

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna ale masz przygody Amy :( współczuję bardzo ale szczęście w tym nieszczęściu, że reagujesz na leki i że dziś już środa ;) dwa
    dni i do Olka!!!

Amy_, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry Kochane Mamuśki :)

U mnie super Ignas Jest Cudowny normalnie moge caly czas siedziec i patrzec na synusia dzien i noc :)
    Zaczelam śpiewac mu piosenki krore pozostaly mi w glowie z mojego dziecinstwa <3 sucha i się usmiecha :)
    Robie mu masaż ciala relaksujący dla noworodkow :) dostalam fajną ksiązke jak to robic i się ucze :)

Ignaś lubi jak jestem blisko niego ,moj glos dziala na niego uspakajająco .

Dziś pierwszy dzien sami w domku zostalismy ,moj R juz do pracy wrocil .

Czuje się super po cc naciecie pieknie goi się jest w takim miejscu ze nie widac bikini w lecie zaloze :d

Pogoda jest deszczowa u mnie pada :/ no nic pocieszevsię dzis filmami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 08:05

Justinka, Ida, CzaryMary, Murraya, Gosha, lysinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaK super ze juz do formy wracasz i ze synus spokojny <3

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , witam ze ssakiem na cycu. Noc ciezkawa, od 1.30 do 6 płacz , mamrotanie, płytki sen i ciagle przytulać sie chciała. Teraz to samo, ale uśmiech był rano i wynagrodził mi wszystko :)
    Wysypka nadal, to jednak mleko krowie w ktorym rozrabiałam femaltiker i pewnie stad to większe ulewanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , witam ze ssakiem na cycu. Noc ciezkawa, od 1.30 do 6 płacz , mamrotanie, płytki sen i ciagle przytulać sie chciała. Teraz to samo, ale uśmiech był rano i wynagrodził mi wszystko :)
    Wysypka nadal, to jednak mleko krowie w ktorym rozrabiałam femaltiker i pewnie stad to większe ulewanie

• Ida Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 12:22

Amy_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:

Hwesta ja rozrabiam femaltiker w wodzie przygotowanej - dobry :-)

Amy no to jakąś cholera sie do Ciebie przyplatala. Dobrze ze sepsa sie nie skończyło. Jeszcze chwilka i będziesz miała Olusia przy piersi.

Mojego dzisiaj brzuszek boli :-\ co chwila biedak sie wybudza i puszcza baczki. Ehhh ile ja bym dala żeby ten bol wziąć na siebie.

hwesta, Amy_ lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 12:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u waszych dzieci tez wyskakują chrostki takie drobniutkie Ignasiowi wywaliło nie duzo ale sa w okolicy policzek .Czym to smarować czy wystarczy woda przegotowana i przecierać wacikiem .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 09:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Ignas się ostatnio przekręcił sam na bok chwila to była :) hihi silny jest głowę podnosi do gory tez jak na brzuszku lezy :)

Czy któraś z was ma chustawke dla dziecka taką co się ustawia i sama buja z pilotem tez ,zastanawiam się nad kupnem tylko mysle ze kupie jak bedzie ciut większy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 09:07

‹‹ 4445 4446 4447 4448 4449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ