X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka zmieniaj lekarza, bo to chore co Ci powiedział!

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłam kawę z cytryną, bo mi łeb rozsadza ... ochyda ! ale ponoć pomaga ...

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wizytę w piątek, jutro idę zrobić badania mitologię, mocz i WR mam nadzieję, że ok wyjdą zwłaszcza mocz bo ostatnio kiepski był. Tylko muszę pamiętać żeby rano nasiusiać do pojemniczka :-) chyba postawie go sobie na blacie w łazience to może go rano dojrzę :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

Kawa z cytryną :D o feeee.... ;)

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie ok, wszystko wzorcowo i usg 27.10.
    Dziś mogłam posłuchać kopniaków malucha ponieważ Pani ginekolog przyłożyła głowicę od ktg i to było cudne, choć dziecku się nie podobało ponieważ szybko uciekło w drugi koniec brzusia.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Kawa z cytryną :D o feeee.... ;)

Dokładnie tak ale pomaga nawet na migreny. Czytałam o tym dużo w internecie i nawet teściowa mówiła ostatnio, że kawa z cytryną ratowała jej życie w ciąży, bo przecież proszków nie można brać .. Małą szklankę jakoś wypiłam ale ochyda :P

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I uwaga! przybralam od początku ciąży cały 1 kg :D a brzuch wielki i cycki też całkiem spore hehe... Mogę się dalej obrzerac ;)

martafr, Fasia, Rudzia lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia muszę spróbować tego elixiru :D

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przytyłam tylko kg więc można się dalej objadać hihi :Da później jak wystrzelimy na wadze to się za głowy złapiemy :P

Anka1501, Krysti lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam skierowanie na WR i TSH. Lekarka zalecila tez zrobić HIV i HCV. Robicie może takie badania dodatkowe czy raczej nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogarnęłam trochę mieszkanie, kurze, zmywanie, odkurzanie bo mąż rano przed wyjściem do pracy mówi że po powrocie musi poodkurzać bo trochę się już zaniedbało no to sobie myślę że już go wyręczę,śmieję się bo raz mam tak że wszystko w szafach, w szafkach w kuchni poukładałam,pomyłam,innego dnia mnie na okna naszło a teraz nic, leń totalny, prania sterta do prasowania, mąż codziennie szuka w niej skarpet ale nie narzeka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 18:14

Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystkie zrobione te które wymieniłaś.

Krysti lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka u mnie tsh jest badane na bieżąco, bo miałam za wysokie. Natomiast jeśli chodzi o WR, HIV, HCV, TOXO, różyczka - to będę teraz robić, bo dopiero na poprzedniej wizycie 3 tyg temu dostałam skierowanie. Za tydzien mam wizyte na NFZ zeby wydębić od lekarza skierowanie coby za badania nie płacić, bo jak podliczyłam to mi 210zł za wszystko wychodzi :/

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Powiadasz nastepnym razem tez tak zrobie :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, na WR i TSH mam skierowanie ale nie na HIV i HCV. Za te musze zapłacić

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja też przytyłam tylko kg więc można się dalej objadać hihi :Da później jak wystrzelimy na wadze to się za głowy złapiemy :P
    Fasia ja tez 1 kg huhu zebys wiedziala ze jak z procy bedzie tycie zaczynam się bać:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 18:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Dostałam skierowanie na WR i TSH. Lekarka zalecila tez zrobić HIV i HCV. Robicie może takie badania dodatkowe czy raczej nie?
    Ja robilam te badanka :)

• mantissa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nieeee. :( Napisałam tai długi post i mi zniknął. :( W takim razie jeszcze raz, ale tym razem już w skrócie.

Wczoraj kupiłam sobie pierwszy staniczek sportowy, taki zwykły z ryniacza, ale bardzo wygodny. :)

I przyszły do mnie legginsy, te które zamówiłam, też z allegro od Futuro-Styl, ale ocieplane, z kieszeniami, o takie: http://allegro.pl/zimowe-ocieplane-legginsy-ciazowe-z-kieszenia-s-i4644042894.html
    Bardzo fajny materiał i krój, tylko jeszcze brzusio chyba za may, bo mi panel lekko zjeżdża. Ale jeszcze z tydzień-dwa i będzie ok. :)

Co do łóżeczka, zdecydowanie nastawiam się na używane, można kupić naprawdę śliczne i w dobrym stanie za 100-200 zł. Tylko materac oczywiście nowy.

Hehe, co do chłopów to mój też się boi, że zgniecie Okruszka i na początku mówił, że nie chce mu pukać. :P Ale szybko mu to wyperswadowałam. xD

Okulary też noszę, od zeszłego roku, ale dalej nie mogę się przyzwyczaić, może dlatego, że noszę tylko na dwór. Mam wadę -0,5, ale w czwartek idę do okulisty na kontrolę. Okularki mam takie, firmy JAI KUDO, zapłaciłam za całość 370 zł, czyli dość tanio, bo szkła z antyrefleksami kosztowały tylko 90 zł. Za to u Karczewskiego jak patrzyłam, to same oprawki minimum 450 o.O
    Zdjęcia bardzo robocze:
    http://i62.tinypic.com/63uipi.jpg
    http://i59.tinypic.com/2ykc3mc.jpg

Jako, że przez to wszystko zapomniałam, co chciałam jeszcze napisać, dorzucę wam jeszcze tylko dzisiejsze brzucho. :)
    http://i60.tinypic.com/2yufvjq.jpg

Aaa, wiem co chciałam. Nie wiem kto wymyślił, że imbir pomaga na mdłości. Historia z wczoraj.
    Jako, że zdarza mi się mieć chorobę lokomocyjną a miałam przed sobą perspektywę 2h w samochodzie stwierdziłam, że zapobiegawczo łyknę sobie herbatkę imbirową. To taka była skuteczna, że 15 minut później wisiałam nad kibelkiem. Tragedia. Dodam tylko, że mdłości w ciąży nie miałam wcale! Imbirowi serdecznie podziękuję.

I tego, ja też dopiero jutro idę robić badania na toxo, różyczkę, CMV, HCV i HIV. Bo ta lekarka u której byłam ostatnio powiedziala, że jednak byłoby dobrze, żebym zrobiła, bo wtedy lekarze w szpitalu przy porodzie będą wiedzieli na czym stoją. Niestety skierowanie od prywatnego, czyli jakby bez. Aż się boję ile jutro zapłacę. ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 18:18

KasiaKwiatek, Robotka1 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    ogarnęłam trochę mieszkanie, kurze, zmywanie, odkurzanie bo mąż rano przed wyjściem do pracy mówi że powrocie musi poodkurzać bo trochę się już zaniedbało no to sobie myślę że już go wyręczę,śmieję się bo raz mam tak że wszystko w szafach, w szafkach w kuchni poukładałam,pomyłam,innego dnia mnie na okna naszło a teraz nic, leń totalny, prania sterta do prasowania, mąż codziennie szuka w niej skarpet ale nie narzeka
    Haha wiesz co moj dziś zrobil mowi tak krysia wiesz dlaczego kupilem gnuazdka szare swiecące bo brud na nich widać i się smieje zobacz dlaczego dlatego moj palec byl odbity haha od kremu do twarzy a ja miwie przeciez jeszcze nie sprzatalam co za lobuz jeden no zaczol się smiac i mnie wku.il haha

martafr lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży mój facet mówił, że nie będzie dziecka w czoło pukac :D a teraz nie mamy tego problemu :D

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ