X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wynik na syndrom wyszedl low risk 1:70778 :)takze super wynik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 18:19

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa jak już pochodzisz w tych legginsach to daj znac, bo też się nad nimi zastanawiam ale póki co dziś zamówiłam (również od futuro_style) zwykłe legginsy bezuciskowe i zimowe ocieplane. Jak dojdą to dam znać jak się sprawują :)

Okularki fajne - klasyczne, super że mają taki paseczek kolorowy :) ja lubie jak w klasyce jest nutka szaleństwa :))) firmę Jai Kudo znam aczkolwiek nie współpracujemy z nimi.

A co do Twojej korekcji to niewielka :)

Mi imbir pomagał w pierwszych tygodniach, ale świeży wkrajany do herbaty. Bez niego nie dawałam rady ..

U mnie jak podsumowałam te badania to wyszło 210zł. Masakra .. dlatego umówiłam się na poniedziałek coby wydębić skierowanie na NFZ - oby się udało :) jak nie to zapłacę .. trudno :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 18:22

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    staniczki sportowe są świetne, polecam również a na chorobę lokomocyjną dostałam od lekarza i mnie pomaga
    http://www.doz.pl/apteka/p9273-Boiron_Cocculine_tabletki_na_chorobe_lokomocyjna_30_szt
    Ja sobie kupie sportowy bo mnie juz cycki tak urisly ze az się przerażam zeby juz nie byly wieksze a cyce bolą nadal jeju .

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nigdy nic nie mówi jak mam lenia. ;) właściwie to mam zawsze czysciutko ale jak mi się zdarzy leżeć do góry brzuchem przez cały dzień to nie komentuje :) tylko się pyta czy obiad zrobię czy ma sam zrobić ;) kochany...

Krysti, martafr lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantisa super brzuszek masz:)

• mantissa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ja dziś pomyślałam, że to tragedia mieć większy brzuch i piersi poza ciążą. Ja mam małe B i brzuch płaski, dlatego teraz mnie doprowadza do szału jak się schylam albo zegnę i mi cycki się na brzuchu opierają. :P A to Boiron Cocculine można brać w ciąży? Jak tak to dzięki za radę. :)

Hehe, Krysti, dzięki. :) To taki poranny, przed jedzeniem, bo zawsze tak robię, żeby ze wzdęciem nie mylić. :)

martafr, ja też tak miałam, że mi babok na nfz nie chciał wystawić, bo nie ma wskazań, bo nie pracuję przy surowym mięsie itp. Ale taka była niemiła, że nie miałam siły i ochoty się z nią kłócić, bo cytologię miała mi robić. A teraz trochę za późno, żeby się gdzie indziej jeszcze na NFZ umawiać, więc już trudno, zapłacę. ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 18:30

Krysti lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Mój nigdy nic nie mówi jak mam lenia. ;) właściwie to mam zawsze czysciutko ale jak mi się zdarzy leżeć do góry brzuchem przez cały dzień to nie komentuje :) tylko się pyta czy obiad zrobię czy ma sam zrobić ;) kochany...
    Moj to nauczony czystosci prze zemnie teraz mam :) ogniazdko wylacznik się przyczepil specialnie to zrobil smial się:) co za lobuz .To twoj facet super jest też:)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta a Twoich dwóch lekarzy wie, że chodzisz do obu ? masz dwie karty ciąży założone ?

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja sobie kupie sportowy bo mnie juz cycki tak urisly ze az się przerażam zeby juz nie byly wieksze a cyce bolą nadal jeju .

Sportowe są świetne na ciążę ;) dobrze, że mam takie. Kupiłam zaraz przed ciąża do biegania no i miałam zacząć chodzić na siłownię z kolegą z pracy, który trenuje kulturystyke. Tego samego dnia jak się umówiliśmy to się okazało, że w ciąży jestem :D

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupie jutro ide i tak zakupic ciuchy swetry na ciąze cieple i ogolnie grube rajstopy sukienke do kurtały sportową jakoms ,grubszą czapke tez kupie tu pizdzi juz w Szkocji .

• mantissa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak zobaczyłam tę moją gine pierwszy raz a wiedziałam że to kobieta to mi gały wyszły bo normalnie stał przede mną facet z wąsami a jednak to kobieta, nie mogłam się skupić na tej wizycie[/QUOTE]

Haha, a to dobre. xD A może płeć zmieniała, co?

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety te badania na start trochę kosztują- ja za ten pakiecik na poczatek zapłaciłam coś 320 zł , a potem jak mi wyszło za niskie tsh dorobiłam sobie wolne hormony i przeciwciała p/ tarczycowe za 160zl- maaaasakra ale trudno : /

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    ja jak zobaczyłam tę moją gine pierwszy raz a wiedziałam że to kobieta to mi gały wyszły bo normalnie stał przede mną facet z wąsami a jednak to kobieta, nie mogłam się skupić na tej wizycie

Moja poprzednia ginekolog była taka bardzo "męska " ale wasow nie miała :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz jedno usunąc :)zawsze nacisnij edytuj i usuń;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 18:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Marta a Twoich dwóch lekarzy wie, że chodzisz do obu ? masz dwie karty ciąży założone ?
    prywatnie to wiadomo że mam kartę założoną a na nfz to mnie nawet o nic nie pytała ale chyba muszę też mieć skoro zanim zaczęłam chodzić prywatnie bywałam tylko na nfz, nie mam pojęcia, teraz chodzę tylko jak potrzebuję skierowanie , u mnie była taka dziwna sytuacja na początku ciąży że myśleli że poroniłam ale okazało się 3 tyg później że jednak nie więc nawet nie wiem jak ta baba to sobie wyprostowała

• Fasia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    prywatnie to wiadomo że mam kartę założoną a na nfz to mnie nawet o nic nie pytała ale chyba muszę też mieć skoro zanim zaczęłam chodzić prywatnie bywałam tylko na nfz, nie mam pojęcia, teraz chodzę tylko jak potrzebuję skierowanie , u mnie była taka dziwna sytuacja na początku ciąży że myśleli że poroniłam ale okazało się 3 tyg później że jednak nie więc nawet nie wiem jak ta baba to sobie wyprostowała

Zapewne kartę masz i tu i tu, skoro na NFZ chodziłaś od początku. Ja pitole mam nadzieję, ze da mi ten lekarz na NFZ skierowanie. Głupio trochę, bo nie byłam u niego od kwietnia ... i nagle zjawię się w 16tc i tylko po skierowanie :D ale w sumie mam to gdzieś, powiem szczerze od progu, ze jestem w ciąży i, że przyszłam po skierowanie na podstawowe badania :) no i usg niech zrobi bo sie martwie czy z dzidzią wszystko dobrze ..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na NFZ ale też prywatnie i mam tylko jedną kartę ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na brzuchu wlosy zaczely rosnąc tak się przygladam to sporo ich mam :)

martafr, Robotka1 lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Dostałam skierowanie na WR i TSH. Lekarka zalecila tez zrobić HIV i HCV. Robicie może takie badania dodatkowe czy raczej nie?
    Na HIV powinnaś dostać skierowanie i mieć za darmo, chyba że to lekarz prywatny, to wtedy nie ma się co łudzić. Ale teraz to jest norma, u mnie w przychodni nawet taki plakat wisi że kobieta w ciąży ma prawo do bezpłatnego badania w kierunku hiv.

relgh371djw8agni.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze pracują na jednej karcie, ponieważ przy porodzie szpital ją zabiera do dokumentacji i informują przychodnie o porodzie.

‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ